Allmänt

Frukost !

Vissa dagar startar liksom lite bättre än andra.

De dagarna tenderar att bli bra dagar överlag, för det är ju det där med att frukosten är dagens viktigaste måltid, det stämmer ju.

Och när det kommer en stilig ung man, i lite gammaldags ”springsjas” utstyrsel och levererar en frukostkorg, då kan ju inte dagen gärna börja på ett bättre sätt:)

Och den var välfylld!

Det var så att det här bageriet:

tillsammans med NUTELLA bjöd på frukost 🙂

Mina barn älskar Nutella, så de blev ju jublande glada såklart:)

Jag älskar frukost, jo, det gör jag ju, men jag måste få kvickna till ordentligt först, men sen äter jag gärna både länge och mycket.

Igår gjorde jag både och , svårt att låta bli med det här :

Brödet var to-die-for!

Och juicien …jag har hittat en ny favorit:)

Nutella är ju dessutom faktiskt väldigt gott på smörgås…

Jag satte i mig tre mackor, en grapefrukt, juice, och så kaffe på det….sen var jag mätt och belåten i flera timmar:)

Vi tackar så mycket!!!

Imorgon är det back to basic igen, och slut på helgens utsvävningar, Nutella är gott, men måtta med allt;)

 

Barnen var så glada att de var enkla att lura ut i trädgården, det var dessutom bara att muta med mer Nutella så fort de var klara, haha, så skyndade de sig på.

De var så duktiga! Jamie sov i vagnen hela tiden, han har börjat sova 3-4 timmar på dagen, underbart härligt! Han krånglar dessutom lite mindre på kvällarna när han sovit ordentligt på dagen, så jag står fast vid min teori om att barn som sover ordentligt middag somnar och sover bra på natten med.

Jordan var inne och såg på film, lika bra det, han stökar mest till annars, men Novalie, Trixie, Lovelia och Patricia var med hela tiden. Patricia hjälpte mig att bära in borden och stolarna i poolrummet, och sen sopade hon och gjorde fint på terassen. Småtjejerna plockade först skor i parti och minut, och plötsligt har vi nog två av de flesta paren igen…wow…De ligger nu i garaget, dit alla foppor förpassades.

I carporten ser det ut som fan, och jag är hemskt glad att den är insynsskyddad, för annars skulle vi nog bli anmälda till Miljö och hälsa;)

Nädå, så illa är det inte, men där samlar vi återvinningssoporna, så det är framför allt förpackningar som ligger där…i tusentals typ, och pantflaskor..tidningar, och så toppar vi med trasiga grejor:)

Det måste bort, men det är Perras jobb, för jag vägrar köra femton vändor med nån av mina bilar, när han kan fylla sin stora buss en vända. Snart kanske han har tid åxå;)

När vi var klara gick ju tjejerna in medan jag satt ute i solen och njöt. Jag trodde Jamie skulle vakna snart så jag flyttade runt i solfläckarna som var och spelade Wordfeud. Han sov gott en lång stund till, och inte förrän tjejerna gick ut och spelade basket kvicknade han till. Då fick han sällskapa lite med dem medan jag åkte och handlade middag.

Ungarna ville ha hamburgare, och med tanke på det fina arbetet de gjort så var det ju klart att de skulle få det!

Pep iväg till Ica, men där var hamburgerbröden slut…så det var bara att dra vidare till Coop.

Där träffade jag Helen, och Lars så det var ju väldigt trevligt 🙂

Hem igen och stekte burgare, ägg och gjorde pommes, och sen åt de så det var en fröjd att se. Perra kom hem lagom till middagen åxå, och det är ju inte allt för ofta det hänt det sista halvåret så det var ju guldkant på måltiden 🙂

 

Efter det, så var det dags för Premiär!!

Patricias allra första gång bakom ratten i en bil!

Jag körde till Coops parkering, och sen visade jag och berättade hur man skulle göra. Hon pratade om dragläget och att det skulle skutta och hoppa, för det hade de pratat om på den där kursen man måste gå tillsammans med sin handledare, så vi pratade mkt om det. Hon kände sig lite osäker på det, så jag förväntade mig ryck-och-knyck.

Döm om min förvåning när ungen startar och smyger iväg näst intill felfritt!!!   * Imponerad*

Hon körde långsamt på ettan, runt runt, och det gick så bra så, tills hon kom lite väl nära häcken som kantar parkeringen…

På mitt kommande Stanna! så visste hon inte hur hon skulle göra, och VRID PÅ RATTEN! funkade inte heller, så vi åkte rakt in i häcken! 🙂

Hehe, jag hade visst underlåtit att förklara ordentligt hur man stannade….Men det var ju inte en stenvägg, så man får ju vara glad för det:)

Vi åkte varv på varv, och hon övade på att växla till tvåan, bromsa,och svänga och ratta, den är galet trögstyrd så det krävs lite teknik, stor skillnad på en nyare bil, den här har ingen servo…

Den har MS; KD och ML som standard:)

Alltså, Muskelservo….Korsdrag(istf AC) och Manuella låsknappar ( alltså att du får lov att öppna alla dörrar en och en, inget centrallås här inte )

Jag älskar att köra den! Det är verkligen att KÖRA bil, inte åka:)

När vi åkt runt där i över en timme, utan ett enda motorstopp vid start! och  inbromsningarna var mjuka och fina så åkte vi till McD, för det hör till, man måste äta glass efter premiärkörningen! (Ibland måste man det även om det inte är premiär, hehe)

Fina Patricia ♥

 

Dagen idag började inte alls lika bra 🙁  Ingen frukostleverans, men det fanns kvar från gårdagen så det var ju inget att klaga på 🙂

Idag hade jag dock inte ett dugg lust att göra något endaste alls, förutom det man måste då.

Några maskiner tvätt har det ju rullat, och jag har röjt lite här och var, och skjutsat Trixie på kalas, och hämtat lite senare.

Hämtat Perra från Vaksala torg där han satt upp ställningen, det är Marknad där imorgon, måndag, och på tisdag, om nån är intresserad:)

Jag brukar åka ner med ungarna så de får hälsa pappa ” på jobbet” 😉 men vi får se hur det blir. Är det fint väder kanske vi tar en sväng.

 

Sen har jag och Robban pluggat Spanska!

Shit vilken naturbegåvning jag är 😉 varför läste inte jag spanska kan man ju undra? Jag läste franska i tre jäkla år, och hade en idiot till lärare, jo hon var det på allvar, inte klok i huvudet alls, sinnessjuk kan man åxå säga. Hon är död så hon lär inte ta illa vid sig 😉 men jag kan inte många ord på franska, har aldrig kunnat. Däremot kunde jag böja franska verb i sömnen i fler år efteråt, av ren rädsla för kärringen tror jag 😉

 

Robban har en cd skiva till läroboken, superbra för där hör man ju uttalet. Inte för att det hade behövts med en sån språktalang som jag, för jag , trots att jag alltså inte kan språket så hade jag ett nära på perfekt uttal.

Jo, det är sant! Att syrran sen kom och sabbade genom att faktiskt kunna en del spanska och genast korrektade mig, det behöver jag ju inte berätta 😉

Nädå.På allvar, så hade jag faktiskt ett hyfsat uttal, det lät ungefär som det skulle.  Vi tragglade på, och Robban tyckte det var rätt kul, ett tag iaf, för sen ledsnade han. Han har struntat i läxorna, och vill inte riktigt inse att det man inte gör när man ska, det måste man liksom göra senare och då blir det väldigt mkt…

Nu har han glosförhör på tisdag, och när jag förhörde honom idag hade han 12 av 14 rätt, så det blir nog bra det här :=)

Jag kommer väl tala spanska som en infödd, typ 😉 eller iaf kanske jag kan lära mig lite ord:)

Grammatik är inte min starka sida, inte i nåt språk, jag vet hur det ska se ut, men kan inte förklara varför, utan det finns bara där.

Jag skriver ju ofta lite påhittade ord, eller drar ihop dem som man inte alls ska, men jag KAN skriva grammatiskt korrekt, men det är lite trist 😉

 

Igår kom Perra med en näve småmynt och gav till Jamie. Vi har en stor flodhäst som sparbössa, och den tycker ungarna att det är roligt att stoppa pengar i, och Jamie är inget undantag:

Det var himla svårt! Han provade att stoppa mynten i munnen, men då ylade mamman ett högt NEJ!!! så att det ekade, så det var visst ingen bra idé… De flesta slantarna hamnde på golvet, så det var ett litet pyssel innan han fick i dem:)

Sist vi tömde flodhästen så vägde vi den, och den vägde 12 kg! Ja TOLV.  Synd att det inte var guldtackor i den, för i kontanter blev det inte så där vidare värst mkt, tror det slutade på typ 2-3000, men det är ju inte fy skam.

Nu börjar den bli fasligt tung igen, så det är väl dags att besöka banken nån dag.  Det gillar ju jag..not 😉

Jag vet inte jag, men jag tycker det känns lite läskigt att hälla pengarna i en såndär automat…det var roligare förr när man gav hela sparbössan till kassörskan och sen skrev de in summan för hand i bankboken. Ja, det var väl ungefär hundra år sen, men vaddå då 😉

 

Nej, nu måste jag sluta svamla och gå och sova!

Jag ska ju upp med el kiddos i morgon 🙂

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Linda med sju

    Visst är det lite kul att barnen lär sig att små pengar också kan bli lite om man sparar. Dess värre är det för oss som lillys mamma skrev. Så har vi heller ingen möjlighet att lämna in pengar. Våran bank har tagit bort all hantering av lösa pengar, hur f…n man nu kan tänka så. Så nu menar de på att man ska handla för dem i affären för de vill gärna ha mynt. Men vem kan med det. Komma med en hel kasse med penga rör som ska vägas och kön växer bakom om en och vad skulle folk tro 🙁 Nej, vi är på väg tillbaks till förr i tiden.
    Frukost korgen ni fick hade jag inte tackat nej till, såg hur gott som helst ut 🙂
    Ha det så gott!
    Kram Linda

  2. Lotta m nio

    Men åh, vilken härlig frukostkorg! Det vore nåt det =)

    Duktig hon är o köra! Här har sonen precis börjat köra. Han blir ju snart 19 så vi är lite sent ute 😉 Men det har faktiskt inte funnits varken tid, eller nåt ganska viktigt…pengar! Haha 😉 Han slutade skolan i juni o har jobbat sedan dess och körkort är viktigt för att få chans att behålla jobbet. Nu har han sparat undan pengar och jag kör honom till Filipstad för körlektioner…o så kör han här hemma med dotterns pojkvän. Det går finfint! Men det är ju så jäkla dyrt! Dessutomn får han vara med o betala här hemma så länge han bor kvar och har en inkomst…så det är ju en del pengar som går åt förstås 😉 Livet är tufft, även för teenisar 😉 KramKram!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting