Allmänt

Utan anmärkning!

IMG_8902

Det är fan inte dåligt av en gammal Mazda från 1987!!  ( tror jag…)

Inte minsta lilla suck över någonting:)

Jag fick igång rackarn i förrgår utan större problem , fick bråka lite, och tjata igång den för allt i världen, men hoppet om att den skulle starta idag ökade ju med typ 100%.

Pappa stod standby med hjälpstartaren annars , men det behövdes inte. Jag susade iväg till syrran för att hämta upp henne för moraliskt stöd. Jag besiktar nämligen inte bilar. Jag har gjort det EN gång tidigare, och då spräckte de kylaren för mig där, och på min oroliga fråga om jag skulle ta mig hem, med två små barn i bilen (Patricia kanske 1 och ett halvt och Janelle drygt 2 år) svarade de : Jodå, det ska inte vara några problem..(med en tokspräckt kylare??? Jag är fortfarande arg! Typ 17 år senare..haha)

Givetvis kom jag lite för långt från besiktningen för att kunna gå tillbaka och kräva hjälp av idioten när bilen dog. Mitt i vägen, jag hade nytaget körkort, och det var liksom före mobilens tid…så där stod jag, typ en mil hemifrån. I ett område där det inte fanns någonting alla minst en telefonkiosk.Med två små barn.

Jag har svurit mkt i mina dagar, och en stor del av det flög nog ur mig där;)

Hittade en gammal skruttig paraplyvagn i bilen, satte Patricia där och Janelle fick gå, hela milen hem. Det gick det med, men sen dess besiktar jag INTE bilar.

Tills nu 🙂

Man gör vad man måste helt enkelt.

Det var lite trasiga lampor på bilen, som vi hjälptes åt att byta, en framlykta, och typ alla i bak;)

Det är en gammal bil, och alltså fullt möjligt att byta glödlampor själv, tack för det.  Åkte till bilprovningen och fick komma in på en gång.

Lite nervös för att köra ner i gropen så rullade jag in, och fick sen kliva ur och betala. Han gick ett varv runt bilen och drog lite i bältena, frågade om jag inte brukade ha bilbarnstolen fastspänd, haha, den stod helt lös i baksätet, men det hade jag inte en tanke på, den ska annars sitta i fram. Han nöjde sig med att jag log ljuvt (haha) och bedyrade att så var det 🙂

Så frågade han om avgasröret, det var nån special…Hm…jasså? Ja inte vet jag, jag bara kör jag.

Han gjorde bromstest, och det var min stora farhåga för jag tyckte jag fick bromsa fan så jävla hårt utan att det liksom märktes hemma när jag höll på att köra in i baken på framförvarande bil vid rondellen;) men de var ok.

Upp med bilen på lyften, och in och kika under. Han bad mig komma in under och så visade han mig avgasrörs upphänget, det var inte fel, bara annorlunda. Eftersom det är min svåger, som ägde bilen innan oss, så sa jag att det nog var nåt han grejat med, och så kom jag på att han ju jobbat på bilprovningen och  började prata massor om honom 🙂

Haha,man måste ju försöka dra fördel av allt man kan:)

Han knackade inget med den läskiga hammaren , utan drog lite med handen bara, konstaterade att det var lite rostigt, men att det borde hålla ett tag till. Pust!

Så körde han en sväng, och jag tackade gud för att bilen startade, och sen var det klart.

Godkänd utan anmärkning!

Tack för den  ♥

 

Det firades med att åka till Biltema och köpa nya torkarblad, ett nytt batteri var det egentligen jag skulle ha, ville ju inte gärna köpa ett nytt om bilen fick respass till skroten, men kom på att jag ville ha ett från Mekonomen ist. Det kändes bättre att en kille som verkar veta vad han pratar om ger mig rätt batteri, istf att jag ska typ gissa. Nu hann de stänga, men jag får åka i morgon.

Växelspaksknoppen var äcklig så en ny införskaffades:)

IMG_8905

 

Jag är vägarnas grymmaste 9-barnsmamma, I know 🙂

Och Ed Hardy rattmuff, haha.

 

Bilen var tjurig som tusan på att starta utanför Biltema, så istf att göra massa andra ärenden som krävde att jag stannade och klev ur, så körde jag hem syrran, och åkte hem. Köper batteri i morgon, men nya torkarblad är på iaf, och vilken skillnad 🙂

 

Jag älskar den här lilla bilen, kanske inte riktigt lika mkt på vintern när det är snorkallt, eller på sommaren när det är tokvarmt, för den har ju vare sig ac eller speciellt bra värme, men den är så kul att köra!

Nu kan vi övningsköra, Janelle och Patricia!  Nån mer som vill, så är det bara att hojta;)

 

Nu….debet och kredit…fml….:(

Haha, ha det bra nu, ses på andra sidan bokföringsuppdraget!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing