Allmänt

Fortsätter bada helt enkelt

Så mycket som vi varit i Fjällnora de här sista dagarna, har jag inte varit där på flera år, men jag fattar inte varför, för det är perfekt:)

Minus getingarna, men de verkar ju vara överallt.

Idag blev Trixie stungen på armen, och lite senare Jordan på baksidan av axeln. Båda deras stick var betydligt mer oprovocerade än mitt igår, där jag faktiskt försökte mosa ihjäl getingen. Jag tror att min geting inte hann stickas så mkt heller, för jag hade inte det där området som blir liksom vitt under huden av giftet de sprutar in, och Trixie hade ett femkronastort svullet märke runt sticket som dessutom blödde. Jordan hann nog åxå vifta bort den innan den var färdig, för han fick inte heller så mkt svullnad. Båda fick alvedon på, och både smärtan och svullnaden gav med sig, men det är ju inte helt smärtfritt ändå, och Trixie hade ont när hon badade sen.

Skit-getingar. Man tycker ju att de kunde bredda sitt stickurval en aning och inte bara ge sig på Wetterholmare..eller? Fast det är ju inte kul om nån annan blir stungen heller, så de kan väl bara låta bli.

 

Vi hade planerat så bra, vi skulle träna ikväll, och syrran hade fixat en supergod pastasallad, så vi skulle äta lite mer ordentligt innan, men när klockan var typ 15 och det var 100 grader varmt så avbokade vi. Det kommer en kall årstid snart när man inte svettas ihjäl, och framför allt när det finns en aning syre även i luften inne på Friskis:)

Däremot avbokar vi inte Björn i morgon. Han är ju äntligen tillbaka från mitt drömresmål – Australien, så nu känns det nytt och fräscht, och bara för att han är en glädjespridare så bokade vi honom även på onsdagen. I morgon är det kl 11 så kanske lite svalare då…

Lyssna på det här nu då….det är grönt i det där förbannade vattnet i Årsunda igen?!

Helen är där nu , och messade i morse att det var grönt, men nu på kvällen ser det fint ut igen…vad är det för tjorvande? Jag som hade bestämt mig för att åka i morgon efter träningen, men alltså…Att vara där när det är 30 grader varmt, då är det typ 130 grader varmt i förtältet…och ingen svalka i sjön…

Fasen jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu, faktiskt.

I Fjällnora är det kalasfint, och det är svalt hemma i huset…och det kanske bara är att inse att i år har vi mer eller mindre slängt säsongshyran i den gröna sjön. Och vill man göra det nästa år igen?  Den där sjön har ju problem helt klart, och ur vackert det än är där…..fan.

Ingela, som bor där i svärmarnas husvagn , har du nåt klokt att säga??  🙂

 

Jaja, jag skjuter väl på det lite till då….surt.

 

Men men , så är det ibland!

Fjällnora är fint 🙂  Fjällnora är fint:) Fjällnora är fint:) ochjagsaknarminhusvagn….

 

Jamen hörrni, det finns inte så rasande mycket att säga ju, vi badar, kastar lite barn i vattnet, doppar håret, blir getingstungna, äter glass, badar, solar, åker stekhet bil, ropar på Jamie att komma in lite närmare stranden, han börjar bli kaxig, barnen sandar ner sig för att sen skölja av sig, de övar på att simma, både över och under vattnet, och i morgon vill de absolut hyra en trampbåt… Eh NEJ ALDRIG, Det finns få saker som är så både jobbiga och tråkiga som att trampa en en sån, skulle vara spinning då 😉  Jag vet hur det skulle bli, de skulle trampa i exakt elva och en halv meter, och sen skulle de inte orka mer, och jag skulle få ta över och trampa resterande timme eller vad man nu hyr dem på..för vad gör man inte för sina ungar 😉  Nej, aldrig. Då ville de att vi ska hyra en såndär surfbrädeliknande grej man står och paddlar på…nja, den kan man ju öva surfburpees på så det är mer troligt 🙂

På vägen hem klappade vi fåren, matade dem med maskrosor och försökte få Jamie att fatta att brännässlor bränns, och sen samma sak med getterna, för att sen till vår glädje se att vår bil stod i skugga 🙂

Najs:)

 

Eftersom vi ätit på stranden slapp jag laga middag, och ingen kan ju vara gladare än jag då 🙂 och i stället satt vi en stund i godan ro i det lite svalare vädret och drack kaffe innan det var dags för Hawaii five-0.

 

Och vet ni…snart är det dags att seriöst skärpa till kosten!  Så jäkla mycket skit som jag ätit nu sista veckorna när det varit så varmt alltså..mackor..mjukost, pasta, pizza…gahh! Jag ger det några veckor till, ungefär till skolstart men sen är det dags att skapa ordning på torpet igen.

Jag älskar ju att det är varmt, men får svårt att äta, jag är inte hungrig. Men så plötsligt är man ju skithungrig, ganska självklart eftersom man inte ätit på hela dagen 😉 Måste googla lite enkla, goda, nyttiga recept.

Barnen är lika som mig här, men de är lite duktigare på att bli hungriga under dagen, och det är ju bra för då påminner de ju om att man faktiskt måste äta.:)

 

Jaja, nu är det svalare, bara typ 20 grader plus, alla dörrar står på vid gavel, så kanske att det går att sova lite, kanske. Härligt!!!  Älskar värme, även när det är för varmt att sova 🙂

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Annica

    Ett tips jag såg på FB som tydligen fungerar, om du vill bli av med getingar, är att ta en bricka och lägg ungsfolie på. Sen tar du en näve kaffe och lägger där. Tänd på och getingarna flyr alla sin väg. De gillar tydligen inte lukten av det.

  2. Linda

    Hej Carola! Har ingen koll på campingplatser! Men låter som ni har en trevlig sommar! Ja vill även passa på och tacka för cirkus biljetterna, cirkus scott var verkligen en upplevelse!!

    Carola: Åh vad roligt att höra 🙂

  3. Laura

    Har du kollat på Gräsö camping?
    Riktigt fint och vackert!

    Ang branden så är det hemskt!
    Alla som kan hjälpa till ska höra av sig till kriscenter för frågor. Finns även Facebookgruppen som man kan gå med i för att få mera information om vad man kan hjälpa till med…

    1. My

      Gräsö camping är hur bra som helst (älskar Öregrund och Gräsö då jag i princip växt upp där) förrutom att den är väldigt dyr och vattnet är alltid mer eller mindre kallt. Bättre att då välja campingen utanför Öregrund eller Östhammar. Roslagen är ju annars ett säkert kort. 🙂

  4. ia

    Vill bara skicka en blänkare till Er, alla Carolas läsare, att vi har en mkt akut brandsituation i södra Västmanland. Bor själv i Norberg o vi ska ev evakueras men tänker mest på alla djur som behöver flyttas! Min dotters kompis har flyttat ca 40 hästar inatt! Djuren behöver någonstans att vara, har Du plats o möjlighet! ? Gå in på Facebooksidan ” Skogsbranden Västmanland”, nu hjälps vi åt eller hur? Detta är bara för hemskt! Visa solidaritet!!!!!!!!!!!!!

    1. My

      Jag bor i Västerås och mina tankar är på er hela tiden, älskade Ängelsberg med sitt världsarv håller på att brinna upp i detta nu..Förskräckligt!! Vi som hade planer på att besöka både Ängelsberg och Norberg (Elsas café och Klockargårdens) nästa vecka. Tro mig, det finns i alla fall några läsare här som VERKLIGEN bryr sig.

  5. Ann

    Hej!
    Ta barnen en dag och åk o kolla upp Rullsandscamping nu när det är fint väder, ni kan ju bada där också. Så vet ni till nästa säsong.

  6. Ingela

    Konstigt.., jag har inte sett att set var grönt… :/ Min syster var hit med sina fyra busar så vi badade första gången runt 14 typ med dom och sen igen med pappa när har kom hem från jobbet! Å jag såg då inte att vattnet var grönt… Får kolla lite noggrannare idag! 😉 Trodde ju att vi skulle få grannar idag men kanske en annan dag då! 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting