Allmänt

Hoppsan…:)

Novalie har ju hittat sin Ipod, men vi har brist på laddare, och den hon har är det glapp i, så hon bad mig köpa en ny. Efter att vi tränat oss svettiga, så följde syrran och Janelle med mig för att handla och vi gick förbi den där mobiltelefonbutiken i Bolandcity som jag alltid försöker göra mig osynlig när vi går förbi, för att slippa säga Tack men nej tack:)

Mobilizera.

Och kort sagt, en laddare blev flera nya telefoner, en platta och sjutusen tillbehör. Och en lägre månadskostnad än nu..:)

Jag har ju en ”del” mobilabbonemang att betala, och varje krona bort där är guld värt, så jag är nöjd. Lite överväldigad dock:)

Så nu har Janelle en ny mobil, och det var på tiden, den hon har är en gammal rackare, men den har tjänat väl och får komma hit sen som leksak åt nån liten, vi har ju trådlöst nätverk så de kan använda dem till att spela spel och grejer på här hemma. Corrinda snodde åt sig den andra, och en ligger kvar och väntar 🙂

Plattan är ju en android grej, och jag är sjukt kass på det, har liksom aldrig haft en sån mobil eller platta. Ungarna fick små surfplattor i julklapp ju med det operativsystemet så de har säkert koll, men jag klantade mig såklart direkt 🙂

Den enda sida jag kunde komma på att surfa in på, var ju min egen, haha, och så skulle jag svara på en kommentar jag inte riktigt höll med om…och …jag råkade ta bort den? Det var inte meningen och det är den allra första kommentaren någonsin jag raderat…Du som skrev den, skriv gärna igen:)

Den handlade om att jag skulle skaffa mig ett eget liv och sluta leka offer….så iofs kanske det inte gör så mkt att den försvann,;) men det var absolut inte min mening.

Jag tar inte bort kommentarer eftersom jag hittills inte fått nån som varit ”för mycket” och det är jag glad över. Den här var inget undantag, jag fattade bara inte hur jag skulle göra och vips var den borta….

Måste gå androidkurs:)

mobilizera

Lite som julafton att packa upp och greja:)

Jag kommer aldrig att begripa mig på det här med slit och släng och köp nytt efter 20 månader, men så länge som jag få en jäkla massa och sänker månadskostnaden så är det helt ok med mig.

 

Vi handlade mat, och så åkte vi hem till ligan, och efter att vi ätit lite, smoothie som jag först skulle göra i mixern, men den visade sig ha tappat ( med hjälp utifrån..) alla sina tänder på det där hjulet under som gör så knivarna rör sig..Kan man köpa en ny mixertillbringare? Eller måste man kasta och köpa allt nytt?  Eller byta ut själva kugghjulet? Hatar som sagt att kasta bort saker som funkar förutom en liten detalj. Men som med allt blir det väl billigare att köpa nytt…?

Jag har en mixerstav åxå, 20 år gammal, köpte den när Janelle var bebis för att mixa barnmat i och har använt den väldigt ofta, så den känns som bra kvalité men nu kommer den ju gå sönder bara för det, jinxa är inte bra …Ta i trä.

Mixade ihop kvarg med hallon och jordgubbar, banan och lite havregryn. Mättande och supergott.

Efter att vi ätit så körde vi en raggardusch, alltså snabbtvätt/avblaskning och så deo under armarna, och tog med kidsen till lekparken. Efter träningen dröp vi av svett, allt var blött ända in på skinnet, men det hade ju torkat vid det här laget…haha, fräscht värre, men drabbar ju ingen mer än familjen 😉

Jamie fick cykla på springcykeln, och det var ju inga problem, det är en bit men han är ju stentuff, och fast han körde omkull på grusvägen med en skrapad armbåge och blod, så körde han vidare.

Jamie

I höst ska småtjejerna gå i en annan skola, för deras ska mögelsaneras/renoveras, och det är där Janelle och Patricia gick i högstadiet, och Janelle visade tjejerna en genväg genom skogen. Ingen cykelväg direkt, men kan funka vintertid eventuellt, vad jag vet gick stortjejerna där hela året.

Det tar en stund extra att gå till den här skolan, och ingen ska ju tro att jag känner mig jättelycklig över att de måste byta skola, men jag är superglad över att de får gå tillsammans. Ett tag var det tal om att de skulle slussas ut på andra skolor där det fanns plats, och med lite otur hade de hamnat på tre olika…

Jag är övertygad om att det kommer bli bra, jag gillar deras skola, och det kommer ju vara samma personal och klasser och allt, bara lokalerna som ändras. Lösningen är så bra den kan bli 🙂 Men lite längre att gå.

Tjejerna är duktiga på att gå/cykla så för dem spelar det ingen större roll att det blir en extrabit att gå, det är mer jag som oroar mig.Helt i onödan, det vet jag ju:)

 

En sak som de är skitnöjda med är att de kommer få nära till den här lekparken, som vi var på idag, den är nyrustad och jättefin:)

Vi stannade där en timme, kanske två och lekte och grejade, innan vi gick hemåt igen, och lagade tacos.

För första gången på evigheter var alla samlade, utom Simon, men alla mina barn iaf 🙂 Tacos känns som länge sen åxå, men det var det säkert inte.

Sen så satt vi ute, drack kaffe, snackade, hade det bara bra. Sommaren är underbar!

 

Patricia är skruttig, ont i halsen och riktigt förkyld, inte alls kul, men förhoppningsvis snart frisk.

Novalie och Corrinda har bytt rum! Corrinda är precis som Patricia och vill möblera om hela tiden, och i det rum hon hade så hade hon provat alla möjliga lösningar, och tjatade på att få flytta på garderoberna som jag ställt så det blir som en walk-in closet:) bara för att hon fått för sig att det skulle bli den optimala lösningen. Jag vägrar, för jag vet att det är kalasbra att ha kläderna gömda, och det är ju to die for att ha en liten klädkammare. Och…i egenskap av vuxen så bestämmer jag ibland enväldigt:)

Corrinda blev sur och frågade om hon fick byta rum med Novalie, och det fick de om de fixade själva. Bara jag slipper massa merjobb, som det ju oftast blir med tusen grejor som de inte vill ha längre.

De har stökat där nere i två dagar, och bonusen var ju att ipoden hittades. Jag trodde den var stulen, eller borttappad i skolan, fast hon inte fått ta med den dit….men den låg inuti bäddsoffan, och den har inte använts som bädd på länge. De släpade och drog. Det är inte enkelt att få saker från det ena rummet till det andra, det är smala dörrar och en liten hall i mellan och inget svängrum alls, men de lyckades få över en 120cm säng, en våningssäng och en soffa, tung som ett as.

Jag är lite emot förändringar, mest för att det som sagt blir massa jobb för mig, och jag har nog ändå, och byta rum har jag länge varit emot, men sista åren har jag försökt att hålla truten och låta dem byta. Det är bra för de får röja ordentligt, det blir dammsuget i alla hörn, saker rensas ut, och de får lite nya väggar att glo på. Det är ändå på nåt vis väldigt  kul med förändring:)

Den här gången har jag inte sett tusen kassas med skräp och massa möbler i garaget….men det kan bero på att jag inte tittat så noga….

 

Nu ska jag hoppa i säng snart, ska ner i tvätteriet bara och så fixa det sista i köket..så snart är relativt 😉 men jag säger godnatt iaf

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Pelle igen.

    Tyvärr så tror jag inte hans ”privata” nummer funkar så bra. Även ett klassiskt försäljarknep. Men att du är där ofta kan han ju inte gömma sig ifrån. 🙂 Men då har ångerrätten gått ut och han behöver inte bry sig så mycket. De satsar inte på trogna kunder på Mobilizera.

    Men så länge du är nöjd så är det ju bra! Det är väl det viktigaste.

    Carola: shit vad anti ni är ;). Fattar inte riktigt grejen , massor av människor gör samma sak sim jag gjorde. Det var inga konstigheter. Hur gör DU när du byter leverantör/ abonnemang ???

  2. Petra

    Lurad? Det tror jag inte! Den som har sett mer än tio minuter på typ tv4 kan väl inte ga missat att 3 har ganska bra erbjudanden just nu?! Att man sedan får en telefon som har varit ute på marknaden ett par månader är ju självklart, men knappast nått som spelar nån roll… Men så fort en ny fräsig modell lanseras måste ju de gamla bort = schyssta kampanjer!

  3. ia

    Får man så mycket ”hårdvara” så är man garanterat lurad. Synd att Du gick på det! Det vet Du väl att sådana bra lösningar inte finns?

    Carola: jag vet vad jag gjort och jag är inte lurad 🙂 och OM så kommer jag telefonterra säljaren, fick hans privata nummer.
    Det var helt enkelt bra erbjudanden!
    Och tillbehören en kompensation för den dubbla månadskostnad som blir.

  4. My

    Gjorde du en bloggdeal (reklam) eller var det något erbjudande som du kan tipsa oss andra om här med tanke på priset. 🙂

  5. Viktoria

    Jag undviker alla mobilbutiker och abbonemangsförsäljare så gott det bara går. Sist jag i en butik blev ”erbjuden” en lägre månadskostnad så visade det sig att det blev en bra bit dyrare, bla så fick jag betala för en faxtjänst (!) i 24 mån…
    Men det finns säkert de som är schyssta och hjälper en att spara pengar också, egentligen borde de alla göra likadant så att man som kund blir nöjd och återkommer dit.

    Det där med att byta rum ja… flytta möbler är egentligen bara halva jobbet, sen är det alltid småsaker som ska bytas, vägghyllor som ska flyttas osv. Förra veckan flyttade vi en loftsäng från ett sovrum till ett annat och efterarbetet är inte färdigt än.

  6. Pelle

    Sorry…tyvärr har du nog blivit lurad på något sätt.För är det något Mobilizera kan så är det just det. Lurade min farmor på 80 år att hon ”fick” en ny telefon. Bara att de ”glömde” säga att hon band upp sig 24 månader med frisurf och en extra 3G uppkoppling för 499 kr i månaden.

    Carola: ja alltså självklart band jag upp mig:) men på billigare abbonemang än idag, de vi hade var rätt dåliga och dyyyra. Tror inte jag blev lurad, och OM.. Så har jag säljarens privatnummer och han kommer inte få en lugn stund 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting