AllmäntFilmer

Oooops;)

Vi måste köpa ny fotpall till husvagnen….;)

När pappa skulle besikta husvagnen så kopplade vi på den, vevade upp stödbenen och glömde pallen som stod inskjuten under vagnen. Eftersom vi haft problem med bromsarna på vagnen och det är pga dem som det blivit ombesiktning så suckade pappa lite trött när det tog emot när han körde, tänkte att det var de där *piiip* bromsarna som kärvat ihop igen, och så gasade han lite till;)

Finns nya på Biltema:)  Hoppas jag. Den här är ( var) rysligt obekväm att stå på ,därav den snygga mattan 🙂

 

Hörrni! Trots att det inte är strålande sol ute, så har det ju idag varit riktigt behagligt väder!

Jag fick ta av mig jackan och gå i bara tröjan, för jag höll på att rinna bort. Härligt!

 

Inatt så vaknade Jordan till av att han hostade, och kunde inte komma till ro tydligen . Jag var vaken och låg med ryggen mot honom, när jag noterade att det blev väldigt ljust i rummet, och trodde det var Perras mobil som fick nåt meddelande av nåt slag, men så hörde jag * plingelingeling*

Det var Jordan som låg och spelade Nintendo:D

Eftersom han inte skulle upp tidigt idag så lät jag honom hållas, han hade lite jobbig hosta så det var nog skönt att sitta uppe, och i över en timme, närmare två så satt han och spelade. Han hade förstånd nog att dra ner ljudet på ljudlöst åxå:)

 

Jamie krånglade lite som vanligt, och där fick jag byta en helt nedkissad blöja+byxor mitt i natten…sånt blir jag bara sur av, vissa blöjor är sämre , helt klart. Det är sällan så att ett visst märke är dåligt rakt igenom, utan det kan vara så att det läcker när de börjar närma sig övre viktgränsen, eller så är blöjan lite för stor när de väger i underkant..Jag använder ofta samma storlek till båda killarna, eller gjorde när Jordan hade blöja, men nattblöjorna har de haft olika för att slippa läckage.

Just nu handlar jag mkt på Citygross och det har blivit deras egna blöjor som jag är väldigt nöjd med, förutom i natt då…

 

Imorse så blev det lite sovmorgon, de vaknade vid 8 båda två, men låg kvar i sängen och halvslumrade en halvtimme till.

Sen var det upp och hoppa, för Jamie levererade en bajsblöja rätt direkt.

Lovelia vaknade och kom upp och de såg på lite tv medan jag gjorde mig i ordning, och sen röjde lite och grejade på.Kom ihåg att ta fram köttfärsen från frysen, plockade i och ur diskmaskinen , letade nappflaskor och diskade dem, plockade lite här och var.

Jag skulle till Corrinda på utvecklingssamtal kl 12.30, så vid 12 så packade jag in barnen i bilen och så åkte vi. Hennes skola ligger precis vid ett Lidl, så jag smet in och köpte lite frukt till dem på vägen och sen mötte jag upp Corrindas lärare. Eller Mentor, som det visst heter  nu för tiden. …

En väldigt trevlig lärare hur som helst 🙂

Corrinda funkar bra, och är en bra kompis ♥ sånt är alltid härligt att höra.

Småtrollen var inte riktigt lika tysta idag som igår, men det var en syslöjdssal vi var i så de hade lite att utforska, de skötte sig helt ok.

 

Efter det trevliga samtalet så packade jag in oss igen, tankade och sen åkte jag på fikadejt hos Linda .

Jag hade varit orolig för att inte hitta, men hon hade försäkrat mig om att det var i princip omöjligt att köra fel, och det var det faktiskt. Det svåraste var att köra ut på e4 från Gränby centrum…:) Ja svårt att köra var det ju inte iofs, men jag har aldrig kört på motorvägen från det hållet så jag var osäker på hur det såg ut.

Framme på några minuter, och blev välkomnad av sötaste Linus som vinkade i fönstret, så jag var säker på att det var rätt hus:)

Vi fikade gott hembakat, och barnen lekte. Linus och Jordan är nästan lika gamla, ( skiljer ett halvår ungefär) och det blir ju lite dragkamper om leksakerna, men inga större utbrott från nån av dem:)

Linda har ett så fint hus! Smakfullt rakt igenom, och så åker jag hem och tittar på mitt lilla färgokoordinerade kaos, hehe:)

Dags att köra ett storröj nån dag snart  tror jag bestämt. 🙂

Tusen tack Linda för både fika och babbel!

 

När Lindas stackars nyopererade make kom hem från sjukhuset så var det dags för oss att återvända hem, och det tog ju ingen tid alls. Förr, innan motorvägen, tog det typ hundra år att köra mellan Bergsbrunna och Storvreta, men nu tar det en kvart.

Skönt!

Jag svängde in på Coop för att köpa lite grönsaker till tacosen, men det mesta fanns redan, och Janelle hade nästintill fixat klart hela middagen när vi kom.

Patricia hjälpte mig att röja efter maten, och sen var det redan dags att lägga Jamie, men han kommer inte till ro längre på kvällarna. Det har varit så i några dagar nu, och samma när han vaknar på natten. Jag har funderat på om han kanske ska få flytta in i vårt sovrum, om det är så att han är lättstörd, hans säng står i vardagsrummet, och det har funkat toppenbra tills nu, men inte gjort slag i saken.

Han vrider och vänder sig, somnar nästan till, men kvicknar till och gnyr och gråter. Märkligt. Jag har funderat på om han kanske är lite hård i magen, och att det är det som stökar, men så farligt har det ju inte varit.

Nu ikväll så stånkade han och var så solklart störd att jag tog med honom in på skötbordet för att se om jag kunde hjälpa honom lite med magen. När jag torkade rumpan på honom så ser jag ju anledningen till obehaget – ungstackarn har ju mask!

Det är ju med all säkerhet hemsk obehagligt och vedervärdigt att det kliar i rumpan, så det är ju inte ens konstigt att han har legat och sparkat på oss nattetid.. Jag kände mig som en usel morsa som inte ens tänkt tanken på springmask, för det är ju inte så att han är den första av våra ungar som råkat ut för det direkt. De där förbannade maskarna kommer på besök mellan varven..

Jag hatar dem, men de är ju ändock hyfsat enkla att bli av med, och jag har alltid en ask Vanquin i medicinlådan.

Första gången nån fick mask var när jag var höggravid med Robban&Corrinda, och jag gick till apoteket och där sa tjejen i kassan _: Ja du lär ju städa överallt, tvätta allt och tänk på att ägg kan leva i damm i upp till två ÅR…

Jag skurade och skurade, tills jag på allvar grät. Jag hade foglossning, var jättetjock och var inte på topp direkt. Dagen efter satt jag still rakt upp och ner hela dagen och dagen efter det föddes tvillingarna 🙂

Sen har jag insett att det där skurandet varken gör till eller från. Visst, jag byter ju handdukar och sängkläder, men sen får det vara. Vissa av barnen drabbas aldrig, inte vi vuxna heller ( PUST, ta i trä) medan vissa av barnen åker på det lite då och då. Behandla hela familjen, som man enligt instruktionerna ska göra, det gör vi inte heller. Då skulle vi bli ruinerade 😉

Nu var min stora fråga hur jag skulle få i Jamie ett piller?

Men det var inga problem, jag delade det i fyra delar så han inte skulle sätta det i halsen, och sen höll jag fram dem och han, lycklig över att få nåt som såg förbjudet ut;) stoppade i sig dem.

Klart.

Nu ska vi bara komma ihåg att ge ett piller om 14 dagar igen då.

 

 

I morgon tar jag med min tjejtrio, Novalie, Trixie och Lovelia och åker på galapremiär :

Jag gillar Tingeling:)

Barnen får komma utklädda, men mina ville visst inte det , så då slipper de väl. Det är ju i Stockholm, och jag tar bilen, så ni kan väl hålla en tumme att jag kommer rätt!

Mirka ska dit med ett gäng småtjejer, och vi insåg att det var ju ingen idé att mötas vid Järva krog direkt eftersom jag lyckades missa det sist 😉 så vi dejtar i p-garaget ist 🙂

Ja och sen går vi till bion då:)

 

Jag hade tänkt locka håret, bara för att liksom, men det kommer jag inte hinna så jag skiter väl i det då…Den här var det jag köpte.

 Ett rent impulsköp efter att ha läst om en liknande på nån blogg så bara kände jag att jag var tvungen att ha en, klickade runt lite och vips hade jag beställt en…och en miniplattång och Marroccan oil….:) Fast det sistnämnda är verkligen skitbra!

Jag har haft det i håret två gånger och jösses vad mjukt det blir! Ska klippa mig kanske så blir det ännu bättre, men det tar vi och skjuter lite på 😉

Iaf. jag tänkte försöka mig på att svänga förbi Barnens hus imorgon, de har ett schysst erbjudande på exakt den bilstol jag vill ha, men det är såklart i begränsad upplaga och det brukar ju vara fjantiga köer…de öppnar ju vid 10 och jag behöver åka vid 11 säger Perra…så vi får väl se om jag ids.

Jag måste ju i så fall ha tjejerna färdiga och klara innan jag åker iväg, så de bara kan skutta in i bilen när jag kommer hem igen….Logistik.

Sen ska ju Robban iväg till Fyrishov och bowla på kvällen med sin klass, men det borde jag hinna hem till, och annars har min syster lovat rycka in:)

Perra jobbar ju, som vanligt, annars hade det ju varit en piece of cake.  Men det vore ju ingen sport då;)

 

Nu ska jag snart hoppa i säng, ska bara fixa lite först, så jag slipper det i morgon.

 

Ha en bra lördag!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Nettan

    Här upptäckte vi mask på sonen igår kväll, inte så jätte kul.
    Hade släkten över på födelsedagsfika igår också, vet inte riktigt om vi vågar avslöja att han har mask….
    Vi ser till att byta sängkläder ofta och handdukar, tvätta händerna lite extra men ingen större storstädning.
    Vanguin brukar vi köra i morteln och sen blanda med någon sked frysta hallon, funkar bra med färgen på tabletterna och döljer smaken 🙂 Men igår så svalde sonen tabletterna hela, han är 4 år. Blev jätte förvånad över hur snabt han fick i sig dom, vi tar hela familjen men då är vi 2 vuxna och 2 barn och det tycker jag bli tillräckligt dyrt. Förstår om ni inte tar allihopa, man lär sig ju vilka som brukar bli smittade. Sambon är kock så för honoms del så är dte ju inte heller så trevligt att chansa, så då kör vi hela familjen.

  2. Ulrika

    Jag brukar krossa Vanquin (är inte så lätt) och blanda med glass eller yoghurt. Så är det hos oss också, att vissa i familjen får och vissa inte. Vi brukar också byta handdukar och sängkläder osv och bara behandla de som har. Jag har 8 barn (äldsta är 20 år och yngsta 1,5 år). Ha det gott!

  3. Neta

    Vitlök är bäst mot springmask!
    Svimma inte när du ska köpa ny husvagnspall, svindyra och Biltema har inte. Kolla på blocket! Eller bygg en egen det gjorde vi.

    Carola: Ok…dyra låter trist:( Men har ju ett tag på mig att leta:)

  4. Kristina Å

    Nu blev jag påmind om våra ”maskbekymmer”. Två av mina tre tjejer har också haft väldiga problem med mask, var och varannan månad kliades det hos nån av dem. Fast jag var inte heller så noga med att skura huset, jag tror inte ens jag bytte sängkläder alltid. Dyrt är det också, Vanquin. Kommer ihåg när de var väldigt små och skulle försöka få i dem det flytande knallröda, ganska så äckligt smakade det också.

    Hoppas nätterna blir lite lugnare framöver.

  5. Lola (Carola)

    Skriv din kommentar här!
    Duktig är Du!!
    O skriver på ett underbart trevligt o kul sätt!!
    Tack för att Du orkar (o hinner!!) dela med Dig!!
    Morgonkram!!

  6. Ewi

    Kan lite hård mage (alltså inte tokstopp) göra barn lite tjorviga på natten? Jag tänkte mest att ”jaja, han bajsar när han bajsar” för det har inte varit stopp, bara lite hårdare och mer stånkeri för att få till det. Men senaste veckan, då det varit så har han varit skrikig och vaknat mer på natten, och faktiskt också börjat med ovanan att bajsa på natten. Jag trodde det var tänderna som spökade (de är också på G) men ungen kan alltså vara skrikig nattetid över trög mage också?

    Carola: Ja men det är ju klart de kan:) Är inte magen i form så är ju obehaget där, bara att gå till dig själv:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting