Allmänt

Skylander Swap Force

Det är inte med så där jätteglad min som jag kvicknar till när klockan ringer strax efter åtta en ledig dag..Det vet ni, jag är löjligt morgontrött, och kunde jag så skulle jag göra nåt åt det, men det går ju inte. Det är så jag är. Jag föddes sån, det kan mamma intyga 🙂

Jag var en trött liten skit som hon fick väcka var tredje timme för att ge mat, dygnet runt. Liten i ordets rätta bemärkelse var jag åxå, bara 44cm lång 🙂 Fjutt!

Tur att jag sen växte på mig och blev så oerhört lång och ståtlig, haha. Mamma, pappa och syrran hånar mig alltid för att jag är kortast av oss, men jag är ju rätt normal med mina 169cm. Kan ju inte jag rå för att de är långa och skrangliga 😉

 

Hur som helst, klockan ringde och jag masade mig upp, in i badrummet och blaska kallvatten i ansiktet, och kvickna till en aning, tillräckligt för att få i linser och kamma håret typ, och sen ner och väcka Novalie, Trixie, Lovelia och Jordan. Jordan har nämligen flyttat ner till tjejerna, som han säger, när Novalie flyttade in i Janelles rum så blev det ju en säng över där.

Jamie vaknade strax efter och vi fick på oss kläder och åt frukost, och så kom syrran strax före halv tio, och det var allmän inlastning i bilen.

Sen full spätta mot Stockholm, och Skansen.

Nu får pappa inte läsa, för han blir lite sur när jag kör för fort;)

Vad sägs om hemifrån Uppsala till Berwaldshallen i Stockholm på  35 min;)?

Nja, nån minut till kanske, men vi promenerade till Skansen och var där en timme och tio minuter efter att vi åkte hemifrån.  Nej det var inga köer, inte ens tillstymmelse till det, och ja, det kan tänkas att det gick aningens lite snabbare än skyltarna sa, men jag erkänner inget 😉

Så, pappa, nu får du läsa igen 😉

 

Vi var uppskrivna på gästlistan för ett event som Skylander anordnade, för deras nya spel som släpptes den 18/10, Skylander Swap force.

IMG_8793

Vi började på Skansen Akvariet, där vi fick varsin karta, för vi skulle gå på skattajakt minsann:)

Spåret ledde rakt in i mina kompisars hägn – lemurerna. Jag älskar de här små sötnosarna, som sätter sig i minsta lilla solglimt och vänder upp magen för att få så mkt sol som möjligt

IMG_8795Det är bara en sån där utvikbar skärm i folie som fattas för att de ska se ut som solbadande tanter på Mallis, -87, haha

Ni vet en sån man kunde hålla i knät för att solstrålarna skulle reflekteras upp så man inte fick vita ränder under hakan..eller vad den nu var till för;)

Jag har inte haft nån!

IMG_8794

IMG_8796Jag ska bli lemur i mitt nästa liv, helt klart! Jag känner igen mig i deras letande efter sol, jag gör precis samma här hemma, flyttar runt min stol hela dagarna 😉

När vi väl kunde slita oss, så kikade vi på skelett, kranium från olika djur, men syrran kan ju liksom aldrig låta bli…

IMG_8801Jamie släppte inte sin karta en sekund…tur det annars hade vi kanske gått vilse 😉

IMG_8802

IMG_8803Vi passade såklart på att kika noga på alla fina djur, som finns där, vissa lite läskiga, men de flesta är ju bakom glas och bom 😉

IMG_8804Det var ovanligt mkt fart på ormarna idag…de brukar annars mest ligga och jäsa, men de flesta rörde sig, den här hade ju dessutom total fokus på mina killar, följde varje rörelse de gjorde…Tur det där glaset var där 😉

Samma var det med krokodilerna, en stor jäkel gjorde ett skutt och splaschade ner i vattnet, aningens irriterad…hm.

I slutet av akvariumet hade de ställt upp massa tv-skärmar med det nya spelet på, så ungarna fick spela, och så var det kaffe, bananer, Mer och godis som bjöds. Jamie mulade in 200 dumlekolor, minst.

De spelade och spelade, och fick tävla mot varandra:

IMG_8809

IMG_8810 IMG_8811Den som vann fick en Skylander figur! Wow:)

Efter en dryg timme där, nästan en och en halv, så kände sig barnen, inte klara, men nöjda…och efter att jag fått lova dem det nya spelet i julklapp så kunde de möjligen tänka sig att gå vidare.

Vi klappade såklart Snoddas på väg ut, allihopa:)

Det här är inte Snoddas, det är Jamie 😉

IMG_8812

 

När vi gick ut, så skulle mina andra favvisar får mat – surikaterna…

Och alltså, jag har väl inte tänkt hela vägen, men jag har nog tänkt mig dem som vegetarianer…men…nix:

IMG_8818Köttätare:=)

 

Vi traskade vidare, kikade upp på det lilla tivolit, det är så fint där, allt gammalt, och välbevarat, och toaletterna som var anledningen att vi gick dit, har åxå kvar den där gamla stilen.

Nostalgi.

Skattjakten var inte slut, och vi letade oss fram till Skansenpaviljongen, det är jäkligt backigt på Skansen kan jag säga, ni som inte vet, och det tungt att dra en tvillingvagn med 30 kilo killar i…så jag har kört ett intervallpass idag 😉

Till sist kom även jag upp för backen, och vi hittade skatten!

IMG_8825

 

Och vilken skatt sen!!

IMG_8824

Jag slipper köpa spelet i julklapp:)

Tack Skylanders för ett fantastiskt trevligt event!!

 

Vi susade hemåt, via McD…ja,det är inte mitt förstahandsval, men ack så praktiskt när man är iväg 🙂

Trött Jamie är som ni vet ingen kul kille, apa på speed är vad jag brukar kalla honom ,och det fick macdonalds erfara..slängde upp honom i barnstolen och spände fast honom till sist, och då lugnade han ner sig efter att högljutt ha protesterat..

IMG_8829

Trixie skulle på kalas 16.30 som vi precis kom hem till, så det var det enda vi hann med dessutom  (tur att man kan bortförklara sig, hihi)

 

Vi skyndade oss att sminka och klä ut Trixie…
IMG_8830Och den här vildvittran törs man ju inte köra själv så jag övertalade syrran att ta med henne på väg hem 😉 så kunde jag åka och handla.

En sväng på Citygross, och sen hem och röja, som vanligt;)

Hämtade upp Trixie, och så hemåt igen och fixa innan jag äntligen kunde baka den där kladdkakan, då var klockan 20.45…Men nu är den klar, och jag hoppade in i soffan och kikade på den småtrevliga serien på ettan: Mord i Paradiset.

Småtöntig och rätt fjollig, men som sagt, trevlig. Nu låter jag som en gammal tant 😉

 

Imorgon är det då badkalas. Ska bli spännande. Svettigt åxå, sist jag var där hade jag jeans och linne, men tror jag ska leta reda på några korta byxor.

 

Nån gång när jag har tid, så ska jag åka på sightseeing på Djurgården, det är så fint där ute.

IMG_8826

IMG_8827Slänger mig lite fram och tillbaka…sorry:)

Men så blir det ibland.

Nu ska jag hoppa in i sängen, ska lyfta med mig Jordan som somnat på kanten av en fåtölj..och sen öppna fönstret lite, så det kommer in lite kylig luft, så man riktigt kan gosa in sig under täcket med bara nästippen framme:)

Ha en bra söndag!

 

Natti natti 🙂

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Neta

    Jag är kortare än dig om det kan vara till nån tröst, vet att jag har varit 164 men sist hos doktorn bara 162.
    Ni verkar ju haft en kul dag i Stockholmia iaf å så fort körde du nog inte Björklinge- Linnegatan brukar ta 1 timme precis. Om det är en bra orkester på Grönandansen alltså.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting