Allmänt

Vaknat, tränat, handlat


Igår stod jag och lagade mat när de plingade till i mobilen, och ett okänt nummer hade messat:

Hej! Skulle jag köpa blöjor?:)

Eftersom jag inte kan låta bli så svarade jag : Ja om du vill, men jag tror du skickat fel:) Dock får du gärna komma hit med blöjor om så är 🙂

Jag tänkte att man vet ju aldrig, kanske får man en leverans blöjor hemlevererade 🙂

Sen gäller det ju att personen i andra änden har lite humor, men det hade han, och vi hade sen en lång konversation, det visade sig handla om en maskerad, haha.

Det kom mig att tänka på när jag varit på första ultraljudet med Trixie, och skulle berätta det för min kompis ( för dig Maggan) och messade : ”Barn nummer sex kommer i slutet av september, allt ser bra ut” eller nåt liknande.

Fick svar efter en stund: ” Jag hoppas det inte är mitt barn.”

Den snubben lär ju ha fått skrämselhicka;)  Det var rätt nummer, men hon hade bytt, och han fått hennes gamla, det var liksom på den tiden man inte messade så ofta. Vem han var vet jag inte, men kul var det och jag skrattade länge efteråt 🙂  Jag kan heller inte låta bli att fundera på om han verkligen var orolig på riktigt…? 😉

 

Tänkte berätta om söndagen nu, så man kommer i fas med dagarna 🙂

Jag skulle ut till Karin och Vlad för att han lovat fixa mina bromsar på bilen, det var ju han som vid en enkel lysning med ficklampa kunde konstatera att de såg ut som skit, något som OPUS bilbesiktning missade trots att de kikade under en upplyft bil….illa. Som fan.

De där två är ju som värsta pensionärerna, går och lägger sig halv tio en lördagkväll och så upp med tuppen 😉 så jag hade dåligt samvete för att jag var så sen, men barnen vaknade inte, och jag ville inte väcka dem när vi haft en så lång dag på Furuvik dagen innan. Dessutom var jag själv helt galet seg, blev fan rädd för mig själv när jag såg mig i spegeln…gosh, svullna ögon, snorig….inte fräschast i stan direkt 😉 Tur att de är mina vänner ♥ annars hade jag inte vågat åka dit, även om jag vid det laget kände mig piggare 🙂

De bor i Skokloster och jag hade inte varit där tidigare, men nu kommer jag absolut åka dit ofta för jösses vad vackert det var där! ( och Vlad hittade ju tusen fel till på bilen, haha )

Jag hade inga problem att hitta, sista biten körde jag på gps men det var liksom inga vägskäl att ta fel på, pust.

Vlad, stackars krake, fick sätta sig i min bastubil, och åka och mecka, precis vad han längtade som mest efter en varm härlig dag…Jag är så tacksam:)

 

Karin och jag drack kaffe, Lovelia, Jordan och Jamie fick lite korv med bröd och jag gick husesyn. Karin och jag har känt varandra se vi jobbade ihop på 90-talet, och vi hade massa kul ihop, och hon är min raka motsats i mycket, tex har hon den där eftertraktade städgenen! Och lite pedantism 🙂 Plus att hon är duktig på att få till det hemma så det ser mysigt ut, och städat och fint. Nej, de har inga ungar som stökar ner, men eftersom jag känt henne sen innan jag hade barn vet jag att det var stor skillnad på städandet redan då 😉 Jag är en jäkla slarvmaja, tyvärr.

Deras badrum ville jag ta med hem direkt, och jag sörjer att jag inte får plats med tre stora fina gröna växter i vårat lilla skruttiga badrum, haha det skulle se ut som skit för det första om jag fick in det 😉

Nåväl, ett tag hade även jag gröna fingrar, när jag hade henne som backup som gick och plockade gamla blad på mina blommor 😉

 

Vi tog en tur med hunden, och barnen fick turas om att hålla i kopplet, och man ser på dem hur de växer en halvmeter av stolthet 🙂

skokloster

 

Lagom storlek på den här vovven, jag ska ha en hund någon gång i livet, och har alltid sagt att jag vill ha en stor, men börjar mer och mer tippa över till små eller halvsmå:)

 

skokloster

 

 

Även Lill-Fjant kunde ju hålla i kopplet:)

 

skokloster

Vi hade inga badkläder med, men fötter och i Jamies fall, hela vägen upp till midjan, doppade de i det ändå rätt sköna vattnet.

 

IMG_1554

 

På väg tillbaka kroknade Jamie rätt bra, han var bakis sen dagen innan helt klart, och det var varmt även på söndagen, så när vi kom hem igen till Karin var det mest gnäll. Tur att Vlad kom, med en bil med nya bromskivor och klossar i bak. Han visade bilder på hur skivorna sett ut och kallade det för ”bara sopor kvar” och jag kan ju inget annat än hålla med. Fy farao, tänkt vad som kunde hänt om han inte kikat…Brrr.

Han är ju en sötnos och kikade på lite av varje, och gjorde en sådär service man visst ska göra på bilen ibland 🙂 byta olja och filter…

Jamen alltså, bilarna har jag bara kört, inget annat,jag har inte ens tankat, utan allt sånt har legat på den manliga ( nåja) delen av familjen. Jag kan inget om bilar. Nu kommer stackars Vlad få jobba med min bil tills han är tokless på den 😉 Jag har massor jag kommer på efterhand, måste tex fråga om motorvärmarurtaget som är konstigt och kanske behöver bytas…

Han var ju inte helt nöjd med bilen, den går inte optimalt, men att fixa upp den tipp topp kostar ju säkerligen mer än det smakar. Det behövs svetsas vid katalysatorn(?) och så var det nåt om nån kamrem? Tja…;)

Hur som helst, det mest akuta är fixat, och jag är evigt tacksam:) Räkningen skjuter jag på framtiden 😉

Tack Vlad, tack Karin ♥♥♥♥ och vi ses snart igen!!

 

Det var ju Mors dag den här dagen med, och jag hade en liten aning om att barnen hittat på nåt, Janelle var väldigt mån om att jag skulle vara hemma så de fick komma och fira mig lite, men eftersom bilen var så viktig fick den gå före, och så hann jag inte mer än hem, så ringde min syrra och frågade om jag skulle med till mamma…Det ville jag ju, och när hon sa att hon hade med sig Janelle och Simon i bilen som behövde lite tid ensamma hemma, så fattade jag att de höll på med nåt, vad hade jag ingen aning om:) men åkte snällt med till mamma, när Janelle och Simon kom och barnvaktade.

Mamma fick en tjusig blomgrupp, som syrran gjort, med tomater och grejer, min syster är superduktig på sånt där 🙂

När jag kom hem, ( hemskickad av syrran som i all hemlighet messade med Janelle, så jag skulle stanna borta så länge som de behövde ) så var mina fina ungar samlade, och önskade grattis på Mors dag med paket och en bok de gjort, en såndär man fyller i. ♥

IMG_1563

IMG_1565 IMG_1568 IMG_1570 IMG_1571 mors dag

 

Jag fick tårar i ögonen av den fina fina boken, där de skrivit allihopa lite olika saker, många fler sidor än de här, och jag tror att de tycker att jag är en rätt okey morsa ändå, fast jag kan gorma och gapa 🙂

Janelle hade beställt den, och skålarna, som ju är underbara:) från Bluebox, och sen haft med sig boken hit på fredagarna  och när jag varit och tränat så har hon frågat och fyllt i vad syskonen tycker ♥♥♥ de har jobbat hårt med den ♥♥♥

Jag älskar en, ungar, varenda en av er, i evigheters evighet och så ännu en dag ♥

 

Jamie somnade i bilen på väg hem från Skokloster,vid 17.30 tiden, och vägrade vakna..

sova

Jag trodde han skulle kvickna till framför TV;n, men nä, han kurade ihop sig i fåtöljen och sov vidare, och vaknade vid 20-draget….jag trodde att det skulle bli en lång kväll eftersom han sovit en tre timmar lång middag, men han var så gnällig att jag kunde ge honom en flaska välling och lyfta in honom i sängen, där han sov till nästan 10.00 dagen efter!!

Trött, kan man säga 🙂  Bakis är ett bra ord åxå;)

 

Ingen sagostig med kyrkis för vår del alltså, men mamma och pappa kom med Pärlan, husvagnen, och nu ska den städas ur, jag skulle gjort det redan i måndags, men hann inte….Jag var tvungen att klippa gräset som blivit löjligt högt först, och sen var det massa annat, men det väntar ju så fint på mig. Tanken var först att vi skulle dra ut den idag, men det blev lite ändringar, så det blir på fredag. Barnen längtar så efter att få åka iväg till campingen, de har tjatat hela vintern, och nu är det nära 🙂

Jag hade ju tänkt att vi skulle kunna vara där i helgen, men nu ska ju Janelle och Simon flytta till en annan lägenhet på söndag, så det är ju bara att prioritera:)  På med arbetshandskarna, låna en släpkärra och så bära och släpa:)

Förra gången blev Janelle jättesjuk, hade ju njurbäckeninflammation, så jag hoppas verkligen hon kan få vara med mer nu 🙂

 

I tisdags träffade vi kompisar på lekplatsen, och idag åkte jag och tränade med Janelle, och sen handlade.

I dag var alla barnen lediga, utom Robban vars skola väljer att lägga studiedagen nästa torsdag i stället, funkar ju det med 🙂

Pust. Alla är sega och trötta, alla barn, och även jag. Så nu ska det bli härligt att gå och sova:)

 

Vi hörs snart igen 🙂

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

 1. Malin

  Åh, vilken fin bok du fick på Mors dag! Det kom några tårar här när jag läste dina fina ord till dina barn. ( Jag är naturligtvis bara så trött efter en lång arbetsdag. Inte alls blödig av mig. 😀 ) Beundrar dig som har så många bollar i luften samtidigt! Och ser alltid fram emot dina långa inlägg i bloggen. 🙂

 2. GC

  Ja, en bra förebild är du verkligen för dina barn. Du är allt det andra dom skrev också, men just en bra förebild är extra viktigt att ha i dessa tider.
  Boken var så fin och skålarna också.

 3. Ulle

  Kamremmen är inget du ska strunta i, den är dyr att byta men inget mot vad det kan bli om den säger stopp en dag.

 4. Lotta

  Hej! Bilar är dyrt. Men om kamremmen bör bytas gör det! ( och det skall den göras med jämna mellan rum) För när den väl smällar av, tar det tvärstopp! Samt så kan den trasa sönder fler delar i motorn. Så bättre å förekomma:-) Ha en fin torsdag.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing