Allmänt

Välkommen Mac :)

Jag har skaffat mig en ny kompis, som heter Mac:)

Min dator har varit seg länge, sådär så att jag har insett att den snart ger upp…och med sorg i hjärtat förstått att jag måste köpa en ny…

Jag gillar min dator, och tycker det oftast är rätt jobbigt med att greja till en ny  så jag liksom har de saker jag vill ha, och hittar osv.

Igår när jag satt med skolarbetet, och skulle göra ett uppdrag( typ prov) som var för att lära oss portalen vi kommer jobba i, och jag skulle svara på fyra frågor, och det var superenkla svar…och det hela tog fyra minuter och fyrtiosju sekunder…för att datorn segade, när det egentligen tog typ 45 sekunder, nja, då började det kännas jäkligt akut;)

Att klicka sig fram i portalen tog en evighet, mellan varje sida så stod den och laddade i typ en minut..Men det här funkar ju inte!

Jag ska läsa på distans, alltihopa, och har då verkligen inte tid i överflöd så att jag kan sitta och vänta på krånglande teknikgrejer, jag har liksom en familj att rådda runt..

Alltså åkte jag iväg och köpte en ny:)

Tack MediaMarkt för räntefri avbetalning !

Jag hade såklart kunnat köpa en billigare PC, men nu har jag vänner som är Macfantaster och räknar stenhårt med deras support, haha, plus att jag älskar min iphone:)

Inte att förglömma att jag fanimej är värd den 😉

 

Syrran som funderat på en ny mobil i evigheter, slog äntligen till på en Iphone 5 efter att ha haft typ en Samsung..så nu hoppas jag att hon blir nöjd för lite kanske jag har talat mig varm för iphone…minus kameran som jag inte alls tycker matchar den i övrigt i kvalité .

 

Nu har jag ägnat en timme eller kanske två, hihi, på att försöka fatta hur man gör med de olika grejorna, det är ju annorlunda än på min Pc..men det löser sig nog. Jag har redan messat Anna…” – Hur fan gör man ett snabelA??”

Blir nog bra det här:)

Har ni några Bästa-tips när det gäller min nya kompis så hojta!

 

Nu ska jag snart stänga ner och gå och sova, imorgon är det fotografering för Novalie och Trixie i skolan, så de vill ha hjälp att göra sig fina, de duschade innan de gick och lade sig till och med 😉

Novalie var hemma från skolan idag med halsont…håhåjaja, dessa jäkla virus…vik hädan, lämna oss i fred.Tack.

Syrran snorar och snörvlar, likaså Jamie och Trixie, så det är ju bara en fråga om tid innan jag är förkyld jag med…blä.

Ingen har varit sjuk sen tidigt i våras, jag har till och med förundrats över hur länge de hållit sig friska, så det är ju kanske på tiden…eller nä förresten, man kan inte behöva vara sjuk 😉

 

Imorgon kommer Helen och Mio och hälsar på, och det ska bli kul, och sen på lördag har vi en utflykt planerad.

På fredag hoppas jag Janelle och Simon kommer hem och äter ( och lagar!) tacos .

 

Jag måste säga att den här datorn är jäkligt enkel att skriva på, jag har inte skrivit så himla många fel för att tangenterna sitter på annorlunda ställen;)

Några såklart, men det här blir nog bra med lite övning, som sagt.

 

Nej, nu ska jag prata lite med Patricia innan det är sovdags!

Natti natti på er ♥

 

Kommentarer

 1. Yvonne

  Hej
  Jag läser din blogg sen flera år , jag tycker att du gör allt för din familj
  En stor eloge till dig , eftersom jag med har nio barn så vet jag vilket jobb det är och är du nu själv så verkar du ha bra stöd från familj och det behöver man ha och någon att snacka ” skit” med ibland .
  Hoppas att allt löser sig till det bästa för er , önskar dig allt gott.
  Kram Yvonne

 2. muminmamman

  Hejsan Carola, nu behöver jag din hjälp även om jag är ute i god tid. Min son och hans blivande fru kommer att gifta sig där nere i Uppsala nästa sommar. Häruppe känner jag ju till folk men nu har jag ingen aning och det är där du kommer in. Känner du till ngn i Uppsala som gör tårtor som är fina och prisvärda. Eller vet du hur jag söker eller snarare hur jag skall söka? Hoppas på hjälp. / Ingalill

 3. Familjen Lindvall

  Bra val! HAr haft min i i över 7 år och den har aldrig krånglat!! Nu börjar den dock få några år på nacken men så länge den fungerar så får den hänga med. Troligtvis kommer du sällan ha problem med din Mac 🙂 Kram

 4. Julia

  Hej, vad roligt att du skaffat mac, jag är själv en sådan som bara älskar mac! Så lätt att ha och göra med! Ett tips som jag tycker är ganska praktiskt är att om man ska kopiera något så markerar man det och trycker på cmd och c, då kopieras det och när man sedan trycker cmd och v så klistras det in där man vill ha det!
  Om du inte kunde det innan så hoppas jag att du får användning för det nu 🙂
  Kram

 5. Lena

  Kul att du köpt en Mac. Jag har haft min Macmini i 3 år. Vad för slags Mac har du köpt? En Macbook? Det är ju lite annorlunda mot PC. Mycket enklare, tex att ha alla program i docken som man använder. Sen finns det inte lika mycket virus till Mac, men du ska trots det inte köra utan virus-skydd. @ skriver du alt + 2. Ett stort plus är att när du har en iphone så är det så enkelt att ladda över foton. Iphoto startar automatiskt och det är bara att föra över till datorn. Iphoto är ett suveränt fotoprogram tycker jag. Lycka till med din vän Mac och studierna.

 6. Linda

  Hej, följer din blogg ofta men kanske inte slaviskt. Därför undrar jag om jag missat något? Har du och din man gått ifrån varandra? Ser aldrig att han nämns i inläggen?

 7. Annakarin

  Lycka till med Mac du kommer bli nöjd! Jag fick min av min älskade make efter många vabdagar för 2 år sedan och är jättenöjd. smidig att ta med. Lycka till med studierna. Kram.

 8. Camilla hockeymamma

  alt och två så blir det @,den enda nackdel som jag ser det och det är verkligen bara en det är att en del bokföringsprogram inte funkar men annars så säger jag du kommer aldrig vilja ha något annat,den är användarvänlig blir inte seg trots flera år på nacken och man får aldrig virus i den.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing