Allmänt

Vem ska nu klappa en i rumpan?

Ja, nu tränar jag ju inte på Friskis enbart av den anledningen att det är typ det enda stället man får en klapp i rumpan av en snygg kille som hojtar att man börjar se fit ut, som dessutom  är nykter;) men det är ju en väldigt trevlig bonus 😉

Haha, ja, jag kommer sakna Björn. Inte bara för att han klappar om en, utan för att han är så jäkla peppande, och alltid glad. Som en energiboost.

Det finns andra, som tur är, så vi kommer överleva, men det känns alltid lite extra jobbigt när en favorit försvinner.

För sakens skull så är en av de vi saknar en tjej, så det är inte bara för att han är snygg 🙂

Ikväll var det inte Martin som hade cirkelfysen, skittrist tyckte vi först, tills Pernilla satte igång, och visade sig vara hur bra som helst 🙂 Jodå, lite fördomar mot nya ( för oss) ledare har vi allt …

Och för att förtydliga så ingen får feministiskt spunk, så klappar han om alla, killar som tjejer, gamla som unga. Alla får en klapp nånstans.

 

De här två godingarna alltså ♥

 

IMG_8765

 

Det är inte klokt vilka fina söner jag har 🙂

Och nu ska jag återigen vara lite politiskt inkorrekt, och våga säga att med de här två öppnar sig en ny värld för mig…En där bilar, lastbilar, traktorer, och stora fordon över huvudtaget måste beundras, klappas på och helst provas.

Skillnaden mot alla mina tjejer som skitit högaktningsfullt i sånt, och bara pysslat med sina rosa glittriga barbiedockor 😉

Ja, men så har det varit här!

Det har alltid funnits alla slags leksaker här, ”tjejjiga” som ”killiga” och så alla som anses könsneutrala där i mellan, och de har valt helt olika. Nej, man kanske inte lekte cowboys på stenåldern, eller hade glittriga prinsesskor, men jag vidhåller att det är skillnad på pojkar och flickor.

Uppfostran eller ej, jag tror att vissa saker bara är.

Robban och Corrinda är tvillingar, och hade samma förutsättningar, eller hur? Corrinda bäddade ner dockorna varsamt i vagnen och promenerade fint, medan Robban slängde en filt över  bilarna som han kastat ner i vagnen och sen körde racing med 🙂

Take it or leave it, så var det.

Rosa har varit en favoritfärg hos alla barnen, och då har de fått ha det:

IMG_8777

Den här killen ser ut att ha talang för polis eller dörrvaktsyrket…

Sin jacka valde han själv på Underbara barnmässan, den är rosa med små ugglor på, och superfin.

Nej, han får inte köpa en ny klänning om han ber om det, men vi har ju ett ton hemma så det känns liksom inte aktuellt. Han sprang omkring flera dagar i början av sommaren i en av tjejernas finklänningar, sen hoppade han studsmatta med den och gjorde sönder den:/

 

IMG_8778

 

 

Det här är som bekant en annan ”rump-klappare” haha…

Han läser reklamen, och kollar vart vi ska handla billigast köttfärs i morgon, dock tveksamt om vi provar Rusta för just det ändamålet 😉

 

Idag har det varit en sån där stressdag, där allt går i varandra, samma igår. Jag tycker inte att jag gör ett endaste dugg, men ändå hinner jag liksom inget..Det rullar på.

Vet ni då förresten…? Sa jag det förut kanske? Nää…?

Jag fick ett B på min powerpoint!  I am a natural born powerpointare, learning by doing funkar 🙂

Min lärare frågade vad de små staplarna i ett diagram var, och jag svarade att de väl måste vara där för att inte de höga skulle välta? Inte fan vet jag, de liksom bara kom med på köpet:)

Han tycker jag är rolig, tur det annars hade han ju trott att jag var helknäpp..hihi

Nej, nu måste jag i säng! Jag hade världens otäckaste dröm i natt..brrr, den vill jag inte ha repris på, det handlade om död och sorg…fy!

Inatt ska jag drömma om …tja..cirkelfys? hihi

Natti natti:)

 

 

 

Kommentarer

  1. Anette

    Håller helt med om detta med killar och tjejer! Tror faktiskt inte att vi kan påverka det så där jättemycket… Har själv tvillingar, pojke och flicka och där såg man ju skillnaden genast. Pojken är jätte pojkig, aldrig varit intresserad av dockor, medan han genast från att han var liten lekt med allt med hjul på :). Flickan är otroligt flickig, intresserad av allt som glimmar och glittrar :). Sen har vi en pojke till och han är också intresserad av allt med hjul. Tror det ligger i generna eller hormonerna eller nåt..

  2. Gunilla

    Håller med att killar är killar och tjejer är tjejer.
    Men i somras på marknad så kom en pappa med en son och ville köpa en klänning.
    Det var första gången för mej.

  3. Johanna

    Jag håller absolut med där, det är skillnad på pojkar och flickor. Jag har en dotter på 5 och en son på 3,5. Dottern älskar rosa, glitter och allt prinsessigt. Sonen är tokig i bilar. Han kan alla bilmärken och kan stanna och titta hur länge som helst och titta på grävskopor och traktorer medan dottern struntar fullständigt i sånt. Vi har också alla möjliga slags leksaker. Sonen väljer ”killsakerna” och dottern ”tjejsakerna”. Ibland leker de med dockor tillsammans men då lyfter sonen dockan i håret och släpar i marken medan dottern bäddar fint.

    Man kan hålla på med genustänk hit och dit, men det där ligger i generna är jag övertygad om. Och det är väl inget fel med det.

    1. Hannah

      Hur förklarar du att barn till föräldrar som har ett genustänk inte gillar antingen typiska tjejsaker eller typiska pojksaker? Ligger det inte i de barnens gener?

  4. Ida

    Ja klart att det är skillnad på pojkar och flickor, hela det här ”genussnacket” tycker jag är rätt löjligt. Dina små söner är i allafall jättesöta och charmiga.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting