AllmäntTävlingar

Att städa när man har småbarn är som att skotta snö i snöstorm:)

Det är så sant som det är sagt!  🙂

Idag har jag inte gjort mkt annat än att städa, men det syns då inte alls…Tråkigt.

Jag har vikt tvätt, tvättat mera, lagt in tvätt i lådorna, röjt köket mer eller mindre hela dagen…hur kan allt samlas där?

Fick börja med att tömma en ren diskmaskin och sen fylla på en med smutsig disk som stod på bänkarna runt om…och det är inget bra sätt att börja dagen på. Jag brukar försöka se till så att det är plats i maskinen för frukostdisken, men igår blev det visst inte så…och sen dök det upp en väldans massa tekoppar sent på kvällen;)

Torkat bänkarna i köket säkert hundra gånger om, och såklart plockat in i lådorna det som Jamie plockat ut..Unge ♥

Burit ut sopor, tomma förpackningar, tidningar och  lite pantflaskor . Burit ut det sista ur husvagnen innan pappa kom för att hämta den för ännu en besiktning…den tredje i ordningen 😉

Första var ju mer för att få reda på hur vagnen mådde efter 15 år i en lada, andra efter att vi meckat lite med bromsarna själva, och så nu efter att vi lämnat in den på verkstad.

Pappa passade på att besikta guld- Mercan åxå….det är ju kanske med den jag ska dra husvagnen i sommar 😉

Jag får plats med fyra barn;)  Kanske kan man spänna fast lite bilstolar i husvagnen..?

Nä, jag VET att man inte får det, men det vore praktiskt. Dock har jag sett hur en krockad husvagn ser ut ( = enbart spillved) så det finns inte på kartan att jag skulle låta någon vara i den om den så bara rullar lite.

Jag funderar på att byta lilla Mazdan mot Mercan.

På plussidan är att den är större, rymligare, och har motorvärmare.

På minussidan att den drar mer soppa och har inga vinterdäck.

Det lutar åt att behålla Mazdan, men den här är jäkligt majsig att köra!  Tänk såna där raggartärningar i backspegeln och radion på fullt ös, och så vevar jag ner rutan och låter armen hänga lite nonchalant utanför…haha;)

Den här får bo i samma lada som husvagnen under vintern så de kommer vara bästa kompisar i sommar.

 

Pappa kom tillbaka med två godkända fordon, helt utan anmärkning!!  Jihaaa!!!

Årsunda nästa sommar, fy fasen vad härligt!

(Att det regnat in i den och den möglat lite igen och blivit ännu lite mer fuktskadad skjuter jag på framtiden, det får lov att fixa sig..En sån här jäkla skitsommar till får det bara inte bli!)

 

Jamie är ju svår att fota nu för tiden, det gäller att passa på innan han ser kameran för då ska han fram och pilla på den, men ibland har han inte koll…

Lilla dockan, den tar han god hand om. För det mesta;)

– Hej mamma!! Jaha fotar du mig!!?

 Kolla Rockafella byxonra nu då:) Så himla fina, och han har fått ha dem varenda dag sen i fredags….nu börjar de bli lite solkiga, men han har faktiskt inte kladdat ner dem med mat som han brukar..:) Han tycker nog de är snygga han med:)

Och snygga, det var ( som vanligt) månadens kläder från Draken och Juvelen som kom i brevlådan förra veckan:

Jag erkänner att jag börjat släppa min fordonsfobi:) Men det är enbart för att Jordan älskar bilar! Och ok , den här tyckte jag faktiskt var snygg:) Beror nog på att själva bilen är typ 60 talscool:)

Jag älskar den röda färgen! Jordan har godkänt dem, och säger att han ska ha dem på kyrkis imorgon, så vi får se då hur de ser ut på.

 

Mera Jamie, här sitter han och spelar dragspel, som vi hittade på Röda korset för 25 kr:)

Hörrni!!!

Det var inget vidare intresse efter Christer Fuglesangs frukostseminarie, plus hans bok?

Vadan detta?

Läs här  om ni vill tävla lite:) Annars Michalea, vet du vad du gör på fredag:)

 

 

Jag har fått en drös utvecklingssamtalstider, Patricia är först ut nu på torsdag sen är det Corrinda och sen Robban, Trixies sätts upp i skolan nu, och det är väl samma med Novalie. Det gillar jag sådär halvbra…iom att vi inte lämnar våra barn på skolan utan de går själva så missar vi ju alla lappar som sätts upp i kapprummet!

Det är inte allt som går ut i veckorbreven….

Robbans klass har lite roligheter på gång åxå:() )  Det är bowlingkväll på lördag med hela klassen plus föräldrar, och sen läste Perra sina mail igår och frågade mig om jag sett inbjudan till herrklubben….?

Han insåg visst inte det konstiga i om jag verkligen skulle ha fått en inbjudan till HERRklubben 😉 hehe, men tydligen är det papporna i klassen som tänker passa på att gå på puben…så nu väntar jag ivrigt på damklubben?

Det är superbra ju, för ingen känner ju direkt varandra, det är barn från alla möjliga skolor i stan, och det är ju skönt att faktiskt träffa de andra föräldrarna.

På lördag körde det dock ihop sig, för då ska jag ta med mig småtjejerna till STockholm och gå på biopremiär…Kan ni gissa vilken?

Ja, Tingeling såklart:)

Jag tror att jag hinner tillbaka till Uppsala i tid, men det beror lite på vilket tåg jag hinner på…kanske får jag ta bilen ändå, det spar tid i stan hemma, för annars måste jag ju hem med tjejerna innan jag kan åka till bowlingen som såklart är i andra änden från där vi bor.Det blir lite åka åt fel håll.

Det löser sig!

 

I lördags var jag och kikade på när Corrindas basketlag krossade nåt annat lag:)

Det var länge sen nu jag såg en match, mest beroende på att det är trist med sport( schhh) men till stor del för att det är svårt att ha med småkillarna. De spelar ofta i vanliga gympahallar, och då har de ingenstans att vara, utan tappar jag uppmärksamheten på dem en sekund så är de ute på planen….och jag åker ju inte dit för att kolla på dem utan på Corrinda..:)

Nu kommer de spela många matcher i nya Rosendalshallen, om jag fattat rätt, och där finns det läktare, så det blir enklare.

Det är roligt att se vad duktiga tjejerna är, och såklart tycker jag att Corrinda är bäst! Hon är verkligen superduktig, det är inte bara mamman som tycker det utan det är fakta, och det är ju kul:)

Själv spelade jag fotboll när jag var mindre, så basket är i mångt och mycket främmande 🙂

Sen åkte vi direkt från basket till tennis, och medan Robban spelade så handlade jag och de små.

Multitasking 🙂

 

Imorgon måste jag handla! Fast jag vet inte när jag ska hinna det bara…det är kyrkis på förmiddagen och kyrkis på eftermiddagen, kyrkis för Novalie efter det och sen gympa. Plus tennisen, men den tar sig Robban till och från själv, tror jag.

Haha, tisdagar är roliga:)

 

Nu är det sovdags!

Jag kanske läser lite i Steven Kingboken innan jag somnar, Sömnlös heter den ju…men den är rätt seg 🙂

Ha det bra nu, och kolla på Rymdtävlingen, det är en superbra bok!!!

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Anna

    Var har du köpt den fina Tingeling-tröjan??? Har en 5-årig tjej här hemma som har älskat Tingeling i flera år nu och skulle älska den tröjan!
    Carola: Ingen aning, den har vi fått:)

  2. jessica

    Hej har nyligen börjat följa din blogg, rolig och intressant 🙂
    PS: sömnlös är en rätt seg bok, vet ej vad du gillar för sorts stuk på böcker men en redigt bra är deans koontz bok falskt minne.
    ha en toppendag! // Jessica
    Carola: Välkommen, och tack:) Jo den är skitseg, men det brukar ju hans böcker kunna vara….men man fastnar ändå:=) Ska kolla den du nämnde sen…när jag tragglat mig igenom den här tegelstenen….:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting