Allmänt

Blue Bloods, Justin Timberlake och fuck Bauhaus

Ska vi börja med ”fuck Bauhaus” kanske…

För några år sen köpte vi en ny duschkabin på Bauhaus, den var väl inte helt billig, tror den gick loss på några tusenlappar. Typ fyra plus. Den gamla vi hade ramlade typ i småbitar så vi var tvungna. Det var innan jul 2011 som vi köpte den, betalade och DÅ säger killen att Tja det var ju leveranstid på den förstås…Eh, kanske hade varit kul att veta INNAN man pröjsade?  Men nåväl, vi kände att den var precis vad vi ville ha, och den var säkert på nåt kampanjpris, så okey då. Den kom nångång i mellandagarna. I ett jäkla plockepinn.

Enligt snubbarna på Bauhaus så var det enkelt att skruva ihop dem, det var bara en duschpanel, och så väggarna….resten var klart. Eh igen…not. Det tog flera dagar att skruva ihop, iofs har han som bodde här förr aldrig varit så värst händig, men vi har ju ett hem från Ikea, så skruvat ihop har man ju gjort..

När han var klar hade han ungefär en halv miljon skruvar kvar….inga hål att skruva i kvar dock, så det var väl nån slags extra.

Glada i hågen över att kunna duscha igen, så gick det några veckor, och sen funkade inte varmvattnet… Nähä, men vad roligt då.

Skruva isär, tjafsa med Bauhaus och till sist få en ny panel, där alltså alla kopplingar och skit sitter. Ingen ska ju tro att den var exakt likadan som den andra….så det var lite ( jävligt mkt) meck för att få ihop skiten igen, men sen var det då fint och bra.

Tills NU, för nu helt plötsligt så läcker skiten längs med hela ena väggen på baksidan, nere vid listen mellan sida och den där man står i när man duschar, typ baljan…..märkte att det var rysligt blött på golvet i tvättstugan där den står…och eftersom det är kaos där så ligger alltså en väldigt stor hög med tvätt rakt på golvet, och den var härligt blöt nu.  Fan.

Jag har dragit fram eländet, tätat med massa silikon, passat på att rensa avloppet när jag ändå var där bakom och kröp 😉 och nu vet jag inte hur länge man måste vänta innan det torkar, så den står där mitt i vägen, och precis utanför dörren ligger en hög med smutstvätt, som är precis så att jag kan ta det långa benet och kliva över 😉

Jag vågar inte tro att det här var enda krånglet, det var säkert bara nåt litet som sen eskalerar i nåt vedervärdigt skitjobbigt…jag vet exakt hur det brukar bli. För varför börjar den tokläcka efter drygt två år??

Så fuck Bauhaus jävla skitgrejor. Den gamla kabinen var väl 30 år och tät som en ubåt.Eller nåt.

Jag funderar på att silikona hela insidan åxå, men det blir rätt fult…så jag har inte bestämt mig än 🙂

 

Nu har jag svurit färdigt för nu.

Justin Timberlake var magisk i går tydligen. Han, en vit flygel och massa tantsjuka tjejer i alla åldrar som skrek och fladdrade med mobilerna….Ingen flashning av magen dock, vilket ni säkert uppskattar;)

Jag kan inte nämna en enda låt med honom….men känner säkert igen dem, kanske.. Syrran är inget fan, men följde med sina kompisar, och de hade det trevligt. Det kan ju vara roligt för min kära syster att få hänga med sina kompisar istället för med sin lite sådär påtvingade barnaskara på nio plus en gnällig syrra 😉

Auntieacid

Fast tvärtom, jag har den bästa syrran i världen 🙂

 

Jag skrev innan NKOTB konserten att Donnie var skådis, och eftersom jag vet att jag gillade den serien han var med i, men missat flera avsnitt, så letade jag reda på den på Netflix, och nu har jag för första gången fattat grejen med att sträcktitta på en serie. Jag har liksom inte tyckt att det ska vara så märkvärdigt, utan att det är trevligt att se ett avsnitt i veckan 🙂 Men…eftersom alla kanaler utan undantag nu för tiden kör några avsnitt, sen har de uppehåll för att sen slå upp stort att det är Säsongspremiär, i typ mars…(?) och köra fyra avsnitt till…så missar jag ofta när den börjar igen. Mellan deras ”premiärer” så kör de ju gärna repriser åxå, så till sist vet man ju inte vad man sett och inte…Och till sist….om jag tittar på en serie klockan 21, en måndag tex, och så kommer det en annan serie på en annan kanal samma tid när den första slutat….då tittar jag ju på den…och missar.

 

Och om någon fattade nåt – grattis 🙂 fattar knappt själv vad jag skrev 😉

Alltså, Blue Bloods, en polisserie med Donnie och Tom Selleck, som jag gillar massor, om han är med så är det ofta en bra film/serie. Dessutom är tjejen som är Donnies partner sjukt snygg.

blue bloods

 

Jag har alltid gillat polisserier, ända sen Miami vice…eller vad det nu kan ha varit för hundra år sen som satte igång polisserietrenden, för det finns ju några. Överhuvudtaget gillar jag sjukhus, poliser och brandmän på tv. Kan ju vara för att jag känner igen mig lite i de miljöerna…bitvis. Nu går Dr House i repris sent på nätterna, och det har jag helt missat, så den fastnar jag ofta vid, han är härligt osympatiskt;) sen Chichago fire, NCIS, Cityakuten, osv…Dock INTE Greys anatomy…fråga mig inte varför, men tror att den började vi d ett tillfälle då jag var allmänt less på sjukhusserier…

Just Blue Bloods gick när jag väntade Jamie.. Jag funderade på namn hela tiden, men inget kändes bra. Men när jag låg där sista veckorna och glodde på Tv så var det en Jamie med i alla program:)

Jamie Oliver…såklart och även i Blue Bloods:

Blue bloods

Var det inte en skådis så nog fan var det en J i eftertexterna…på alla program. Och eftersom det är ett så fint namn som passar utmärkt ihop med de andra kidsens namn så föddes det en mini- Jamie:)

Så nu har jag att göra, det finns 22 avsnitt av den på Netflix, och om jag fattat rätt ytterligare tre säsonger, totalt fem. Dock verkar det som de inte finns på Dreamfilm, Swefilm eller Netflix. Jag har avslut ingen koll, eftersom jag ju är gammeldags och konservativ och vill se på TV, inte dator, så vet ni – säg till!

Idag är jag inte alls på topp, nån skitförkylning slog till i natt, så jag vaknade segare än sirap….jag brukar ALDRIG någonsin se på Tv eller ens sitta vid datorn på dagarna, om jag inte pluggar, men nu såg jag tre avsnitt av den här på raken, medan ungarna lekte ute 🙂

Jag pluggade i några timmar igår , och missade ( oj oj vilken otuuuur, not) melodifestivalen.. Hörde nåt om en skäggig tant, men inte förrän nu fattade jag varför min webblärare frågade om jag skulle se skäggiga damer och äta ostkrokar i helgen 😉

Jag tror att jag väljer att inte ha nån åsikt. Fast jag var tvungen att lyssna på låten i efterhand och den låter som ett ledmotiv till James Bond…:)  Jag har förstått att det blivit ståhej om hans utseende, och det får man väl räkna med om man ser ut sådär , med skägg och i övrigt som en mkt vacker dam… men jag gillar ju inte melodifestivalen över huvud taget så för mig kvittar det. Men, skägget…..shit vad snyggt det var! Välansat och lite som på en Ken-docka.:)

 

I övrigt har vi inte gjort så mkt här, barnen har varit ute och lekt idag, och nu städar de igen….herregud hur lyckas de? Det var rätt ok efter deras röj igår, men nu stökigt igen.

Jag ska ner en sväng i tvätteriet snart igen, och sen när barnen somnat ska jag plugga lite till. Känns som att hjärnan är av teflon, och ännu mer nu när förkylningen slagit till.  Men det kan ju inte gå mer än åt skogen …

 

I helgen ska vi ha trippelkalas!

Tänkte först nästa helg, men den blev fullbokad, så då är det bara den här kvar i maj…galet.  Tvillingarna på onsdag och så Novalie veckan därpå. Alla dagar i maj är upptecknade på något och som vanlig vet jag inte hur man ska få ihop det, men det brukar alltid lösa sig.

Veckan som kommer är det gympaavslutning, kyrkisavslutningar måndag, tisdag, onsdag och torsdag, för olika barn.. och Robbie på torsdag, på fredag är det kulturdag i skolan, mer om den sen, Corrinda ska operera sin tå, kalas på lördag får det bli för just nu kom jag på att det är stor kyrkisavslutning på söndag:)

Examination tisdag, och så lite annat som ska klämmas in, plus allt som bara dyker upp. Blir nog bra.

Alltså kan jag inte vara sjuk, utan får lov att vakna pigg i morgon 🙂

 

Nu ska jag gå och spraya lite med ColdZyme sprayen….har ni inte provat den. gör det! Svindyr, men skitbra. Hinner man på med den i tid så försvinner förkylningen, och är man lite seg, så blir man iaf inte lika hängig och det går över snabbare.

Jag älskar den, tror den kostar över 200kr, men ack så väl investerade pengar.

Den skulle jag vilja ha som sponsor 🙂  Maila mig gärna om det är så att det känns intressant , hehe.

Nä nu kommer Jamie, han är trött och vill gå och sova säger han 🙂 Ja, så enkla ungar har jag, på riktigt:)

Dags att lyfta i honom i spjälisen och skaka ihop en flaska välling 🙂

 

Bye:)

 

 

 

Kommentarer

  1. Camsblast.com

    I like the helpful information you provide in your articles.

    I’ll bookmark your blog and check again here regularly.
    I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here!
    Best of luck for the next!

  2. Caroline

    Jag hade inte heller sett Greys men började se då jag var nyförlöst och en tid framåt. 9 säsonger såg jag i kapp ! Så sjukt bra! Så nu ser jag det på tv en gång i veckan;). Där kan man snacka om Dr Dreamy;)

  3. Åsa

    Hej Carola! Alltså – jag saknar ord för vilken kämparglöd du har. Hoppas hoppas att det ordnar sig med duschen. För vattenkrångel i hus är inte att leka med. Kolla noga att det är tätt så att inte nåt vatten rinner ner i bjälklagen. Vi har haft vattenskada i ena badrummet för några år sen… Kanske du känner nån som är haj på sånt som kan hjälpa till? Man får ju rotavdrag för sånt också. Lycka till!

    Carola: Det är nog ingen fara med att den läcker, mer än att min tvätt på golvet blir blöt 🙂 Det är täta ytskikt, det var en duschhörna här förr, men eftersom kraven på våtrum ökar hela tiden så ställde föregående ägare in en kabin för många år sen. Vi har två golvbrunnar som numera, efter slambilens utryckning, fungerar fint, men det är det där med tvätt på golvet……:)
    Tack!!

  4. Maria

    Visst kan man tycka att kabinen borde hålla längre men den kanske inte är tänkt att passa en storfamilj på tio tolv personer.

    Carola: Fast vi är inte tio stycken som duschar morgon och kväll varje dag direkt…den är nog använd som i vilken familj som helst skulle jag tro. Och det borde ju inte slita så att det plötslig tokläcker…nä det är skit kvalité´ helt enkelt 🙂

  5. Lisa från Skåne

    Finns det möjligtvis garanti kvar på duschkabinen eller har du någon hemförsäkring som du kan utnyttja, värt att kolla upp. För jag tycker nog att den ska vara hel längre.
    Tycker att du är en riktig kämpe som ror iland allt med både barn och studier och allt som ska göras i hemmet. Stor kram till dig och alla barnen.

  6. Ida

    Kul att din syster skrivit en kommentar, ni verkar ha en väldigt nära relation. Känner du aldrig att du lämnar ut dig själv så att det kan bli jobbigt? Det måste ju ändå finnas saker du aldrig skulle skriva om. Hur känner du kring det? Är det inte jobbigt att få privata frågor om dig och barnen från personer du egentligen inte känner? Vad tycker dina äldsta barn om att du bloggar? Är det inte svårt att hitta den där gränsen mellan att vara personlig och privat? Har funderat mycket på det där.

    Carola: Syrran är BÄST! Nej jag tycker aldrig det blir jobbigt, jag tänker noga efter före jag postar iväg ett inlägg ” Skulle jag kunna berätta det här för nån bekant på ICA?” Är svaret Ja eller Mest troligt, så postar jag, men är svaret Nej fy faaaan, aldrig i livet! Då deletar jag 😉
    Däremot kommer ibland reaktioner jag inte väntat mig, och de får man ju aldrig någonsin ta emot IRL eftersom folk inte häver ur sig vad skit som helst face to face, så ibland blir man förvånad, mest över hur extremt fel det kan tolkas 😉 eller hur trista och inskränkta folk kan vara. Ibland har jag skrivit nåt och får massor av positiv respons och då kan jag nästan få tårar i ögonen.
    Jag tycker inte att gränsen mellan privat och personlig är svår, men det där är nog hur man är som människa, jag är rätt så kontrollerad, visar inga stora känslor offentligt osv.Att gråta inför vänner har liksom aldrig hänt innan det här jobbiga startade…men nu har de nog sett mig böla allihopa..
    Det finns massor jag inte skriver om!En del har jag berättat om, och big no no är ekonomi, sex och tonåringarnas privatliv. Alla barn vet att jag bloggar, de vet att jag skriver om dem och struntar rätt bra i det, tycker det är kul att se bilderna möjligen 🙂 De större läser, en del dagligen och en del nån gång ibland, och de känner sig aldrig kränkta eller att jag gått över nån gräns.
    Det jag skriver om pratar vi oftast om hemma. 🙂

  7. Agneta

    Kul att syster kommenterar, kanske dags för ett gästblogg inlägg? kram

    Carola: Tror ni missat hennes tidigare kommentarer, hon har sagt en hel del tidigare 🙂

  8. Ulrika

    Låter svårt att täta och vara helt säker på att inget vatten läcker ut, bättre att se om det går att hitta en ny billig. På Rusta verkar det finnas många att välja mellan. Lycka till.

    Carola: den står i en tvättstuga där det förr var bara ett duschhörn, så det är ingen fara så att det läcker, men jag vill ju inte ha hela tvätthögen blöt…och det är bara att inse…den kommer alltid ligga där 😉 Aldrig att jag köper en ny och leker plockepinn igen! Vi har ett badrum med dusch åxå 🙂

  9. Syrran

    För ordningens skull måste jag förtydliga några saker…
    JAG har världens bästa syster, så det så!
    Justin Timberlake var helt klart fantastisk, men satt bara vid flygeln en eller kanske två låtar, i övriga var det coola dansmoves som gällde. Inget magflashande, men tjejerna trånade ändå. Och jag tror att de flesta killar som var där (väldigt många) gjorde det samma, jag menar…vem kan låta bli att imponeras av den mannen? Han kan sjunga, han kan dansa, han kan skådespela, han är sjukt rolig och kompetent på alla sätt o vis. Och med risk för att kallas tantsjuk…han är ju dessutom snygg! 🙂

    Carola : men vänta nu…han är jättemkt yngre än dig….;) Tantsjuka på rikt ju 😉 Jag kollar ju på jämnåriga 😉 Men vafan, på torsdag….whihooo!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting