Allmänt

Norberg

Skogsbranden där i krokarna är inte att leka med. Ni som finns i närheten, visst gör ni vad ni kan för att hjälpa till?

Jag ser på nyheterna och jag läser på Facebook, och jag ryser, men kan ju omöjligen på riktigt begripa det hela.

Folk ställer upp med sånt de kan, sängplatser, vatten till brandmän och frivilliga, stallplatser till djur.  Jag blir alldeles tårögd bara av att läsa om det, det känns bra att veta att i nöden verkar den där vännen som prövas faktiskt finnas kvar ♥

Jag har ingen aning om vad jag kan göra för att hjälpa, om jag ens kan det på håll?

Sociala medier verkar kunna vara det sätt som privatpersoner får kontakt, så känner ni att ni kan bidra googla det.

Der är fruktansvärt otäckt, och man önskar ju att det kan få komma tonvis av ösregn just precis där det behövs som mest, och  gärna just nu.

 

Här har det regnat idag, flera gånger, och det känns ju som fel ställe, vi har fått rätt mkt regn sista dagarna..

Jag, Janelle och syrran tränade i förmiddags, och det var svettigt som bara den. Från att ha varit en person som aldrig någonsin svettades så det rann, utan mer så att det på sin höjd ångande och var fuktigt på huden, så svettas jag nu som en hel karl:) Haha, men inte alltid utan bara när det är så här varmt ute. Men det är så det går att vrida ur tröjan sen. Eller alla kläder förresten, allt är genomvått in på bara skinnet. Det rinner svett ner i ögonen, längs med kinderna så det kittlas vid öronen, och det droppar från håret…Jaja, de allra flesta svettas lika mkt, och man får väl se det som en extra bonus:)

 

Sen åkte vi hem, och jag satte Trixie och Lovelia på att städa deras rum, de är makalöst duktiga på att stöka ner, och usla på att städa. Brås på mig;) tyvärr. Hade varit fint om de fått nån städgen istället. Men de är bra på annat, alla har sina svagheter…;)

Jag laddade med att äta, duscha och sen satte jag fart och städade hallen. Det är inget kul, för dels är den liten med väldigt mkt kläder och skor, eftersom vi är många, och sen blir det ju liksom smutsigt här. Skitiga skor, väskor och blöta kassar som slabbar ner. Jag började med att plocka undan lite …ehum..vinterjackor? Det är inte klokt, men i den lilla hallen har jag lyckats fixa så pass mkt förvaring att fem vinterjackor och fyra par täckbyxor hängde och skrotade utan att jag direkt lagt märke till dem. De hade faktiskt jackorna på midsommarafton, då det var 8+ , men täcbyxorna har nog inte använts på hela vintern, de var extrabrallor…

Jaja, lite luftigare blev det ju, men jag tror att min vinterjacka hänger kvar när jag nu tänker efter…men den får hänga där. Orka:)

Sen var det till att tömma alla lådor vi har där, barnen har varsin låda för skor och en annan för vantar/mössor/ mobiler/smågrejor edyl. Den här varianten fast högre, våra är typ två meter höga. Tre stycken med totalt18 stycken rosa lådor, och hyllan är vit. Skitbra förvaring, vi har likadana i pojkarnas lekrum, och de skrymmer massor.

trofast-forvaringskombination__80733_PE189357_S4

Lådorna är i plast så det är bara att stoppa i smutsiga skor och så får man skura ur dem mellan varven.

Ungarna trycker i allt och lite till i dem, och idag slängde jag bort en hel del gammalt skräp. När de städar hallen, så är det vissa barn som inte är så noga med att det faktiskt står namn på alla lådor, och att skorna enkelt kan paras ihop med rätt låda, utan liksom plöser i dojorna i närmsta låda bara, så det var ett stor antal udda skor som idag fick tillbaka sin make:)

Sen torkade jag väggar, golv och dörrkarmar, och svetten rann duktigt här med, så när jag sen äntligen var färdig, var det bara att gå in i duschen igen, och sen fixa middag. Nu luktar det aningen mindre gamla fotsvettsinpyrda dojor här och lite mer ajax.

Ungarna fortsatte städa sitt rum efter maten, och jag började på en garageröjning. Say no more. mer än att jag lugnt hade kunnat duscha en gång till efter det, men då började ju min tv-kväll deluxe.

Morden i Midsummer, 24,dubbla avsnitt av Intelligence och Hawaii five-0…pust, från 21- 02:)

Men resten av veckan är det typ inget alls att se…galet, men tur att det finns inspelningsbara boxrar och sånt.

 

Nu är det sovdags, som vanligt. Jag funderar på att ha altandörren öppen i natt, men vågar inte riktigt, jag skulle aldrig höra om någon, eller något kom in…vi har ju en del rävar som är väldigt orädda, och katter…eller så verkligen bjuder man ju in inbrottstjuvar…Nä…jag stänger nog 🙂

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. miah

    kör ju LCHF och på en av sidorna jag följer skrev en mycket smart man att
    Svett är fettet som gråter! även om du inte kör lchf så känns det gött att tänka att när svetten rinner så är det fettet som gråter bittert;-))

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting