Allmänt

Kettlebells

Första skolveckan avklarad. Alla ungar är rätt så nöjda med att det är helg nu, de har inte haft några större problem med att vakna på morgnarna, men tycker det ska bli skönt att få sova tills de vaknar i morgon. Det tycker jag med 😀

Jag har ju haft en hel del sömnsvårigheter de sista åren, dels de där gamla vanliga – man vaknar sjuttiofem gånger per natt för att nåt litet barn gör det, och sen när barnet sover bättre och bättre så vaknar man ändå…men kan då inte somna om. Klassiskt.

Sen givetvis för att det är som det är, och det avspeglar sig ju i allt, även sömnen, konstigt vore det väl annars. När jag kan gå och lägga mig när jag är trött och sova tills jag vaknar, eller att Jamie väcker mig, så funkar det oftast alldeles utmärkt, men grejen är ju att samhället inte är ense med mig om vilka tider vi ska ha;)

Jag är kvälls och nattmänniska, och är inte trött så jag vill gå och sova förrän framåt 02-tiden, och sen vill jag sova till 9-10. Timmarna blir ju då sju,åtta stycken, men det är ju så socialt oaccepterat  så det finns ju inte. Nä, man ska somna vid 22, möjligen 23, och sen rise and shine pigg och glad kl. 06. Why?

Jag blev så jäkla glad när jag läste nån artikel, länkad via Facebook såklart, om att nattugglor är över lag mer intelligenta än dagmänniskor. Alltså är jag lite mer intelligent är er som gnuggar er i ögonen före midnatt 😉

Eller not 🙂

Artikeln sa att vi är det enda djur som kan välja att vara vakna på natten..jag kommer inte ihåg helt, det viktiga var ju att jag skulle vara intelligent;) men att om man då väljer att dra ut på att lägga sig och väntar in att man är trött i stället för att lägga sig en specifik tid, så var det tydligen väldigt klokt.

Jag kan bara hålla med.

Ibland lägger jag mig, och somnar, före midnatt, men ytterst sällan, utan jag är oftast uppe till runt ett, och då kryper jag motvilligt till kojs bara för att jag vet att jag kommer vara sjukt trött klockan sju när klockan ringer. Jag somnar sällan direkt, utan får alltid ligga och snurra, och ibland somnar jag inte alls.

Får jag lägga mig när jag är trött somnar jag direkt.

Det här har ju då förlöjligats i alla år, att jag är morgontrött och inte mitt gladaste då, men varför? Jag har ju en annan tid på dygnet som är min primetime:)

Jag har jobbat en hel del natt, och det är aldrig några problem att vara vaken, men det är däremot slitigt att gå och lägga sig dagtid, speciellt varma fina sommardagar som man vill njuta av, vintern kvittar det ju det är lika mörkt dygnet runt;)  Folk är olika helt enkelt, men det är ju helt klart så att det är väldigt mycket finare att vara morgonpigg än morgontrött.  Allra finast är det att hinna med att träna, tvätta en maskin, baka frukostbröd och dricka kaffe i lugn och ro innan man väcker övriga familjen vid sju;)

( jag gör typ allt det där sena kvällar/nätter )

 

Nåväl, jäkligt lång utläggning för att säga att jag inte sovit många sekunder natten till idag:)

Klockan 4.30 hade jag inte somnat än, och då vaknade dessutom Jamie av en mardröm, eller sådär halvvaken, och låg och skrek och sparkades…jippie. När klockan ringde sju var jag mer död än levande, fy farao.

Men så är det, och upp och väcka barnen, konstatera att det var tråkväder, och sen gilla läget.

 

Killarna vaknade vid 9.30, och eftersom allt gick i ultrarapid så segade vi på, för att sen få lite bråttom, och till sist kom  vi iväg alldeles perfekt i tid:)

De fick följa med till Friskis idag, det fanns ingen hemma som kunde kika på dem, och jag hade mina farhågor om att inte kunna träna ordentligt, det brukar vara minst en storasyrra med annars, men de skötte sig fint.

11.00 körde kettlebellpasset igång, och 11.20 var jag slut som människa, men bara att köra vidare till 12.00.

Det är väldigt mkt puls i de här passen, och ledaren sa sen att han hatar att springa så det här är en bra pulsträning för honom, och eftersom jag instämmer till fullo gällande att springa, så kör jag hundra gånger hellre sånt här.

Det är kul men jobbigt. Killarna stod mest utanför fönstret och kikade in på oss, det är ju spännande med kettlebellsen, och väl hemma så skulle Jamie försöka sig på lite träning med den vi har hemma, och han orkade både lyfta den och gå runt med den, och den väger 12 kg:)  Impad. Men rädd om hans fötter så han fick inte leka med den..

 

Hemma igen sen så käkade vi, omelett med färska champinjoner och räkor, och drack kaffe. Duschade, och så en kopp kaffe till, behövde ladda inför att ta tag i killarnas rum. Jag satte en arg lapp på trappan att alla ungar skulle städa, det som inte låg på plats skulle jag kasta….Jag är fruktansvärt trött på att de skyller på varandra när det gäller vem som stökat ner och vem som ska städa. De grinar och skriker och gnäller och beter sig illa, och rummen ser värre ut än någonsin, så nu är det röj hela helgen som gäller.  Med start i pojkarnas rum.

Två kassar skräp senare var jag nöjd, och kan inte för mitt liv begripa hur det kan bli så stökigt inne hos dem, för de har verkligen inte jättemycket saker? Inte som tjejerna som har en miljard småpryttlar i var..

I morgon ska det organiseras och kastas på tippen.

Egentligen skulle jag på ett event med Loppi, men fick återigen tacka nej i sista sekund, saker strular till sig. Inget allvarligt, men sånt som gör att jag får svårt att lämna hemmet. Jaja.

På söndag blir det Stockholm i alla fall för då är det dags för bio:)

Planes2

Där ska alla barn med så barnvakt är inga problem:) och jag ser fram emot det. Speciellt att få träffa RIKTIGA brandmän 😉 hade varit illa om de varit fuskiga;)  Vi funderar på att åka tåg, tror att syrran vill köra lite kognitiv beteende terapi på mig, som ju ska åka tåg asalångt till skolan sen…:) men ungarna gillar det, och jag gillar att slippa köra så jag nappar rätt snabbt.

 

I dag kom tiderna för Robbans tennisträningar under hösten och våren, och jag letade och letade i schemat efter hans andra tid, den första var tisdagkvällar, och när jag hittade den var jag säker på att han skulle bli svinsur, för den ligger kl 10.00 på lördagar. Han är som jag och är gärna uppe hela nätter om han är ledig dagen efter, men han köpte det rakt av, tennisen är viktig för honom och värd uppoffringar. Jag har skjutit upp och skjutit upp att köpa nytt racket åt honom…så nu måste vi sätta fart, ska kolla öppettiderna på bästa butiken så fort jag skrivit klart.

Corrinda har fått sina träningstider på basketen och laget jublande ju inte direkt över träning fredagkvällar.. men så är det, plus två till i veckan. Och så matcher nästan varje helg.

Kyrkis tider för skolbarnen droppar in, och tvillingarna ska ju dessutom konfirmera sig så det blir tider där med. Jag försöker styra dem att ta samma tid, så de i maj kan ha samma konfirmation…men de vill helst vara på olika…jag måste nog ringa och kolla upp det med kyrkan. Det ser ut som det är samma helg iaf, men kan ju vara två olika tider och då blir det väldigt svårt med logistiken om de ska gå på olika…

Jag har redan tjatat på dem att se till att välja samma gymnasium, annars kommer jag inte på någon av deras studenter:)  Tvillingar är fantastiskt, jag har alltid känt mig oerhört välsignad, och mest upplevt det positivt, men sånt här ger mig huvudbry. Hur fan löser man det? Jag vill ju vara med dem båda.

 

Nämen om man skulle ta och knyta sig då? Klockan närmar sig två:)

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Profilbild
    Anki

    Här är en till som är en riktig nattuggla pg av olika orsaker och definitivt ingen morgonmänniska. Nu ringer endå alarmet tidigt så är allt annat än utsövd :-/
    Kramar från Skåneland

  2. Profilbild
    popcorn

    Håller med Kristina! Läser inte så ofta men du skriver bra med självdistans och humor, vardagslivet som vi alla känner igen. Har sex barn så jag vet lite om hur det är 🙂 Dina barn verkar också få hålla på med olika sporter och du aktiverar de små med kyrkis öven om ni är många. Härligt! Din blogg känns så ärlig, gillar inte bloggar där man känner att allt bara är en fasad.

  3. Profilbild
    Kristina

    Hej Carola,
    Älskar att läsa din blogg. Du skriver fantastiskt medryckande och med humor; texten blir aldrig tråkig. Det är helt makalöst hur du får ihop allt med din stora familj, med alla olika tider för kyrkis, skolor, sportaktiviteter, hushåll, you name it. Att du ändå hittar tid för egen träning är oerhört värdefullt för annars orkar man inte bara köra på för alla andras bästa. Carola, tack för att du finns och förgyller min och andra s dagar genom att dela med dig av ditt liv. Kram/Kristina

  4. Profilbild
    Sofia

    I Malmö har varje gymnasieskola varsin dag de tar studenten, nu är de kanske några som ”krockar” med alla friskolor men de stora skolorna har haft varsin dag länge.

  5. Profilbild
    Ki

    Har alltid tyckt att det vore roligt med tvillingar, men våra fyra barn kom ett och ett. Vi kan väl slänga ut frågan i etern? Hur gör ni tvillingföräldrar med gymnasiet och studenten? Jag bor i Stockholmstrakten, och här sprids det ut på olika dagar, även i förorter med mer än ett gymnasium. Du får tjata på utbildningsförvaltningen i Uppsala så att de sprider på skolorna. Borde väl vara i skolornas intresse också?

  6. Profilbild
    Ragna

    Angående skolval och student för tvillingarna kan det fungera även om de väljer olika skolor. Här i Småland (främst norra kring Jönköping i alla fall) tar skolorna studenten på olika dagar just för att man kanske vill gå på flera. Och antagligen sprida ut alla flak också.

  7. Profilbild
    Viktoria

    Jag är både kvällsmänniskaoch morgonmänniska. Lägger mig runt 01 för att jag måste hinna sova och är uppe 07, på helgerna lite förskjutning. Fast vi har ju mindre barn som ofta vaknar tidigt så det här med sovmorgon finns inte.

  8. Profilbild
    Sassa

    Är också nattuggla av rang! Nu är kl 04.53 och nu har jag preeeecis hittat till huvudkudden!;)
    Jotexpaketet beställt o väntar med spänning på när det ska dyka hem:) Tusen tack igen!!:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting