Allmänt

Söndag:)

Ännu en härlig dag till ända 🙂

Corrindas lag tog silver i Spirare Cup !!!   De är så duktiga tjejerna 🙂  Jag hade så gärna velat åka och kika på henne, men av olika anledningar går inte det. Surt, men det kommer andra gånger. Inte alla gånger de tar medalj dock.

 

Här hemma har vi jobbat stenhårt, först började vi med en bananpaus.

– Var är Fjant??

-Här mamma!!

 

Han klämde i sig en hel banan, och jag som faktiskt inte trodde att han gillade det ens…han har mestadels spottat ut det förr, men idag dög det tydligen 😉

 

Sen tog vi itu med en jäkla surdeg….

 

Panten!

Fy farao vad tråkigt det är att panta! Man blir kladdig om skorna , så till den milda grad att de fastnar i golvet och man nästan, men bara nästan, kliver ur dem och steppar på det asäckliga golvet….brrrr..

Men det är roligt att få pengar:) Idag blev det hela 566kr….Galet ju!

Vi har ju en Sodastreamer, som jag älskar! Man slipper bära hem alla dessa liter av framför allt Cocacola, och det blir ju avsevärt mkt billigare, MEN ungarna gillar inte deras cola. De tycker att de andra smakerna är helt ok, men just cola vill de ha vanlig, och eftersom kolsyrepatronen varit slut och jag för lat för att komma ihåg att ta med den och byta, så har det blivit massa läskflaskor..

Slut på det nu 🙂  Eller tja, vi kan kompromissa, cocacola ibland, och sodastream oftast 😉

Ge och ta, you know.  Det eviga kompromissandet som vissa tror att man kan slippa.  Men det är så livet är 🙂

 

När panten så äntligen var borta från poolrum och carport så kunde man ju börja ta tag i de områdena. Poolrummet påbörjades, borden och stolarna står nu ute på terassen, som är sopad och fin.  Jag skulle hänga upp ungarnas fräsiga hängmatta, men upptäckte att en jäkla igelkotte ägnat sig åt att bajsa på den! What? Snacka om oförskämt 😉

Måste fundera ut hur man bäst tar bort det…det gick att skrapa bort det mesta, men sen behövs det nån form av tvätt, och det är ju en stor trasmatta så det blir meckigt…men det löser sig.

 

En sväng på Biltema och Jula blev det åxå. Novalie har fått en ny cykel ( en gammal från nåt syskon, men ny för henne) och den behövde ny sadel, nya gummihandtag och en ringklocka.

På Jula köpte jag en fetstor karbinhake som vi kan låsa grinden med så inte Jamie smiter ut på gatan. Hittills har vi haft ett snöre, men det här funkar mkt bättre 🙂

Grinden blev ju lite illa tilltygad i vintras när min bil fastnade på den, så ena grindupphängspinnen var böjd så grindarna möttes inte i mitten, och det var enkelt för Jamie att klämma sig ut, plus att ungarna slarvar lite, det är dessutom svårt att knyta hårt när man är liten. Genom att ta en hammare och banka riktigt hårt så lyckades jag faktiskt räta ut den, så nu möts de som de ska igen.

 

I poolrummet behövs det stöttor till taket på vintern, och de har legat mitt på golvet, men nu staplade jag dem snyggt och fint vid väggen, och så ”hittade” jag sex plaststolar som blir utmärkt att ta med till husvagnen. Fattas ett bord bara….

Vi har inte hämtat hem vagnen än, men förhoppningsvis till veckan blir det av, sen behöver den lite omtanke innan vi ställer upp den på campingen. Helen och hennes familj ställer upp sin i morgon antagligen , så hon får spana lite hur det ser ut och bestämma hur det blir bäst, jag litar på henne 🙂

Ungarna längtar och pratar varje dag om hur kul det ska bli, hur mysigt det är att sova i husvagnen och vad kul det är.

 

Jag hade tagit fram kyckling ur frysen, och tanken var en vanlig gryta, men så kom jag på att det ju är grillsäsong, och grillväder, så det fick minsan bli grillad kyckling.  Hade bara tagit fram ett kilo, det räcker alldeles utmärkt till en gryta, men grillar man funkar det inte, så det blev till att grilla på lite kycklingkorv åxå.

Jag gillar inte korv.

Om jag får bestämma helt själv så äter jag det inte, mer än som nödmat när man är iväg och det enda som finns är en korvmoj…men kycklingkorv är rätt ok. Inte god, men ok. Grillad är tusen gånger godare än kokt åxå.

Barnen  har inte samma smak som mig så de äter det:)

Till blev det potatisklyftor, som jag tvingade Robban, Corrinda och Novalie att skala och skiva 😉  Varför ska bara JAG göra saker här hemma? När det finns en liten armé av hjälpredor?  Nix pix, här hjälps vi åt, om än motvilligt , hehe.

 

Middagen blev rätt sen, när dagarna är ljusa så här länge så tenderar middagarna att hamna senare åxå, härligt.

Ungarna duschade, några iaf, och sen såg de på Mästarnas Mästare innan de hoppade i säng.

DÅ skurade jag golven i kök och vardagsrum?

Fasen ibland blir man ju rädd för sig själv;) men de hade smulat med maränger så det var alldeles klibbigt på sina ställen, plus att det var redigt smutsigt innan..ännu en grej med sommaren, vi ( jag är nog värst!) går in med skorna på….Men, det är ju å andra sidan jag som skurar golv åxå 😉

 

Sen tog energin slut, så efter att ha röjt klart ( skurat badrummet gjorde jag visst åxå,…) så hamnade jag framför Dödligt Vapen 4.

Den har man ju aldrig sett förut 😉

Nu är den slut  och det är jag åxå, så nu får det bli tandborstning och hopp i säng även för mig.

Ha en toppenmåndag:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting