Allmänt

Bränna pengar :)

Idag så hade jag minsann planer, Ikea och brädgården. Tjena.

Eftersom det var så fint väder så tänkte jag att det var lika bra att göra saker ute, snart kommer höstrusket och jag känner mig själv så väl och vet att då vägrar jag gå ut om jag inte absolut måste.

Alltså började jag med att inspektera det gubbarna grävt för att lägga ner fiberkabeln, och jag må vara gnällig, men ordet ”återställa” är för mig att fixa som det var. Det ingår i priset nämligen, grävning och återställning. Man skulle ju kunna tänka sig att de åtminstone kunnat trampa till jorden lite, så att den liksom åker ner runt kabeln, och att de eftersom de grävde upp hela den smala lilla gången till baksidan kanske skulle kunna fixa så att det inte är som att gå i ett sandtag….gahhh. Jo jag kan irritera mig på småsaker, och det är inte hela världen, men ändå.

Att ställa tillbaka gungställningen kanske hör till ”återställa”? Ingenstans står nämligen att jag ska röja fri väg för dem. Så jag är inte helt nöjd med deras arbete kan jag lugnt säga, vad nu det hjälper 😉

Jaja, jag har krattat jord, klippt av avgrävna trädrötter som stack upp ur jorden ( hoppas nu att granrackarn inte blåser omkull….den är typ 100 meter hög, minst;)  jag har flyttat gungställning, leksakslådan, burit tillbaka cykelställen och trampat till jorden längs hela sträckan, och på sina ställen garanterat trampat direkt på kabeln. Svurit lite 🙂

Sen ledsnade jag på det, och gick och kastade lite grenar från granen som jag klippte av i förbifarten, och då såg jag att det behövdes klippas gräs vid brevlådan, och sen sopas bort massa jord och ….. tja:) Ni vet, det ena ger det andra.

Sen gick jag loss i garaget, och har sorterat och kasserat massor, flyttat bort massor av tomma lådor som stått och sett ut att ha något slags innehåll ( lurats alltså *s*) flyttat ihop saker från olika halvfulla lådor till en, och fyllt på med ”att-sälja-på-loppis-saker” ute i poolrummet. Sen ska jag bara få arslet ur vagnen och åka iväg på nån loppis åxå…misstänker att det är där det kommer faila:)

Garaget är inte klart än på långa vägar, men det tar sig. Jag måste väl åka och kasta en del på tippen snart åxå..brrr, tråkgörat. Eller bara jag kommer iväg är det ju rätt trevligt att gå runt där, men innan…

 

Jag fick precis en kommentar som jag tänkte svara lite på , jag har fått den förut, och svarat på och kommer säkert få den igen. En helt relevant fråga och jag kan till viss del förstå den 🙂

Såhär lyder kommentaren:

Carola, alltid mycket om Jamie och väldigt lite om Jordan, så är det genomgående i din blogg tycker jag. Jag gillar att läsa den men just detta har jag tänkt på många gånger och nu blev det så tydligt, om det nu inte var så att det var Jamie enkom som skulle testas men eftersom du skriver om pojkarna o.s.v.. Om det nu var så att det bara var Jamie som skulle dit så har jag reagerat tidigare på alla bilder på just den minsta och cäldigt få på Jordan. Jag vet att du är en toppenmamma som älskar och gör allt för dina barn men denna fråga har jag levt med sedan jag började läsa din blogg❤️Inget illa menat❤️

 

Och svaret då: Just igår på BVC så var det bara Jamie som skulle kollas, Jordan har tid i slutet av september. Men han var såklart med.

Att det är massa bilder på, och prat om Jamie är för att han är minst, och oftast hemma. Jag fick samma fråga när Jordan var liten, varför det var bara bilder på honom, och samma när Lovelia var liten:)

Det är inte av någon annan anledning än att den minsta hänger i mina kjolar, och alltså är enkel att fota, medan de äldre ränner iväg överallt. Dessutom så har de större ofta kompisar här, som jag inte vill visa upp på bild, så då är det enklare att visa en bild på Jamie. Jordan är inne i en period där han mest fjollar sig och inte vill vara med på bild, och det får man lov att respektera åxå. Han är helt enkelt inte direkt intresserad just nu av att fotas. Jag fotar alla ungar massor 🙂 så det är ingen särbehandling. Samma med att jag skriver olika mkt om dem, Jamie är ju hemma med mig nästan hela tiden, medan Jordan drar iväg till kompisar på gatan så fort han kan, och tjejerna är i skolan. Den som är mest med mig blir ju automatiskt den man har mest att skriva om liksom.

Men jag förstår frågan, och hoppas att jag lyckades förmedla svaret så det lät vettigt 🙂

Bara därför måste jag se vad jag har på Jordan:)

Jordan

Haha, sötnöt:)

Jordan

I husvagnen…åhhhh

Som viking:

Jordan

 

Och på Wallis pizzeria:)

Jordan

 

 

Efter att jag röjt i garaget så kom syrran och Janelle och hämtade upp mig, träning med Olle. Ett cirkelfyspass med fokus core – tja varför inte? Det var tungt och svettigt 🙂

Jag har ett jobbigt möte i morgon, (håll gärna alla tummar och tår för mig,) och det påverkar mig mer än jag vill erkänna. Jag känner att ju närmare det kommer, ju mer oro och rastlöshet i både kroppen och knoppen, stressen gör så att jag inte kan prestera speciellt bra på träningen, det är så jäkla tydligt. Jag är antagligen rätt ofokuserad på många plan, och det är skitjobbigt.

Samtidigt gör träningen att jag får utlopp för en massa negativ energi som annars bara rasslar runt. Man får väl bara ta att man inte kan vara på topp jämt.

 

Men, en annan sak som alltid är kul, är att bränna pengar, allra helst andras pengar 🙂

Och det har jag gjort idag.  Lite terapi;)

Utan att gå in på detaljer så har det varit ett annat tjafs, jämte all annan skit som varit. Jag var inte en av parterna som möttes i tingsrätten den gången, och det handlade om pengar. Den ena parten var skyldig den andre ganska mycket pengar och det var ett löjligt tjafsande, som slutade i förlikning. Denna förlikning innebar att barnen blev de som fick pengarna. Ja, det är muppigt, men säg nåt som inte är det i det här;)

Summa summarum av det hela är att barnen bestämt att de vill använda de pengarna till att köpa en dator.

Det är toppen. Jag har en egen och Corrinda har en egen. Övriga har ingen, och i dagens samhälle är det ju snudd på en nödvändighet. Det ska göras hemuppgifter på den, det ska övas glosor, spelas lite på och sökas information både till skolan och hemma. Jag har i alla år låtit ungarna låna min, och det har alltid inneburit att de sabbat den. Bättre då att vara totalt ego och själv vara ansvarig för om den går sönder, så nu får de inte peta på den:)

 

Så igår var jag och syrran iväg för att reka, och fick bra hjälp på Elgiganten. Vi har köpt mycket där, och tjafsat ungefär lika mkt med dem om olika saker, men jag tycker att de ryckt upp sig lite på senare år. Vi som inte kan speciellt mkt ställde massa dumma frågor, och killen svarade leende. Han förklarade grejor och redde ut en del frågetecken, och det slutade med att jag åkte hem och messade Janelle och Simon och rådgjorde, och bestämde att det fick bli den. Så idag var vi dit igen och köpte den:)

Köpte till det där jäkla Norton åxå, fast jag faktiskt inte gillar det alls, men det var länge sen jag hade det så det kanske blivit bättre, och då ingick officepaketet, och det är bra. Plus att de då installerar den:) Jag ska bara behöva hämta den, när den är färdig, och åka hem och plugga i den, och sen surfa.

Jag tror det när jag sett det 😉

Saker som man ” bara pluggar in i väggen och sen funkar allt” brukar liksom inte riktigt vara så när det kommer till kritan. Som min router tex, jodå, om jag ville ha mitt nätverk oskyddat och öppet för vem som helst var det inga problem, men när jag skulle lägga till en nyckel…DÅ strulade det, och tog många timmar i telefon med supporten innan det var klart att använda.

Jag har i alla år varit den som installerat grejor här hemma. Allt från telefonsvarare, surroundsystem, dvd, video, boxrar, ps till datorer och allt rörande dem. Datorer är värst, det tar tid, och jag fattar ingenting:) så att lämna över det till nån, som av sin arbetskamrat kallades för ”datageek” som gör det väldigt ofta, kändes som en väldigt bra deal. Det sparar mina nerver, eller det som är kvar av dem;) och familjen slipper ta del av mina raseriutbrott, haha..

Jag har inte tid, eller energi till det. Nu väntar ungarna ivrigt på att de ska messa från butiken så jag kan hämta den, sen kommer det stora tjatandet och kivandet att sätta fart, jag är fullt medveten om det:)

De ska få göra scheman över hur länge och vilka tider de ska få sitta där tror jag. Sen ställer jag in den i mitt sovrum, och förhoppningsvis kommer små klåfingriga fingrar att låta den vara…I wish.

 

Nu ska jag hoppa i säng, sova vete fan., men man kan ju ligga där och snurra och räkna får eller nåt.

Håll tummarna för mig och barnen i morgon ♥

Kärlek till er från mig:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Anna

  Tyvärr har många thailändskor öppnat bordeller mmen kallar det massagesalonger. Har en där vi bor. Neonskylt open dygnet runt och det står helt öppet happy hour. Där tillfredställer de män på olika sätt.

  Män drivs av sin sexlust främst. Kärlek och romantik finns bara i filmer.

 2. Nora

  Mie
  Ett ex. en svensk kvinna som gift sig med en framångsrik man (och kanske gjort sig en klassresa) skulle du kalla henne för köpt? Det hon hade på sin kravlista var att hon en dag skulle gifta sig av kärlek, det var också viktigt att mannen skulle ha det gått ställt. Nej, du skulle nog bara säga ”good for you”. Eller?
  En Asiatisk kvinna med samma kravlista som den svenska när det gäller partner anses däremot ofta som köpt. Hör du inte hur illa det hella rimmar?
  Vill tillägga att jag inte stödjer dåliga handlingar, som att med avsikt ge sig efter en gift man ellet kvinna. Tycker bara att det är synd att det finns så många fördommar om folk. Speciellt fördommar som bygger på etnicitet, de får då lätt en väldig dålig rasistisk klang…

  1. Yvonne

   Nora, hon blir kallad Golddigger, lycksökerska eller liknande och får säkert höra en del hon med. Den här toy kom hit för några år sen med en svensk man som nu har en anan thaitjej och hon skaffade sig en ny svensk man som var gift och hade massa barn som hon tydligt inte bryr sig om hur de mår bara hon får ha deras pappas pengar för sig själv Jag bor i närheten och ser det med egna ögon Hon har nu tagit hit sina kompisar som plockar svamp eller så och man kan ju undra om skattmasen får sin del?Hlea norduppland är fullt av importerade thaitjejer det är vida känt, rasistiskt eller ett konstaterande?

 3. Helena

  Tack för att du valde att förstå mig rätt Carola och vad kul att få se lite bilder på fina Jordan❤️Hoppas allt gått bra idag, du är fantastisk som orkar!!!

 4. Mie

  Nora
  Tyvärr är det sådana tjejer som Perras Toy som sabbar för schysta tjejer från Tailand som inte har som plan att få en svensk man och sen få stanna här. Adopterade är ju en helt annan sak, även om det inte syns utanpå .Samma sak gäller att det finns tjocka som har problem med ämnesomsättningen så de är tjocka trots de äter bra och motionerar, de får också skit om de äter en hamburgare ute 1 gång då och då. Folk dömer de som att de måste äta det varje dag i princip. Med detta vill jag bara säga att alla får skit om det finns de som missköter sig och sabbar ryktet för likasinnade, så livet är orättvist. Så förstår på ett sätt Elin O:s kommentar att hon är förbannad på att många tjejer från Asien gör allt för en svensk man, även om det betyder att förstöra för 9 barn. För om hon älskar Perra så, så ska hon väl se till att hans barn inte blir lidande för att hon valde Perra det är väl kärlek……Synd om dina bekanta och andra tjejer som får skit för att vissa idioter ger den gruppen dåligt rykte.
  Lycka till Carola och barnen, dags att ni får kompensation för ert lidande 🙂

 5. Nora

  Elin O tycket inte din kommentar om köptjej är ok….”Har två bekata som är adopterade fr Asien, folk behandlar och glor elakt på de på stan för att folk just som du tror att de är köpta. En av de tycker att det är jobbigt att gå på stan med hennes far just pga folks fördommar. Folk fantiserar ihop och tror att hon är en yngre älskarina.Lägg ned och visa mer respekt…inte hade du kallat Perras nya tjej för köptjej om hon hade varit fr Sverige eller Norden?

 6. popcorn

  Det skulle vara jätteroligt att se dig i Familjen Annorlunda igen! Ensam på heltid med nio barn….tufft!!! Jag hoppas att de frågar dig och att du vill vara med!

  Carola: du får tjata på TV4:)

 7. Sassa

  Tänker på Er, och speciellt dig och håller tummar o tår i en salig röra!
  Hoppas hoppas hoppas verkligen det löser sig på bäst tänkbara sätt!

  Precis fått sms om att Jotexpaketet ska ha kommit så nu vill jag bara toffla dit o det snabbaste! Men måste loss från droppet först annars tror dem väl jag är en riktig bydåre!
  Kram

 8. Käthe

  Hej! Håller TUMMARNA att det går bra imorgon. Här tar jag också mest kort på mina tre minsta eftersom de är hemma mest. Mamma till 7 barn

 9. Jenny

  Håller som alltid alla tummar och tår så mycket det bara går för dig och barnen, hoppas att mötet går så bra som det kan.
  Styrkekram Jenny

 10. Elin O

  Stort Lycka Till imorgon och håller tummarna att lösningen blir den allra bästa för barnen och dig. Dax att Perra ställer rätt det han felat vad gäller ansvar för familjens bästa. Bo så han om det nu ska va så, så att han kan ha barnen boende där när deras relation blivit lagad och att de små lär känna honom. Annars se till att ni har ett bra boende ( helst bo kvar i ert hus om han vill ha trygga barn som vet att han ställer upp för dem ) och han får snällt betala mer för han var med på att du var hemma med barnen och avstod karriär sålänge. Han kunde bygga upp sin firma tack vare det, annars hade han fått vara hemma mer om du hade haft ett jobb. Håller tummarna att det blir en trygg och bra lösning för framförallt barnen, men också deras mamma som funnits där 100% när deras pappa fick 40 – års kris och hittade en köptjej från asien…..Styrkekramar till dig Carola och dina fina barn <3

  1. My

   ”Köptjej”, snacka om förtal om du inte bokstavligen har bevis för detta påstående. Det finns idioter i alla nationaliteter och alla thailändskor är inte ”köptjejer”. Lär dig skilja på sak och person…alltså nationaliteter och individer. Hade det inte varit hon så hade han väl hittat någon annan….

 11. Karin

  Hej Carola!
  Jag kommer hålla både tummar och tår för att allt går i Din och barnens väg. Jag hoppas verkligen att allt löser sig på bästa sätt för er.
  Tänker på dig!
  Massor med kramar från mig!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing