AllmäntAllvarFunderingar

Plugga:)

 

Jag har ju nu bestämt mig för att plugga till nåt:) Exakt vad känns inte lika viktigt som att jag får möjligheten att arbeta inom något där jag slipper de obekväma tiderna.

Alternativt att jag får bra betalt för att jobba då 😉

Jag borde väl egentligen bli snickare, rörmokare eller elektriker, för det är ju det jag ändå pysslar med hemmavid mest hela tiden, och det skulle vara så jäkla bra att verkligen kunna det!  Men…. jag tror kanske att ett kontorsjobb  är mer för mig, med snygga vardagskläder istf nån ”arbetsuniform”.  Jag har jobbat i de vita vårdkläderna och det är så himla tråkigt att aldrig få använda nåt annat. Sen vill jag ha långa naglar, armband och inte uppsatt hår varje dag 😉

Rent ytligt alltså 🙂

Jag har tyckt om att jobba inom vården, men nu är jag färdig med den. Eller?

Hur kan det då komma sig att jag funderar på att läsa till Läkarsekreterare? Vad fasen är det med vården som lockar!?  🙂

De tankarna fanns inte när jag pratade med en studievägledare för några veckor sen, men hon satte det i huvudet på mig, och ju mer jag funderar, ju mer drar det…

Nu har jag hittat en portal, allastudier.se/utbildningar/ , där man kan läsa om det mesta som har med studier att göra, och jag kikade alldeles precis på just Läkarsekreterare.

Skit att ansökningen gick ut 15 april bara, men å andra sidan behövde man Datorkunskap 50 p.  Jag har bara min egen kunskap om datorer, och den är nog inte mkt att komma med, även om jag är en jäkel på att blogga;) så jag måste väl på nåt vis fixa det, och tror att jag får lov att prata lite med studievägledaren igen.

Innan jag flöt in på vården igen så hade jag redan bestämt mig för att läsa till antingen

Ekonomiassistent ( Ja skratta ni, jag KAN inte räkna, men man kan väl kanske lära sig ?)

Marknadsassistent eller Administratör/HR assistent, så de kommer jag att söka till, de hade ansökningar fem gånger per år, och jag kör på att börja till hösten.De var 35 eller 40 veckor.

Jag känner mig själv, och vet att på sommaren finns ingen lust att göra mer än minsta möjliga för då vill jag njuta av att det är just Sommar och lediga barn 🙂 så till hösten när alla andras skolor börjar blir perfekt.

Så kanske jag söker den där Läkarsekreterarutbildningen nästa höst 🙂  ( den är 2 år)

Och ska försöka peta in den där Datakunskapen på nåt vis åxå..Shit, jag kommer kanske plugga ihjäl mig? 😉  Fast det finns nog massa plats i skallen på mig….känns ju som att det oftast bara är ludd är, hehe.

Nå, vad tror ni om mina planer?  Alla som har bra studievana och teknik kan ge sina bästa råd, för jag har inget av det 😉

Kommentarer

 1. Britta

  Jag tycker att det är toppen att du vill utbilda dig! För att se om yrket är nåt för dig så kanske du kan göra studiebesök hos någon yrkesaktiv? Det finns ett nätverk för medicinska sekreterare, så kanske någon där kan vara bra att snacka med.
  http://vision.se/Yrken/Medicinsksekreterare/Lakarsekreterarnatverket/

  Sedan tror jag att du ökar din anställningsbarhet genom att välja ett administrativt yrke där din tidigare erfarenhet inom vården kan komma till nytta. Det är relativt många medicinska sekreterare som jobbat som undersköterskor och vårdbiträden. Lycka till!

 2. Sparsamhet

  Jag pluggar inte något av det du nämnde men läser engelska på distans och ska göra det i höst lite mer(med barn hemma). Fördelen med distans är att ingen behöver vabba och jag har haft seminarium vid datorn trots fyra barn runtomkring mig. Det gick bra. Jag skriver på kvällarna och stänger in mig någon gång när jag måste läsa. Distans rekommenderas varmt!

 3. Lisa

  Det heter numera Medicinsk sekreterare. Utbildningen är på två år på heltid och är enormt krävande med MYCKET läxor.. Tro mig, vi har elever därifrån på praktik på min avdelning varje termin. De har totalt 20 veckor praktik under dessa två år och det är heltid som gäller där det vill säga 08:00 – 16:30..

 4. Lena

  Läkarsekreterare är ett bra val tycker jag! Jag blev klar 2001, så det är förhoppningsvis lite skillnad på utbildningen nu och då… Men vad gäller jobbet så är det nu för tiden inte alls bara att skriva det nån annan säger, utan mycket mer. Det skiljer sig väl i och för sig från arbetsplats till arbetsplats, men man kan göra allt från att ta emot patienter i en reception till att svara på kluriga frågor, skriva journalanteckningar, föra statistik eller vara med i olika projekt! Och man lär sig massor under tiden!!

  Lycka till med dina val!

 5. Amanda

  Spännande!
  Jag bestämde mig i dagarna att plugga till vårdadministratör. Tror det är det perfekta jobbet för mig men utbildningen skrämmer mig med alla latinska termer osv. Måste dessutom läsa på distans eftersom jag bor långt ifrån alla studieorter där utbildningen finns.
  Men jag hoppas att det ska gå bra!!
  Lycka till =)

 6. Kristina Å.

  Låter väl som ett klokt val att välja läkarsekreterare med din bakgrund, du borde kunna klara utbildningen på halva tiden! Siffror är roligt tycker jag, inte kanske matte precis men ekonomisiffror, debet och kredit och sånt. Men kan förstå om inte alla tycker detsamma.

  Jag jobbar som sekreterare/administratör och trivs med yrket men sen beror det nog också på vilken arbetsplats man hamnar på. Har man tur kanske man får möjlighet till vidareutbildning eller enstaka kurser på sin arbetsplats.

  Lycka till! Det blir nog bra vad du än väljer och lite nytt är alltid roligt.

 7. Maria

  Förstår du nu varför vi var ett gäng som protesterade den gången du menade att en av dina döttrar ( minns inte vem ) gott kunde få slippa lära sig matte, som hon har svårt för, med motiveringen att matte är tråkigt och man behöver inte ha de kunskaperna till vardags?

  Jo. Man behöver visst ha kunskaper i matematik om man vill skaffa sig någon sort utbildning värd namnet.

  Carola: Jag har aldrig påstått att man inte beghöver matte till vardags för det gör man, men det är enklare matte som de fyra räknsesätten, procent och lite geometri. Det är hytterst sällan man behöver räkna med pi tex, eller göra avancerade bråkuträkningar:) Patricia, som det handlade om ,har dyskalkuli, alltså speciella svårigheter, närmast att likna vid dyslexi fast med siffror, och jag vidhåller att det är onödigt att hon ska kunna de avancerade grejorna. Om hon kan klara av vardagsmatematiken räcker det.

 8. Emma

  Åh allt det låter kul! Tror egentligen att administratör är roligast för då får du mer rätt att ta egna beslut och få organisera mer. Läkarsekteterare är ju mer att skriva ner vad någon annan sagt. Din förmåga att organisera vardagens logistik borde ju göra dig till en perfekt transportledare på ett stort åkeri. Något att fundera på kanske?

 9. Elin

  Hej. Jag vart klar läkarsekreterare för ett år sedan, fick fast tjänst direkt och jag kan bara säga att det är ett jätte kul jobb:) hoppas du kommer in då du också får testa på detta roliga jobb;) För övrigt tycker jag din blogg är jättekul att följa:)

 10. Jeswi

  Oh, ja!! Jag vill oxå plugga till läkarsekreterare 🙂 Det har varit en dröm i många år!! Men för min del blev det ekonomiassistent för 4 år sedan… Men jag jobbar ju inte som det, utan är kvar i min gamla bransch 🙁
  Tänkte söka in till hösten, men med nr 5 i magen skjuter jag upp det ett tag till 😉
  Lycka till med pluggandet 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing