Allmänt

Söndag är åxå en dag

Fast jag kan inte säga att de varit så värst produktiv 😉

Barnen sov rätt länge så man behövde inte masa sig upp i ottan direkt, och det är ju trevligt. Novalie som är den som är mest morgonpigg av ungarna , sov hos en kompis, men övriga var hemma.

Eller Janelle var hos Simon, men det är ju mer en regel än undantag, man får liksom vara glad om man ser henne några gånger i veckan;)

Ute sken solen och det var hyfsat behagligt om man råkade hamna i lä, men vem orkar ens försöka låtsas att det är roligt längre? Jag är svinless på den här förbenade vargavintern som mer än gärna får gå och dra nåt gammal över sig, och helst aldrig återvända.

Bahhhh!  Bort!

 

Eftersom jag var allmänt grinig och deppig idag, så gjorde jag sånt som motar bort sånt, och hämtade först skruv och mejsel, vände upp och ner på den lilla soffan i småkillarnas rum och skulle skruva ihop den.

Det gick ju inte alls. Skit. Jag är ju rätt stark men klen i nyporna, så jag orkade inte skruva genom massivt trä, och erkänna det går ju inte;)  Nix, hellre än att be om hjälp så surade jag vidare och letade reda på en borrmaskin. Det tog typ tusen år, för nån har nog ätit upp de andra två vi haft?  Inte på nåt av de ställen som vi brukar lägga dem på fanns de? Hur kan det komma sig?

Jag vet att de legat i hallen nere på en byrå, och jag vet att JAG tog undan dem före jul för jag skulle sätta upp en liten julby där, men vart gjorde jag av dem sen då tro?  Ja det får jag fundera vidare på, för inte fasen hittade jag dem. Däremot, efter lite ( mycket!) letande i garaget så lyckades jag hitta på en i ett skåp. Det är nog en som vi fick med när vi köpte huset, för där lägger vi aldrig nåt som används, utan det är förvaring för färgburkar, och saker man behöver nån gång ibland – lägga golv prylar tex.

Men spela roll, den funkade, och glad i hågen skulle jag skruva i den elaka skruven med hjälp av borrmaskinen.

Nej men det gick ju inte heller? Vad fan?

Vissa dagar alltså:)

Nu är det så att jag är så in i helvete tjurig, och har jag gett mig in i nåt så ska det slutföras, om jag så ska fuska, hehe, så till slut hamrade jag i skruvarna, funkade skitbra.  Få se för hur länge bara 😉

Några gjorde jag ordentligt och borrade först,  det håller så länge det håller, och sen får den åka på tippen, den är jättegammal.

Men nu står soffan med båda sidorna på plats i lekrummet. Skam den som ger sig, ingenting är omöjligt, bara olika svårt 😉

Det kan man applicera på de flesta situationerna 🙂

Gott sällskap är kul att ha;

 

20130317-221734.jpg

  Knäpp Jamie 😉

 

Eftersom borrmaskinen var framme så passade jag på att skruva i nya gångjärn på garderobsdörren åxå.

Vi har bytt massor, först i det gamla köket där luckorna ramlade ner i parti och minut, gångjärnen verkar ha en begränsad livslängd.. och nu börjar garderobsdörrarna ramla av, järnen går helt enkelt av.

När jag packade undan snickargrejorna var jag på bättre humör, det funkar varje gång:)  Jag är helt klart en praktiker före teoretiker.  Läsa bruksanvisningar tex = aptrist 😉  bättre att prova sig fram.

 

Övriga i familjen gjorde minsta möjliga ansträngning idag, det har städats i lekrummet, dammsugits, lagats mat och tittats på TV.

Wow, jag sa ju det, inte så produktivt.  Men söndagar ska ju vara vilodag, visst 🙂

 

Middagen blev fläskfilé som jag skar ett snitt i och petade i kantarellost, och så lindade jag bacon runt. Mums!

Supergott. Jordan äter helst bara bacon så det är tur att flera av syskonen inte tycker om det och gärna ger det till honom 🙂

 

Efter middagen var det bad av samtliga under nio år, och det var ett fasligt plaskande där inne ett tag, men inte så farligt mkt att torka upp ändå , det tackar vi för.  Rena och fina satte de sen på pyamasar och så småningom somnade de åxå.

🙂

 

Ny vecka imorgon igen då, och redan över mitten på mars!

Hur kan det vara möjligt?  I helgen är det dags för Bloggminglet, så lite tummar för att det inte kommer nåt i vägen nu tack..!

Vissa av barnen, de äldre, har redan haft converse länge, men det börjar bli dags för en inventering av skor inför våren. Jag kan omöjligt begripa hur man kan vilja gå i kalla gympaskor med noll sula när det är typ 10 minusgrader och ishalka…men så är jag inte tonåring heller 😉  Jag vet att jag förr hade gympaskor hela vintrarna så det är väl som det ska vara.

Man blir klokare med åren, eller kanske mer frusen;)?

Hur som helst, en skoinköpsrunda är snart  nödvändig, och det är ju verkligen nåt att ladda för, det går sällan smärtfritt..

Sist tror jag minsann att jag åkte flera gånger med några i taget för att slippa få raserianfall och migrän redan i dörren in i skoaffären 😉

Vi har löjligt mycket skor i garaget, men likafullt så köps det nya varje år…hm.. men sen svämmas hallen över av dojor åxå;)

Och utanför dörren, och i poolrummet, på gräsmattan…..hehe

 

Nej, nu ska jag kika vidare på Karate Kid, den nyare versionen med Jayden Smith, jag har visst inte sett den förr, kul.

Ha en bra början på veckan:)

 

Natti natti

 

Kommentarer

  1. Fi

    Rita av alla högerfötter på papper, klipp ut. Ta med ”foten” till skoaffären, lämna barnen hemma, hitta ett par fina skor, riv ut sulan, jämför med utklippet. O-svettig och nöjd kan du bjuda dig själv på kafé efteråt;-) Har alltid ett gäng med pappersfötter i väskan, utifall jag snavar över ett par barnskor jag bara måste ha när ungarna inte är med:-)

  2. Neta

    Borrmaskin gör man hål med, skruvdragare skruvar man med. Men det kanske var nån kombimaskin du hade.
    Gjorde du fläskfilén i ugnen?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting