AllmäntUtflykt

Hemma på städuppdrag ;)

Dagarna rusar på, och det ena roliga avlöser det andra!

Först Gyllene Tider i Lördags….Ahhhhhhh! Jag dör lite så jäkla bra de är!

När jag gick i fyran så fick vi åka skolbuss till skolan ( har jag berättat det här?) och vår chaufför var en klok man som insåg att om vi hade bra musik att lyssna på så satt vi stilla 😉

Alltså spelade han in kassettband med Noice, och Gyllene Tider, och det spelade han sen på hög volym.

Så jag har varit med nästan från början med Gyllene Tider, och det är så himla mkt minnen som finns i deras musik.

Jag kunde nästan ordagrant de allra flesta låtarna de körde, de sitter liksom fastetsade i hjärnans hårddisk:)

Fast vi stod väldigt nära scenen så blev bilderna superdåliga..

Men bilderna i huvudet är kristallklara 🙂

Petra ( syrran) och jag hämtade upp Karin och Vlad i Märsta, och så körde vi in mot stan och Tele2 arena.

Stor och fin 🙂

Och varmt inne…..pjuh..

Linnea Henrikson var förband, och jag kan inte säga att jag har någon koll på henne, men hon verkade väldigt gullig:) Asdåligt ljud bara…

Så klev de så äntligen på, Gyllene Tider:

En helt underbart magisk kväll ♥

 

På söndagen sen var det Galapremiär  för Monsters University

Som jag har längtat!

Jag älskar Monsters Inc, såg den massor av gånger när tvillingarna var små, och den här var inte sämre den, utan helt superbra!

Det var Subito som bjöd in oss, och jag fick ta med mig hela familjen plus både pojkvänner och en lillasyster:)

Tusen tack 🙂

 

Vi körde dubbla bilar in, Simon tog rygg på mig och lyckades följa mina inte helt förutsägbara svängar 😉 innan vi parkerade på nån gata. Stockholm är ju en lustig stad att parkera i, antingen kostar det miljoners miljoner eller så är det helt gratis? Jag föredrar gratis men blir alltid lika förvirrad…ÄR det verkligen gratis att stå här? Men mina förbannade p-böter som jag verkar samla på, så är jag ju extra noga!

Vi körde jämsides med Mirka en stund , men parkerade på olika ställen så vi sågs på bion senare.

Eftersom det var varmt och svettigt så gick vi in på en Ica och köpte lite cola, man måste ju hålla uppe vätskebalansen;) innan vi traskade till Rigoletto.

Där stod ju minsann Mirka med nästan hela familjen, och där kom ju Peter med de övriga, så vi kramades lite, det var allt för länge sen vi sågs nu!!

Även Ewa och Anna var det roligt att träffa igen 🙂

Vi gick in och satte oss i salongen direkt, vi är så ,många att det är svårt att få platser ihop om vi avvaktar, och sen gci vi ut och försåg oss med helt ljuvliga munkar, saft och godis.

I några omgångar följde jag med barn på toaletten, och jag kan ju säga att det var nog en av de finaste toaletter jag någonsin varit på i Sverige:

 

Här kan tjejkompisarna sitta och vänta 😉

Givetvis sensorer på både tvål och kran, och jag som har lite bacillfobi var lycklig:)

Vi har en beröringsfri blandare från Ora hemma, och den är så jäkla bra!

 

Inne i salongen satt barnen:

Corrinda och Robban var med de åxå, men ville inte vara med på bild 🙂

Innan filmen började så kom Mike och Sulley ut i salongen och showade lite:

Så söta 🙂

 

Fina Mirka 🙂

 

Filmen var suverän, till och med Jordan tittade på hela men han kunde inte sitta still, utan for lite fram och tillbaka på sätet, men så är han inte så stor heller.

Han gillade att posa:

Gosunge:)

Att ha 3D brillor på sig vägrade han, han provade lite då och då under filmen, men tyckte inte om dem så han ville vara utan. När jag tittar utan glasögonen så ser allt suddigt ut, men han tyckte tydligen inte att det var jobbigt.

 

Efter massa skratt och leenden så var filmen slut, och jag längtar redan till när den kommer på DVD 🙂

 

Vi lallade iväg, och åkte hemåt, för vi skulle få besök:)

 

Ingela och Peter från Sundsvall, med Julia , Isabelle och David:)

Det är en familj som är väldigt speciella, de har en särskild plats i mitt hjärta, för vi träffades när vi väntade våra tvillingar, och vi klickade direkt, och har tillbringat flera semestrar ihop, Legoland, ALV, Leksand Sommarland, Mora Tomteland – allt har vi gjort tillsammans 🙂

Nu var det fyra år sen vi sågs, och det är alldeles för länge!

Peter och David stannade bara på en snabbvisit för de var tvungna att åka hemåt, men Ingela och Tjejerna stannade till idag.

Vi har pratat, och pratat, och pratat, och faktiskt druckit vin till allt prat åxå, även om det var svårt att vara tyst så pass länge så man hann sippa i sig lite 🙂

Klockan har blivit både 01, 02 och 03 innan vi har tystnat, riktig tjejsnack långt in på natten alltså 🙂

Idag skjutsade jag dem till tåget, och nu får det inte dröja så länge till nästa gång, det är alla överens om!

Tjejerna var sugna på ALV igen, även fast de hinner bli 14 år till nästa år…vi får väl se 🙂

 

Tyst och tomt blev det  när de åkte, och jag tog itu med städningen som legat hopplöst efter…skit överallt, och smutsigt..Blä!

Det där jäkla stoppet i avloppet hade jag ju gärna varit utan, men ta i trä, det verkar som att det lossnade….ta i trä, ta i trä, ta i trä!

Plockade, dammade, dammsög och våttorkade kök, vardagsrum och hall…

Skurade UNDER badkaret…fy fan det gör jag typ aldrig…uäck…men nu är det fint där om nån vill kontrollera 😉

Slängde ut hallmattan, och knäskurade golvet för det var så fruktansvärt smutsigt under mattan, golvet där är en gammal plastmatta som suger åt sig smuts…den måste bytas!  Det ösregnade mellan varven, men var ändå kvavt…regnade så att hela tröskeln in är genomvåt..  Jag lyckades välta skurhinken så slabbvattnet rann ut, och säkert rann den in under golvet:( men jag kan inte göra nåt åt det…

Torkade trappräcket…det var inte fräscht..ungarna är duktiga på att vara lite blöta om händerna, sådär så smutsen bara löser upp sig lite, och sen dra av det på diverse. Passade på att torka av väggarna i trappan åxå..

Mellan varven tvättade jag några maskiner , med ett vakande öga på avloppet som jag fixat stoppet i…och som grädde på moset så vek jag tvätt i en och en halv timme 🙂

Från 14- 22.30. En hyfsad effektiv städdag:)

Patricia och André fick laga middag, tack för det ♥

 

I morgon ska jag skura ur kylen, och röja nere, fortsätta tvätta och säkert lite mer. Handla lär jag göra åxå, för på torsdag försöker jag åka ut till husvagnen igen 🙂

Det verkar bli regn imorgon så jag avvaktar en dag.  Få se om vi får besök, det är flera som anmält sitt intresse, haha, och det är så kul:)

 

Jag borde verkligen hoppa i säng, men är lite för uppe i varv, så jag ska ta en vända och avsluta. Men sen sova.

Jamie har lärt sig klättra ur spjälsängen….hallelulja…:(  så nu ikväll praktiserade han det säkert sju-åtta gånger:) innan han insåg att morsan blev förbannad, så det var bäst att stanna där:)

Han var så söt, stod och tryckte näsan mot glasdörren och trodde att han inte syntes…sötnöten!

 

Nej, nu ska jag ta den där rundan, ha det så bra!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. anna.e

  skrev precis men tror kommentaren försvann, tänkte bara skriva att Du är verkligen fantastiskt grymt bra! : D DU OCH din blogg!!
  kram anna

 2. Loppan

  ”Hemma på städuppdrag” – Kom hem 20.30 i går från en heldagsutflykt med siktet inställt på deckare 21.00. Råkade gå ner i källaren, det hade ju regnat massor hemma tydligen. Så mycket att det kom bakvägen genom golvbrunnarna och in… Så idag var jag hemma på städuppdrag Big Time…

 3. Lotta m nio

  Gyllene Tider är bara sååå bäst! Det är nostalgi på riktigt det!
  Tyvärr missade jag konserten i Örebro som var närmast för mig…fick lägga pengarna på restskatten istället. Minst lika skoj! Eller så 😉
  KramKram!

 4. Hanna-fyrabarnsmor

  Jag läser sammanlagt 4 bloggar, men din är klart trevligast. Jag fastnar sällan för bloggar, men din direkt när jag började läsa för några år sedan.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing