Allmänt

Rabarberpaj

I morgon kommer mamma och pappa med rabarber, och jag såg att Mirka lagt ut ett recept som lät så jäkla gott, så det ska jag prova! Vet inte om jag gör det i morgon dock, men snart:)

Mina egna rabarber växer inte så bra, men mina föräldrars som ogräs så vi delar på deras. Kanon.

Igår vet jag inte varför jag inte bloggade, och jag blev lite förvånad själv när jag insåg nu att jag inte skrev nåt…var helt säker på det, haha, ibland alltså…

Däremot var jag till naprapaten, Patricia var hemma och kunde passa killarna, och så drog jag iväg i regnvädret. Hittade en skitstor lucka att fickparkera i…alltså så där att jag hade kunnat köra in nästan, en och en halv buss hade lugnt fått plats.. men ingen ska ju tro att jag kom in. Fan, ibland glider bilen in och man känner sig som en kung, men för det mesta blir det som igår. Man backar in, tar om, joxar, kör upp på trottoarkanten, kasar ner, och är övertygad om att däcken ska gå sönder..kör fram, backar, tar om,kör ut. Blir skitsur. Börjar om från början. Ja en fyra eller fem gånger höll jag på, och var förbannat glad över att det ösregnade så inte så många hånflinande gick förbi 🙂

Jag har väl fickparkerat (inklusive de försök när jag åkt därifrån) inte mer än max 20 gånger i mitt liv, så jag har ju ingen direkt vana, och en stor buss, men ändå. Måste lära mig! Det går inte an att inte kunna.

 

Inne hos naprapaten bad jag om ursäkt för att jag glömt förra gången:( och så körde hon igenom ryggen, och konstaterade att det var lite stelare på vänster sida, men att det känns rätt fint i ryggen, men att problemen sitter i nacke och halsmuskler. Svårt att förebygga, men nu blir det sommar med värme och då vet jag att det alltid blir mkt bättre. Åter i höst 🙂

 

Skrotade runt här hemma, plockade lite och grejade på, och sen hämtade syrran mig för lite träning, och när jag klev ur bilen så kom den där härliga låsningen i bröstryggen tillbaka…typiskt, man ska inte gå och bli klämd på av naprapater 😉  Men men, jag körde på, vissa övningar gick ju inte alls, och så lägger man på den där sträckningen i höger underarm och jag är officiellt en gnällande fuskkrympling;)

Jobbigt och skönt att träna oavsett om det gjorde lite ont, det känns att det ändå är bra att röra på sig, så det blir lite fart på  blodomloppet:=)

 

Idag då, jag kom på framåt lunch att det ju var sommarkyrkis. Hur fan man nu kan missa det, det är liksom det roligaste på hela kyrkisåret?? Blir så trött på mig själv ibland, men jag hade bokat lunchträning med syrran och Janelle och liksom tja…missat 🙁 Tur det är kyrkis i morgon med ! Men det höll jag på att glömma åxå, eller i ärlighetens namn så glömde jag det och bokade en lunchdejt…men kunde ändra den, pust. Tur att mina vänner är flexibla när jag liksom tramsar till det..

Träningen var kul, kul att Janelle är med, men asjobbigt. Tungt dels för att jag tränade igår, och sen för att man inte är van vid det här varma vädret:) Jag klagar inte för jag älskar sommar och värme, men det är ett konstaterande.

Mamma och pappa var barnvakt ♥ och jag fick låna pappas bil, härligt att få köra en personbil! Hemma igen så hade mamma putsat upp min spishäll efter att ha rengjort den, så den sken och blänkte så fint 🙂  Jag satte mig ute i värmen och käkade lite, och killarna är så roliga för de ska liksom äta allt som jag har, så det är bara till att dela med sig av allt. Och det är skitkul att de faktiskt både vill och törs prova, det är jag inte van vid!

Jordan älskar lax, och provade tsatsiki  till häromdagen – ”starkt men gott” och Jamie är lika snabb på att prova. Ibland gillar de inte, och spottar ut, men det är mer ofta som de vill ha mer.

Jag blandar kvarg med proteinpulver, och det älskar båda två, och lämnar man skålen utom synhåll är allt borta 🙂

När tjejerna kom hem, Novalie hade haft friluftsdag och cyklat två mil, en mil enkel väg, och sen haft friidrott….hon var alldeles rödbränd på knän och kinder…inte bra, men det var ju inte ens jättesoligt idag, så hon hade inte fått med sig solkräm, så slängde vi ut alla sommarskor för allmän provning, och en hel del gick i soporna, en del som var ok till återvinning, en del till lilla Mio. En kartong med schyssta skor som ingen kunde ha ställde jag tillbaka, massa nästan oanvända skor..

De fick plocka ur sina skolådor i hallen, och nu är alla vinterskor borta…äntligen!

Som alltid så innebär sånt här att det blir en vågeffekt…skolådorna står vid kartonger med vinterkläder…kikar lite i dem och plockar ihop, plockar iväg, och hittade två fina nästan oanvända vinteroveraller, i rosa och vinrött, väldigt söta, men dels för små för Jamie och sen känns de som att de ska bäras av små tjejer. Så jag messade en god vän med tjejer i lämplig ålder, och nu får de flytta 🙂

Samma med vinterskor…massor massor massor.. om man säger som så att ingen behöver köpa vinterskor i höst…men om jag kommer ihåg det är en annan femma:) Jag är sjukt bra på att spara, och ibland lite för bra…

Jaja, flera timmar senare klev jag ut ur garaget, och ställde iordning det sista innan det var dags att laga middag.

Egentligen skulle jag varit på en efterlängtat toppbloggar-träff med Loppi, men jag hade ingen barnvakt.

Patricia som jobbar på timmar, skulle iväg med sitt jobb och provsmaka den nya menyn…och det fanns ingen annan , så jag fick helt enkelt lov att avboka. Kanske att jag skulle leta reda på nån schysst barnflicka? Att ha i bakfickan sådana här gånger…jag ska faktiskt fundera på det.

Nåväl, ibland kan jag ju åka iväg flera gånger på en vecka, och det funkar, och ibland kommer jag inte iväg, så det jämnar väl ut sig 🙂

 

Jag stekte kyckling i strimlor och när jag skulle krydda den så hade nåt fastnat i kryddlådan, jag fick inte ut den…Gahh!  Hittade på en grillolja och nån allkrydda som stod på micron, och det blev gott, ihop med lätt crème fraîche 🙂 Spagetti till barnen och i skåpet hittade jag de här:

 

Fitness nudlar

 

De kom med som smakprov sist jag beställde proteinpulver, så de gjorde jag till mig:)

Tillagningsinstruktionen var : Drain, rinse, boil.

Det sa ju inte mig ett skit, så jag hällde av dem i ett durkslag, de låg i nån vätska, och sköljde och sen slängde jag dem i kokade vatten nån minut. De kändes liksom redan klara. Men det blev bra. Smakade inget alls.:)’

Men såg kul ut när man kokade:

fitnessnudlar

Som små bläckfiskar 😉

 

Robban och Corrinda fick sig en avhyvling vid middagsbordet, de är inte helt med på varför de ska hjälpa till med saker och ting här hemma;) men jag tycker det är en självklarhet, och jag vinner ju alltid…hehe;)

Nädå, men man ska väl hjälpas åt.

Sen blev det glass i strutar, som tjejerna köpte när vi var och handlade förra veckan.

 

Smsen droppade in på eftermiddagen : Grattis på namnsdagen:)

Aha, okey, det är Carola idag alltså, så grattis alla mina namnar!

Nu ska jag snart följa Jordans exempel:

sover

Halva Äntligen hemma så somnade han 🙂

 

I morgon kyrkis, jag ska sätta en lapp på näsan så jag komne ihåg det 🙂

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Anna

    Hej Carola! Tänk om jag visste att du åt de där nudlarna så hade du kunnat få ett gäng av mig ju! Ja köpte en hel låda för dyra pengar och de smakar absolut inget, men jag klarar inte av konsistensen. Konsistensen är verkligen som maneter. Hahahaha…. Men gubben brukar offra sig lie då och då, så nu är det inte många kvar. 🙂 Hoppas du och barnen har det bra och att solen lyser på er alla! Kram

  2. camilla hockeymamma

    Här ska du få ett tips på hur man fickparkerar,jag har kört olika chevroletSuburban sedan 1998 och dessförinnan olika vanar.

    det här funkar även på små bilar,hittar du en ficka som din bil får plats i så kör du fram till bilen framför så att dina backspeglar är precis framför framförvarande bils backspegel lägg i backen gör fullt roder utslag åt det håll du ska backa och backa in i fickan,våga håll kvar och räta inte upp förrän du är i fickan.Om du står på en gata som har skyltfönster på andra sidan du ska parkera så kan du se din bil spegla sig i fönstret när du kör in och då ser du lätt hur mycket plats du har bakåt.det är bara ut och öva,kanske svettigt att göra det när det är fullt med folk som glor och undrar hur det ska gå men jag lovar de glor på mig med och jag kan fickparkera.I bland om man har tur så kan ju rutan vara så stor att man kan köra in. Lycka till.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting