Allmänt

Fortsatt seg idag.

Nej, det hjälpte inte med kaffe och praliner!

Inte ens snacka i telefonen hjälpte, utan det var bara segt och tråkigt idag. Jag tvättade, vek tvätt, fixade i köket, grejade på och pysslade runt i största allmänhet ändå, för det sunkar till sig så fort annars, men när Jamie vaknade och var ledsen, så passade jag på:)

Jag tog med mig honom till våran säng, kröp ner under täcket och så låg vi där och mös en lång stund, snacka om win win.

Jordan kom en stund han med, men hade för mkt spring i benen så han skuttade iväg efter ett tag. Jamie låg på min arm och pillade med mitt hår, och jag blundade en liiten stund.

Huvudvärken ville inte ge sig, men det är nog ändå träningsvärken som sitter och stökar till det, jag har så knepiga axel och nackmuskler som ibland får för sig att bråka, och då blir det sådär, det brukar bli bättre av ännu mer träning så det verkligen blir blodgenomströmning i musklerna:)

Nu hann jag inte träna, men det var helt okey att byta Trixies föräldramöte mot det, för nu har de börjat med nåt nytt på småtjejerna skola, de involverar barnen i f-mötena,

De hade gjort olika stationer där några barn ansvarade för att ge en kort redovisning för just det ämnet ( teknik, bild, matte, svenska, no) och så fick vi föräldrar gå runt i grupper och lyssna, och få egna uppgifter att lösa, tex skriva en saga med så många Ä-ord som möjligt;)

Jättetrevligt!  Vi som gått på massor av föräldramöten under barnens skolår har faktiskt ledsnat för länge sen…Ja det är nåt vi försöker gå på ändå, men oftast så känns det som rätt bortkastad tid, det viktiga kommer ändå på mail. Det tas sällan upp nåt viktigt utan det är mer för att berätta om vad de gör i skolan, och då är ju det här ett superbra sätt.

Jag gillar ♥

Trixie hade fint i sin bänk:

Med Pirates of the Carribbean bänkpapper:)

 

I Trixies klass känner jag väldigt få föräldrar. Jag känner igen flera och är bekant med några, men de flesta är helt nya för oss båda.

Det är ju nackdelen med att de inte gått på dagis kanske…;)

I Janelles klass så var det så från början, men de gick i samma klass i sex år så där lärde vi ju känna de flesta, det blir väl lika här så småningom. Vi flyttade ju ut hit precis innan hon började skolan och hade noll koll, men med övriga barn så har vi sakta men säkert fått mer och mer bekanta, tills nu, för av nån anledning är det väldigt få som gått på kyrkis, där ju jag hänger 🙂

I Novalies klass är det jättekul att gå på möten för där känns det som att jag känner de flesta 🙂

Perra har sämre koll, men å andra sidan har han betydligt bättre koll på basketföräldrarna där jag är helt lost. Tur att man kan dela upp det lite 😉

Ofta hejar jag på folk i affären eller på stan, och vet att jag känner dem, men inte från vilken unges klass…hehe.

 

 

I morse stod jag redo för att åka till kyrkis, vi har musiklek idag så alla barn skulle med, då öppnar Robban dörren…han hade missat bussen.

Gahhh, han är så slarvig ibland! Han hade all tid i världen, men ändå blev han sen. Han var dessutom sur som  ättika i morse för att jag sa att han nog inte skulle få ta Janelles rum när hon flyttade hemifrån. Hon ska ju inte flytta i morgon direkt, och det är ju ingen brådksa med att hetsa upp sig över sånt, men han var sur, för han vill kunna se på TV.

Jag hatar, med stor betoning på HATAR, att det ska vara så krångligt att se på Tv nu för tiden.  Förr kopplade man in Tvn i väggen ochi med antennsladden så hade man bild, hade man ingen antenn från taket drog man ut Tvns egna…

Nu ska man ha en förbannad box, och en antenn från taket, för annars funkar det inte. Vi har Boxers ” TV i hela huset” vilket är ett skämt för för oss, med många barn som alla vill kunna se på tv i sina rum, så blir det inte direkt Hela huset.

Det gäller nämligen bara för fyra boxrar, sen får man köra ett helt nytt abbonemang, vilket inte alls är billigt.

Vi har i dagsläget inget val, utan det är Boxer som är det vi har, men jag hoppas det blir annat såsmåningom för även om jagtycker att de kanske kan samsas lite så går våra åsikter i sär där, mina och barnens;)

I-landsproblem, absolut.

 

Nåväl, jag skjutsade honom till skolan, vi stod ju ändå redo att dra iväg, och det gjorde ju så att han kom i tid.

Svinkallt i dag med, nu får det ge sig! Vintern har liksom fastnat, jag kikade på kort från förra året, och den här tiden då så cyklade ungarna omkring utan jacka..Nu är det snödrivor överallt ju, och på vår gata är det rena glansisen så bilen spinner loss varenda gång..Blääää!

 

Janelle var hemma idag, med sin onda mage och vilade sig i form, förhoppningsvis, och det är nog skönt att få stressa ner lite nu, på fredag ska de visst köra valda delar av musikalen för utbytesstudenter.

Patricia fick äntligen göra sin No lab idag, som legat och varit en rest i evigheter, men nu är den borta, skönt för henne!

Övriga barn roade sig med att spela dator efter skolan, de vägrar gå ut nämligen 😉

Snart vet jag att det kommer vara tvärtom, man får jobba hårt för att få in dem ..men det krävs roligare väder för det.

 

Jag känner mig svamligare än vanligt för trots alvedon vill inte huvudvärken ge sig, så jag ska gå och smörja in liniment och sen gå och lägga mig. Jag tycker att det luktar gott men Perra tycker att det luktar gammal gubbe…hm..Jaja, det hjälper ju iaf och det är min prio nu 😉

 

Imorgon är det dags för tandläkarbesöket för Novalie, Trixie och Lovelia , och vi får väl se om de är lika förväntansfulla när det börjar närma sig..Novalie kom på hur hemskt det är att ta röntgenbilder, och började få lite ångest nu på kvällen. Tror att Trixie ska röntgas åxå, men vet inte. Jag hoppas på att inte få skäll för att vi borstar för dåligt;)

 

Nu blir det Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Hemmafrun i USA

    Åhhhhh…vad trevligt med RIKTIGA bänkar, sånna som jag kommer ihåg att jag hade då jag gick o skolan, här är det bara vanliga bord så har barnen sina saker i lådor utmed väggarna, så inga bänkpapper, eller fixa iordning i sin bänk…;(.

  2. Mahlin

    Hej Carola, jag såg att du skrev häromdagen att du idag, torsdag, ska gå på ett Bindefeldt-event, jag undrar nu om det kanske är så att du ska till Vapiano Skrapan idag? Om det är så skulle jag bli jätteglad om du hälsade till min dotter Therese som precis börjat jobba som värdinna där 🙂 Hon har flyttat dit från Öland där vi bor, kanonkul om du ville hälsa från mamma på Öland.
    Kram från en trogen bloggläsare

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting