Allmänt

Träningsvärk from hell;)

Det har jag inte, men väl träningsvärk de luxe:)

I överarmar, axlar och skuldror! Galet. Det kändes ordentligt redan i morse och ökar på för varje timme, så det blir spännande att se hur det är i morgon 🙂

Jag är så fel i dygnet!  Efter förra veckans hipp som haver tider så är jag pigg som en mört på natten, framåt 3 draget, och sen heldöd när det är dags att gå upp. Stackars Jamie får hojta länge innan jag orkar lyfta upp honom ur spjälisen 🙂

Både han och Jordan sover rätt länge iofs så det är inte synd om mig, men fan vad tungt det är att vakna alltså! För den delen. vad är det att vakna till?? Skitväder! Kallt, regnar småspik eller så är det som en spraydusch när man går ut..blä! Lerigt, geggigt och allmänt sunkigt ute, ve ungarna om de tar ett steg på gräsmattan när vi ska till bilen, då blir det geggigt på ryggstöden direkt…hatar.

 

Men jag har möblerat om med bilstolar, och nu sitter Jamie i fram i den här stolen:

Han ser ut bra åt alla håll och han når precis den lilla åsnan som hänger i solskyddet så han är skitnöjd:)

Jag ska skaffa sparkskydd så inte sätet blir grisigt åxå, den här stolen kommer vi behöva flytta fram och tillbaka mellan bilarna eftersom det här är vår övningskörningsbil, och man ju måste sitta intill sin elev:)

I min buss monterade jag den nya Two way stolen, och bak i den här sitter den gamla Two wayen vi hade sen innan. Jag hade gärna haft båda stolarna intill varandra i baksätet, men det var omöjligt. Mazdan är microliten 🙂

Min svåger har fixat fläkten och motorvärmare så nu är det bara vinterdäck som ska fixas. Bara…

Fast de hotar ju med äckliga 20 minusgrader till helgen så det är väl bara att bita i det sura äpplet, eller köra folkabuss:)

Fy fasen vad jag inte vill ha minus 20 ! Snö, okey då det skulle pigga upp, men inte svinkallt.

 

Idag är det tisdag, och det var kyrkis både på fm och em. Våra kyrkiskompisar som även är med på musikleken hade varit sjuka de med, samtidigt som vi,så min teori om att nåt pucko var där och smittades stämmer nog.

Alltså, jag vet inte vad det är med folk?

Många verkar  tro att just deras baciller inte smittar? Att även om de legat och kräkts i går kväll så är det lugnt nu för de är liksom friska…? Har dessa människor ingen som helst verklighetsförankring undrar jag?

För överallt, och jag menar överallt  – TV, tidningar, internet, BVC , MVC,VC, dagis, sjukhus, affären, öppna förskolor…överallt! så informeras det om att det är 48 timmar sen senaste kräkningen som gäller för att inte smitta vidare. Inte fyra och en halv..

Men nej och återigen nej, man hör ju dagligen (typ) om hur korkat folk resonerar.

Jag pratar inte om att hålla hela familjen i karantän, även om jag helst ser det, men att inte ta med den sjuka ut bland folk kan ju vara en schysst handling..

Hur ofta hör man inte : Han får inte vara på dagis än, så då passar vi på att åka på ÖF/ leklandet på Ikea/ Leos lekland/ badhuset/ besöka syrrorna i skolan..osv in absurdum.

Hur tänker man?  Inte alls, det är jag övertygad om. Det finns inga ursäkter.  Nej det finns det inte.

 

Och därifrån vidare:)

Patricia kom hem så jag kunde lämna Jordan  och Lovelia på kyrkis på em, och sen åka hem och lägga Jamie, då kan hon hålla ett öga på honom medan jag hämtar igen. En sväng via Rusta blev det för jag var tvungen att köpa ett sånt här:

 

Jag såg det förra gången jag var där men blev snål, men nu såg jag i reklamen att det var nedsatt till 199kr, och då var det kört, jag kunde omöjligen avstå:)

Det är så fint med levande ljus och dessutom blir allt vackert i skenet av stearinljus. Prova, man behöver inte städa utan släck lamporna och tänd massa ljus så ser det mysigt och charmigt ut 😉

Mitt bästa städpaniktips:)

Köpte massa ljus åxå och glödlampor till julstjärnorna som  ska upp denna veckan, jag brukar aldrig vilja ha fram sånt innan advent, men i år verkar det vara smittsamt för i princip alla jag hör, läser om eller känner , har redan börjat på med julstöket.:)

Det måste vara den sega sommaren med den efterföljande skithösten som gör att folk i allmänhet vill ha jul tidigt, så det blir NÅN skillnad, för som vädret varit hade det ju lika gärna kunnat vara juni som november 😉  Enda skillnaden är väl att det blir mörkt redan innan det blivit ljust.

 

Novalie har ny klänning som hon köpt själv:

Fin va:)

Den är stickad och hur gosig som helst.

Och Trixie satt och käkade pepperkaka intill mig:

 

Mina fina tjejer ♥

Några av dem:)

 

Imorgon är det onsdag. Musiklek, och Patricia är ledig, så vi ska ta en sväng på Ikea enligt hennes önskemål, luncha lite och säkert blir det shopping…  Sen är det träning på kvällen, och det ska bli kul att se hur det går med träningsvärken..det är ett HIT pass…haha, kan bli tungt.

Nu är det snart sovdags!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Amanda

  För ett tag sen nekade jag min svägerskaatt komma in till oss. Hon hade varit sjuk kvällen innan. Det kändes hemskt eftersom om blev så sur… Men har man möjlighet att skydda sig mot smittan tar man ju den!
  PErsonen hon åkte vidare till, för att säga hur fånig jag var blev sjuk två dagar senare… Kommer aldrig förstå mig på sådana som inte tar detta på allvar!

 2. I

  Hu för människor som går ut med magsjuka ja. Men ett problem är nog att folk litar på de 48 timmarna, när det finns flera sorters magsjuka som smittar upp till 72 timmar (bland annat rotaviruset som är en av de vanligaste magsjukorna bland små barn).

 3. lillys mamma

  jamie ser ut att trivas där fram, och dom där stolarna är bra, funkar upp mot 4år.. men twoway funkar lite längre 🙂
  men när man ska åka nånstans är de bra att iaf öppna jackan och dra bältet intill kroppen hårt, jackor/overaller fyller ut så mkt att barnet inte sitter fast säkert nog -lika som att de är viktigt att verkligen dra åt bältet hårt.. bäst är en fleecejacka bara under bältet, sen kan man ta en filt om man har kall bil -de har vi, tills värmen kommer igång sisådär 5-10minuter senare.. då blir de bastubil ist, men de är en volvo från 88, så de får man väl ta.. men de vet ja ju inte om ni redan gör eftersom de bara va en bild om hur han sitter.. men man vill ju gärna dela med sig om hur barnen är så säkra som möjligt..

 4. Maria

  Jag är också irriterad på folk som inte stannar hemma tillräckligt!! Jag bor på en liten ort och typ alla verkar magsjuka här just nu. Blä! Vi isolerar oss i flera dagar. Jag är glad att jag är hemmamamma! Mina två äldsta (4 & 5 år) går allmän förskola ca 10 h/v (finns inget kyrkis hos oss tyvärr) men jag har dem alltid hemma om det går magsjuka!

 5. Åsa Ahlgren

  Köpte du den för 199 😕 Tyckte oxå att 299 :- var lite väl dyrt. Har varit på Rusta idag och då står det 299:-…. Men jag var helt säker på att det kostade 199:- orkade aldrig att fråga men den är sååå snygg.

  Kan bara kort tillägga att jag har varit hemma med sjuk barn idag OCH varit på Rusta …. 😉 Men å andra sida var det ”bara” feber. Feber igår kvälls men inget idag. Då är det väl Ok att gå ut bland folk?

 6. veronica

  Nä jag märker också att det är så vanligt med att folk går ut för tidigt när de haft magsjuka. Trist är det ju för ingen vill väl bli smittad med det direkt.
  Jag tycker det är så respektlöst. Dessutom vet man/de ju inte om det finns barn (eller vuxna) som kan bli jättesjuka av magsjuka (eller andra sjukdomar) Vår dotter tex ska inte bli sjuk för då behöver hon antibiotika direkt…

  Jag som jobbar på förskola vet också att det är SÅ vanligt att barn säger till oss fröknar att ”inatt/morse kräktes jag men mamma/pappa sa att jag inte skulle säga det till er för det är inte magsjuka” å så går det ett tag å sen kräks barnet ner hela golvet. Ett annat valigt senario är att vi ringer och säger att ”kalle” måste hämtas då han kräks. Föräldern hämtar men lämnar redan dagen därpå med orden ”Kalle kräktes ju bara tre gånger hemma- de var nog pga att han var för mätt/ätit nåt dåligt/stoppat fingarna i halsen/ svalt fel-satt i halsen/ osv.. Finns så många förklaringar varför just det barnet kräktes men det är aldrig tal om magsjuka (alla är ju givetvis inte såhär men de som är det skulle ju aldrig ”erkänna” att deras barn är magsjukt tex utan det finns ju alltid en ursäkt/orsak till varför hen kräktes)
  Vi får ju dessväre inte heller neka ett barn att komma på förskolan när de kommer på morgen dagen efter de kräks tex.

  Vi har bara två barn men vi gör så att har vi magsjuka i familjen så är vi oftast hemma allihopa. I enstaka fall har pappan kunnat gå på jobbet då han jobbar ensam och inte någon direkt. (är han själv sjuk är han ju givetvis hemma!! nu menade jag om barnen är sjuka)

 7. Sandra

  Verkar ju som att du har många hemska erfarenheter när det gäller folks magsjukor, det finns inga ursäkter för att resonera så som de gör. Men tänk på att man även kan börja smitta innan man vet om att man är på väg att bli magsjuk. Jag tror ofta det är så det smittar. Det har hänt oss att vi varit ute bland folk och när vi kommit hem så har något barn plötsligt blivit magsjuk. Ångest!

 8. Ewi

  Finns billiga stolskydd på Biltema, som funkar bra. Apropå det med sjukdom. Det är till och med så att vissa smittar längre än 48h, så kan ju vara någon som inte har puckat sig, men ändå fortf varit smittsam? Fast jag vet, det är ju sällan så det går till, utan snarare någon som varit ute ”tidigt” 🙁 Jag tycker för övrigt att förskolan borde ringa också friska barns föräldrar när någon av ungarna börjar spy mitt i leksakerna… ”Hej, nu är ett barn kräksjukt. Vill du hämta bort ditt också, eller ta risken?” I alla fall de som är föräldralediga, arbetslösa, deltidsarbetande, sjukskrivna, egna företagare eller som kan arbeta hemifrån/flexa, skulle kunna överväga att plocka hem sina barn och slippa eländet. Kul att höra det när man kommer på kvällen: ”Jo, ett barn spydde idag vid 10:30…”

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing