Tävlingar

En rymdtävling :)

I Sverige har vi en riktigt cool kille, en som jag faktiskt verkligen beundrar av flera olika anledningar, den främsta för att han faktiskt sett vår värld från rymden. Så jäkla fräckt!

Det är såklart Christer Fuglesang jag pratar om.

Han har, förutom att resa i rymden, skrivit superbra barnböcker om vår värld, och nu är han aktuell med den tredje, som heter

Vattenvärlden,   i serien om Markus, Mariana och Farbror Albert.

Syftet med boken, och projektet kring den, är att få oss att tillsammans med våra barn reflektera över vår värld och hur vi lär känna den genom vetenskap.
I samband med detta vill Christer också lyfta frågan om utanförskap genom att prata om och med rymden – är vi verkligen ensamma i universum eller har vi sällskap? Hur ser det sällskapet i så fall ut?
Den 19 oktober kommer Christer till Stockholm och jag har fått möjlighet att lotta ut två platser till ett frukostseminarium ( Kl. 8.00 -9.30) där han kommer att berätta om sina rymdäventyr.
Självklart vinner man boken också =)
Är du sugen på att träffa Christer och läsa mer om Markus, Mariana och Farbror Albert?
( jag är!!!)
Svara på frågan: Vad skulle du fråga en utomjording?
Jag väljer ut de två frågor som jag tycker är mest spännande – ni vinner en plats på seminariet.
Jag vet precis vad jag skulle fråga;) men det avslöjar jag inte nu, för då snor ni säkert den;)
Ni som tävlar måste ju ha möjlighet att ta er till Stockholm den morgonen, och vi kör från NU till midnatt den 16/10
Lycka till =)

Kommentarer

  1. Anna

    Åh vilken tävling, min make älskar allt som har med rymden att gör och vi besökte Kennedy space center i somras och gick runt och tittade på allt man kunde.

    Skulle jag träffa en utomjordning skulle jag höra hur deras fredagsmys ser ut, vad äter de till middag (tror inte att de äter tacos som de flesta av oss)

  2. Sandra

    Alienfråga; eftersom att jag älskar värme skulle jag fråga om det var varmt på deras planet och om det isåfall famns en chans att få emigrera dit!

    Jag själv har inte möjlighet att gå men make och son skulle älska att få träffa herr Fuglesang!

    Sandra med fyra

  3. Malin Johansson

    Här igen ja, glömde ju vad min fråga är: Det jag skulle fråga en utomjording är om jag skulle kunna få följa med de till deras planet? och sen skulle jag ställa massa frågor om den planeten.
    hade kunnat kännas grymt om att sen kunna berätta för barnen på förskolan att man träffat en utomjording =)

  4. Malin Johansson

    Jag vill vara med och tävla =)
    jag jobbar på förskola och vi håller just nu på med tema rymden så barnen har så mycket som dom undrar över, men det dom undrar allra mest över är om det finns några som lever på dom andra planeterna?

  5. Viktoria

    Det är lite väl långt till Stockholm annars hade jag gärna varit med och tävlat 🙂 Jag är lite nyfiken på barnboken (som jag faktiskt aldrig hört talas om innan) så du får gärna skriva mer om vad era barn tycker om den.

  6. Michaela Lejonberg

    Spännande! Va jag vill fråga en utomjordingar…. hmm…. Jo, va jag är det som gör att du och dina vänner drar er till oss på jorden? Ska vi byta familjeliv några dagar? Ni bör hos oss ett tag o lever som oss så kommer vi till er och lever som er?!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting