AllmäntTräning

Skam på torra land

Det finns så många bra uttryck och talesätt, och jag gillar dem, tycker att de oftast säger så otroligt mycket:)

Just ”Nu går skam på torra land”, är så bra, och passar extremt väl in på något jag inte kan säga mer om just nu:)

I morgon ringer alla mina vänner och frågar vad som hänt nu då….men det är typ lugnt;)

”Man ser inte skogen för alla träd”  ” Bättre en fågel i handen än tio i skogen” ” För att nå månen måste man sikta mot trädtopparna”

osv…visst säger de väldigt mycket, med få ord?

”Det som inte dödar härdar” 😉

 

Idag vaknade Jamie när tjejerna skulle gå till skolan, men jag var så trött, så jag gav honom en flaska välling och sa åt honom att somna om….och det gjorde han! Jippie:) Till klockan 11.00 🙂

Najs.Ja jag sov ju jag med givetvis, och även Lovelia som var hemma en dag extra. Sen blev det ju lite bråttom i stället för jag hade ju en tid hos naprapaten kl. 13.00 och skulle lämna gossarna, plus Lovelia till Janelle och Simon innan. Vi blev lite sena hemifrån, och kom inte till Janelle förrän tio minter senare än planerat, och plötsligt var det jäkligt brådis…och ingen parkering i närheten…typiskt.

Inte ens nån liten ruta att öva fickparkering i.. 12.57 parkerade jag vid ån och sen var det långa benet före till Samariterhemmet och jag kom dit fyra minuter sent:( Jag hatar att vara sen, jag är det otroligt sällan, och jag skäms lika mycket varje gång det händer oavsett anledning. Man kommer i tid, så är det bara.

Nu är hon himla gullig min naprapat och jag behövde inga varma vetekuddar på nacken innan hon började för jag var ju uppvärmd och klar efter min språngmarsch 😉

Idag var det lite tuffare tag, bla bröt hon lite mer i bröstryggen, och det knakade på bra, och det är skitskönt. Töj och böj på nacken och massage och tryck på nacke och halsmuskler, och det känns att det lättar på spänningen, så nytta gör det.

Nu har jag fet träningsvärk, vet inte om det beror på det eller träningen igår…?

Jag har surat ur på att jag inte har riktigt bra flås efter förkylningen, så jag har kompenserat det med tyngre vikter , haha.

Så tio kilo istf fem kilo , och 15 kg istf 10 osv…12 kg i enarmsrodd, 10 i köttbullen:) 40 i marklyft…det är iofs som vanligt för där orkar jag inte hålla mer i nyporna…jag skulle orka en del mer men jag tappar greppet…surt.

Öka öka öka:)

Nu har jag ju ont lite här och var så lite lugnt lär jag ju ta det.

Jag och de andra loppivipbloggarna ska visst springa Vårruset:) jag springer inte, för det får jag för ont i hälen av att göra, men jag kan lunka 😉 Det får lov att funka., och jag hoppas att någon vill gå med mig !!  Men det ska bli kul 🙂

 

Efter att jag blivit uttöjd i nacken så hämtade jag upp mina trollungar hos Janelle och Simon igen, de hade haft det bara bra, och så fort vi gick utanför dörren började Jordan tjata om att han ville åka dit igen:)

Barnen ville åka och handla så vi tog en sväng på Citygross. Det är ju roligt att de gillar att följa med…och de är rätt okey på det här med teamwork:)

citygross

Vi köpte tre kilo nötfärs som jag sen har roat mig med att göra biffar av…det tar en jäkla tid men det är gott, och alla gillar det. Jag är rätt dålig på att göra såser…i många år åt jag nästan ingen sås alls, för jag tyckte det var onödigt, och än idag tycker jag inte det är det viktigaste, men barnen gillar sås, och idag gjorde jag brunsås. Inte från påse utan egen, och det är ju så jäkla enkelt egentligen att koka ihop  en sås att det är nästan löjligt. Tanken var att rosta sötpotatis i ugnen, men efter att ha pysslat med köttfärs i hundra år var jag less och vispade ihop pulvermos i stället 🙂 Ungarna gillar ändå inte sötpotatisen…om jag inte minns helt fel..men de får den i morgon eller så 😉

köttfärs

 

Sen hade vi köpt semlor , eller de där bullarna som man gör egna av, och jag vispade grädde och så fick de montera ihop som de ville. Småbarnen fick halva till att börja med, men fick nog i sig en varsin. Jamie åt med hela ansiktet, det var så gott:)

Robban är den enda av barnen som gillar mandelmassa, han är konstig han…äter nästan inget, men sånt passar.. ♥

Jag åt ingen, jag tror bestämt att jag ska sikta på en på fredag eller lördag i stället 🙂 utan jag åt en skål med hallon och kvarg senare, och det är så jäkla gott! Kanel på så blir det superduper.

 

I morgon ska Corrinda dra ut en tand…hon är fullt övertygad om att hon kommer vilja ha en glass efteråt…eh det tror inte jag, men hon vägrar fatta att det blöder rätt mkt ..Vi får se vem som får rätt:)

På torsdag ska jag lämna in bilen till Carglass för att byta framruta. Och hädanefter ska jag laga stenskott direkt. So help me God.

Pappa får skjutsa hem mig, för det tar visst några timmar att fixa, det ska limmas och grejas, och då hinner jag greja hemma under tiden.

På fredag var det nåt…? Hm… Men på måndag…gahhhh! Då är det Europe!

Vad fort det går:) Jag har lyssnat på den senaste skivan med dem idag, och först var jag lite anti,tyckte det lät lite väl mkt som förr i tiden, men efter en stund så kändes det riktigt bra 🙂

Jag har ju älskat dem sen många år tillbaka, och deras musik är om inte i världsklass, så i en klass som jag gillar 🙂

Och Joey Tempest är faktiskt  fin i kort hår, hehe..;)

 

Nu ska jag hoppa i säng, ta med en varm vetekudde och lägga på nacken, och sen sova. I morgon ska Jordan till kyrkis, och Jamie  på musiklek så det blir ingen sovmorgon 🙂

 

Förresten…såg ni The Eklands…på trean, med Britt Ekland? Jag gillar ju henne, en härlig om än lite taskig kanske, men man vet ju var man har henne…;) Jag är lite kär i hennes söner , shit vilka fina gossar. Den äldsta är ju superfin, och den yngsta TJ är så charmig så jag tror jag dör 🙂 Gillar dottern med, men tycker lite synd om henne åxå… Britt Ekland är ju cool, vad är hon, typ 71 år, och rör sig som en ungdom, klär sig som en sån med och kommer undan med det utan tvekan. Snygg!  Jag tänker se ut som henne när jag blir 70+! Minus ev lyft för det verkar läskigt;)  Och ja, jag kan tänka mig att bo i USA då med 🙂

Det har alltid varit ett favoritland, både innan jag var där, under tiden och efter. Inte bara för Jon Bon Jovis skull, jag lovar.

😉

Nej fasen, nu sova!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Linda

    Gomorron bästa Carola!

    Är inne här varje kväll o så gott som varje morgon. Ville bara tacka dig för att du förgyller mina dagar. Underbart att läsa om ditt liv, din positiva livsinställning och hur du möter vardagens motgångar. Du är en fighter ut i fingerspetsarna. Ha nu en fin onsdag, kram Linda

  2. Linda

    Hallo Carola.. Har en fråga angående din bild på bloggen.. Du har säkert fått frågan förr men kag
    Har iafl missat de, bilden på din familj är jätte fin men
    Hur känner du för att ditt ”ex” är med där?!
    Vill du inte ha nån på dig o barnen bara?!!
    🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting