Allmänt

Premiärskottat…

Äh inte smälte ju snön bort inte, så det var ju bara till att skotta. Första gången den här vintern, men det lär ju inte ha varit sista misstänker jag ..

Vi har en ganska lång uppfart med två bilar parkerade bredvid varandra högst upp mot huset, det är nytt för i år, annars hade de stått på rad, men om jag backar in dem riktigt långt så funkar det att ta ut den bil man vill utan att behöva värma upp två för att flytta på den som står ytterst om man vill ha den innersta 😉

Jag har ju bytt batterier i båda, och i lilla mazdan står nu en fuktslukare/torrboll så jag har tänkt att båda ska rulla i vinter, den lilla är ju mindre törstig;)

Jag kommer gnälla en massa om snöskottning, det vet jag, men så länge som någon kan kika på barnen inne, eller att de är med ute, så är det inte jättetråkigt. Kul är det INTE men det finns värre saker. Värst är det när det är tung äcklig blötsnö, men nu var den puderlätt så då är det easypeasy.

 

Idag sov jag länge, Jamie vaknade vid nio, men då släppte jag ner honom till tjejligan och Jordan som kollade på film, och så kröp jag tillbaka ner under täcket. Jag har haft en envis huvudvärk i några dagar, inte så den hindrar mig men den är för jäkla irriterande, och jag tänkte sova bort den…Det funkade ju inte 😉 men det var skönt att sova:)

Klev upp, och pysslade lite, åt frukost ( —–>lunch) och sen var det snart dags att skjutsa Robban till tennisen, och jag tänkte ta med mig Jamie för de andra ungarna skulle ut i snön och leka. Klädde på honom jacka , skor och mössa, och ut till bussen…men skjutdörren hade frusit fast, så planerna fick ändras i sista sekund, för jag har verkligen ingen lust att klättra över säten för att få i Jamie i hans stol. In med honom och svida om till overall, där tog Corrinda över, så jag kunde åka, men hon messade en bild på honom sen, hur nöjd som helst i vantar upp till armbågarna och redo för vinterlek:)

IMG_9449

 

 

Bakom honom ser ni vårt hallsystem:) Trofast stommar från Ikea, med två backar per person, en med skor i och en med mössor/vantar/sockar, och allt annat de stoppar där, som tuggummin, mobiler, småpengar, skolpapper osv.

Den öppna dörren leder in till gästtoaletten som inte används för den är trasig..och jag har gjort om den till skötrum, så där har Jamie alla sina kläder, skötbordet osv. Så har vi alltid haft på alla ställen vi bott, jag vill ha allt på ett ställe.

Sen är inte hallen bredare än så, det är en halvmeter på var sida om toadörren…och framför Jamie har vi en hängförvaring, även den från Ikea, Stolmen 🙂 Den funkar, det är huvudsaken, men jag önskar att den var betydligt större. Kläderna som ligger utspridda på golvet ska inte ligga där, de ska provas och antingen hängas upp, eller tillbaka ut i garaget…;)

Jag släppte av Robban, och åkte vidare till Gottsunda, min lördagsrunda, hoppade dock över återvinningen idag, men klev in på Kappahl för att köpa mig ett par nya vantar!

Jag har inga…de är hårdvaluta här tydligen, och ser man några som ser schyssta ut, så snor man dem. Vi har massor, men ingen ids leta efter båda, de ligger nämligen i en stor tvättkorg, osorterade, så det är ungefär lika kul som att leta efter ett par strumpor;)

De jag fick av mamma och pappa förra året är så trasiga, jag ska stoppa dem för de är fina, men jag måste ju ha fler än ett par.

Det blev ett par hederliga lovvika liknande. Och lite julklappar kanske 😉

Hämtade upp Robban igen och vi åkte till Rusta först och sen Coop för att hämta paket. det ena var de nya boxrarna från Boxer, halleluja, kidsen kan se på TV igen!

De vi har haft har varit så jäkla dåliga, och den lyckan att det funkar igen 🙂

Givetvis funkade det inte bara sådär, utan jagvar tvungen att ringa supporten, men sen så. Vem fan vet tex att den förinställda koden är 0044 på boxen?  Jag provade 0000, och 1234 som det brukar vara…men 0044 ? Killen i supporten tyckte det var väldigt korkat han med 🙂 Det var nåt knas med en box, så den måste jag skicka tillbaka…gahhh! Men i dagsläget behöver vi den inte, jag behåller den inspelningsbara vi har i vardagsrummet för den är hyfsat ny.

Corrinda hånade mig med att jag var så oteknisk när jag inte fick den att funka bara genom att koppla in den, men efter att jag högljutt informerat henne om att ALL teknik vi har i det här huset är det jag som fixat, ALLT, så drog hon igen kakluckan 😉

Jag var extremt nöjd med mig själv när jag släpat ner Patricias gamla stora tjockTV i gillestugan till tjejerna ( Corrinda fick hjälpa mig bära den, som straff för att hon hånades, hihi) och på så vis fick till två scartuttag, istf ett som det var på den som stod där, och sen fick den till att funka så som jag vill:)

TV om inte videon är på, men slår man igång en VHS eller DVD så kopplar den automatiskt dit, inte som de haft nu att de måste byta scarten på baksidan av Tvn, det klarar de inte av.

 

Nu undrar jag om någon av er har en bordsantenn som funkar att se på Tv med? Det stod att det skulle funka nämligen i bruksanvisningen . Robban vill gärna ha Tv inne hos sig men vi har inget antennurtag där inne. Funkar det med nån lös antenn så vore det ju kanoners! Hojta om ni vet:)

 

I det andra paketet var det en present från Nickelodeon!

IMG_9445

 

De har uttökat sin sändningstid med två timmar, och det måste ju firas, så ett par mysiga tofflor ( mina som är trasiga!!),  och vad sticker upp ur skaftet?

 

IMG_9446

Jo en påse popcorn och massa kolor 🙂

IMG_9448

 

Haha, jag älskar de här små överraskningarna! Stort tack 🙂

Tofflorna är underbara, och det står Nickelodeon broderat på dem, så söta 🙂

 

Jag har inte suttit med dem på och slöat dock, för det var värst vad lördagskvällar blivit nån actionröjardag här hemma?

Patricia hade dragit igång städ när jag kom hem, och alla var engagerade, och sen när jag installerat alla boxar, och burit och släpat tv-apparater hit och dit, så fortsatte jag av bara farten, sorterade tre stora lådor med diverse som varit på fel ställen när jag städat ungarnas rum, och fixat handtaget in till deras rum. De lyckades dra isär det häromdagen så de kom inte in i rummet, och ikväll lyckades de tvärtom låsa in sig där. Jag funderade på om det inte var ganska smart att låta dem vara kvar där inne, till jul iaf, så huset håller sig städat , haha, men insåg att det kanske inte funkar riktigt så 😉

Det var ju inga stora åtgärder på det, en spik som fick ersätta pliggen som trillat bort.

Lite mera stök och pyssel senare, så fastnade jag framför Rocky …fem tror jag det var, men jag gillar allihopa och har sett dem massa gånger så det spelar ingen roll vilket nummer det är 🙂

 

I morgon ska vi till min syster på adventsfika 🙂 Hon blev ju försenad hem från Ö-vik pga Svenstormen, som jag inte märkte av, mer än att det var halt på gatorna…hu, sanden hade de inte slösat med direkt även om de lyckats snöröja..Förra året var katastrof här i Uppsala så i år har de nya snöröjare, få se om de lyckas bättre. Sand vore fint som sagt.

Men jag hoppas att hon hunnit med det hon ville, för i morgon invaderar vi hennes lilla lägenhet 🙂 Städa hoppas jag att hon prioriterat bort, till förmån för godsakerna:)

Vi får se!

Nu ska jag hoppa i säng så natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Sara Lindquist

    Jag har inget gott att säga om lösa antenner. Vi fick in ettan och tvåan ed dålig bild. Den åkte i soporna. Dra du sladd istället.

  2. Neta

    Vi har ett antennuttag i vårt hus men flera tv, finns ju grenuttag och sladden säljs på metervara. Kontakterna som ska sitta i tv finns också att köpa och det är inte svårt att se hur det ska vara. Bara koppla på och det får du göra, handlar ju inte om el i den bemärkelsen.

  3. Anki

    Som jag har sagt förut, du är helt enorm som fixar allt du tar dig för. Håller med vad andra har skrivet om att ni verkligen är så tighta hela din familj <3
    Man läser ofta din blogg med ett smile på läpparna när du skriver om dina vardagliga händelser 😉
    Kram från Skåneland

  4. käthe karlsson

    Vi har ett grenuttag till vår antenn, för att slippa dra en alldeles för lång antennslad så borrade gubben ett hål ivägen, från rummet intill. Fungerar bra.

  5. Ida

    Jag håller med, du och dina barn verkar ha en sådan fin relation och barnen verkar så gulliga mot varandra. Blir väldigt imponerad över att du ensam drar runt allt och får det att funka så bra. Hoppas ni får en trevlig andra advent.

  6. Annelie

    Önskar dej och hela din familj en trevlig 2:dra advent!!!!!!!!!!
    Kul att följa Er här på bloggen du skriver så trevligt!
    Men ta det lite lugnt och njut när ni ska på fika det behöver du efter allt slit, förstår inte hur du hinner med allt och framför allt orkar. Kram Annelie

  7. Anna

    Finns grenuttag även till antenner, kostar inte många kronor, visserligen får du en sladd att dra, men det kan det ju vara värt ändå 😉

  8. Ida

    Hej Duktiga du:)
    Det finns en slags trådlösa antenner på claes ohlsson. Vi har båda deras varianter, en platt och en kon. Den platta funkar utmärkt så länge det inte är storm ute. Konen var värdelös så den lämnades tillbaka… Gissa vilken som var dyrast… Kram

  9. Ella

    Du är helt otroligt duktig som klarar av att fixa hela din stora familj med barn, hus , bilar och allt vad det innebär alldeles själv!! Sen verkar det som ni har världens gemenskap och är väldigt tighta med varann, du och dina barn! Ha en bra andra advent! Kram!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting