AllmäntJordan

Tandläkaren:)

Idag blev jag väckt av Lovelia som berättade att jag skulle skjutsa henne till kyrkis för pappa skulle besikta firmabilen…eh jaha? Men så jäkla fint att vi kommunicerar då;)

Arg och förbannad och irriterad i största allmänhet klev jag upp, Jamies blöja hade läckt så det var ändå blött i min säng…hehe. Glamourfaktor Noll.

När jag kliver ut i vardagsrummet så möts jag av en soligt leende Jordan som säger sitt fina: Godmojgon mamma ♥,  och då rinner ju all ilska av, de är så fina mina ungar!  🙂

Jag har inget vidare morgonhumör, och det behövs inte så mkt för att få mig grinig innan jag kvicknat till, men barnens Godmorgon mamma , är som ljuv musik:)

Robban var hemma för han skulle ju till Alnäs på lägerskola/ teambuilding, och skulle skjutsas dit till 11, så han passade småkillarna medan jag körde Lovelia dit, och sen hem och äta frukost ihop med honom. Jag kollade av så att han packat med sig det han behövde, och det mesta var med;)

De ska bla göra knytbatik och han fattar inte alls varför…och ville absolut inte ha med en tröja, utan det fick bli ett örngott, men det komme rhan iaf att använda sen.

Packade in mina söner i bilen och körde iväg, och lämnade av honom där prick 11, idag var vädret väldigt mkt trevligare än när vi var där på skolavslutningen med Robban&Corrindas klass…då öste regnet ner, nu sken solen:)

Sjön i bakgrunden som de inte ska få bada i, det är antagligen svinkallt så jag är glad över det beslutet:)

Susade hemåt igen och blev för tidig till kyrkis, som slutade halv tolv, så jag pep in på Ica för att handla lite mjölk, och missade telefonen, men när jag kollade av den vid kyrkis så hade de ju ringt därifrån…

Det sög till i magen av oro, faaan, hade hon blivit sjuk??  Men nix, de slutade minsann 11 den här veckan…det hade jag helt missat..

Nu var det ju ingen fara, men det är pinsamt.  Lovelia själv lekte ju för fulla muggar med sina kompisar så hon var bara glad att jag kom sent:)

Fick höra så himla roliga nyheter åxå:) Grattis M 🙂

 

Snackade lite med mammor, och det kändes himla fint att vara tillbaka:)

Vi åkte hemåt, barnen fick lite lunch medan jag slarvade.. Jag är ingen lunchmänniska!  Har aldrig varit och kommer säkert aldrig bli, jag hoppar utan problem över lunchen eller tar en kopp kaffe och en tallrik fil i bästa fall. Kaffet kan man nästan aldrig skippa, bara när jag är sjuk, och n u har jag dessutom fått lite smakprov på Tassimos nya sorter, och jag säger bara det: Looooove!

 

   Speciellt den som är Bold and rich….! Supergod:)

Med grädde i…..;)

 

Sen då, jo då lade jag Jamieplutten i vagnen, och röjde köket, och sen tog jag en kopp kaffe till och satte mig tillsammans med barnen framför Tv:n. Winxclub….Zzznark, så somnade jag en stund… Jag har sovit så otroligt dåligt länge nu. Varje natt så ser jag klockan bli minst 04.00 och jag vaknade ju som senast vid 8 så det är segt.  En tupplur sådär kan rädda dagen 🙂

Faktiskt så smög jag in och lade mig på min säng en halvtimme åxå. Med larmet på mobilen för vi skulle ju till tandläkaren med Jordan:)

Fånigt att försova sig till klockan 16.00 ju.

 

Novalie och Trixie ville inte följa med, och det var ju kul för då rymdes vi i lilla mazdan, vilket innebär att jag kan parkera i parkeringsgarage! Min buss är för hög för att gå in, och jag suger på att fickparkera som det är frågan om i stan, så jag var nöjd.

Jordan och jag hade pratat om vad man skulle göra hos tandläkaren och att man skulle gapa och räkna tänder, så det var han med på,. men eftersom ingen av de andra barnen gapat som tre åringar så hade jag inte så stort hopp. Vi fick vänta lite i väntrummet först, och Jamie som mest suttit i bilen eller sovit röjde runt som en tok, helst hade han velat springa så fort han kunde i korridorerna, men fick nöja sig med små ruscher i lekhörnan;)

När de ropade in Jordan så traskade han fint in och klättrade upp i stolen innan jag hann blinka:

Han pratade med tandhygienisten, som var en underbar tjej! och talade om att han fyllt tre år, och att det faktiskt var så att man satt väldigt bra i den här stolen 🙂

Sötnos ♥

Och sen började han gapa:

Han gapade och gapade och gapade 🙂

Fast först var det ju ett hälsoformulär som skulle fyllas i, så han fick ju vänta några minuter, så jag trodde att han kanske skulle ledsna..och sen trodde jag han skulle bli rädd när hon sänkte ner honom i liggande läge, men den här tuffa killen bara flinade. Hon visade honom blåsgrejen de blåser luft med, och han tyckte det var spännande, och så hände det, undret jag väntat på, barn nummer åtta gapade:

Kors i taket!!

🙂

Men det är klart,Jordan är en annan sort än de andra, han är mkt tuffare än någon annan varit 🙂 En cool kille helt enkelt.

Jag hade som vanligt lite ångest över att jag inte borstar mer noga än jag gör, och framför allt att han dricker välling, efter tandborstningen…och hela natten..  Ja, jag erkänner att det slarvas lite för mkt med själva borstningen åxå, men alla barnen har haft så fina tänder trots det att man liksom slappar till lite..

Men Jordan hade kanonfina, rena tänder, så tandhygienisten gav tummen upp och sa: Fortsätt precis som ni gör!

Pust:)

 

Vi försöker ju följa råden man får, inte småäta, tänka på vad man äter , lördagsgodis, ingen läsk osv…men vi är ju inte direkt stenhårda, inte ens lite strikta;)

 

Alla barnen fick varsin tandborste, som de stolta viftade med hela vägen tillbaka till bilen:

Hem igen, och lämpa ur barnen på gräsmattan så de fick leka i solen, medan jag gick in och fixade iordning middagen snabbt som ögat, för jag skulle ju träna, och åka om en kvart…Corrinda fick ansvar för att koka riset och servera sen, medan Patricia hade barnansvaret och så susade jag återigen iväg med min blåa blixt:)

Cirkelfysade så svetten rann, och det är lika härligt varje gång.

Förra veckan var syrran och jag på ett instruktionspass med kettlebell, och där fick vi lite nyttig info, och instruktören där tyckte att vi skulle utmana lite mer, och ta tyngre kettlebells eftersom vi kört på samma rätt länge.

Idag tog jag honom på orden och valde att svinga med 16 kg,(istf 12) och göra höga drag med 14 kg, sista varvet körde jag med 20 men det var skittungt:)  Det lär kännas 🙂

Nice.

 

Hemåt, och där lekte alla barnen ute, det var mina och andras i en salig blandning, stora och små, halva gatan var nog där.

Tre 12 åringa tjejer ( Corrinda plus kompisar) Novalie, Trixie, Lovelia och Jordan, och så grannbarnen som är ungefär som Trixie och neråt i ålder, alla lekte de nån form av kurragömma:)

Det är ju så himla härligt !!

Om nån är sugen på att bo granne med oss, så är huset mitt emot till salu 🙂  Ett kap för dryga 4 miljoner, men det är i toppskick, och framför allt, man får världens bästa grannar…bara det är ju värt en miljon eller så 😉

 

Jag hann duscha innan jag plockade in Jamie och Jordan och stoppade de i säng, och nu är Jamie vaken i vanlig ordning, han vill komma upp och amma lite.. ♥

 

Imorgon ska jag skjutsa till kyrkis, sen har Jamie musiklek så vi sitter väl kvar där, och efter det ska Robban hämtas på Alnäs. Jag borde handla ev, men får se hur jag gör med det.

 

Jag är stolt så jag nästan spricker åxå förresten, för min Novalie har valts till Friends representant i sin klass ♥

Och Corrinda valdes till elevrådsrepresentant  ♥

 

Nu ska jag plocka upp min lillfjant!

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Häxan surtant

  Åhhhh hade varit asnice och bo grannar!!!! 🙂
  Måste bara sälja min stuga här först..!!
  Kommer sen..håll kåken åt mig..

 2. Malin

  Hahaha har aldrig kommenterat tidigare men nu kände jag mig tvungen.
  Min treåring (bara nummer fyra men ändå) knallade in till tandläkaren gapandes redan från väntrummet. Detta är naturligtvis helt mammornas förtjänst!
  Jag menar man vet ju hur man sticker in det naturligt i vardagen: ”vill du ha ost eller kalkon och hos tandläkaren gapar man” ”nu börjar bolibompa och när man är hos tandläkaren gapar man stort”

  Och min femteklassare blev vald till kamratstödjare i klassen! (naturligtvis måste även detta vara excellenta mammors förtjänst;)))

  Kommenterar logistiken också: Har lyckats boka in 14 timmar aktiviteter den här hösten varav fyra, uppdelat på tre barn, ligger på torsdagar. Och det funkade!!! Kände mig grymt nöjd efter gårdagen;)

 3. Ida

  Vad härligt att mötas av sina barns leende på morgonen, går ju inte att bli annat än glad då 🙂 Förstår att du är väldigt stolt över alla dina fina barn. Skönt att det gick bra för Jordan hos tandläkaren.

 4. Marie

  ” Grattis M! ”
  Gissar att det betyder att Mirka är på smällen igen.

  Carola: Nix, inte vad jag vet iaf 🙂 Jag känner fler M 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting