AllmäntHögtider

Sista mars!?

Är det möjligt? Tittar man ut ser det inte alls ut som det, men skenet kan ju bedra. Sista mars it is.

Tillika Påskdagen.

Jag har ätit så mkt godis att jag är less ( snart) men det ör helt enligt min plan, hihi. Jag har varit alldeles för svag för att stoppa in både det ena och det andra i kakluckan, ni vet man öppnar skafferiet för att ta fram riset, ser burken med salmiakstänger och bara måste ta en, en endaste…och så var det så gott så man tar en till när man ställer tillbaka riset;)

Min plan är nu att äta godis och bakverk i dagarna fyra (=röda dagarna) och sen är det dags för Beach 13 🙂

 

I morse vaknade jag klockan 10.00. Pigg. Hm? Hur kan det vara möjligt? Jahaaaa, jag hade glömt ställa om klockan, och den var då alltså 11. Jippie 🙂

Tur att det finns de i familjen som har koll, och kan upplysa mig. Fattar inte hur jag kunde glömma det, för jag skrev här att jag skulle göra det, loggade ut och glömde bort det. Lite så jag jobbar;)

Iphonen ställde om sig själv iaf, så nog hade jag upptäckt det så småningom även om jag suttit mol alena nånstans.

Nu gjorde det ju inte ett dugg, vi hade inga tider att passa som vi missade:)

 

Dagens utflykt gick till Anna och Lasse. Några barn var inte med, och det är lite skönt för då slipper vi ta dubbla bilar;)

Lasses nya kaffemaskin fick MVG:

Nästan som att gå på café 🙂

Årets hittills godaste kaffe, helt ärligt. Anna och jag sög i oss tre stycken i var…. Vi satt i deras underbara uterum där det var drygt +30 grader när glasdörrarna var stängda en stund. Så härligt!

Perra har alltid varit lite emot inglasade uterum/balkonger, men han kan inte annat än hålla med om att det är helt fantastiskt tidig vår och sen höst:) Idag kändes det som att det finns hopp om att det blir en sommar…och om inte så åker vi hem till Anna och Lasse och våldgästar uterummet , haha.

Jag vete fasen vad det är med ungarna bara? De är högt och lågt, hela tiden, gapar och skriker och röjer runt.. Förresten så vet jag nog ganska exakt vad felet är, om jag tänker efter….De längtar efter att få kasta av sig kläder och skor och springa runt i solen!

Vi gick ut en stund innan vi åkte hemåt, och det tog två sekunder så hade de slängt av sig jackorna, Lovelia var på väg att kasta tröjan åxå;) och rusade runt i trädgården och njöt. Det var riktigt najs. I solen, i skuggan är det svinkallt.

Jamie sov ingen middag idag…?

Jag trodde bergsäkert att han skulle somna i bilen och blev jätteförvånad av att höra barnen säga att han var vaken, och ännu mer förvånad över att han inte somnade när vi lade över honom i vagnen….För att inte tala om hur förvånad jag var över att han inte var hypermanisk, som han blir när han är trött…

Hoppas innerligt att det bara var idag, för JAG är inte alls redo för att sluta med middagssömnen:)  Ja, nu vilar ju inte jag förstås även om Jamie sover, men det är skönt att veta var han är, plus att han är tyst, hihi.

Min lilla fina söta älskling!!

Frågade Anna idag om hon inte kunde ta ett drag med hundtrimmern i kalufsen på honom, men hon avstod;)

I morse höll han en konsert i köket – trumma och sång 🙂

 

När klockan började närma sig halv åtta på kvällen, och hans vanliga sovtid, så insåg vi ju att det inte skulle funka, då skulle han ju vakna bright and early i morgon bitti…så en hel timme till höll vi honom uppe 🙂 Begriper inte hur han kunde vara piggelin, han måste ätit nåt uppåttjack? Vad var det i hundmaten, Anna?  😉

Jamie som ju älskar kattmaten, torrfoder alltså, blev överlycklig över att hitta hundmat, för de var ju fyra gånger så stora 🙂

Han gick länge och tuggade på en …knasputte ♥

 

Våran Tv är nog på väg att säga upp sig. Det är inte alls konstigt, för den är runt tio år gammal, och har väl stått på i runda slängar halva dygnet varje dag, året om…Snarare märkligt att den hållt så här länge.. Den får gärna fortsätta sin tjänst, men vi tänkte göra lite research innan den pajar.

Sist jag var på Ikea så gick jag in i deras inglasade ljudrum ( det är SÅ man ska ha det hemma! En inglasad, ljudisolerad bur där tvn står , man ser vad som händer utanför men störs inte av stojet, hehe) och blev tokimpad av deras tv och ljudanläggning!

Vi har ett sourroundsystem, men det är lika gammalt som Tv;n, och börjar fallera det med, och fast jag var väldigt emot det från början och tyckte att det var leksaker för stora killar;) så har jag med tiden insett att det är himla bra.

Ikeas både lät bra och såg bra ut, men jag har faktiskt inte hört om nån som provat det på riktigt.

Är det nån av er som har ett sånt?  Det kändes rätt ”billigt” åxå, men det går väl iofs att få billigare när det är erbjudanden på de stora elkedjorna..

 

Nähej, nu måste jag nog gå och hämta mitt påskägg och äta upp det sista, så jag blir riktigt äckelproppmätt, imorgon äter jag upp resterna av övrigas, hehe..

Imorgon är Yohio på Gränby, och jag har i ett svagt ögonblick lovat att åka dit, det innebär att det blir ingen cirkelfys…!

Tur att det är ett pass inbokat på tisdag och onsdag, så man kan börja jobba bort alla tusentals kalorier som man stoppat i sig…;)

Fast mest för att det är så jäkla kul att träna!

Det kunde jag då aldrig tro för några år sen…. 🙂

 

Corrinda har spelat färdigt i basketcupen, de hade visst en riktig tråkig domare i sista matchen som hela hallen tyckte dömde fel. Inte bara hennes lag alltså, utan Alla…Det är ju trist att det blir förlust för att en domare inte kan sitt jobb.. Nu var jag inte där, så jag kan ju inte uttala mig såklart, men hon var deppig när hon messade nyss.

De skulle sova kvar i natt med och åka hem efter frukost imorgon, det är så himla skönt att hon kunde stanna kvar, för det är långt att åka fram och tillbaka.

 

Nej, nu mot påskägget:

Hm….:)

 

Natti natti!!

 

 

 

Kommentarer

  1. Madelein - Mother of six

    Ja jäklar här har det svullats hela påsken med. Jag har inte haft karaktär nog att hålla fingrarna borta från påskäggen 😛
    Imorgon är det tillbaka till vardagen dock så då får det vara bra.
    Idag har vi haft riktigt vårväder i Göteborg.

  2. Annette

    Hej Carola!

    Har en liten fråga som jag tror du kan hjälpa mig med. Det är så att den äldsta dottern ska börja plugga på SLU i Ultuna till hösten och då vi bor nere i Skåne är flytten ett faktum. Vilka område i Uppsala skulle du rekommendera att man bor i? Vi har tittat på en lägenhet i Ulleråker som verkar fin, men hur är omgivningarna där? Dottern vill ha nära till naturen men samtidigt inte ha för långt till skola och centrum.

    Hälsningar från bloggläsaren Annette

    Carola: Ulleråker är ett jättefint område! Jag har ingen jättebra koll själv men vet att alla trivs där:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting