Allmänt

Början på veckan, dejter hit och dit:)

Först och främst så måste jag jubla lite, för det är inte klokt vad ljust det är på morgnarna !!

I like så himla mycket ♥ och det riktigt spritter i hela kroppen 🙂

För att hjälpa våren lite på traven så köpte jag lite tösalt…bara lite 😉

20130304-224918.jpg

Jag kan meddela att de kostar 19 kr på Rusta, för er som vill göra som jag och få isfritt på era tomter. Två säckar är redan uthällda på uppfarten och snön och isen blir så där härligt porös och det kommer vara plättlätt att ta en spade och bara skyffla bort snart, jag ser fram emot det! Det är ett skotta-snö jobb jag gärna gör, och jag ska se glad ut hela tiden. Svettigt kommer det bli, för jag förutsätter att solen kommer stråla, men det är så det ska vara. Man får hänga av sig jackan på grindstolpen och skyffla vidare i skjortärmarna. Våren är på ingång! Äntligen.

 

Jag dejtade med syster yster på Ikea idag, Lovelia och Jordan fick följa med, men Jamie sov hemma, Patricia var ledig, och Novalie hemma från skolan för hon är ” bubblig i magen”, de skulle dessutom ha friluftsdag så det var ju inget att ens fundera på.

Om barnen ens andas nåt om ”ont i magen/ bubblig i magen/ mår illa” så får de stanna hemma. Jag undrar om de kanske genomskådat det ?  Nä, det tror jag inte, eller jag vet, för de tycker för det mesta om att gå till skolan.

Lovelia och Jordan ville in på leklandet så det fick de, där har de gjort om lite sen sist vi lämnade in nåt barn. Nu har de nummerlappar så man slipper stå i kö och stampa, och sen får barnen små västar med samma nummer som på sin låda där de lägger sina kläder. Alltså, Ikea är så jäkla bra på allt! Om de hade nån slags Daycare så skulle jag lämna in mina ungar där direkt, för det är så otroligt välordnat. Vi hade barnen där en gång när det blev utrymning av varuhuset pga att det var en vattenläcka i sprinklersystemet och att det vid en EV brand inte skulle kunna spruta vatten från taket..och innan larmet ens gick ut till övriga på varuhuset så utrymdes barnen, så de stod och väntade ute redan. Vår första tanke var ju ”Shit, ungarna!!” men i samma andetag så meddelade de i högtalarna att alla barn var ute. Bara att hämta upp dem där de stod i lånade gummistövlar och filtar om axlarna.

Ikea äger 🙂

Syrran och jag gick ett varv och kikade, hittade en sån där liten köksö på hjul som vore perfekt att ha i förtältet i sommar, så nu har vi dragit igång semesterplaner:)

Perra avskyr ju att campa, men syrran är lika som jag, så vi kommer nog att kunna lösa sommaren:)

Eftersom jag slängt ut alla gamla hyacinter så fick en sån här hänga med i kassen hem, men det var allt, eller förresten blev det två rullar omslagspapper åxå.

20130304-224934.jpg

 

Heter den Primula? Den blev lite tufsig i kassen på väg hem, men tar sig nog. Rosa såklart.

 

Innan Ikea så dejtade jag med Daniel på Möller bil:)

Han fotade min stackars bil, och konstaterade direkt att det inte var fråga om att laga den, utan det var byta ut hela sidan som var skadad. Eftersom det är svindyrt så kan det ev bli tal om att byta in bilen, och det tyckte jag lät skitbra, om man fick en av årsmodell 2012? Men det trodde han kanske inte riktigt på, hehe. Inte heller nappade han på min idé om att sätta dit en skjutdörr på den skadade sidan…Jag skulle så himla gärna vilja ha dörrar på båda sidor för det blir så oändligt mkt enklare att ha bakåtvända bilstolar i mitten då när folk slipper klättra över / krypa under dem.

Men han frågade om jag kanske skulle vilja byta ut det äckelrostiga tanklocket om det nu byttes hela sidan, och det ville jag ju, tills han sa att det kostade en tusenlapp, kanske två… Gahh! Hela övriga reparationen går på självrisken på 3000kr, vete fan om jag vill ha ett TANKLOCK för två tusen då?  Visst kan man väl hitta sådana på skroten, eller så? Hjälp:)

Nu har vi eoner av tid att få tag i ett för vi fick tid för att lämna in den …tadaaaa — 29 maj.

MAJ!

Eh, undrade jag stilla, sa du verkligen maj?  Japp, det gjorde han, den här halkan som varit i vinter hade minsan ställt till det för fler än mig 🙂 Skönt att vara i gott sällskap iaf. Tur att bilen är silverfärgad så att silvertjepen kamoflerar det hela bra 😉

Han var impad av mina skills inom” lackering”, hehe 😉

 

Sista dejten för dagen var med Olle på cirkelfysen. Vi hade fått reservplatser, men det var inte tillräckligt många som avbokade sig under dagen, så syrran och jag fick åka dit och stå och hänga med korten redo kl 18.00 då de släpper de två icke bokningsbara platserna, som vi lyckligt snöt åt oss:)

Det har gått så trögt de sista gångerna, att jag blir alldeles trött på mig själv. Tror att det är dags att skärpa till kosten ordentligt nu, för efter julens svullande så har jag inte riktigt kommit i fas med mig själv, utan äter lite för mycket skräp.

Jag är sällan hungrig ( fikasugen är en helt annan sak, hihi) och då är det inget kul att äta. Jo jag äter, såklart, och jag äter riktig mat, lagad av inte alltför mycket kärlek iofs 😉 men bara ett lagat mål per dag. Lunchen blir mackor, med bra pålägg iaf – lax,ägg, eller fil och flingor..Dags att stila till sig, och äta lunch och middag OCH mellanmål!

Uj jag blir mätt av bara tanken, men jag vet ju att det är så mycket bättre, och det är ju värdelöst att träna och känna att det mest bara är jobbigt. Bra mat behövs för att få resultat av träningen 🙂

Och resultat vill jag ju ha, mätte armmuskler med Corrinda nyss, och jäklar vad den ungen har biceps…!

Basket är bra 🙂

 

Väl hemma igen efter träningen såg jag att Jamie homestylat:

 

20130304-224948.jpg

 

Snyggt va? Han kanske har talang för det här med heminredning..?  Eller är det konst rent av?

Rysligt dammig ser jag….hm…

 

Blöjorna från Blöjbudet.se har en stork med bebis på sig, och det har vi i sovrummet åxå:

20130304-224902.jpg

Jamie ville inte alls visa upp sin blöja utan hoppade runt som en tok alternativt kastade sig ner och rullade runt.

Men de är så söta 🙂

Vi är fortfarande nöjda! Enda nackdelen hittills är att den inte stängs med silvertejp;) men snart kanske Jamie slutar riva upp tejparna?

 

Nu stinker det nagellack här, Patricia har satt fast lösnaglar…brr, och jag ska avlägsna mig och andas luktfri luft i badrummet medan jag borstar tänderna 🙂

Imorgon ( idag!) fyller min kära lillasyster år, jämna år 🙂

 

           

 

Så, nu är det sovdags!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Ella

    Och jag och. Mina barn är väldigt skeptiska till Ikeas lekrummet efter en händelse där, mina barn tar en fråga om att fara dit och vara i lekrummet som ett hot….

    Carola: oj då, vad hände? Har du tagit upp det med personalen? saker kan ju såklart hända även på det mest välbevakade stället, men det är ju alltid tråkigt att råka ut för dem.

  2. Kristina Å.

    Jag blir så glad när jag läser dina inlägg även om jag inte kommenterar alla.

    Hemma hos oss är det fullt upp, vi har fått hem en hund, fortfarande valp, 7,5 månader. Vi har honom bara till låns i åtminstone två månader så får vi se sen om han ska tillbaka till ägaren eller ej. Känns som att ha en bebis igen och även om han är rumsren till 99,9% känner man sig ändå inte säker och han måste ut ganska så tidigt på morgonen. Så blöjor slipper vi! Men sen han kom har jag inte sovit så bra.

    Tösalt, det ska jag nog köpa för utanför vår dörr är det glashalt och både vi och hunden halkar runt.

    Min syster har precis också fyllt år och ikväll kommer hon dessutom till Sverige och hälsar på oss, hon är nämligen bosatt i England sen flera år tillbaka. Imorgon blir det middag med tårta till kaffet för att fira henne, hennes sambo som fyllde år tidigare och min man som fyller år på lördag. Resten av veckan tillbringar de med kompisar och åker hem på söndag. Alltid lika roligt att träffa syrran, vi är ganska tajta vi med.

    Trevlig onsdageftermiddag, nu ska jag nog ta en fika!

  3. Millan

    Hej!

    Vill bara säga en sak till er…..kanske skulle placera era böcker på ett annat ställe så att dem inte bara helt plötsligt ramlar ner på nån av pojkarna när de sover….eller drar ner dem

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting