AllmäntUtflykt

Ändrade planer och VÅR tamejfan :)

Jo, det är vår för tussilagona blommar!

 

tussilago

Vi såg först en, inte utslagen rackare, och jag pep – Åhhh kolla!!! för att sen se fler och fler utslagna, inte så många men underbara.

När jag sen åkte och handlade möttes jag av ett gult hav vid en av broarna där sluttningen ligger i solen 🙂

Dagen började med att jag helst inte ville kliva upp, som alltid, att det ska vara så svårt att kliva ur sänghalmen?

Men så kom en stinkblöja och tvingade upp mig, och dagen startade.

Jag fixade i ordning matsäcken, kaffe, saft, pizzabullar, mumsmums, och såklart korv och bröd. Även sittunderlag, och kniven från bilen för att tälja korvpinnar kom jag ihåg, och dessutom så var vi först på plats!

Jag som varit orolig för att vi skulle komma sent, men det var ju i onödan., det fanns familjer som kom väldigt långt efter oss:)

Efter nio barn har jag kommit på att det här med tunna överdragsbyxor – det är bra det! Tidigare har jag tyckt det varit onödigt, och på sätt och vis är det väl det fortfarande, men de går ju att dra av när man ska in i bilen med skitiga ungar 😉

Så Jordan och Jamie fick på sig ett varsitt par, och tjejerna klär ju alltid på sig själva, och efter väder, det är sällan de gnäller över för varmt/kallt.

Vi tog bilen den lilla biten till där en bom spärrar vägen, och så gick vi därifrån, och ungarna skuttade som små kalvar intill den lilla bäcken som porlar på, små söta vattenfall och massa grön mossa…underbart vackert.

Så kom vi fram till Stordammen:

stordammenDet är, precis som namnet säger, en stor damm 🙂 Det är inte helt jättekul att ha Jamie och Jordan här, de är ruskigt nyfikna på vattnet, och det är tillräckligt djupt för att plurra rejält, och bli genomvåt direkt från kanten…Men det är vackert!

Klassföräldrarna hade fixat en toppen dag, och vi minglade lite först, jagade efter barn…( jag) och stod i solen och njöt, helt underbart väder ju!

Jamie började med att dra av sig jackan..

rosa jacka

Hade han kunnat hade han klätt av sig alla kläder, han jobbade hårt med huvtröjan och fick till sist av den..Jo, det är varmt mamma!!

Jordan jamieJordan behöll jacka och mössa på 🙂 men Jamie var kortärmad en lång stund, och han är väldigt varmblodig av sig så han var inte ens sval när jag drog på den igen.

Så här tycker jag om barn och kläder : De får själva avgöra. Är det enligt dem tillräckligt varmt för att ha bara vindjacka så varsågod. Fryser de så kommer de in och klär på sig 🙂 De lär sig ju inte att bedöma vädret om de alltid blir tillsagda vad de ska ta på sig. Vill Jamie ha kortärmat, be my guest, han kommer när han fryser, och jo, då kan han vara iskall, men så har han åxå lärt sig nåt 🙂

Vi kan ju skrota skrönan om att man blir sjuk av att bli kall. Virus är boven inte kyla.

Givetvis har jag ett öga på vad de tar på sig, och idag var jag efter Jamie med iaf huvtröjan för jag frös ju av att se honom, men han var som sagt alldeles varm och go. Enda gången jag tjatar på dem om kläder är när de ska iväg en hel dag, med skolan eller med mig. Då är det dumt att chansa på kortbyxor;)

 

Jordan ville inte vara med och leka lekar, utan han lade sig bekvämt och kikade på:)

IMG_0472

Jamie fjantar sig 🙂

Jordan Jamie

 

Efter några lekar alla tillsammans, barn och vuxna, så grillade vi, ungarna fick varsin grillpinne, och så stod de där och väntade.

IMG_0476

 

Jag ledsnade på pinne, och slängde min korv på gallret, men barnen tycker ju att det är halva nöjet.

Efter korven kom det fram marschmallows till de flesta barns lycka, och Jamie stod länge länge och grejade vid den falnande glöden med sina kladdiga marschmallows 🙂

 

Grilla korv

 

Efter maten var det lite fler lekar, och barnen sprang runt och lekte för sig själva. Jag trivs otroligt bra i skogen, när det är bra väder:) Avskyr regn och rusk och kyla, och för den delen Mygg…så inte ens med bästa vilja i världen kan jag säga att vi är ute i skogen ofta…och då bor vi typ i en…;)

Barnen är alltså inga skogsmullar, och funderade på vad man egentligen skulle göra om det inte fanns en lekplats där? Jordan framför allt var väldigt bekymrad, men väl där så hade de ju inte direkt sysselsättningsproblem;)

Jamie funderade inte på VAD han skulle göra, utan hur han skulle hinna med allt 😉

IMG_0492

Och en bild i motljus var det länge sen man kunde ta, så bara därför :=)

wetterholmFem av de finaste i hela världen ♥

Efter flera timmars lek och bus, så packade alla ihop sig och åkte hemåt. Det tog sin lilla tid att traska den korta biten ner till vägen, men det skulle ju kikas på tussilagon, klättra lite, och hoppa över bäcken:)

Väl hemma var det ett trött gäng, Jamie åkte i säng, och somnade på en sekund, och övriga var ute i trädgården en stund innan  de smög in och såg på tv;)

Faktiskt så var jag lite lättad över att vår planerade födelsedagsuppvaktning blev inställd, för syrran var tvungen att jobba:(

Hon messade i morse, och då kändes det ju trist, men när vi kom hem från skogen kändes det väldigt skönt. (förlåt syster yster, men du vet hur jag menar, och vi kommer snart i stället!)

Alltså blev det inte en så intensiv dag som det var planerat, och det blev en stund över på eftermiddagen innan middag. Nu kom vi inte hem från skogen förrän närmare halv fem, tror jag klockan var, eftersom vi kunde låta bli att stressa:)

Jag passade på att sticka iväg på lite shopping medan Patricia, Robban och Corrinda var hemma, det fattades blöjor bland annat…och det vill man gärna ha:)

 

Innan vi satte oss för att se Mästarnas mästare blev det en obligatorisk dusch för alla. Grillrök är rätt tråkigt , och de fick på löpande band hoppa in i duschen, tvätta håret och så ut igen, frottera sig med handduk en stund innan de hoppade i pyamasarna:)

Sen kikade vi på Mattias Sunneborn och gänget:)  Svårt imponerad av deras 90graders jägarvila, och vi skrattade gott åt just Mattias när han ramlade därifrån, förlåt 😉 men det såg så roligt ut när han inte kunde gå utan stöp i backen gång på gång 🙂

Och så var det hopp i säng för alla barnen, medan jag såg nån Annika Bengtzon film, och nu är det väl dags att knyta sig även för mig.

 

Imorgon är det PLUGG! Jag har uppdrag att lämna in på lördag, och har inte gjort ett dugg….fy. Tänk vad bra jag är på att skjuta upp saker och ting:)  Nu går ju onsdagkväll/natt bort eftersom det är Finestgalan, så jag tänkte ägna måndag, och tisdag åt bara plugg, hushållet får förfalla 🙂

 

Nu så, natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. monica

    Vilka fina ungar du har. Man smälter ju av Jordans leende och Jamies busfejs.
    Alla barnen är så fina. Lycka till med pluggandet och galan imorgon kramar från västkusten

  2. Anette

    Härligt med skogsdag!! Själv gillar jag att va i skogen och mina barn med. Vi är ofta och vandrar och grillar…
    Jag tror inte heller man blir sjuk av kallt MEN om man just varit sjuk så kan ju sjukdomen komma tillbaka eller förvärras om man förfryser sig. Så där sku jag vara lite försiktig faktiskt ;-).

  3. Evelina H

    Anledningen till att skrönan finns är för att våra blodkärl drar ihop sig när vi blir kalla. Det gör att t ex näsan blir mer mottaglig för de virus som hamnar i näsan just då, eller de virus som eventuellt redan finns där. Det betyder att man visst riskerar att bli sjuk om man blir kall. Alla som själva varit med om det är livs levande exempel.
    Sedan det där med att sätta sig på något kallt och få urinvägsinfektion är heller ingen skröna. Många äldre, som har nedsatt immunförsvar, kan inte ens bada i badhus pga att vattnet där är för kallt för deras underliv och de drabbas genast av urinvägsinfektion/ blåskatarr. Det har hänt mig i tonåren också, men har dock aldrig hört om något barn som fått det pga kyla(kombinerat med virus, jag vet)?

  4. Neta

    Ja det gäller att passa på att vara i skogen innan mygg och huggormar kommer. Jag bor ju också mitt i i princip men kan inte påstå att jag är nån skogsluffare precis. Har aldrig varit. Blir nu fram t.o.m. vitsipporna sen får skogen va till i höst när det finns svamp.

    Nej då jäser jag hellre på öppna ytor vid sjön. Å korven grillar jag hemma.

  5. LILITH - Boktokig mamma med borderline

    Det går så mycket gamla skrönor om att blir man kall kan man bli förkyld, sitter man på en kall bänk kan man få urinvägsinfektion osv. Det enda som är är att om man blir kall kan imunförsvaret försvagas lite och då kan man drabbas av den där förkylningen man annars skulle stått emot. Men inte sjutton innehåller den kalla luften virus inte.

  6. Ida

    Vad mysigt att vara ute i skogen och grilla, härligt med vårväder. Blir alltid så glad av att läsa din blogg, den känns väldigt äkta och dina barn är ju så charmiga. Du har sådan härlig humor och jag är säker på att du kommer gå jättebra för dig även i fortsättningen.

  7. carola

    Hej!Du är nog den mest otroliga kvinna som finns! Du orkar och klarar allt! Om jag vore karl så skulle jag fria!!! Läser din blogg varje dag och det är ett sant nöje. Hoppas att det ordnar sig för dig och barnen. Du är stark och du kommer att klara allt! kram / lola

  8. J

    Svårt att kliva upp & svårt att hoppa i.. Sänghalmen alltså…:-)
    Vaknade precis..
    Ligger här och drar på det…….
    Ha det gott

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting