Allmänt

Idag är det fredag :)

Jag gillar fredagar!

Anar att det inte är bara jag som gör det heller 😉

Vad har jag gjort idag då? Tja…?  Klev upp och väckte barnen, Patricia hade lyxigt värre idag då hon skulle med sin klass och äta hotellfrukost..Najs. Jag funderade på om vi kanske ska ta och göra lite härliga brunchar här hemma ibland, det är ju så gott.

När jag skickat iväg alla, så gick jag och lade mig igen 😀

Gudars så skönt det var att krypa ner under täcket igen och lyssna på Jordan och Jamies snusande andetag, jag somnade som en stock, och drömde massa konstiga saker, minns inte vad nu, men direkt när jag vaknade ( av en bajsblöja upptryckt i ansiktet..yay) så ruskade jag bara på huvudet och undrade hur hjärnan kan ställa till det. Det var om husvagnen, ungarna och konstiga resor.

Vi har pratat massor om husvagnar och camping sista dagarna, det börjar ju bli dags att plocka hem vagnen, men inte riktigt än…

 

Mirka ringde och frågade om hon fick komma på en kopp kaffe och det fick hon såklart, så efter en knapp halvtimme dök hon och Älva upp. Med gofika 🙂

Vi fikade och babblade, och tiden gick fort som alltid.

När vi vinkat av dem så plockade jag lite, fixade diskmaskinen som inte velat tömma ur vattnet, man får riva ur lådan under diskbänken, skruva loss en slangklämma och pilla bort det som förhoppningsvis fastnat där…jäkla meck, men det är ju hyfsat enkelt avhjälpt. Idag var det ett solrosfrö som smitit förbi alla silar.

Tvättade några maskiner, och sen kom pappa för att hjälpa mig köra den gamla toastolen till tippen, det är ju enklare om man är två. Jag bad om hjälp att byta brytare nere i pannrummet för den har gått sönder, så vi svängde förbi Bauhaus för att köpa en ny. Installera den gör vi lite senare för nu ska han åka på semester 🙂

 

Pratade lite med Patricia, innan syrran kom och hämtade mig för cirkelfys med Martin.

Jag är trött, alla muskler värker och när jag tänkte efter så var det ju mitt fjärde tuffa pass på fem dagar…hm:) Inte så konstigt att det känns då. Bara tisdagen som var vilodag.

Men det är lika bra att gå ut hårt och sen öka 😉 rätt var det är så blir det massa ofrivillig frånvaro.

 

Ni vet min glasdörr in till sovrummet?

Jag måttbeställde ju en träskiva , och den pimpade jag lite:

IMG_8083

Vit självhäftande plast av nåt slag och så Ikeas blommor:)

Insidan är bara vit, men jag ska göra nåt där med tänkte jag.

Men nu blev det ju inte helt bra med den lilla glasrutan… In sovrummet är det mycket mörkare och tystare nu, när ungarna suttit och kollat på tv när jag gått och lagt mig så har det märkts stor skillnad.

Jag funderade på att sätta den vita plasten på insidan av lilla rutan, men den är så mörkt rökfärgad att det blir stor skillnad i vithet, så då funderade jag på att kalkera av mönstret för det gillar jag , och sen göra nåt…oklart vad:)

Jag funderar vidare, att ta sönder rutan är ju ett altenativ men känns onödigt.

Att åka tillbaka till glasmästaren och beställa glas till den andra dörren har jag glömt….Nästa vecka 🙂

 

Imorgon ska vi åka till husvagnen 🙂

Vi åker via Valbo och kollar på André först, och så passar vi på att kika runt lite där, Robban behöver nya tennisskor tex, och de hade lite olika erbjudanden, så vi får se vad vi hittar.

Det känns så kallt när man öppnar dörren för katterna på morgnarna, och på kvällarna så det lär vara läge att ta med tjocktröjan, raggsockorna har jag där redan…tillsammans med foppatofflor är det en crossover mix;)

 

Nästa vecka börjar min skola:) Jag har fixat böckerna i Företagsekonomin som är det första vi ska göra, Mirka tipsade om Blocket så där hittade jag dem, perfekt. Det är inte direkt billigt med böcker… Jag har ju aldrig pluggat förr, så jag visste inte så noga, men hoppas ju att jag i min tur kan sälja dem vidare..

Lite nervös blir jag över hur jag ska få tid ( i lugn och ro) att plugga…,men det löser sig nog. Mina ungar är rätt så duktiga på att leka själva utan min inblandning, så jag hoppas att de inte får för sig att ändra sig:) Gör de det…så löser det sig ändå, för det finns liksom inget val.

Häpp!

 

Patricia har bytt rum. Hon och André släpade och bar, och bytte plats på hennes rum och lekrummet. Killarna får nu ett mindre rum, men än så länge sover de inne hos mig, och där kan de gärna bli kvar. De stör inte, och störs inte, och det tar sån jäkla plats med sängar i ett rum, så det blir inte mkt lekyta kvar då.

Dock är ju inte det före detta lekrummet i sådär himla bra skick, det är mkt plugghål i väggarna, och tapetbåden som hängde på trekvart är nerriven ( Patricia ville inte ha Disneyprinsessorna? Konstigt, för några år sen hade hon inte önskat nåt hellre, hihi)

Hon vill såklart fixa i ordning det… gahh, jag har inte tid, eller lust eller ens ork 😉

Men det ser förskräckligt ut så vi måste väl.

Sen är det lekrummet som måste rensas och ställas i ordning, och sen dessutom står ju Janelles rum kvar , med saker hon inte ville ha med sig när hon flyttade, så det måste sorteras och ställas i ordning för Novalie som ska ha det.

Vi har ju inte varit hemma så mkt i sommar, och när vi varit det har fokus legat på annat – packa inför Robbie Williams tex..eller gå på Gyllene Tider;)

Nu vill jag inte spendera de härliga soliga dagarna inomhus, så jag skjuter upp det 🙂

Det kommer en tid när jag hellre är inomhus.

 

Fy, jag vill inte ens tänka på hösten, men den kryper ju oundvikligen närmare, blä.

För att stå ut bokar jag in så mkt roliga saker som möjligt, och hoppas på att inte bacillerna får fäste och sabbar. Ni som känner mig, vet att jag avskyr, fullkomligen på riktigt, avskyr hösten och vintern.

Jag försöker att inte klaga, men lik förbannat gör jag det 😉

En solig fin höst har jag inget emot, men när det blir grådassigt, regnigt, blåsigt och allmänt skitväder från nu snart till slutet av april…fy farao.

Vintern sen då…,med massa jäkla snöskottning, bilar som fryser ihop och dessutom drarsjuka mängder soppa…man måste klä på sig i en kvart för att gå och hämta tidningen…nämen fy fan.

När det väl är ett faktum, så gillar jag läget, det är alltid värst med ångesten innan.

Men jag önskar mig en snöslunga i födelsedagspresent!  ( vore trevligt med nån snygging som använde den åxå, men man ska väl inte gapa över för mkt, haha. Dessutom ….vem är snygg i tjocka vinterkläder?? )

 

Nämen, nu babblar jag för att slippa gå och lägga mig!

Inte ok, så jag tackar för mig, ha en trevlig helg!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Helena

  Gillar din blogg…Oj det låter tuffrt att plugga samtdigt som man har småbarn hemma.
  Jag skulle inte få ro att göra så men vi är alla olika..tur e väl det…

 2. Mettemy

  Hej! Jag tycker också att man ska ta hand om de barn man skaffar , därför har jag mina på dagis så att jag ska kunna jobba , så jag har råd att försörja dom:) Nu är det bara lillan som går på dagis och visst är det jobbigt att tvingna upp henne ur sängen tidiga mörka vintermåndader men aldernativet som skulle vara att leva på soc å kanske bo i en trång etta känns inte så lockande…Tänk va olika man kan se på samma sak, det finns egentligen inget rätt och fel, bara olika förutsättnigar för alla har vi våra barns bästa för ögonen, det är vad jag hoppas iallafall, lycka till med studierna, om du klarar av det med två vilda smågossar hemma hela dagarna så gör du det fantastiskt bra! Men dom stora kanske hjälper till:)

 3. Hanna-4 barn,tvillingmor.

  Mina twins är nu 17 månader och folk frågar om de går på dagis, när jag säger att de ska vara hemma till de är 3 år, ser de chockade ut. Men nu funderar jag om jag inte vill ha dem hemma ännu längre. Barn träffar de på kyrkis öppna förskolan parker osv.

 4. Johanna

  Hon ska väl inte ha barnen på förskola för att hon ska få lugn och ro, utan för hon kanske behöver plugga i lugn och ro, en viss skillnad där faktiskt. Studera gör man ju i många fall ”på heltid” och att då passa en busig tvååring samtidigt kan ge vissa koncentrationsproblem… Hoppas att det går bra i alla fall!!

 5. Micha

  Vad menar du med baciller under vintern, är du bacill rädd och hur löser du det med så många barn? Barn brukar ju vara sjuka ganska ofta särskilt under magsjuka veckor i skolorna:-/ skriv gärna ett inlägg om det är nyfiken :))

 6. Sandra

  Håller med flera andra här. Jag läser din blogg det första jag gör varje morgon.
  Jag ska själv plugga och har yngsta dottern hemma. De tre andra går i skolan. Jag ska plugga på distans. En gång i månaden är det dock träff på Uppsala universitet. Vet inte riktigt hur jag ska få till det men på något sätt ska det gå. Är dina studier helt på distans?

 7. Ida

  Jag håller med, förstår inte riktigt vitsen med att ha barnen på förskola om man nu har möjlighet att vara hemma. Tycker själv det känns fel att ha de på förskola för att man själv ska få lugn och ro. Tror att det är bättre för barnen att vara hemma.

 8. Hanna-4 barn,tvillingmor.

  Egentligen behöver du ju inte berätta vad som hänt mellan dig och P, om du inte vill, bara konstatera att ni gått skilda vägar punkt slut.

 9. Ester

  Jag undrar också över Perra. Jag har följd dig Carola länge och det klart man vill veta. Och för snart tre månader sa du att du ”snart” skulle berätta..

 10. Johanna

  Varför lämnar du inte killarna på förskola några timmar i veckan, så du får plugga i lugn och ro???

  Carola : det är inte min grej . Jag vill ha mina barn hemma med mig, tills de börjar skolan 🙂
  Det är bara så jag är, jag tycker att man själv tar hand om de barn man skaffar. Givetvis får andra göra som de vill 🙂

 11. Carina

  Carola, du gör oftast min dag.
  Jag är inte samma nattuggla som du men är ofta uppe tidigt på mornarna.
  Mobilen får följa med in på toaletten och där är för det mesta där jag läser det du skriver.
  Låter väl kanske inte så där vidare men tror att du är rätt person att förstå mig.
  Sen efter att ha läst din blogg där du beskriver livets vedermödor på ett sånt härligt sett är jag redo att ta mig an dagen.
  Jag är liksom övriga läsare intresserad av vad som hänt mellan dig och Perra. Men inser att du berättar ju just bara så mycket du vill. Egentligen har jag ingenting med det att göra. Han figurerade ju inte så mycket i bloggen även tidigare och det tog nog ett tag för mig att inse att han var ute ur bilden. Om man nu kan säga det om barnens pappa.
  Hoppas i vilket fall att du fortsätter med bloggandet så jag har nåt härligt att läsa där jag sitter på toan på morgonkvisten.
  Nu önskar jag dig och barnen en härlig helg i husvagnen. Även om det närmar sig höst så är vädergudarna med oss.

 12. Åsa

  Vad snyggt det blev med dörren! Jag tyckte att det passade bra ihop med de två olika rutorna. Tycker absolut att lilla glasrutan ska vara kvar som den är. Jättefint!

 13. Ida

  Det låter ganska tufft att ensam dra runt allt med så många barn. Men jag håller med, din blogg är så underhållande att läsa.

 14. Anki

  Haha det är så underhållande att läsa din blogg som kommer sent varje (nästan) kväll. Är lika förfasad över att sommaren o värmen börjar ta slut och tror jag hatar vinter, mörker och kylan lika mycket som du. Men än så lovar de soliga dagar och det glädjer hela mig 😀
  Önskar dig o familjen en härlig helg i husvagnen 😀
  Kramar från Skåneland

 15. frida

  Hej!
  Ni är ju fantastiska hela familjen alltid lika roligt att gå in och läsa din blogg!
  Har funderat sista tiden vars barnens pappa tagit vägen? Kanske allt för privat att svara på!
  Tack för din härliga ärliga blogg 😉

  Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing