Allmänt

Delade åsikter :)

Okey, ni kanske inte är så allmänbildade ni heller 😉

Iaf så är ni inte eniga i vad mina bär är för något, Fläder, olvon eller aronia är det ni tror mest på…Jag bor granne med en kvinna som är oerhört kunnig inom växter, pratar på radio osv, så jag ska vid tillfälle hojta över staketet och fråga henne.

Koka saft på dem tänkte jag hur som helst inte göra!Herrejösses, det är liksom överkurs när det finns Röd saft eller Gul saft på ICA 😉

Mina barn gillar nämligen inte fin saft, det är ju lite jobbigt när deras far gör jättegod, och de tycker den är äcklig 😉

Kasta pärlor för svin, är ett bra talesätt, som passar utmärkt just här.

 

Vad snälla ni är som tycker att jag skriver bra och underhållande och ärligt och ironiskt och med glimten i ögat. Ni har sagt så snälla saker, och jag vill skicka en stor kram till er alla ♥

Av ren nyfikenhet undrar jag nu, ni som tycker jag ska skriva en bok…vad skulle den handla om?

Jag tycker ju att jag allt som oftast svamlar runt om typ inget alls, utan någon röd tråd, och undrar liksom om det skulle vara intressant i en hel bok?? Eller tycker ni att jag ska ta upp kampen med Camilla Läckberg?  😉 Hihi…;)  Not…

 

Idag vaknade jag efter att ha sovit som en stock, men mådde inte så värst mkt bättre…så jag väckte barnen och sen gick jag och lade mig igen. De är så otroligt självgående på morgnarna att jag ändå bara sitter och tittar på dem. De behöver ingen hjälp med något alls, och om man försöker hjälpa till med nåt blir det bara irriterade för att det inte blir som de vill 🙂

Jag brukar ju sitta där och halvsova 😉 men idag kröp jag ner igen, och sov några timmar till.

Nix, inte ett dugg bättre då heller. Fan åxå

Huvudvärk som sitter i nacken, och som den hypokondriker jag kan bli ibland, så funderade jag på om knäcken jag fick på Grönan kanske ställt till det lik förbannat….?

Nej, jag är inte hypokondriker,långt därifrån, jag är mer av en  som ignorerar in i döden 😉 men ibland får jag för mig saker, och då är det ju alltid livslångt elände eller snar död som är utfallet…så grunnar jag på det en dag eller två för att sen glömma bort det 🙂

Janelle var  tex förbannad på mig för att jag inte tog henne till en läkare i vintras när hon hade halsböld, men vad fasen – är man inte sjuk när man kommer till akuten så nog fan är man det när man åker därifrån…Och jag kan ju inte veta hur ont hon hade …

 

Nåväl, jag grejade runt lite, plockade massa leksaker i trädgården, pratade i telefon, hämtade Jamie som smet, pratade ännu lite mera i telefon och såg plötsligt Jamie komma gående med en fogsvans? En orange?

Jag har massa sågar, flera olika fogsvansar, men ingen orange, så vart fasen kom den ifrån..? Dessutom så sitter mina i garaget på väggen, utom räckhåll..

Grannarna mitt emot har killar där som sätter upp ett staket, och de hade minsann oranga sågar 🙂

Jamie har väl hört att jag varit sur för att min är dålig och att jag måste ha en ny…så han fixade en till morsan 😉

När killarna kom med en liten grävskopa så var ju lyckan total för mina smågrabbar :

IMG_8251

Jamie skulle sova middag…jojo, lycka till med det när det kom en stor maskin precis i synfältet 😉

Men han var nog väldigt trött min lilla kille för han kikade en stund och sen kom han och ville gå och lägga sig. Plutten.

 

Jag plockade med mina böcker ut i solen, men det gick inte att koncentrera sig med den dova irriterande huvudvärken, så jag lade ifrån mig dem, slog på Bon Jovi, lutade mig tillbaka i solstolen och så låg jag där och jäste.

Jag får helt enkelt läsa imorgon ist!

Första uppgiften ska lämnas in på måndag och eftersom jag har noll koll  på hur sånt funkar så känns det skitläskigt..

 

Huvudvärk eller inte, så var det HIT med Björn idag, och det missar man inte om man kan undvika det, och eftersom jag vet att det allra oftast är ont för att det är muskler som är strama eller spända, så vet jag att det brukar ge sig när jag tränar, så syrran hämtade  mig som vanligt.

Efter första zonen ( boxhopp, höga drag och pushpress, allt sex repetitioner och så loopar man så många varv man hinner och orkar  på fyra minuter) så var jag svettig så håret lockade sig i nacken, och då hade jag det uppsatt i en knut…andfådd som en blåsbälg..

Efter andra zonen ( enarmsrodd, skidåkare, burpees, armhävningar) var jag genomvåt av svett och hade en puls på en miljon…minst..

Efter tredje zonen..eller egentligen halvvägs igenom den…( rygg till mage, airsquats, raka marklyft, höga hopp) så var jag ta mej sjutton helt jäkla slutkörd, det fanns liksom inte mkt kraft kvar…och då var det zon fyra kvar..?

Frivändningar, knäböj med stången framför vid axlarna, rodd och så sit ups..

Jag dör lite här…tjugo jäkla kilo i frivändningar när jag knappt orkade lyfta vattenflaskan…jesus.

Och när man är färdig med zon fyra, jo då kommer det en BONUS 🙂

Fyra minuter till….idag var det omväxlande burpees och kettlebellswingar…Skjut mig

Och sen…när man är så slut att allt man kan göra är att flina åt hur det porlar rännilar av svett, då är det nervarvning tack gode gud.

Det märkligaste av allt ? Att nästa vecka så gör man samma sak igen 🙂

 

Det må ha tagit många år innan jag kom dit, mest beroende på att jag inte tränade överhuvudtaget iofs..haha, men nu fattar jag vad folk menar när de säger att träningen är rolig 🙂

Imorgon är det cirkelfys med Martin ….och sen tacos;)

 

Eftersom jag skjutit upp det hela dagen så var det  bara att åka via Coop hem, för att handla…det är ju verkligen helt superbra planerat.

Men handlat blev det, och hem kom jag.

Nu ska jag gå och smörja in nacken med liniment, och hoppas att det gör susen, bort med det onda.

 

Imorgon blir det förhoppningsvis även en fikadejt med Helen och Mio, det ser jag fram emot.

Trixie och Novalie ska på utflykt med sina klasser, och Lovelia ska ha gympa så hon har packat sin Hello Kitty gympadräkt och små ballerinaskor:)

 

Nåväl…Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

 1. Elin

  Hej! Jag skulle absolut köpa din bok om du skrev en! Allt ditt svammel har hjälp mig jättemycket när jag fick barn! Tycker ofta det är tufft och stressigt med två, men så läser jag dina inlägg på kvällen och stressen ger med sig! Du inspirerar mig jättemycket!
  En annan sak jag e lite nyfiken på är amning, när och hur slutade Jamie (om han gjort det)? Tycker det är jättesvårt och min lilla blir snart 2år! Som sagt, älskar dina tips om allt!
  Kram och krya på dig!

 2. Hanna-4 barn,tvillingmor.

  Det är just ditt svamlande, el vardags-prat skrivande som jag uppskattar, jag känner igen mig i mitt egna liv m barn, tvätt, ja Svensson liv! Uppskattas mycket! Kram

 3. Nettan

  Håller tyvärr med föregående talare… Om värken är kvar så kolla upp det!
  Hoppas såklart att det försvinner, och det är ju även det vanligaste men ändå.
  själv har jag en whiplash skada sedan 11 år tillbaka då jag var 16år, ingen olycka utan bara en buss i stan som fick bromsa in hastigt pga en som sprang över vägen framför bussen.
  Det viktiga är att få bukt med det direkt, träning är jätte viktigt men precis näe skadan skett så behövs vila.
  värken du beskrev direkt som satt högt upp i nacken är precis där whiplash är vanligt.

 4. Karin

  Låt en sjukgymnast eller naprapat känna på nacken innan du fortsätter köra så tunga träningspass!!!
  Om du fått en muskelskada behöver den läka ut. Om några kotor hamnat snett behöver du hjälp med det. Just nu är det inte läge att stoppa huvudet i sanden. Det är så lätt att hamna i en ond cirkel av smärta.
  Var lite smart nu, och sök hjälp.

  Carola: måste jag ?? Jag vill ju inte …:)
  Men du har rätt!! Tack 🙂

 5. Sofia

  Hej! När man ser hela er familj på bilden för bloggen så slår det mig att alla era barn är supersöta. Verkligen fina näpna drag allihopa. Jag försöker att se vem som liknar vem av er föräldrar och ni båda ser bra ut men jag hittar inga liknelse. Kanske det är bilden men jag ser inte att någon av barnen liknar er två… Visst är det gemensamma barn allihopa eller har jag missat något.? Som sagt jätte fina allihopa:-)

  Carola : jodå de är våra gemensamma barn allihopa 🙂
  Det är så olika vad folk tycker, janelles pojkväns mamma bara tittade på mig och sa att Janelle och jag var som kopior.. Andra säger att hon är lik sin pappa .. Så är det med alla barnen. I olika åldrar syns det mer el mindre.
  Jag själv är usel på att se liknelser 🙂

 6. Elin

  Gå till en naprapat med nacken! Jag fick hela förra sommaren förstört efter en liknande sak. Ju längre tid kotorna sitter fel desto längre tid tar det att läka.

 7. Ida

  Du skulle ju kunna skriva en bok i vilket ämne som helst, men du måste vara något av en expert i frågor om barnuppfostran. Du verkar ha många sunda åsikter kring det.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing