Allmänt

Jordan KARL Napoleon

Lovelia kom hem och frågade om jag visste varför de flaggade på bussarna idag?
Ingen aning?
Jo för kungen har namnsdag!
Aha:) men vänta lite nu.. Är det Karl så har ju Jordan namnsdag?
Och så är det ju, så grattis på namnsdagen vår egen lilla kung( och kejsare)

20140128-145657.jpg

Himla tur att vi precis kommit hem från en lunchdate med Jenny så vi firat lite även om vi inte visste det då:)
Jag är riktigt usel på att komma ihåg namnsdagar.. Jag vet när jag själv har;) och iom det även Janelle och mamma som alla heter Elisabeth .. Sen har syrran och Patricia samma så den kommer jag ihåg..Christina.
Robban heter Emil som sin pappa, och det är samma dag som goda vänners son och min andra guddotters födelsedag så den brukar jag minnas.. Men sen?!
De heter Janelle Elisabeth, Patricia Christina , Robert Emil , Corrinda Maria , Novalie Karin ( min mormors namn och födelsedag så den glömmer jag heller aldrig) Trixie Belle Vera, Lovelia Monica, Jordan Karl Napoleon och Jamie Christer Unger.

Ett släktnamn i var, ibland två.
Jag har absolut igen koll på när de har namnsdag… När vi var små kom alltid mormor med en liten present och fika och det är ju jättemysigt, men sen jag flyttade hemifrån tappade jag sånt.

Jag var på möte igår, och är tvungen att åka på ännu ett på fredag , tillsammans med barnen. Helt i onödan men ändå nödvändigt.
Jag blir less och trött och förbannad, och huvudvärken sitter som en härlig smäck 😉
Jag har insett att jag måste till nån som rättar till muskler, leder och skelett så ge mig gärna era bästa naprapater/ kiropraktiker tips i Uppsala.
Och berätta hur det går till åxå för jag har ingen aning och det är delvis därför jag drar mig för det.
Men eftersom jag känner på träningen att jag blir totalt slut i axlar och armar direkt och får lov att gå ner i vikter istället för upp , och kombon med nackont, huvudvärk och stelhet inte är så kul så lär jag .

20140128-151556.jpg

Granen är kvar än och lika fin fortfarande 🙂 Jag klär den i svenska flaggor till midsommar 😉

Idag är Novalie och Corrinda hemma från skolan, Novalie var det igår med och då ringde jag och sjukanmälde … Trixie? Sen slog jag numret igen för att anmäla även Lovelia men där nånstans vaknade jag till:)
Ibland är det snurrigt!
De är förkylda och har halsont, och eftersom det var hur länge som helst sen nån var sjuk har jag bara gått och väntat på det.

Såg ni Familjen Annorlunda igår?
Jag är positivt överraskad för det känns som tre fantastiskt mysiga familjer:)
En av dem känner jag ju sen länge och VET att de är fantastiska 😉 men även de andra två känns som folk jag gärna skulle hänga lite med:)

Jag är alltid lite orolig när det är program om stora familjer för tv vill gärna framställa det stökigt och bökigt. Framför allt utländska program brukar ofta kännas som ett enda hålla andan för det är så röjigt, men just Familjen Annorlunda lyckas oftast med sitt feelgood koncept 🙂

Det ÄR precis som vilken familj som helst även för oss som har många barn , för oss känns det på samma vis som för de med ett, två eller tre barn.. Annars hade vi inte skaffat så många det är jag övertygad om.
Man läser på vissa forum att meningen som en av papporna säger i trailern : ”Det var inte meningen att det skulle bli så många barn” tas som att de inte begripit att skydda sig så det inte blev fler…?
Jodå, jag tror jag talar för alla stora familjer i hela Sverige när jag säger att vi visst vet att möjligheten finns, men att vi valt att välkomna många 🙂
Av fri vilja tänka sig 😉 Rent av, som i vårt fall tex, planerat varenda unge ( ja kanske inte ” ta två betala för en” då, tvillingar planerar man inte, det är bara en bonus)
Att man sen inte när man träffas tänker sig 8-10-12-17 ungar är väl rätt normalt? Det kommer ju med tiden när man inser hur fantastiskt det är med barn 🙂

Nu ska jag och min envisa huvudvärk läsa personaladministration och administration 2 i några timmar så jag kan göra mina prov och komma åt uppdragen 🙂
De ska in på lördag och eftersom jag fått tid för examinationen nu på torsdag och sen har lite dejter inplanerade plus mötet då så är det tajt om tid, som vanligt, men det löser sig nog, det här är rätt roliga ämnen 🙂

Hej svejs på er!
Ikväll ska jag försöka återkomma med ett extremt viktigt inlägg så stay tuned 😉

Kommentarer

 1. susanne

  gå till en osteopat de är inte lika våldsamma som naprapater och kiropraktiker men det funkar man ska va lite rädd om nacken så de inte förvärrar det.

 2. Maria

  Hej
  Jag och min sambo har varit till kiropraktor Håkan Dahlbäck han finns på fyrishov.
  Han är kanon duktig. Knäcker till kotorna som lagt sig snett och kanske trycker på någon närv.
  Har bara positiv erfarenhet av han.
  Håkan Dahlbäck 24 60 24
  Lycka till
  Maria Sävja

 3. Kristina Å.

  Jag tror jag nämnt det förut men stötvågsbehandling hjälpte mig, i och för sig höftproblem men borde funka jättebra på andra svåra ställen också.

  Vi har egentligen aldrig firat namnsdagar men allt är ju värt att firas förstås, om man nu kommer ihåg dem. Finns säkert flera appar eller diverse siter, tex birthday.com, som kan hjälpa till med minnet 🙂

  Sen det här med huvudvärk, kolla om du möjligen har brist på B12-vitamin.

  Trevlig kväll/natt!

 4. monica nielsen

  Alla dina barn är fina men det var ett riktigt fint kort på Jordan. Han ser så förnuftig ut, Jamie lyser ju bus så långt ögat når.
  Kramar till er

 5. Camilla hockeymamma

  Ja här kommer ju ens kunskaper till pass,nu känner jag inte till vad ni har i Uppsala men jag tycker att du ska gå till en naprapat i första hand eftersom som du är ovan,då får du både massage och korrigering.En del kiropraktorer är anslutna till försäkringskassan och kostar 260kr,har du frikort så gäller det där.

  Kiropraktorn är ingen mys och pys tant/farbror men det hjälper
  Vanlig massage går ut på att värma upp muskelaturen och massera lös det som sitter fast,ja det fattar du nog.
  En viktig sak är att se till att massören är diplomerad eller certifierad massör och att de håller på med just den typ av problem du beskriver,så du inte hamnar på spa avdelningen det är visserligen skönt det med men kanske inte vad du behöver hjälp med eller också är det så att du behöver komma ner djupt i avslappning och då är det fin fint.Hjälper dock inte på mina sargade hockeyspelare,men på mig.Sen kan du gå till sjulgymnasten också här i Stockholm behöver vi inte ha remiss utan bara att beställa tid,en del utövar akupunktur som kan hjälpa till med smärtlindring.Har du ont nu kan jag rekommendera voltaren värmeplåster att sätta på det onda stället typ hela ryggen,det brukar kännas jättebra och finns på apoteket,det finns andra märken med.ja hos massören/naprapaten/kiropraktorn eller sjukgymnasten så får du klä av dig,i bland allt och ibland inte så mycket så det kan vara bra att gå dit i lediga kläder.

 6. Sandra

  Tonny Wall naprapat på murargatan i salabacke! Han är toppen bra!
  Naprapati går till att de värmer/masserar musklerna och sedan vrider/knäcker till kotorna så de hamnar på rätt plats.
  Låter som det är ont men det för det inte.

  Oftast beror nackont av att kotorna dras ut i fel lägen av musklerna därför måste både muskler & kotor rättas till! Det kan krävas allt från 2- 10 besök innan man är klar!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing