Allmänt

Svt debatt:)

Häromdagen ringde de mig från SVT Debatt och undrade om inte jag skulle kunna komma och vara med hos dem, och tycka till om det här med att vissa ställen vill vara barnfria.

Jag tycker såklart en väldigt massa om det, både för och emot, för visst kan jag begripa att barn, speciallt andras;) kan störa.

Å andra sidan kan man ju inte förbjuda barn. Det är ju diskriminering och sånt ägnar vi oss ju helst inte åt i Sverige, eller hur?

Det vore ju störtlöjligt att förbjuda blinda, eller de med käpp, eller kanske de som skrattar för högt…luktar illa…eller bara är trista;)

Först avböjde jag  med förklaringen att jag är skitdålig på att debattera, men efter lite övertalning så började jag mjukna, man gör ju det när man får höra att man har bra åsikter och vore perfekt att ha med 🙂

Men så var det ju i Göteborg. Denna fina stad som jag gärna skulle besöka, men nu på torsdag( imorgon) är helt omöjligt.

Skit åxå.

Fast, det blir fasligt med bestyr för att ta sig fram och tillbaka dit, med övernattning och flyg, för bara en liten sekund i rutan.

Så sugen på mediauppmärksamhet är jag inte 😉

Givetvis ångrade jag mig i samma sekund jag lade  på luren, för allt går ju som bekant att lösa, och man ska ju face your fears, och det hade varit nyttigt för mig, som är en riktigt fegis 🙂

Men nu blir det inte så, och det känns utmärkt.

Speciellt eftersom jag tydligen ska ägna mig åt detta i morgon:

Jajamensan, lite stopp i avloppet piggar upp!

Jag tror ta mig fan jag blir galen snart, det ena avlöser det andra hela tiden! Det är strul och elände var och varannan dag, och nu kan det vara nog.

Men nej. Tydligen inte.

När jag skulle röja efter middagen så var det plötsligt stopp, totalstopp. Det har varit på gång några dagar, jag har minsan hört hur det kluckar i rören, men valt att ignorera. Dåligt beslut;)

Eftersom jag är en Kan-själv morsa, så började jag skruva och greja, och jag har nu skruvat isär hela skiten, rensat ur det lilla som fanns och har använt pappas spolgrej för att kunna spola långt ner i röret, men det lossnar inte. Efter ett tag så backar vattnet och svämmar över, och det är inte lite blött under själva skåpet nu. Man kommer liksom inte åt där!  Det ligger några handdukar ( badlakan) intryckta där så jag hoppas de suger upp vattnet..

Dessutom så får jag fan inte utloppet i vasken att sitta tätt så det läcker där.

Satan vad tröttsamt.

 

Vi försöker med lite redigare propplösarmedel i morgon, men misstänker att det får bli ett samtal till slamsugarbilen…

Billigt. Not.

 

Jag tycker ju att det är rätt roligt att greja med sånt här, men då vill jag ha resultat åxå! Inte behöva avsluta och köket ser ut som fan, diskmaskinen full men går inte att köra..blä.

Jag borde blivit rörmokare!

 

Nåväl, vad är väl en debatt mot att få rensa avlopp;)

 

Igår hann jag inte blogga, det är så mkt nu, och igår var det ju dessutom tisdag, med alla aktiviteter.

Passade på att handla redan när jag lämnade Lovelia vid 9, för då var det tonåringar hemma som började sent så jag behövde inte väcka de små som sov:) Jisses vad tomt det var i affären den tiden! Jag ska absolut handla den tiden oftare.

Sen visade det sig att Janelle blev hemma hela dagen, hon är helt slut efter musikalen, de har ju tränat stenhårt i flera veckor, hela sportlovet bla, så hon fick känningar av sin magkatarr. Tråkigt för henne, men kul för oss att få se henne lite hemma:)

Jag försökte röja och greja, men det blev inte så mkt gjort, för det var saker hela tiden som pockade på uppmärksamhet.

Hämtade Lovelia, lunch, lämna Jordan.

Så hann jag med att träffa Anna för lite snack, alltid lika trevligt, även om det hon hade att förtälja inte direkt hörde till det jag kände att jag ville höra, men så är det ibland.

Och sen åkte jag alldeles alena, med mamma och pappa, till syrran på födelsedags fika 🙂

Hm, jag som skulle skärpa till min kost…igår åt jag fil och flingor till frukost, sen kaffe. Så en latte och muffins till lunch…ugnspannkaka till middag och toppade det hela med både kakor och tårta hos syrran…

Jomen visst! Det ar väl en härlig kostdag?

Idag har den varit bättre, med fil och flingor, kaffe, kaffe, kaffe;) stek till lunch, lite valnötter före träningen, och lax till middag.

Kaffe på maten blev det ju dock inte eftersom jag fastnade i avloppet.

 

Att jag åkte solo var bara för att det blev så pass sent att det kändes korkat att dra iväg med alla barnen, så vi firar henne lite senare alla tillsammans istället 🙂

 

Idag var det musiklek, så jag tog med alla direkt på morgonen, Jamie har blivit så fånig för han är avvaktande när vi kommer till kyrkis, och vill sitta i knät eller stå i ett hörn och titta, men sen tinar han upp.

Jordan hittade en pappa som han kunde sitta och mysa med, mammorna som sitter där bryr han sig inte så mkt om, men den här pappan gillar han, och kryper gärna upp i famnen, så gulligt 🙂

Jamie hänger på allt som brorsan gör så han kommer så småningom och vill sitta där han med. Tur att det är en snäll pappa som verkar gilla att mysa han med.

 

Musikleken är som alltid trevlig, Jamie sitter still i mitt knä nästan hela tiden, det är ju väldigt ovanligt så det gäller att passa på att kramas lite extra med honom då, hihi. Idag spelade de på trummor, och nåt slaginstrument, nån xylofon av nåt slag.

Efteråt hann vi snacka lite med de andra mammorna, innan vi åkte hemåt.

 

Jamie somnade i bilen, och flyttades över till vagnen, och eftersoom det var varmt och solen sken så gjorde jag slag i saken och möblerade om våra bilbarnstolar. Åh jag har tänkt på det så jäkla länge men inte velat frysa ihjäl. Nu sitter de rätta stolarna i bussen, och det fattas en i Mazdan, men det löser vi sen.

Jordans stol har varit så upprätt att den näst intill tippat framåt ( jaja ni fattar..) så den ändrade jag om fastsättningen på så han sitter lite bekvämare. Men han har det trångt om benen där, så jag lurade på att byta plats på hans och Jamies stolar, men då var jag så hungrig att jag struntade i det 😉 Jamies stol sitter i mitten av bussen och där är det rymligare än längst bak. De kanske kan turas om iofs, stolarna är tillräckliga åt båda.

 

Sen tvättade och städade jag 🙂 Glamorigt som sjutton, men nödvändigt. När solen plötsligt skiner så inser man ju tyvärr hur fönstren ser ut! Hujedamej…!   Det blir ett projekt nån dag här.. Putsa fönster, det är roligt 😉

 

Nej nu är det sovdags!

Hur har ni det med våren hos er , förresten??  Det är så roligt att det kan skilja så mkt på vart i landet man bor.. Helst hade jag ju bott i typ Skåne så här års:)

 

Ha det bra nu:)

Natti natti

 

Kommentarer

  1. Sara

    Du är så välkommen till Skåne! Här e snön borta för längesen och igår var det hela 12 grader och strålande sol – underbart! Nackdelen med Skåne är dock att det blåser väldigt mycket för att inte säga stormar.. Just idag är det friska vindar som tar sig igenom märg och ben men som infödd skåning är man van vid det och plågas inte direkt av det 🙂 Jag brukar säga att jag ska gå ut och bli blåst..

  2. Neta

    Trist och äckligt med stopp i rören.
    Angående barnfria fik och matställen så skulle jag verkligen välkomna det.
    Jag är absolut ingen barnhatare, tvärtom har jag jobbat 40 år på förskolan och har älskat mitt jobb varje dag, men privat har gjort mitt på barnfronten för länge sen och vill jag träffa en kompis för att sitta och prata skulle jag mycket väl kunna välja bort, barnvagnar som står i vägen, skrikande, springande ungar runt borden och ammande mammor. Dessutom skulle vi ju höra vad vi säger till varandra.;)

  3. Mamma till fyra pojkar

    Hoppas det löser sig med rören… trist!
    Och ja, jag tror att du hade velat bo i Kiruna med MASSA MASSA snö! =))))) Hah!
    Solen skiner jättehärligt nu, och det finns snö jättemycke, men just nu känns det bara mysigt när solen är framme!

    Ha en härlig dag ni med! Och tack för en rolig och äkta blogg!

  4. Anna

    Hejsan,
    Ett tips ang stopp i avloppet. Jag hade det för cirkus 2 månader sedan och jag ringde efter en spolbil då vattnet bara steg i diskohoarna så fort man spolade nytt vatten. Killen jag pratade med sa att låt varmt vatten stå och rinna i 30-60 minuter samtidigt som du har hällt i diskmedel (eftersom det är fettlösande) rakt ner i avloppet så skall det lösas upp. Det var i princip det dom gör när dom skickar ut en spolbil i min kommun, dock kör dom med högtryck istället för vanligt kranvatten.
    Jag gjorde som han sa och hällde i yes diskmedel och drog på kranvattnet på varmt. Fick passa det i början då det bara steg men efter ett tag kunde jag låta det rinna nytt vatten utan att det steg i hoarna. Efter 40 minuter tyckte jag fortfarande inte att det hade hänt jättemycket med stoppet så då kände jag på vattnet och givetvis var det juh kallt. Då tog jag de största kastrullerna som jag hade, fyllde dem och vattenkokaren med vatten och kokade upp vatten. I med diskmedel igen i vasken och hällde på kokande vatten. Efter några omgångar med kokande vatten och diskmedel så började det bubbla väldigt i rören, och tillslut löste det sig. Men räkna med att hålla på ett tag med kokande vatten. När vi körde som mest så var det en kastrull med kokande vatten i varje diskho samtidigt.
    Detta kommer att kosta lite då man använder en del vatten men jag tror inte att det kostar mer än de 2400kr de skulle ha för den första timmans arbete med spolbilen här…
    Kan vara värt att testa om du vill slippa spolbilen 🙂

  5. Elin A

    Ja nu har våren och pollen kommit till Skåne så det är dags att börja medicinera. Idag dock ser vädret såå trist och grått ut. det är kallt på morgonen och sedan bättre på eftermiddagen, och svårt att veta vad barnen ska ha på sig! Ha det så bra.

  6. Eva

    Hej! Nja så mycket till vår är det då inte här i S_vall ännu.:(
    Som jag längtar till Våren,kunde jag så skulle jag göra som björnarna gå i ide och sedan vakna lagom till våren.Vinter är bara en massa förkylningar,kallt, trist, tråkigt.mörkt och bara elände.Må så gott! Eva

  7. lillys mamma

    hej hej! vet att ja sett nån av pojkarna sitta i en britax two way och kan då tipsa om deras distanskloss, då får man lite bättre utrymme för benen (min dotter åker bakåt i en twoway, och hon är 4år och 2mån.. annars de snabbaste är å ta av skor/stövlar, de tjänar man in massa plats på.. en lite kudde under fötterna har vi haft med, då blir benen raka fast lite uppåt (de har hon kört med självmant med filten hopknölad ibland med) two way är så rymlig och bra så dom kan ju ha benen som dom vill nästan..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting