Allmänt

Inte min grej, helt enkelt

Nej, efter att ha läst hela Företagsekonomi 1, så kan jag bara konstatera att FY FAN så skönt att jag inte ska läsa tvåan!

Det är verkligen inget som jag är intresserad av, och jag kan bara hoppas att Administration är roligare…jag är lite orolig att det ska vara lika trist , men det är nog inte möjligt..Hoppas jag!

Igår satt jag uppe till halv fyra,( i fredags åxå) men eftersom vi gick över till sommartid så kunde jag dra tillbaka klockan en timme och så var det inte så sent;) och så messade jag mamma och pappa i morse att Kom och hjälp!

Jag hade hyfsad koll, men ville dels ha bekräftat att jag gjorde rätt, och sen var det en grej jag inte fattade varför den försvann från kredit och återfanns på debet, bara sådär..  Fem timmar senare åkte de hem, och det var kolsvart ute..Det var den dagen det 🙂

Nu är det sista uppdraget i FTG inskickat och sen har jag examination i morgon kl. 11.30. Jag har såklart inte fått de uppgifter man ska få via mail dagen innan, men det var ju lite väntat…få se om de dyker upp i morgon..

Jag tror att det här är en kurs som är svår att lära sig helt på egen hand, på distans, det är alltid lättare att få sitta och öva med exempel och en lärare att fråga. Jag har ju lärt mig ett helt nytt datasystem gällande journaler osv när jag jobbade som sekreterare på sjukhuset, så jag jämför ju med det 🙂

Men nu är det distans som jag valt, så det är ju bara att köra pannan i kaklet och banka in eländet …så fort jag inte behöver det längre så kör jag ett diskdefragmenteringsprogram så jag får plats över i hjärnan till väsentliga saker 🙂

Risk för överhettning och total hjärnhaveri bara, jag känner redan hur det luktar lite bränt;)

 

Jaja, mina underbara ungar, de har knappt hörts av idag♥ de lekte tillsammans allihopa tror jag, från liten till stor, och kom upp i köket för att käka lite mackor när vi satt med bokföringen. Inte ett klagomål eller ens bajsblöja att byta:)

IMG_8904

 

Jamie kom ibland och satt med oss,men eftersom de andra var nere och lekte så stack han iväg lika snabbt igen 🙂

Han har fått massa tofsar i håret av nån syrra:

IMG_8898-Klipp ungen nu!

Säger folk ,men jag tycker han är fin i sitt långa hår jag, så det blir ingen klippning än på ett tag. Tror jag 🙂

 

Igår lagade jag mat på den där härliga lådan som kom hem, och det blev godare än det ser ut:

IMG_8903

 

Skivade sötpotatis, mandelpotatis och jordärtsskockor,röd och gul lök och purjo, på med lite flingsalt och klickade över smör, och så in med det i ugnen för att rostas. Det blev ett lite för tjockt lager, men blev supergott.

Kyckling till det som jag bara skivade och brynte på, och sen slängde i en ugnsform med grädde så det fick koka färdigt, eller vad det nu kan heta i ugnen 😉

Jag har aldrig ätit sötpotatis förut…törs man erkänna det? Men det var inte sista gången, för jag gillade det, och jag är inget fan av vanlig potatis.

I veckan som kommer ska jag baka!

Varför det då? Jo för att jag har en sån här ståendes utanför:

IMG_8874Pumpan alltså, inte den skruttiga buketten med blålila torkade blommor sen Janelles student;)

Jag kan inte bara gröpa ur den och sen kasta det, pumpa är rätt gott, men det blir ju så mycket…Jag gör en morotskaka, fast med pumpa, funkar alldeles perfekt, och så slänger jag i massa pepparkakskryddor om jag har eller bara kanel, och kardemumma om det är på det viset. Kanelen är viktigast, jag älskar det!

Jag gillar Halloween, och önskar mer än någonsin att vi bodde i USA den här tiden på året, för de går liksom All-in på allt de gör :=)

Minns ni när vi var med i Familjen Annorlunda? Då var vi ju i Tyskland på Europa Park, och det var åxå all-in, med över 100.000 pumpor, häxor och skelett överallt.

Vårt filmteam hade fått instruktionerna att inte filma nåt Halloweenigt, och de tittade på varandra och sa: Jo men tjena! det var liksom omöjligt att missa vilken tid på året det var 🙂

Vill ni se bilder från då, så klickar ni HÄR och kommer till min gamla blogg 🙂

Barnen vill så gärna åka tillbaka dit, och det vill jag med, men tills jag hittat kappsäcken med guldmynt så får vi spara ett tag till 🙂

 

I morgon ska vi på middag till Annelie och Per, och deras tjejer. Det känns som bra att ha det att antingen fira examinationen med eller sörja och moffa i sig godsaker om det gåt åt skogen 😉

På tisdag ska vi träffa Helen.

På onsdag…haha, nä jag kan ju inte berätta alla dagar i förväg, men det ska bli skönt med en ledig vecka.

 

Nej, men om man skulle ta och gå igenom hela företagsekonomiboken nu då…så man kanske kan nåt till i morgon…

Haha, få se om jag kan babbla mig ur det hela;) Om man pratar v ä l d i g t långsamt….?

Nä, det funkar säkert inte, men försöka kan man ju 😉

Natti natti på er!

 

 

Kommentarer

 1. Nina

  Bokföring är inte lätt att lära sig på distans! Så du ska vara stolt över att ha gjort det! 🙂
  Jag är utbildad ekonomiassistent, men tycker att det är aptråkigt! 😉
  Så jag jobbar med administration i stället och det är jättekul!

 2. Desirée

  Du skriver Aldrig om Perra. Han är ju ändå far till dina barn, oavsett vad. Ser du till att dina barn har kontakt med sin pappa? Det är väldigt viktigt..

  1. Loppan

   Jag döööör! Carola ska inte se till att Perra har kontakt med sina barn. Han är pappa till dem och det ska HAN se till. Hon tar för tusan sitt fulla ansvar som förälder. Hans ansvar ska han själv ta och han är vuxen så hon ska inte se till han gör någon alls. Vilken jävla skitinställning! (Förlåt pm du inte menade att vara så korkad som du lät).

   Carola: <3

 3. Maud

  Hej Du kan göra en härlig(tycker jag o de mina) soppa av pumpan med. Jag gör den på en höft så jag kan inte säga exakta mått, men det ska vara pumpa det mesta, morötter, ett par potatisar, kan gå bra med en sötpotatis oxå, lite lök. Skär i småbitar o koka, slå av lite av vattnet men spara för att späda med.Vispa eller kör i en robot tills det blir en lös soppa/creme,späd med grädde o vattnet som du sparat, salta o peppra efter smak. Jag gillar o ha i cayennepeppar o lite grönt oxå, persilja, gräslök etc. etc. det är efter smak som du kan ha i det,prova dej fram. Om du gillar soppa så gillar du det här.
  Lycka till med din examen, ska hålla tummarna. Säker på att du klarar det jättelätt. Sköt om dej o de dina Kram

 4. nettan

  Va söt Jamie va i tofsarna 😉

  Sonen ville köpa en pumpa här om dagen så det fick bli så, sen har han gått och väntat och väntat på att få skära i den. Men han hade ju inte riktigt koll på hur de skulle gå till… 😉
  Idag blev det iallafall dags, så nu pryder den hallen så fint. Men tror att den får åka ut på balkongen imorgon, antar att den kommer börja lukta annars…?
  Vår pumpa var inte jätte stor och innehållet slängdes, men kärnorna rostades och så fick barnen smaka. De va väl inte så jätte imponerade…

 5. Annelie

  Kämpa på det här klar du inget verkar omöjligt med den inställningen som du har! Njut nu av lovet med barnaskara som verkar helmysiga och ganska självgående. Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing