Allmänt

Vi bara badar och badar, och tipsa mig:)

Varenda morgon frågar jag mig om vi ska åka till husvagnen, och varenda kväll tänker jag att ” i morgon” då åker vi:) men med vetskapen att det inte är riktigt ok vatten där, så känns det som att vi har det bättre hemma.

Hörrni, apropå det. Jag skulle vilja ha tips på campingar där man kan ställa upp husvagnen!

Hur mkt jag än älskar Årsunda, så förtar det en stor del av charmen med att bo där när vattnet är obadbart periodvis..

Jag vet ju att det finns massor, men jag skulle vilja veta från er vilka ni själva skulle kunna tänka er att bo på, och såklart vill jag höra att det ALDRIG är grönt i vattnet 🙂

Årsunda ligger 12 mil från mig, och det är ungefär smärtgränsen, närmare är bara ett plus.

Vad som är viktigt för mig :

Fin camping, med trevliga och fräscha allmänutrymmen.

Bra badställe, i omedelbar närhet.

Promenadavstånd till en schysst matbutik, gärna ett litet samhälle, jag vill inte bo ödsligt i skogen, det blir trist.

Helst billigt…antal stjärnor edyl spelar ingen roll för trivseln, men med min skrotvagn vill jag inte stå på en fancy fancycamping;)

Gärna blandade gäster, både pensionärer och barnfamiljer.

Hm…nä, alltså jag vet inte så noga, men en fin, barnvänlig, hyfsat billig camping med perfekt vatten, inom 1,5-2 timmars bilkörning.Hav eller sjö, spelar ingen roll, men inte grönt vatten då..

Som barn var vi på Norbergs Camping, gillade den massor, KAN bero på en kille som hette Kibbe;) men det var en mysig camping!

Sen har vi åkt förbi nån som heter typ Silvköparen, i Sala kanske? som såg fin ut för 20 år sen.

Siggefora ligger nära oss, men lite för mitt i skogen om jag inte minns fel..

Har ni några tips, dela med er, jag skulle bli superglad! Det är ju skitsvårt att veta, och åka på rekognoscerings tur till flera olika blir tufft.

Tack på förhand 🙂

 

Nu tillbaka till vårt badande.

Idag åkte vi till Fjällnora igen, och det var massor av bilar på parkeringen men ändå inte så farligt nere på stranden. Man kan sprida ut sig på en ganska stor gräsmatta, men jag  vill sitta nära vattnet för att slippa stå där hela dagen och passa barnen. Bättre att sitta kvar på filten och spana. Och spana gör man, Janelle sa att jag måste sola utan solbrillor för jag är lite vit runt ögonen, snyggt, men jag måste ju så jag kan se kidsen:)

Jamie började med att vara extremt grinig, stod länge och grinade i vattnet för att jag inte ville bada med honom just då, och så fick jag till sist gå ner och bära upp honom. Han väger dryga 20 kilo, och det är en jäkla tur att jag tränat så jag är stark annars hade jag levt med konstant ryggskott pga den där lilla filuren..men efter en kaka och lite saft, samt sitta i knät så gick det över. Jordan skulle inte bada i dag sa han innan vi åkte, men han var i mest hela tiden.

Corrinda hade två kompisar med sig, men de såg man ju bara när de sprang förbi, och en liten sväng när syrran och jag simmade ut till hopptornsflotten, passade på när barnen var på lekplatsen 😉

Faktiskt kunde vi ligga platt på rygg en dryg timme idag och sola, för ungarna gick till  lekplatsen, och den är långt från vattnet. Skönt att slippa leka hök en stund.

Jamie hatar att duscha håret hemma. Han skriker i full panik när det ska sköljas ur schampoo, och det är en evig kamp. Så vad är annorlunda här tro?

jamie

 

Måste man skaffa en utomhusdusch för att få honom att duscha frivilligt?

jamie

Och hur blir det på vintern, tro??

jamie

Men man kanske kan ha en ren unge bara på sommaren? På vintern kan man ju nöja sig med att att byta kläder, och spraya lukta-gott på honom kanske…och gå till badhuset nån gång ibland?

😉

 

Vi stannade tills det blev kväll, och då drog vi oss hemåt i sakta mak, och gjorde en delikat middag – kokt korv med bröd. Snabbt enkelt och (nja) gott.

Sen hoppades det studsmatta och målades med gatkritor en lång stund innan de gick in och såg på Sommarkrysset, och jag duschade. Lite skrubb och hårinpackning kan aldrig vara fel, och med håret blött och i solen mest hela dagarna så säger det Ja tack, till lite omvårdnad.

 

Tänkte på att ni är oroliga att jag blev lurad igår på mobilbutiken. Varför tror ni det? Jag ändrade/bytte leverantör på två abonnemang och det ingick nya mobiler, som det brukar. Sen hade de ju kampanjer, och surfplattan var även den på kampanj. Lite som ”cykel på köpet” 😉

De abonnemang vi har var sådana där gamla där man betalar dels en avgift för att ha abonnemanget , och sen för förbrukade tjänster – sms, mms, surf osv. De nya är just nya, med ”allt ingår” för en fast avgift. Framför allt Corrindas gamla har varit dyrt eftersom jag  betalat för extra mkt surf, men ändå har det inte räckt.

Jag är övertygad om att det var en alldeles normal deal. Och om inte….jag fick säljarens privata nummer så jag kommer i så fall att telefonterra honom;) plus att jag handlar på Citygross flera gånger i veckan och går förbi där, och då kan gå in och bråka. Men jag tror inte det behövs. Och Om det kommer behövas så kommer jag med all säkerhet klaga som fasen här;) och vara sur för att ni hade rätt, men jag tror inte det. ( ta i trä!)

Men ni är söta som bryr er:) ♥

 

Idag hade min mormor fyllt år om hon levt. Om syrran och jag lyckades räkna rätt, hade hon fyllt 93 år. Men hon dog när jag väntade Novalie, 2003, och därför heter Novalie Karin i andranamn efter mormor och har namnsdag idag:)

Grattis gumman ♥

Jag saknar min mormor varje dag, och det tog många år innan jag slutade vara på väg att lyfta luren för att fråga nåt när jag lagade mat eller bakade. Hon var kokerska på ett regemente, och kunde allt om mat.  När vi åker till Friskis i Ekeby åker vi förbi hennes grav, och jag säger alltid hej till henne då i tanken, men jag är extremt dålig på att gå till graven.Syrran är inte det, och nu i kväll var hon dit med lite blommor ♥

 

Jag har lite ont i halsen…och ska leta reda på den där Coldzymesprayen jag köpte. Dyr som FAN, men jag har stoppat många förkylningar med hjälp av den så jag tänker aldrig vara utan den mer. Orka vara sjuk om man kan slippa liksom.

Novalie sover hos en kompis i kväll, men å andra sidan så har Corrinda två kompisar som sover här, så barnantalet minskar inte, tvärtom:) Nu när Corrinda bytt rum så har hon sitt precis under mitt sovrum…och det vet jag inte om jag gillar, det har varit tyst där nu sen Janelle flyttade hemifrån, Novalie och småbarnen somnar ju och sover tysta och fina, men tonåringar har ju lite andra vanor, igår Harry Pottermaraton tror jag:)

Men jag kan alltid banka i golvet om det behövs, då blir de rädda, hehe.

 

Nä, nu spraya och fixa tvätt!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Neta

    Vi stod säsong i 16 år på Siggefora och mina barn har tillbringat alla sommarlov där. Du har ca 3 mil dit men ska du handla och inte vill betala skyhöga priser i affären där är det Heby 19 km bort som gäller. Opraktiskt men å andra sidan tror jag inte det är så dyrt o stå där. Finns dock inte mkt att göra där för övrigt, men en restaurang finns.
    Klackskär i Östhammar skulle jag rekommendera, där finns ju hela stan inkl en stor lekplats på Sjötorget på gångavstånd och 2 bad ett på campingen och så Krutudden strax bredvid.
    Sunnanö i Öregrund är inte så många barnfamiljer som är på men den är fin också.

    Vad gäller huset är lagstiftningen solklar, ni måste dela men om du ska flytta till en lägenhet så är ju hyrorna runt 10 000 minus då bostadsbidrag som väl är max 3 500. Har du räknat på boendekostnad om du skulle ta ett lån och lösa honom? Huset står ju som säkerhet där och inkomsten + undehåll räknas som inkomst men du får ju bostadsbidrag även då. Tror det blir billigare för dig i längden.

  2. Michaela Mattsson

    Ni har ju alltid gräsö och sunnanö camping.

    Då skulle nog mamma bli glad också. Tror hon saknar att ha er nära, är ju en bit att åka nu förtiden. :/

    1. My

      Gräsö camping är toppen förrutom att vattnet oftast är svinkallt. 🙂 Sunnanö är då ett bättre val, inget slår Roslagens skärgård.

  3. Ullis

    Vill tipsa om två campingar i Älvkarleby, Rullsand och fiske campen.. Älvkarleby fiskecamping ligger jättefint med badplats och lekplats fina ytor att springa och leks på, mysig promenad väg längs älven samt en konsum och pizzeria på gångavstånd!! Tror den skulle passa er perfekt… Och har aldrig varit grönt i vattnet…. Lycka till…

  4. Linda

    Jag vill rekommendera Rullsand & Östa, fina bad & rena servicehus. Dock måste man ta bilen till närmsta samhälle, för att hitta en större matvarubutik.
    Har inte upplevt myggen som något besvär i Östa, sedan dom började myggbekämpa.
    Kan även rekommendera campingen i Östhammar, där är det gångavstånd in till Ica.

  5. ammi

    Vill tipsa om Sandvikabadets camping strax utanför Horndal (Dalarna). Liten camping vid sjön Rossen, som är en av Sveriges renaste sjöar. I Horndal finns all service man behöver och lite kulturhistoria på det 🙂 Vi har sommarställe där och trivs bra, trevliga människor och vackra omgivningar. Bjuder på Tassimo-kaffe om ni skulle ha vägarna förbi 😉

    1. Ann

      Hej!
      Tänkte också tipsa om Rullsandscamping som ligger i Älvkarleby tar precis 1timme att åka från Uppsala. Lång sandstrand, lång grunt och du badar i havet. Dom har en liten butik och matställe på campingen,fräscha gemensamhets utrymmen och trevlig personal. Vill man handla på Coop eller Willys så finns det i Skutskär ca 15 min bort.
      Ett annat men mindre ställe är Älvkarleby fiskecamping oxå fint , men jag tror barnen skulle älska Rullsandscamping .
      Ha det fint!

  6. m

    Hej! Apropå utomhus dusch, så när vi var på Island för ett par år sen så bodde vi några dagar i en stugby som var jättefin. Långt emellan stugorna, Kök, toa, varmt vatten o element inne. Men duschen hade dom byggt till ute på den lilla farstun, dom hade tagit halva o gjort ett dusch utrymme där vattnet rann rakt ner genom brädorna ner på marken. Såg väldigt skumt ut men det var hur skönt som helst att använda. Så skönt att gå in i huset efteråt. Vi hade runt 8-10 grader på morgonen så man vaknade bra…
    Min tanke går till din mormor Karin <3 minns henne, så jag förstår att du saknar henne. Kram på er ha en bra fortsatt sommar.

  7. Inger

    Vill återgå till Ditt tänk ang en separation, Hur skulle det hela gått bättre för Dig? Vi har lagar o regler o vi är många som fått sälja hus etc. Fått starta från noll o kämpat oss upp. Ska det vara undantag efter x antal barn? Fattar på riktigt inte ditt tänk. För mig är det självklart att man delar allt vid en separation. Inte konstigt alls att han vill ha ut sin del av husets värde.

    Carola: så vi ska dels lika på allt utom barnen ? Du är bitter av nån anledning och låter det gå ut över mig, det är taskigt. Har man haft den uppgörelsen att en är hemma den andra jobbar så är det inte bara att resa sig och gå. Hans liv är opåverkat med ekonomi osv, dessutom singel utan barn tycker han, medan mitt liv faktiskt är slaget i spillror gällande det mesta. Du behöver inte tycka synd om mig det har jag aldrig bett om, men din bitterhet för det du varit med om ska inte spilla över på mig. Ok ?

    1. Åsa

      Om man nu i Carolas fall har sju barn under 15 och pappan inte vill ha barnen mer än åtta (8) timmar varannan söndag, hur ska Carola hitta boende för åtta peroner och ska hon tvinga Patricia flytta hemifrån utan försörjning?

    2. Alex

      Hur kan någon inte tycka som det Carola precis svarat, igen. Perra vill dela hus och saker men de viktigaste alltså barnen de lämnar han kvar hos Carola, kvinnan han valde att skaffa de fina barnen med. Vad fan tror han ska det delas så ska det delas och, han kan för fan inte välja bort sina barn, är han sjuk (ja, snarare gubbsjuk). Han va med att välja lösning, han jobba och bygga upp firman med sin mamma och Carolas jobb va att jobba hemma, vara hemma-mamma. Så om det var ombytta roller, att Perra varit hemma-pappa, då hade han tyckt det var ok att Carola agerade mot honom som han gör mot henne nu? Nä fan, om man är stabil i huvudet så gör man inte så varken mot sina barn eller deras mamma,man ser till att ordna deras boende och trygghet innan man ska ha saker och pengar om man som han gjorde – bara stack.Han har kunnat jobba ihop en stabil tillvaro med morsan som chef/kompanjon tack vare att Carolas jobb var barnen, han var ju iväg och jobbade mycket både vardagar o helger. Man kan inte bete sig så svinigt mot någon som hjälpt en till toppen o då fått lägga sitt eget till sidan några år när barnen är små. Önskar jag hade miljoner o kunde köpa ut grisen och sedan ge er huset och stå för räkningar tills din(Carolas) plan är klar. Hade ju varit schystare om Perra ställde upp medans du utbildar och gör det han fick göra gratis innan när du ställde upp. Har tyvärr inga miljoner 🙁 ,så får be att det löser sig för dig och barnen och skickar många styrke- och lycka till-kramar till dig och barnen. Hoppas du vinner högsta vinsten både vad gäller pengar och kärlek 🙂

  8. Lotta

    Åh, vilka barndomsvibbar jag fick när jag läste om att ni varit i Fjällnora! Bodde på Bärby från jag var 3 till jag var 12 år. Badade ofta i Fjällnora och i Länna. Gick i skolan i Funbo och Almunge. Är väldigt fint däromkring! Bor ni långt därifrån? Själv bor jag och min familj i Skaraborg sedan många år. Men Uppsala, finns alltid med mej, det var ju där jag växte upp!

  9. Anna

    I Västerås har du förutom Ängsö, både Johannisberg o Björnön, superfint. Har inte hört nåt om algblomning än iaf ;). Det enda är väl att Jo-berg vill du inte vara på under Power Meet :))

  10. Helen

    Jag vart lurad på 3 butiken i gränby i våras. Nu är det löst men jag trodde att jag kunde lita på en försäljare i butik, trodde inte att de ljög för sina kunder men uppenbarligen gör en av dem det.
    Hoppas att allt är i sin ordning för dig.

    Carola: jag vet, och jag hade det i tankarna…. Men tror detta är ok:)

  11. Lena

    Kolla upp Östa camping i Tärnsjö. Ca 7 mil fr Uppsala. Toppenbad, långgrunt, sandbotten och frächt. Prisvärd servicebutik. Närmsta mataffär ca 12km därifrån i Tärnsjö. Vet dock inte hur servicebyggnaderna och priserna är. Har bara varit på badet. Ligger vid Dalälven.

  12. Ella

    Såg dig på city gross för ett tag sedan. Är det okej att komma fram och säga hej eller slipper du helst sådant? 🙂

    Carola; kom fram :), det är alltid roligt att träffa er som läser :)!!

  13. Annette

    Hej
    Vi ligger på västerås camping ängsö utanför västerås. En liten mysig campingvid mälaren. Det finns massor av barn i alla åldrar och fint bad på campingen. Det enda som inte passar in på ditt önskemål är gångavstånd till mataffär. Det finns lite i butiken på plats men annars får du, ta bilen till västerås. Äldre servicehus men helt ok. Det finns ett par familjer från uppsala här. Prisvärd och härlig camping som vi står första året på och kommer att stå året om på fortsättningsvis 🙂 välkomna hit 😉

  14. Matilda

    Norbergs camping är våran favorit! Hela familjen och släkten har bott där sommar efter sommar. Ett barndomsminne som ligger varmt om hjärtat!

  15. Viktoria

    Jag antar att ni inte vill dra till västkusten? Lite långt från Uppsala kanske, annars finns här gott om campingar vid stranden. Jag kan tom erbjuda en sommarstuga med fler sängplatser än du behöver 🙂

    Carola: Jag kanske flyttar dit på heltid:) men annars kanske det är lite för långt att pendla i mellan;) men jag hade gärna haft dig som sällskap!

    1. Ingela

      Ni stör inte alls! Svärisarna har berättat att barnen är jätteduktiga, allrahellst på restaurangen! Vi är förmodligen kvar då vi oxå, mycket skönare i husvagnen med myggnät än hemma i huset där vår ac inte har kommit än!!! Ca 28-30 grader inne! Ni är så välkomna! Vi har Adrian med Standby tältet längst upp mot staketet! Hoppas vi ses! 🙂

  16. Ki

    Föredrar Sandsnäs på Ön/Hedesunda före Eriksöre i Vaxholm – badet är mycket bättre, tycker jag. Kan tänka mig att även priset är trevligare i Hedesunda, men har inte koll på det. Avståndet mellan Uppsala och Vaxholm måste vara ca 9 mil.
    Rullsand uppåt Gävle?

  17. Ingela

    Vi har varit i Årsunda i drygt en vecka nu, i svärföräldrarnas vagn (som dom har står här hela året förutom några veckor på sommaren då både vi och dom ”rastar” den på Öland)! Min 6 åring och min 1åring har badat massvis och dom är då helt friska, så vattnet är det inget fel på! 🙂 Den som hade blivit dålig var en kille på 18-19 år, som hade varit själv i föräldrarnas husvagn den helgen! Personligen tror inte jag att det var nå fel på vattnet utan vad han (förmodligen) hade intagit på land! Vi brukar se dig och dina fina barn här då vi inte har vagnarna alls långt ifrån varandra! 🙂 Hoppas ni vill vara kvar här, det är ju en rätt mysig och trivsam plats att vara på! Kram

    Carola: Haha, ja så kan det ju ha varit;) farligare med sånt intag kanske 😉 Vi kommer senast på tisdag em, har jag bestämt! Måste vänta på ett brev, inte otrevligt denna gång, men det måste skickas vidare, och det ska komma måndag…hoppas jag. Tack för vatteninfo!!!! Och hoppas jag och kidsen inte stör 🙂 Ses :)!

  18. camilla hockeymamma

    Eriksö camping Vaxholm,där har du det mesta både de som ligger länge och de som kommer och åker lite butik på området och en liten resturang stor badstrand och inte grönt och sedan har du såklart hela Vaxholm med många andra möjligheter det är väl lite drygt 5 mil till Uppsala härifrån

  19. jennie östman

    Skulle också rekommendera Sandnäsbadets camping iHedesunda. Bodde där ofta som barn och älskade det! Tänk vad många minnen man har därifrån! På den tiden var där en härlig badplats med några skuggande träd på vissa ställen och en liten restaurang vid stranden. I receptionen sålde de visst lite dagligvaror om jag inte missminner mig och så var det några kilometer till byns Ica-butik.

  20. Silla

    Jag kan varmt rekommendera sandsnäs på ön (hedesunda) man åker över Östervåla och några mil till, tar ca 50 min från Uppsala. Dalälven låter kanske kallt men det är 26grader i vattnet, sandstrand och inte grönt

  21. Karin

    Hej Carola!
    Enligt vad jag har hört så är det inte grönt vatten i Årsunda nu, vet flera som har varit dit =)
    Alltså, dom skulle ju inte ha åkt dit om det varit grönt vatten, så klart =P
    Hoppas fortfarande att vi ska kunna ses =)
    Kram från mig!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting