Allmänt

Sommarlov!!!

Jösses, jag insåg det när jag satt på gympaavslutning nummer två, eller det var Jenny som sa det, men jag har faktiskt SOMMARLOV nu 🙂

OCH…..jag är färdig Administratör:)

Känner mig inte som nån välutbildad och kompetent sådan, men faktum kvarstår att det är jag. Så nu har jag ytterligare en titel att lägga på mitt CV…och typ den enda som finns kvar, haha, mina övriga är ju liksom borta, nu förtiden måste man vara undersköterska för att få jobba med det jag förr gjorde som Barnsköterska. Töntigt som fan, för den utbildningen jag gick den var anpassad och specialiserad på just BARN, som ”bara” ingår som en del i uska-utbildningen. Jag menar inte att uskor är sämre utbildade, men jag menar att med min utbildning var jag högst kompetent för det arbete jag utförde 🙂  Men idag måste man liksom öka på utbildningarna…finns ju inte en tvåårig gymnasielinje…( program då) längre…och inga barnskötare får jobba på dagis för där måste man vara pedagog.. Den personliga kompetensen finns inte längre. Vilken idiot som helst kan utbilda sig,( titta bara på mig, haha) men för att passa till ett yrke ska man ju ändå ha nån slags intresse och kärlek.Speciellt när man har med människor att göra.

 

Men skit samma, jag vill ändå inte jobba inom vården 🙂 Jag vill vara ledig helger, kvällar och röda dagar. Och OM jag ska jobba sådana tider vill jag ha fett betalt:)

Tanken nu inför hösten är fortsatt skola, jag ska på möte för att planera vidare med skolan 🙂

Taggad! Det har varit hur kul som helst att plugga, och faktiskt så har det ju gått bra, om inte Oscar får för sig att underkänna den här kursen då, men det tror jag inte.

Examinationen idag var nog inte en av hans bästa, men jag var nöjd att han inte frågade så mkt 😉

Programhanteringskursen var en skum rackare, lite av varje, inga riktiga instruktioner utan bara skrapa på ytan. I ena uppdraget skulle det bokföras…och bokföring har vi inte ens gått igenom? Nä, och dessutom svårt att förhöra på, så jag förstår honom. Han och jag har ju träffats förr, och då handlade det om bla Excel, brevmallar osv som det var nu med, så han visste ju att jag kunde. Tur det 🙂

 

Men nu är jag klar för nu:)

Så jag har alltså varit ensamstående 100% med noll engagemang från barnens far, och  pluggat 100% och fått A och B i betyg 🙂  ( några C med förvisso, men de skiter vi i nu, dessutom är ju det rätt bra det med )

Jag måste nog faktiskt vara lite imponerad av mig själv här. Fy fan vad jag är bra!!

Bad ass mum

Yeah word!

Och för att förtydliga, jag önskar såklart att det vore annorlunda, det vet ni. Men det är inte upp till mig, vissa saker kan man inte göra åt folk hur gärna man än vill. Vårda deras relationer tex.

 

Om nån sagt till mig för säg, tre år sen, att jag skulle vara ensam med nio ungar på heltid, så hade jag nog först skrattat för det var ju Vi, Oss, Han&Jag, en stabil enhet man inte delar på….Det var otänkbart.

Bara tanken på att klara av alla barn, ett hus, skitbilar och allt annat ensam kan jag lugnt säga var helt övermäktig.

Men man får inte alltid bestämma, och man gör det man måste. Och för all del :

tattoo

Och jag är en Bad-ass morsa, så är det bara 🙂

 

Nåt jag inte är så Bad-ass på, det är tydligen att komma ihåg tider…fattar inte, jag har alltid haft koll, men idag så plingade det till i mobilen…ett missat besök hos naprapaten??

WTF!? När jag hade svinont, värsta låsningen i ryggen, så hade jag en tid inbokad? Oddsen på det? Att  man lyckas förutse ryggsmärta 😉 Jag var helt inställd på att det var den 26/5…så nu måste jag söka reda på vad det är då som jag missat ..

En anledning till att jag missar…kan vara att jag inte skriver upp dem på almanackan i köket, och det som inte finns där, glömmer jag… Men man tror ju att man ska komma ihåg 🙂

 

Nåväl, inget att göra åt, men från och med nu blir det uppskrivning av allt.

 

Har ni märkt att hela Loppi är nytt och omgjort??

Man kan tex klicka på ett litet hjärta under inlägget och GILLA, och det skulle ju jag tycka mycket om att ni gjorde ♥

och sen är den responsiv, ett ord jag fått lära mig innebär att den är anpassad för alla olika former av mobiler, plattor och datorer, man behöver tex inte nypa ihop bilden för att kunna läsa allt:)

Givetvis är det barnsjukdomar och buggar i början, så ser det konstigt ut, eller är svårt att kommentera eller så, så hav tålamod, de jobbar på det:)

 

I morgon, eller snart, så är det dags att sjunga för mina små tvillingar, som fyller 14 år. Jag har ”tvingat” dem, som alla år, att sova i samma rum:) De protesterar lite, men ingen vill liksom vara den som vi sjunger sist för, så de går alltid med på det, och nu ligger de i gillestugan och sover. I varsin säng så långt ifrån varandra de kan komma 🙂

När de var små var det ju inga problem, de delade rum tills vi flyttade hit, då var de sex år, men sen dess har de fått göra såhär. Det funkar, men jag fasar redan för deras ”utspring” på gymnasiet…och kommer styra dem stenhårt till att gå på samma skola 😉

 

Nej, nu måste jag slå in deras presenter!! Jag hade inte alls tänkt att klockan skulle bli såhär mycket, men å andra sidan kan jag ändå inte somna så spela roll 😉

Tänk att de fyller 14 år ♥

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Anna

    Du är bäst!!!!!!!!! Hur fan kan vissa föräldrar glömma sina barn för att man träffar en ny partner? Och varför gäller detta oftast män? Det är hemskt på alla sätt…….man kan fundera hur Perras nya är funtad som vill vara med en man som överger sina egna barn??Inte mycket att ha liksom. Men hon vill väl ha uppehållstillstånd, hoppas hon lämnar honom direkt när hon fått det ock skaffar en man i sinm egen ålder. Fattar inte Perra att han är gubbsjuk……dåligt.

  2. Annika K

    HEJJA!! Fy fan va du är bra 😀

    GRATTIS till examen! 🙂

    Älskar att Loppi ändrat utseende. Den är sååå mycket mer lättläst i mobilen numera 🙂

  3. Emmi

    Hej! Jag har en tvillingbror och när vi var i den åldern vi hade egna rum så väckte vår mamma oss på morgonen så rusade vi in till hennes dubbelsäng och låg spända och vänta medans hon gjorde ordning frukosten 🙂

  4. Anki

    Ett stort Grattis Carola till din examen! Kan bara sammanfatta det med ett ”bra gjort” 🙂

    Kram från Skåneland

  5. Kerstin

    Stort grattis ! En fråga har du läst till administratör på distans , genom vilka isåfall ? Vill själv läsa till administratör men helst på distans .

  6. Mormor

    Hej varför ha kvar denna man , som svikit alla era barn , vad du tänker skit på detta han är inte värd att få vara där , dags att börja campa väl ??

  7. Patricia

    Grattis! Vilken kick för självförtroendet 🙂 Hoppas du kommer trivas med yrket!
    Barnens pappa kommer i sinom tid ångra sitt beteende (hoppas jag), men då lär barnen tycka att det är försent. Min biologiska pappa har jag aldrig träffat, för han vill inte det.. Obegripligt hur man kan vara så!
    Kram

  8. Putzi

    Grattis till Examen, till sommarlov och till dina 14 åringar. Du är fantastisk som ror i land allt så bra och att glömma tider kan även vi med lite färre barn göra. Tack än en gång för att du delar med dig så generöst till oss läsare i din blogg.
    Kram

  9. Atina med 4

    Härligt Carola 2014 är ditt år!’

    Drömde faktiskt om dig och bilden när man loggar in,
    såg att även fler komenterat det.

    Drömmen var något med dig, med alla härliga barn

    samt x-mannens bild på hans huvud i en syltburk där det stod BLÅBÄR !?

    Tja,man får ihop mycket i drömmar..
    Drömmar är bra att ha
    Kämpa på Carola.

  10. Titti

    Bra jobbat! Och fastän man jobbar inom vården kan man arbeta dagtid. Möter varje månad underbara människor på UAS olika barnmottagningar. De har de stressigt och mycket, det är jag säker på, men inte en gång att de låter det gå ut över barnen! 🙂

  11. Karin

    Hej Carola!
    Grattis till dina fina betyg och din nya ”titel” =)
    Jag är sjukt imponerad att du roddar runt och fixar allt, du är fantastiskt! Ja jag vet att du inte har några direkta val, men måste ändå få skriva att jag tycker du är duktig =) Svamlar jag? Men du fattar ändå hur jag menar va? =)
    Kram från mig

  12. Gunilla

    Stort grattis till examen! Men ett lika stort (om inte större) grattis till att du är den mamman du är! Måste tipsa om en kalender du har i mobilen. Jag fattar inte hur jag klarade mig innan. Digical. Så bra! Lägg in tider och om du vill ha påminnelselarm. Super! Hoppas du har en fin dag!

  13. Camilla hockeymamma

    Måste fråga gällande barnskötarjobben som inte längre finns,blev ni inte erbjudna att vidarutbilda er till USK:or under pågående anställning?

    Carola: Jag vet inte, jag jobbade inte kvar då:)

  14. monica

    Stort grattis till dig! Du är grym!
    Hoppas att du och alla barnen får en underbar sommar tillsammans.
    Har Patricia några planer efter sommaren?
    Kram på er

  15. Syrran

    Ang headern – Det gamla djungelordspråket lyder: ”glöm aldrig en svekfull nuna, du vet aldrig när du får lust att spotta på en”

  16. Maria

    Grattis till att nu vara med utbildning. 🙂

    Här kommer ett tips. När du har tider bokade i vården så fråga om du kan få SMS-påminnelser. Det är inte alla som har infört den tjänsten men på sina håll finns den och det är supersmidigt. Två dagar innan avtalad tid ploppar det upp ett SMS och påminner och det har varit till stor hjälp för mig som både är glömsk och virrig.

  17. pia

    Heja dig Carola =) Vilken jäkel till kvinna du är, jag beundrar dig till 100% =) Önskar dig en bra onsdag, kramar i massor till dig och dina fina barn

  18. Melanie

    Åh fy fan vad du är bra! Jätte bra kämpat!
    Själv jobbar jag 50%, pluggar (mot Hermods) 75%, har tre barn och en man att dela bördan med, men det kan vara nog så tungt så jag förstår precis vad du går igenom. Men nu ska jag återgå till att skriva om LAS vara eller icke vara!

  19. Vi

    Grattis till alla fina betyg som du fått och till sommarlov!

    Angående headern så är ändå en fantastisk bild och jag dör lite varje gång jag ser Jamie där på toppen med sina två tänder, så underbar! 😀

  20. Kinna

    Nu måste du verkligen ändra din header, så vi slipper att se den svekfulla mannen varje gång vi går in på din blogg.Att du bara orkar ha den så 🙂 Har du ingen som kan hjälpa dig med det ? Lycka till !!!!

    Carola:varför ska han glömmas bort ;)? Se, kom ihåg och ha inget förbarmande…;)

    1. Ida

      Undrar också helt ärligt hur du orkar ha kvar headern, tycker du borde ha en med bara dig och dina barn 🙂

      1. IMA

        Ja jag har också tänkt varför är han kvar. Men jag håller med dig där Carola. varför ska man glömma bort vilken ”drummel” till karl (om man nu kan skriva karl om honom) han är som bär sig så fånigt åt. Nu när man går in på bloggen så tänker man. Och där är han som försvann så fegt med svansen mellan benen utan att stå för det han gjort.

  21. Vivianne

    Grattis till examen!! Fasen vad du är duktig!!! Har följt dig på avstånd o sett hur du har jobbat för att få det att fungera, du är en helt otrolig TUFF TJEJ! Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting