Julen

När juldagsmorgon glimmar…

..så sov jag som en gris 🙂

Julafton susade förbi, det är ju märkligt det här, man gnor och grejar och allt ska vara klart, och det är det, men så kommer dagen D och poff så är den över 🙂

Vi segade på, på morgonen, barnen var iofs vakna tidigt, för det finns ju julstrumpor att vittja, och som alltid ligger det fina klänningar till tjejerna, eller en blus som till Patricia, och skjortor till gossarna . De älskar det, och det är alltid fantastiska glitterkreationer till småtjejerna, medan till de större blir det lite mer som går att använda till vardags för dem. De små använder sina tjusigaste kläder till vardags, man kan ju inte låta dem hänga i garderoben.

Vid halv ett kom min pappa och Janelle med ännu mer julklappar, än vad som ligger under granen på den här bilden, och det ligger dessutom en minst lika stor hög till bakom dörren:)

IMG_9608Jag glömde såklart bort att fota i dagsljus sen…jaja, det är bara vanliga paket 😉 men många.

IMG_9617

Alla barnen klädde på sig finkläderna och så in i bilen och iväg, till mormor och morfar, alltså mina föräldrar, där syrran och Maria väntade. Lite småfix med maten och så satte vi oss vid bordet och åt. Jamie åt och åt, ett och ett halvt kycklingspett, med fem, sex ordentliga bitar kyckling på, prinskorv, köttbullar, sardinrullar.. Han pekade och vi  serverade 🙂

Övriga ungar lassade in bra de med, man kan tro att de inte sett mat förr, men de får faktiskt äta sig mätta varje dag, tro´t eller ej 😉

Sen Kalle och hans vänner …’även om det är Musse just här 😉

 

IMG_9619Jag var så trött, att det var svårt att hålla ögonen uppe, men man kan inte missa Kalle, jag älskar det:)

Sen lite kaffe, och så vidare hem till oss, där vi hjälpte Tomten fixa sig, medan de små barnen var förvisade ner i källaren.

IMG_9625Robban var tomte i år, då vår hustomte som kikat förbi i många år, inte var hemma i år…men det löste sig ändå.

Robban var jätteduktig, och fast barnen, utom de två minsta genomskådade honom så spelade de med ♥

Jamie var livrädd, men satt bara tyst och klamrade sig fast i min famn,och vägrade kika på tomten, men efter en stund så vågade han sig på att vända på huvudet, och innan det var klart hade han inget emot att tillsammans med mig kramas lite innan tomten gick.

Patricia delade ut resten av klapparna, det tar ju ett tag…och sen öppnade vi. Mamma och pappa vill alltid försöka styra upp det hela på nåt vis, jag vet inte riktigt hur, men de tycker det är jobbigt med allt stök.. Själv är jag väl van och vet att det funkar, de har koll på sina paket, och det är ingen katastrof om någon råkar öppna fel, vilket i princip aldrig händer. Jag älskar att titta på när de öppnar sina julklappar 🙂

Det är underbart att se glädjen i deras ögon och leendena när de ser vad det innehåller, och förväntningarna innan ♥

Jag går gärna från den ena till den andra, och småpratar lite och har inte bråttom med att öppna mina egna, för jag vill verkligen se hur de reagerar. Ibland har man ju misslyckats, köpt helt fel, och då ser man ju det , och kan lite snabbt föreslå ett byte när affärerna öppnar, men för det mesta är det bara glädje, och att se den ger ju mig glädje, som har planerat och funderat och köpt alla dessa grejor. Lilla kvartetetten ( Jordan , Lovelia, Trixie och Novalie) fick varsin surfplatta, som de dyrt och heligt lovat att hålla ordning på…och inte kliva på som hände med de två jag köpte förra året…men de har trots spräckta glas funkat ett helt år, så jag köpte likadana. Två för 999kr, perfekt 🙂 Och en massa annat, kläder, smycken, hårförlängning, Monsters High, Lego Friends, Bilar…massor av bilar 🙂 kamera väska, smink, dvd (game of thrones, så nu ska jag låna den sen och se om den är så bra som alla säger )  Tv spel,Friskis och svettiskort, pyamasar, gosiga kuddar, hörlurar, och massa annat.

Jamie öppnade ett paket.

Sen vägrade han öppna fler:)

IMG_9627

Han spelade, och spelade, och spelade. Han satt med gitarren, eller egentligen ukulelen, i famnen hela tiden, och fattade inte alls varför han skulle öppna fler? Onödigt.!

Jag öppnade mitt första, och där hade jag kunnat vara nöjd jag med, det var Corrinda som visste vad morsan ville ha :

IMG_9641

 

Oh yes, Kevin is in da house 😉

Paket nr två var från Novalie, och där hade jag verkligen kunnat sluta, för hon hade själv köpt en mugg som det står Supermom på ♥

De här älskade barnen alltså ♥

Jag fick så mkt fina saker, så jag måste ju ha varit väldigt snäll i år;) och ska vi nu vara helt ärliga, och det ska vi ju, så har jag varit snäll, mot alla, även de som verkligen VERKLIGEN inte förtjänar det , och det är flera.. Men de allra flesta människor man möter är ju trevliga…minus parkeringsvakter, de drar jag alla över en kam och ogillar. Hihi

Alla barnen var nöjda, och lyckliga över sina nya saker smet de så småningom i väg, och vi andra röjde upp i kaosets väg, presentpapper både högt och lågt, och jag gissar att soptippen kommer vara välbefolkad på fredag 😉

Jamie…han vägrade att lämna gitarren…

IMG_9638Älskade ungen ♥

Han fick hjälp av syskonen att öppna sina paket, men intresserad var han inte alls, förrän i dag , när han såg vad som stod i lekrummet…

IMG_9644Den här killen gillar musik.

Han sitter och spelar, och sjunger, och det låter inte alls illa, utan tvärtom helt ok. Den här piano grejen köpte jag av Janelle på Toys r us , efter att Jamie fastnat vid den när vi var där och handlade julklappar till tjejerna, det är perfekt när de visar vad de vill ha 🙂

Det låter HELT ok. Jag är allergisk mot saker som spelar, om det låter illa, som typ 98% av leksakerna gör…Man måste ju tänka på sin egen sinnesro åxå, och inte köpa saker som man sen tar ifrån ungarna för att man inte står ut att höra dem 😉

Syrran kom idag vid 11, och vi påbörjade den traditionsenliga juldagmiddagen, som alltid består av samma mat, ALLTID.

Sen iaf 40 år tillbaka, först var det hos min mormor, men sen när hon gick bort, är det hos oss.  Det är alltid helstekt oxfilé, potatisgratäng, kokt potatis till barnen, och bär, grädde och glass till efterrätt.

Enkelt, men så gudagott.

IMG_9646

En gång i tiden, hos mormor, var det en typ sjurätters middag 😉

Först vanligt julbord, med allt man kan tänka sig, sen oxfile´, sen ostbricka, bär och glass+grädde, så kaffe med kakor och bullar, och så en jäkla massa choklad efter det…det blev visst bara sex…? Jag har säkert glömt nåt…?  Hur som helst så var det maklöst med mat, allt var jättegott, och det var bara till att rulla hem sen 😉

Vi var två familjer där då, med två barn i varje, och vi hade så kul ihop, det var nästan enda gångerna per år som vi träffades. Så småningom campade vi ihop en vecka per år åxå 🙂

Underbart. Men nu har vi skalat av, och kör bara lite förrätt, som mamma tar med av det som blir kvar från julafton, idag var det laxrullar och laxpaté, som Jamie fö älskade 🙂

Oxfilé är gott, men inte i närheten av lika gott som sitt höga pris, så en gång per år räcker absolut.

 

Jamie underhöll :

IMG_9651Han håller alltid gitarren i ”fel” hand? SKa man tyda in nåt i det, som att han är vänsterhänt? Inget av barnen är det, så det vore ju lite kul med en sån sort åxå. Vi vuxna är högerhänta båda två.

Tröjan är ny, från H&M, 99kr. Jordan fick en likadan, och jag som normalt tycker de här tröjorna med tryck av flugor, eller hörlurar, hängslen osv är rätt fula, gillade den här. (Det var jag som köpte den, hihi) Den är lite rockig, med en dödskalle i mitten och så ”väst”

 

Efter mat och kaffe och prat så åkte våra föräldrar hem, de ska till Thailand i morgon, så de ville packa, men syrran, Maria och jag och kidsen hängde i några timmar till.

Vi spelade spel, och provade ungarnas sockervaddsmaskin:

IMG_9652De var Lovelia som  önskat sig en sån hela december, och den var ju helt ok.

 

Nu har alla gäster åkt, och jag har röjt det sista, diskat silverbesticken, som jag fått en varje jul och födelsedag när jag var liten,och jag avskydde de där förbannade paketen…skittråkigt! Nu tycker jag att det är lite kul att få duka med dem:)

IMG_9653Men i ärlighetens namn…jag är så långt ifrån att bry mig om sånt här som det är möjligt. Jag dukar lika gärna med Ikea bestick så länge de är fina, mina finaste vinglas kommer därifrån 😉

Fast, lite silverkant på vardagen ger de ju onekligen 🙂

 

I morgon ska vi på cirkelfys intensiv…och det är ett nytt påhitt av Olle minsann, och förbannat träningsvärksframkallande 😉

Vanlig cirkelfys först med nio stationer, 45 sek på varje, och tre varv.

Sen kommer det intensiva, när man håller på att dö av utmattning, så ska man köra nån form av tabata intervaller.

Fyra olika stationer, tex sit ups, i 20 sekunder, sen vila typ 10 sek, och så på´t igen, totalt sex rundor, sen nästa station…

Häpp. Svinjobbigt, och skitkul 🙂

Ser fram emot det!

Sen var vi ju bortbjudna, och fick ändra våra planer, som ni hörde så är jag snäll även mot de som inte förtjänar det , och får alltså ändra mina och barnens planer till förmån för andra. Nu kommer jag att åka iväg ensam till en annan bjudning ist, eller jag får nog med mig de äldsta barnen, som liksom inte går att flörta med hur som helst, och/eller köra över.

Det blir bra!

Jag är en obotlig optimist, med galghumor, och ett jädra anamma, men det här året har tagit hårt, men just nu så skiter jag i det, jag får helt enkelt välja mina strider, precis som jag alltid säger att jag gör i förhållande till barnen 😉

 

Sen är det redan fredag, och då vet jag inte vad vi gör..kanske får vi ett efterlängtat besök, kanske börjar det snöa…fast mest troligt så åker jag och handlar mat, och slänger sopor, på soptippen ska förtydligas 😉

Nu ska jag iaf, äta ris a la Malta, lite till 😉 för det gäller ju att proppa i sig nu mellan jul och nyår, för det är ju vad man äter mellan Nyår och Jul som räknas 😉 och se lite på Tv.

Jag hoppas att ni alla haft en fin jul, jag tackar för de julkort ni skickat, ni ska bara veta hur glad jag blir!

Ha nu en fin Annandagjul åxå, så återkommer jag då 🙂

 

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Anna

    God fortsättning du superkvinna, all credit till Dig för allt Du gör för dina barn, imponerande!! En fråga, var köpte du två surfplattor för det priset? Märke? Bra? Vad kan de användas till? Kram på dig!!

  2. Jenny

    Jag har likadana silverbestick 🙂 Tyckte det var skittråkigt att få dem, för man visste ju vid varje jul och födelsedag vad man skulle få… Och så har jag fått kaffekoppar med fat och assietter och silverkaffeskedar. Nu uppskattas det, fint att få duka med till födelsedagen eller annat fint kalas. Då åker även kristallglasen från Orrefors fram. Också sånt man tröttnade på att få ett tag, Orreforsglas av olika sorter. Till alla stora högtider som konfirmation, student och jämna födelsedagar typ… Men bor man i Glasriket och har en ingift morbror som jobbade på Orrefors så…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing