Allmänt

Jordan är ledsen nu

Vi har kikat på Melodifestivalen. Om ni minns så älskar Jordan Yohio, han satt en hel dag efter att han vann och tittade på hans uppträdande på Youtube, men sen glömde han bort det, han är ju bara tre år 🙂

Ikväll när jag sa att Yohio var med så sken han upp och sen satt han och sjöng med till Heartbreak hotel ♥

– Jag älskar Yohio, mamma!

När så Robin vann,  JAG älskar Robin, ända sen han var med i Idol,tycker han är en helt fantastisk sångare och blir så rörd av att han blir så tagen och rörd 🙂  så försvann Jordan ut ur rummet. Tjejerna satt kvar och vi log åt Robins försök att samla ihop sig, och vi var alla överens om att han är bra. Jag gillar Yohio med, mycket, tycker han är skitcool faktiskt, men nu vann Robin.

Efter en stund kom en rödgråten Jordan tillbaka, och tårarna rann nerför kinderna när han kröp upp i min famn.

– Mamma. Jag älskar inte Robin. Jag älskar Yohio!! Buhuuuu!

Han var så himla ledsen, och att jag förklarade att Yohio ju kom tvåa och det är jättebra det med, det hjälpte ju inte ett endaste dugg, utan en jätteledsen kille gick och lade sig. Stackars lilla gubben. Hoppas han kommit över det imorgon 🙂

Hur gick det på gymnastiktävlingen då?
Jo, för Trixies grupp gick det som så att de kom fyra, som alla andra som inte fick medalj;) men de var jätteduktiga!
Det är så roligt att se glädjen, men även den där totala koncentrationen. De är tillsagda att inte pilla med håret, eller rätta till kläder, de ska sträcka på fötterna och tänka på att vara raka i ryggen osv…
Det är ju trots allt gymmnastik… De jobbar så hårt på att göra rätt:)
Efter Trixies tävling gick vi till bowlinghallen och åt lite lunch, jag hade ju packat en finfin matsäck med smörgåsar, yoghurt, frukt och choklad, men en hamburgare slank ner på kidsen , jag tog en kopp kaffe för jag hade minsann tryckt i mig en Skyr yoghurt precis innan, och de är så mättande att det liksom inte får plats så mkt efter den..:)
Så var det Novalies tur. Hon har tävlat förr, men inte vunnit , och siktet var inställt på medalj.
– Jag tänker hålla på med gympa tills vi vinner! har hon deklarerat;)
Vilken tur då att hennes grupp tog silver i trampett 🙂
Glädjen är stor:)
Hennes trupp såg så deppiga ut när första, andra och tredjepris i fristående/matta/ plint delades ut och de inte vann nåt, och när tjejerna som vann guld i trampett var samma som vann den första klassen, så riktigt såg jag hur ledsen Novalie blev…så när de ropades upp som silvermedaljörer var det stor lycka 🙂
Nu ska hon absolut vara med och gympa tills de vinner guld. Haha, det gäller att sikta högt 🙂
Mitt under tävlingen fick jag ett mms av Patricia, först såg jag inte vem det var på:
Det är ju Lovelia, min lilla femåring, going on 15??   Jösses.
De hade tydligen haft lite smink och hår makeover hemma 🙂  Lovelia var så stolt och nöjd när vi kom hem sen, men Jordan var lite sur för han fick inget smink av Patricia som drabbades av ”Nej du är kille, du ska inte ha smink” syndromet… Jag tycker väl iofs att om en femårig tjej kan ha smink kan väl en treårig kille ha det, men nu var det ju inte jag som var stylist 😉
Han gillar ju inte Yohio för ingenting, liksom… 🙂
Söthönan, när hon blir större gäller det att ha det laddade hagelgeväret inom räckhåll så inte tonårskillarna får för sig nåt.
Eller så lär hon av sina äldre systrar och klarar sig utmärkt på egen hand 🙂
På väg hem så stannade vi för att handla lite, och väl hemma så slängde jag ihop en kasslergratäng. Patricia har bett om den tidigare i veckan när jag köpte kassler,  och förr så tyckte jag att den var så besvärlig att laga, men nu är det ju värsta easypeasy maten:)  Man skivar den bara, kokar ris som man blandar med oregano och lägger i en form, lägger kasslern ovanpå, och häller över en ostsås. in i ugnen en kvart. Typ.
Mammas recept är lite mer avancerat, med sparris som man rullar in i kassler, men eftersom det bara är jag i hela familjen som gillar sparris så har jag slutat tramsa, och häller den antingen bara över det hela eller utesluter det.
Patricia visade sin goda musiksmak:
Bon Jovi ♥
Älskar, förevigt. Alltid
Vi hjälptes åt att röja köket efter middagen, och sen tog Corrinda hand om tvätten som låg i badrummet uppe, småtjejerna fick städa på sitt rum medan jag och Robban tog småkillarnas rum….med ” hjälp” eller kanske mera ”stjälp” av Jamie 😉
Jamie fick förresten en ny mössa igår, en som jag tycker är väldigt passande på honom:
Han är en äkta Busunge nämligen.
Alldeles efter att jag tog den här bilden tappade jag hakan lite för det kom en Lamborghini glidande.  På parkeringen vid Citygross kändes den en aning….tja kanske lite malplacerad.
Om jag hade råd att köpa en sån bil så skulle jag knappast parkera den vid en storhandel 😉  Kanske skulle jag inte ens handla på en storhandel då, utan mera gå till typ Saluhallen;)
Just det lär vi aldrig få reda på eftersom jag mest troligt aldrig kommer känna att en lyxbil i flera miljonersklassen vore nåt att investera i 😉
Jamies mössa kommer förresten från Lager 157, och är Lundmyrs, jag var där och köpte svarta tights och linnen till mina gympatjejer eftersom det var den bestämda outfiten.
Dagen idag försvann rätt fort eftersom vi satt på Fyrishov merparten av den, men det är roligt att se ungarna ha kul 🙂
Imorgon är det söndag, och en hel vecka har gått igen. Veckan som kommer innebär tandläkarbesök för flera av ungarna, och det var visst ett föräldramöte åxå, plus nåt annat jag glömt..
Tänk att den värsta vintern är över nu:)
Jag blir så glad av att veta att även om det kommer bakslag i vädret så går vi mot värmen, och ljus och sol.
Våra snödroppar har börjat kika fram men än är det inga blommor på dem, och så fort snön är borta från väggen i våra rabatter så kommer både krokusar och påskliljor kika fram, och så kommer rådjuren och käkar upp dem ;/
Jaja, man får väl bjuda på det kanske…
Imorgon har vi lite planer, och Corrinda ska dessutom spela basket.
Nu ska jag avsluta det här och kika lite på X-men filmen, jag tycker ju att de är lite underhållande.
Hoppas ni har en fin helg!
Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. anonym

    hur tänker ni kring varje barns möjlighet att utveckla sin egen personlighet fri från påtvingade könsstereotyper?

    Jag tänker mig att en liten pojke som inte får sminka sig och klä sig som sin syster lär sig just att det finns ett sätt att vara på som pojke, och att det inte är att vara som en flicka, och att det är det enda rätta.
    De här barnen växer månne upp med idén om att flickor och pojkar är vitt skilda väsen som inte har mycket med varandra att göra. Pojkar blått, flickor rosa osv. Jag tänker att de där små handlingarna, när en nekar barnet något på grund av hens könstillhörighet, är det som lägger grunden för att barn växer upp och har ganska litet handlingsutrymme för att utveckla sin personlighet i alla möjliga riktningar.
    Det är vad jag skulle kalla en förtryckarmekanism. Pojken lär sig att han inte får använda smink för att han är pojke. Vad fyller det för funktion att förvägra honom det?

    Carola: Jag har inget emot att killarna sminkar sig eller klär sig i klänning om de så vill, det här var Patricia som är 17 år som fick lite könsnoja. Oftast får hon det inte utan målar gladeligen naglar eller fixar frisyrer på killarna:)
    Om du läst här länge så vet du att min äldste son hade superlångt hår länge och väl, tills han själv ledsnade, och att jag inte bryr mig speciellt mkt om vad som är manligt och kvinnligt.Jag tycker att en person är lika mkt värd oavsett kön, men jag för min del älskar att vara kvinna, och skulle aldrig vilja vara man.
    Men, jag tycker det är jättefint med rosa på små bebistjejer och blått på bebisgossarna:)

  2. Christin

    Så söt hon är.

    Ja, det blev nog rätt låt som vann. Verkar funka utomlands och Robins röst är ju otrolig. 🙂

  3. Amie

    Jag älskar din blogg och följer den dagligen! Den är så härligt alldaglig :o), och jag gillar hur ni lever ert liv. Jag har själv fyra barn, två av varje, de sista två är tvillingar, och älskar att vara föräldrar ledig. Vill inte göra karriär utan skulle helst se att jag fick stanna hemma hela tiden, men det går ju inte tyvärr, måste ju tjäna pengar-Men jag ska aldrig mera jobba heltid, utan kommer arbeta varannan helg, långpass och ett par kvällar i veckan, när föräldrar ledigheten är slut.

    Vilken fin bild på er i trädgården hela familjen!!! ÄLSKAR den.

    Varför blev du så ledsen här om dagen, det verkade vara ett allvarligt brev?

    Kram

  4. Karin

    Hej Carola!
    Ett jättebra tips (som har funkat hos mig), Är att sätta upp vita papptallrikar (eller andra vita rundlar) där man har blommorna. Rådjuren vänder ju upp sin vita fläck i baken när dom anar fara, vita papptallrikar signalerar fara för dom.
    Det har funkat här hos mig, grannarna på alla sidor om oss (som då inte har haft vita rundlar) har fått sina blommor uppätna, jag har fått ha mina kvar =)
    Okej, visst kan det väl vara trevligt att bjuda djuren på nåt gott, men jag har ju ändå planterat för kunna njuta av blommorna själv 😉
    Så vill du ha blommorna kvar, prova med detta =)
    Kram från mig

          1. Karin

            Jag förstår nog inte ändå vad du menar…
            Mitt tips var riktat till Carola och andra som kanske vill prova detta.
            Men om du tyckte det var snyggt skrivet, så då säger jag väl Tack

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting