HögtiderJamie

♥ Jamie 3 år ♥

Idag är det tre år sen Jamie föddes 🙂

Han var lite bråkig, minsann, och Janelle var lite lätt irriterad på honom , för han sparkade hål på hinnorna med vattenavgång som följd klockan 7 på morgonen, och hon skulle ju vara barnvakt 😉

Sen kom vi hem några timmar senare UTAN bebis bra för att morgonen efter väcka henne klockan kvart i fem och åka in, och hann knappt in på salen innan han liksom öppnade luckan och ramlade ut. Vi var på förlossningen i 16 minuter, och 14 av dem var lugna gatan, och sen brakade det till.Tja, varför krångla till saker 😉

 

Patricia lade upp den här bilden på instagram:

IMG_2202

 

De två har ju haft något speciellt hela tiden, hon blir sjukt förbannad på honom ibland, men det finns inte heller någon som får henne att skratta så som han, eller som charmar henne trots att hon är arg ♥

Han går till henne lika gärna som till mig, och det är ju inte så konstigt eftersom hon fått axla rollen av den andra vuxna här hemma.

När Jamie föddes var han redan då en rätt så stor kille med dryga fyra kilo, och sen har han ju vuxit på sig, och ligger på de översta kurvorna på BVC, när jag jämför med Mirkas lilla Älva som är 6 månader yngre skiljer det typ hundra kilo på dem 😉 Han är tung, och väger idag nånstans runt 20 kg. Asbra att ha som vikt när man gör knäböj 😉

Han har sen den dagen han föddes spridit glädje i mitt hjärta varenda dag, han är en underbar liten unge.

I morse vaknade han såklart av min klocka, men låg lydigt still när jag smög ut och väckte de andra, och så gick vi in med paket och skönsång.

Han skrattade högt och gömde sig under täcket 🙂

JamieSå kikade han fram och fick paket, som han inte alls var intresserad av att öppna, han låg mest och skrattade åt hur kul det var att alla vi ville att han skulle öppna..

Men till sist så:)

Jag skulle köpa ett likadant set med utryckningsfordon som vi gav bort på ett kalas för några dagar sen, men de var slut:( så han fick en bil+husvagn, en gammal folkabuss, nån såndär fur real hund som piper och springer omkring, ett paket Svampbobkex;) och en solstol. Husvgnen och bilen var roligast. Såklart.

Men stolen gillar han och den ska han få ha med sig till campingen.

Jamie

Så fort han öppnat kexpaketet, som han trånat efter i affären ofta;) så delade han med sig till alla syskon ♥

Det var sex små paket med två kex i varje, och alla fick ett varsitt, Robban, Patricia och jag ville inte gärna börja dagen med chokladkex;) Corrinda är på läger, och saknades, och Janelle med såklart.

Jag blir så varm i hjärtat när de alldeles spontant och självklart delar med sig, fast det när man har många syskon innebär att de själva får väldigt lite. ♥♥♥

 

Han grejade på med sina saker, körde med bilen och husvagnen, och flyttade runt sin stol, och efter frukost så gick de ut och lekte. De har flyttat in ett soltält i poolrummet, och har det som koja, och de har lekt så himla bra tillsammans i flera dagar nu. Nån gång var det Frost de gjorde sin version av, och alla får vara med.

Jag minns när jag var liten, och mamma tvingade med lillsyrran på mig och mina kompisar…hon fick vara hund;)

Att hon vill hänga med mig idag är lite konstigt, så mkt elakt jag gjorde mot henne… Jag lurade henne konstant när vi åt glass tex. När jag ätit upp halva min så hade hon knappt fått av pappret, och då pustade och suckade jag över hur mätt jag var…Jag berättade för henne att hennes glass var mkt mindre, fast den såg större ut, kunde vi inte byta,för jag orkade faktiskt inte äta upp hela min 😉

Och hon bytte gladeligen, för hon fick ju mer glass då, trodde hon. Syrran är tre år yngre än mig;)

Men å andra sidan var det kanske rätt ok i andra situationer att jag fanns, jag vet att jag skällde ut en äcklig elak marknadsförsäljare nån gång, för att de fick för sig att hon snodde nåt, en ring eller så. Min syrra får liksom svårt att sova om hon råkar få med sig en plastkasse extra, finns ingen mer ärlig, så det var ju fel person att hoppa på, och att ge sig på MIN lillasyrra…? Det gör man inte 🙂 Idag skäller hon ut folk å mina vägnar när det behövs. ♥

Syskon är fantastiskt att ha, så är det bara.

 

Jag roade mig i några timmar med att skura badrummet. Det har luktat illa där, och jag har inte kunnat lokalisera VAD eller från VAR. Jäkligt irriterande, och det har luktat mer och mer. Först har jag under flera dagar liksom kört uteslutningsmetoden, tagit ut alla sopor….funkade inte…skurat toastolen på alla håll och kanter…funkade inte…rensat avloppet i handfatet….funkar inte…tagit ut all tvätt….funkar inte… Vad fan luktar illa?

Jag vet fortfarande inte, men nu är lukten borta.  Det var lite åt hållet när vatten ruttnar, ni vet om man har en blomma som står i vatten, och sen häller av det flera veckor senare…men inget sånt vatten fanns där inne.

Men skitsamma, nu är det rent, jag har skurat badkaret med klorin, toan, handfatet, bidén, väggarna och golvet.

Flera gånger.  Klorin luktar gott 🙂 Barnen håller inte med…men de gillade inte stanken heller;)

 

Sen åkte jag och hämtade mera paket, och handlade till tårta och middag enligt treåringens önskemål – korv med bröd. Jaja….

Han fick en supercharmig nattlampa från Philips, soft pal. Man kan inte motstå Mike från Monsters Inc:)

Den kommer bli perfekt i tältet när vi kommer iväg ( imorgon, håll tummarna)

philips soft pal

Det är en såndär lampa som inte blir varm, och tanken är att de ska kunna ha den i sängen, eller som sällskap när de går upp på natten. Jamie har den såklart i famnen nu, han ligger och sover 🙂

 

Syrran kom, och han fick ännu mer paket, simringar bla:

 

 

 

 

 

 

 

Jamie

Han hade full koll på vad det var, och försökte blåsa upp dem med.

Sen en liten kärra med sandleksaker, även den tänkt till stranden på campingen.

Vi åt middag, delikat korv med bröd, det funkar, men är inte så värst gott, men Jamie tryckte i sig tre stycken så han var ju nöjd. Fyller man år så böjer sig morsan för det mesta, och är det extremt enkelt att laga så är jag väldigt enkel att övertala:)

Så packade vi ihop oss, för vi tänkte slå två flugor i en smäll, Friskis har utomhusgympa i stadsparken, och där finns en härlig lekpark, så barnen placerades där medan vi tränade. Win win. Det var väldigt länge sen jag var på vanlig gympa, och jag hade glömt hur jäkla jobbigt det är. Jag är rätt stark, men inte direkt uthållig, och inget vidare flås. Helt klart mer explosiv än långdistansare:)  Asjobbigt alltså. Men roligt. Vi ska se om vi inte får ihop lite gympa som komplement till cirkelfys och HIT i höst.

 

stadsparken jamie

 

Patricia bakade en tårta hemma under tiden, som vi sen festade loss på när vi kom hem, och Jamie fick blåsa ut ljus.

tre år tårta jamieDet blåste, så det tog några svängar med tänkaren innan han hann blåsa ut dem före vinden:)

tre år tårta jamie

 

Vi kommer ha lite mer kalas på lördag, på campingen, och då kommer farfar med fru, mormor och morfar, förhoppningsvis Janelle och Simon, och kanske kan man till och med lura dit Robban och Patricia, får de bara åka hem på kvällen så kanske de kan tänka sig följa med…

Syrran åker med oss upp i morgon, och stannar sen tills vi ledsnar på varandra 😉

Nu har det dragit ut så på att komma dit, hela förra veckan hade vi ju kunnat spendera där, men väntade ju på kalas, dels på torsdagen, och så på söndagen, och så flippar folk, och det blir inställt, och sen gick luften ur lite, men nu skiter jag i det, nu vill jag dit och få lite frid i själen!

Och jag ska dricka rosévin!  ALLA pratar om rosévin nu, min Facebook och Instagram svämmar över att folks jäkla rosévinglas och uppdateringar om hur fantastiskt det är…? Sist jag drack det där rosa vinet tror jag var på Hawaii, 1992..Då var det gott, få se hur det är nu 😉 Vad rekommenderar ni för sort? Jag dricker ju ett glas champagne på nyår, det är årsransonen, så min vinkunskap är lite eftersatt;)

Hawaii ja….jag vill åka dit igen. Tror ni att jag kanske kan pipa iväg dit i sisådär sex veckor kanske? Det funkade ju för vissa, dock ett annat land, men så noga behöver man ju inte vara 😉

Om ni tittar på Hawaii five-O så fattar ni varför jag plötsligt drabbats av längtan dit….det är verkligen ett paradis. När jag blir miljonär ska jag flytta dit, och så ha sommarstugor på Tonga och de andra polynesiska öarna 😉

Låter bra va? Ni får såklart komma och bo i mina gäststugor.

 

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon är det packa ihop, och köra bil som gäller.

Ibland är det skitdålig täckning på campingen, så hörs jag inte av vet ni varför, men jag brukar ju få iväg lite inlägg så jag förutsätter att det ska funka.

Glöm inte instagram carolawetterholm , om ni saknar mig här så kanske jag syns mer där:)

Och Disa….♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Kram!

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Sarah

  Är inte mycket för vin alls, men blev tipsad av en kollega om rosényheten Muscato på systemet. Heelt okej! Ha det så fint i husvagnen 🙂

 2. Mammamia

  Vilket charmtroll! Grattis Jamie!
  Jag har också gjort en snabbvisit på förlossningen, kom in genom dörren och fick krystvärkar, ner med byxorna i korridoren och in på sal, upp i sängen och sen kom hon! Vi hann vara fyra minuter på förlossningen. 4354 g tung och 54 cn lång. Synd att ta upp sängar i onödan 😉

  Ang ditt ex och barnens pappa så finns inga ord. Har själv vuxit upp med en pappa dom fullständigt struntat i mig och min lillasyster sedan jag var nio år. Han träffade då en 13 år yngre tjej som inte accepterade att vi fanns. Jag bodde heltid hos honomdå men han ”gjorde sig av ” med mig genom att ringa manma och fråga om hon ville ”ha” mig. Såg inte honom på 7 år och sen har tafatta försök gjorts till kontakt men sedan 8 år har jag brutit den helt! Han kommer inte in i mitt liv igen, jag blir vara sårad varje gång. Han är en skitstövel och jag väljer bort honom.
  Med det vill jag säga att dina barn kommer att se med tiden vad han är för mes och ynklig människa. Det du som mamma kan göra är att vara ärlig och stötta dem, låt dem ha sin åsikt och försköna den inte, bekräfta. Det gjorde aldrig min mamma, vilket resulterade i att jag alltid burit en skuld och känt skam i hans val. Det ska man som barn inte behöva. Hans val får stå för honom, den bördan ska inte barnen behöva bära mer än nödvändigt.
  Hoppas han får till en någorlunda vettig relation med de yngre barnen iaf och att du låter dem träffas. De behöver sin pappa trots att han är en skitstövel och fegis av stora mått, men han är ändå deras pappa. Kram på dig vackra, starka, roliga kvinna, du är en mycket bra mamma och har vuxit mycket i mina ögon sedan jag började läsa bloggen för 3-4 år sedan.

  1. Ida

   Det skulle säkert vara väldigt nyttigt för både P och hans mamma att läsa Carolas blogg men nu tror jag tyvärr inte att de gör det. Förstår inte att barnen farmor kan strunta i sina barnbarn och bete sig så illa. Hur kan en vuxen människa göra så för att inte tala om hur P själv betett sig. Det är nästan så man inte kan tro att det är sant, det var ju inte direkt den bilden som visades upp i tv. P:s mamma verkar styra och ställa väldigt mycket och verkar inte direkt vara någon trevlig person. Jättetråkigt att det skulle behöva bli så men en dag kanske de får sig en tankeställare och inser vad de ställt till med.

 3. Ann

  Vem kan motstå ett sånt litet charmtroll ??? Så fin.
  Matteus är ett gott rosevin som funnits i 100 år 🙂
  Du och dina barn är så fina….önskar er all Lycka i framtiden… .Kram

 4. Moa

  Matteus är helt klart bästa rosévinet. Och snyggaste flaskan med 😉 Sen är även Black tower gott med lite bubblor i 🙂

 5. Marina

  Vilken häftig lampa! Så klart att du ska njuta av rosé 🙂 jag rekommendera Wild Strawberry ! Ha det så härligt på campingen!

 6. nettan

  Stort Grattis till 3-åringen, vilket litet charmtroll 🙂 Lampan verkar ju vara toppen!
  Klart du ska avnjuta ett glas rosé i sommarsolen, kan också rekommendera Puycheric som någon annan gjorde här ovan. Annars så är det ju väldigt trevligt med lite bubbel och det finns många bra prisvärda rosé mousserande 🙂 Min favorit är Louis Bouillot.

 7. Helena

  Åh, så fint du lyckas med det du företar dig, vilken härlig dag för Jaime!! Och för syskonen, vilken glädje du trots allt lyckas förmedla. Vilken nitlott ditt ex dragit, vad han missar mycket!!

 8. Cleo

  Vilket härligt kalas han verkar ha fått och Mike lampan verkar vara en bra idé (har själv en 3 åring). Vad mysig relation syskonen verkar ha. Hoppas du får det toppen ute i husvagnen, passa på att ladda om batterierna och ta hand om dig. =)

 9. ia

  Hade Du gjort om allt med vetskapen Du har idag? Varför tog Du inte bättre hand om Dig, jag blir bara ledsen!

  Carola: vad menar du? Om du menar att skaffa många barn och välja att stanna hemma med dem – absolut JA!
  Jag har haft ett bra liv, med en bra man som plötsligt av någon anledning totalflippade.. Det önskar jag aldrig hade hänt, men mina barn och tiden jag lagt på dem istf nån arbetskarriär kommer jag aldrig att ångra.
  Jag skulle göra om det idag, men jag skulle tamejfan tvingat honom att byta jobb… Det ångrar jag. Det där företaget har på många sätt stor skuld i att det blev som det blev, det är inte vettigt att jobba 80+ timmar /V när man har en familj, och ge allt till jobbet istf familjen .

   1. Monika Eriksson

    Hon menar kanske, varför hon har varit så snäll mot P… Hon borde ha rutit lite högre lite oftare…

  1. Milla

   Jag tror det hade varit ganska omöjligt att få Perra att byta jobb.Då hade säkert Monica hota honom med att deras ”relation” skulle va slut.Den navelsträngen verkar sitta som berg!
   Kan tänka mej att hon är nöjd nu när hon har yttligare en person att köra med.För vissa människor är livet makt, kontroll, jobb o pengar, allt annat saknar betydelse.
   Beundrar dej Carola som orkar kämpa på!

  2. My

   Ja, åtminstone krävt att han klippte av navelsträngen med sin mor som uppenbart fortfarande har dåligt inflytande på honom. 🙁

 10. Sandra

  Grattis söta Jamie. De är nog tvillingsjälar han och Patricia. De två är så lika varann också. Ta väl hand om dig och dina fina barn!

 11. Carina

  Jag brukar dricka Black Tower pink bubbley,bara 8,5%,men det känns lite festligt när det är bubblor. Och så klart ett stort GRATTIS till charmtrollet Jamie:-))

 12. Svandis Ros

  Han är så härlig denna lilla kille! Ja, alla dina barn Carola, du har verkligen härliga barn, de verkar ha så sunda värderingar.

  Njut av husvagnen! Det är du värd!

  KRAM

 13. Inger

  Grattis till gullungen! Man riktigt ser hur det lyser bus om honom, härligt! Hoppas allt ordnar sig för Dig o barnen så att Ni får ett bra boende etc.

 14. Sara

  Grattis! 🙂

  Minuty som Elin här ovanför tipsar om är gott och lättdrucket! Annars kan jag också rekommendera Collavery.

 15. Eva

  Kan nån duktig tala om för mig hur man lyckas hitta Carola på Instagram??
  Vad söker jag på? Hur skriver jag sökadressen? Ja, tips på hur jag enklast hittar igen sidan!

  Ett stort tack på förhand!

  1. Li -fembarnsmamma

   Gå in på instagram, tryck på utforska och sök carolawetterholm så ser du hennes instagram-sida.

 16. s

  INTE barefoot… jag jobbar nämligen på Spendrups och bär det där jäkla Barefoot dagarna i ända så om alla bara kunde sluta dricka det så fick jag det lugnare på jobbet! 😉
  Skämt åsido! Ha en fin vistelse vid husvagnen nu 🙂

 17. Anette

  Oj vad härligt du alltid skriver!!! Läser din blogg så jättegärna, blir på så gott humör av den :)))). Grattis till härlige Jamie också!! Bara njut nu av tiden i husvagnen :)).

 18. Kristina Å.

  Vilken liten guldklimp! Och vilka fantastiska syskon. Hoppas ni nu alla får ett härligt, soligt och avkopplande campingliv. Rosé är gott, för det mesta, men kommer inte ihåg nåt speciellt att tipsa om. På systemet är de annars duktiga på att hjälpa till. I helgen blandade jag till en gammal goding, martini Bianco med typ seven up-dricka, riktigt gott och läskande.

  1. Carina

   Prova att dricka Schweppes Lemon Fusion till din Martini Bianco,det tyckte jag var en klockren blandning,inte lika söt:-)

 19. Akå

  Tipsar åxå om Barefoot, det är mumsigt! Inte så starkt alkoholhaltigt vilket kanske kan vara en fördel om du är ovan.

 20. Karin

  Hej Carola!
  Men åhh, jag som inte är hemma nu 🙁
  Vi bara går om varandra i år också 🙁
  Men jag ger inte upp hoppet, finns många dagar kvar än av sommaren =)
  Mitt tips på rosévin heter Barefoot, det gillar jag.
  Jag har haft väldigt svårt för just rosévin, men det här var jättegott =)
  Kram från mig!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing