Allmänt

Fyrkantigt byråkratskit

Det är inte lätt att slåss mot väderkvarnar ska ni veta, och jag ser ju på dem att de tycker att jag ska lägga mig ner och dö, men si där kan de gå och dra nåt gammalt över sig;)

Det gör jag aldrig. Och om så krävs så har jag några äss i rockärmen som jag gärna slipper dra fram, det blir jobbigt för vissa då, jag har svårt att fatta att de inte fattar att jag vet saker som kanske inte är så bra..men än så länge spelar jag schysst:)

Mötet idag gick enligt förväntan, varken mer eller mindre.

Hela den här soppan känns som att försöka få in en fyrkantig plugg i ett runt hål, dvs det tas minimal, fel – ingen hänsyn till något annat än pengar. Skaffat nio barn säger du, och sen ledsnat…tja, men pengar och den lagliga rätten att få det man har rätt till väger tyngre än barnens välmående. Och hela tiden förutsätts det att JAG ska lösa allt gällande ungarna? Jag har minsann inget val. De är bara mina. I alla fall när det kommer till att ta hand om dem i vardagen. Men när det passar sen….tja…

Jaja. Jag slåss vidare, tack för era tummar och omtanke ♥

 

Mötet var nere på stan, och jag tänker varje gång jag är där att jag måste ta mig tid att åka in oftare, för det är mysigt att gå omkring, uträtta lite ärenden och så där. Ibland påminns man extra mycket om att Uppsala är en väldigt gammal stad;)

Uppsala

 

Här blandas liksom tidevarven med varandra hej hopp:

Uppsala

Taxibilar, riddare, glasskiosker;) Man vet aldrig vad man träffar på när man åker in till Uppsala ♥

 

Inte heller är det ju nåt konstigt att komma hem, där mamma och pappa barnvaktar och se Smulan i all sin glans sola sig på taket av guldMercan som bor hos mig i väntan på sin nya ägare, mercan alltså, inte Smulan:

smulan

Asnöjd att få sitta på första parkett och hjälpa morfar spänna fläktremmen;)

 

Det var kalasdag idag, Novalie var bjuden på filmkväll, och den här tjejen:

me&iTrixie, var bjuden på badkalas på Fyrishov.

Eftersom jag skjutit upp att köpa present så passade jag på och sprang in på Uppsala färg och köpte sådana där små gummisnoddar som man meckar ihop till armband tex. Googlade och det är en variant av dessa

Eftersom jag tror att det är nåt mina tjejer skulle tycka om så köpte jag ett paket extra som Lovelia ska få när hon fyller år:)

Hann bara komma hem så var det dags att skjutsa till Fyrishov, i andra änden av stan, och jag hade inte haft framförhållning ( hjärnan funkar inte ) att prata ihop mig om att samköra med nån, så det blev två svängar dit. Jag kunde låna syrrans bil dit, härligt att få köra liten bil:) och så hämtade hon. Hon och Janelle var ju ändå här och åt tacos.

Janelle har för övrigt fått jobb, om än bara på timmar, för er som tyckte hon var lat som sin mamma 😉

Och inte på nåt annat vis än genom kontakter, en av mina gamla kollegor, tack ♥. Hon ska jobba inom barnomsorgen och väntar bara på ett utdrag ur polisens belastningsregister, sen får personalen gärna känna sig lite krassliga ofta;) så hon kan få visa vad hon kan. Jag vet att hon är fantastisk med barn så det kommer inte bli några problem.

 

Tvillingarnas konfirmation då…jodå, efter att ha mailat med kyrkan så vet jag nu att det är förvisso samma helg, det visste jag ju, men en grupp klockan 13, och den andra kl 16. Båda två tittar på mig som jag är helt från vettet när jag frågar om de kan byta dag, och ingen vill ge sig.

De fattar inte problemet, men jag som då ska rådda nån slags mottagning, närvara på två konfirmationer och se till så båda får en fin dag….jag ser faktiskt väldigt mkt mer problem här än lösningar 🙂

Visst, det funkar att se en konfirmation kl 13, till kanske 14.30-15, sen åka till Ica och äta en banan för att sen åka tillbaka till kyrkan, och närvara på konfirmation nummer två kl 16. Men det blir många timmar. Eftersom småkillarna är just små, så är det att begära väldigt mkt av dem, och att lämna bort dem…tja, men alla är ju på konfirmationen.

Sen vet jag att en del släktingar inte orkar sitta på två utan kommer välja en…och det känns taskigt, och sen ska man efter alla dessa timmar trolla fram nån slags bjudmat.. Jorrå, en utmaning:)

Jag har inte gett upp hoppet om att lyckas övertala dem om att gå samma dag…kanske kan man ta till det gamla knepet ”MUTA” 😉

 

Nu borde jag hoppa i säng, i morgon är en annan dag 🙂

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

 1. Sandra

  Du är så fantastiskt stark som orkar! Heja dig! Jag känner mig som en superkvinna när jag roddar ett par dagar själv med mina tre (!) barn! 😀 Och då slipper jag all SKIT som du får genomlida i övrigt. Det är ofattbart…

  Fina Trixie! Vad söt hon är! Och stort grattis till din fina Janelle. Du måste vara så stolt över henne!

 2. Ida

  Blir så arg när jag tänker på Syltkrukan och hur P och hans mamma beter sig. Och vad är Toy för en tjej som medverkar till att P skiter i sina barn? Har handlat en del på Syltkrukan tidigare men nu har jag definitivt slutat med det. Tycker du är så modig som delar med dig av ditt liv och det kommer bli jättebra med dina studier. Skickar ett stort grattis till Janelle.

 3. Pia Gustafsson

  Go lördag Carola. Följer bloggen hela tiden men varit dålig på att ge spår efter mig:( Blir så förbannad när jag ser hur den dä är? ”Mannen? Pappan? beter sig. Har han drabbats av någon långvarig sjukdom eller har han blivit tokig?? Ja det finns hjälp för honom oxå, men han måste ju själv inse hur låg han är både mot dig och Era fina barn:( Gör ont i mitt mamma hjärta att läsa hur han är (förmodligen 50 års kris) eller vad? Men låt inte detta SKRÄP sätta stopp för dina drömmar med utbildning och den resa du just nu har påbörjat. Du är guld värd och han kan ju sedan sitta på kammaren och ångra sig, men släpp aldrig in honom i ditt liv igen. En gång en idiot, alltid en idiot…Varför jag skriver så? Jo för jag har gått igenom samma helvete som du gör, idag är jag förbannad för all skit jag fick ta av både nära och kära. Ingen som trodde att min man, våra barns far skulle göra något sådant?? Men det gjorde han, men jag är glad idag att jag fixade ihop allt. I dag lever jag med en ny man sedan massor med år tillbaks och drf skriver jag till dig att du är så mycket gott värt. Du är kvinnan som är värd att flaggas för varje dag, du gör ett grymt bra liv för dig och dina barn<3 Kram och så önskar jag dig en skön helg, kram från mig. Ps: Hälsa dotter din att hon inte är lat, jäkla folk det finns =(

 4. Emma

  Hur kan en förälder (han i det här fallet) vara så ego och inte prioritera sina barn i första hand!!! Du är stark och tur att barnen har dig! Kämpa på!

 5. Camilla hockeymamma

  Tyvärr så finns det väl inget annat att göra än att försöka vädja till honom om att ge dig och barnen tid till omställning men ha verkar inte speciellt intresserad av sånt.

 6. Svandis Ros

  Det är såååå trist att detta ska handla om pengar för honom istället för att handla om barnen. Att det skulle bli så smutsigt tycker jag är så sorgligt.

  Det är bra att du har dina äss och jag vet du spelar dina kort bra. Hoppas också du har en schysst advokat som kan föra kampen lagligt och utifrån barnens rättigheter.

  Jag tänkte fråga ang. konfirmationen… vill barnen inte konfirmeras samtidigt?

  Carola: Jo det har de inget emot, men de vill gå och läsa varsin dag, beroende på när deras vänner går. Corrinda vill gå på torsdagar och Robban måndagar….svårt!

 7. Elma

  Kämpa på och att spara på äss är klokt, jag är förvånad att du inte satt polisen på dem redan!
  Jag ska gå förbi marknaden i Stockholm idag och fråga hur hans barn mår, om inget annat svider det väl lite. Jag säger sen högt så alla hör att han ligger bra till som vinnare i Sämsta farsan när han skiter i sina nio barn. Nån som vill hänga på? Tänker ge Toy en utskällning också, vilken kvinna medverkar till att en far lämnar sina barn? En dålig kvinna oavsett religion och nationalitet . Trött på daltandet med dem där två.

  1. My

   Vad får barnen ut för gott av detta??? För det är väl för barnens bästa du tänker? Om så företaget drivs i konkurs av dig personligen så gagnar det väl knappast C och barnen…..

   1. Lotta

    Och varför blir Toy syndabock? Att hon inte medverkar till att P träffar barnen? Ehh? Vet ni det? Var väl ändå P som var gift och valde att inleda en relation ändå.

    1. Nina

     Stopp! Borde vi inte kunna kräva mer av en kvinna?! Nej! Det finns för många ’lycksökerskor’ tänk att bli kär o en gift man utav alla singel män:-) där går min gräns och något jag aldrig vill ha på mitt samvete…klart hon anser det bra som måste försörja sin familj!!!!

     1. Elma

      Just det, man ger sig inte på gifta män. Gifta män med nio barn är absolut tabu. Hur vi vet att hon inte medverkar till att barnen mår bra är ju tydligt, han skiter i dom. Lämnar man hela familjen för en annan kvinna borde man lyssna på henne om hon talar för barnens väl, eller hur. Klart hon vill ha honom för sig själv, mer pengar till henne. Varför är ni så blinda? Det är ju uppenbart i det här fallet.

 8. Jenny

  Byråkrati, suck, pust och stön… Förstår att det är jobbigt och hoppas du orkar fortsätta slåss mot väderkvarnarna 🙂
  Vill skicka ett stort GRATTIS till Janelle! Bra att få in en fot så kanske det kan bli mer så småningom.
  Hoppas ni får en skön helg!

  Carola: hon tackar:) och jag slåss vidare:)

 9. Ingela

  Här tillverkar både jag och min 6-åriga dotter gummibandsarmband och små figurer på löpande band! Jag började med att köpa ett litet startkit till henne på Panduro, dagen efter köpte jag ett till mig själv eftersom jag inte fick låna hennes!

  Carola: ojdå kanske måste köpa två till alltså, så loppan får ha sitt ifred:)
  Kul att höra, då borde presenten blivit uppskattad hos tjejen som gillar att pyssla:)

  1. Ingela

   Det tror jag säkert blev uppskattat! Det finns massa instruktionsvideor på Youtube, sök på ”Rainbow Loom”! Glömde att skriva: Grattis till jobbet Janelle! 😀

 10. Karin

  Lagen gäller ju oavsett så om dina ess i rockärmen inte är av juridisk karaktär så kan du nog glömma att de påverkar utgången.Oavsett så kanske du ska rådgöra med ditt juridiska ombud så att det blir tydligt för dig vad som gäller och hur jjuridiken fungerar. Sedan är det väl bra med alla kort på bordet så att processen inte håller på ännu längre och kostar parter och skattebetalarre mer pengar och att man inte missrbukar rättssystemet. En advokat eller en domare lär inte bli välvilligt inställda till omständigheter som kan påverkar ett fall och som har dolts. Eller så är det inte något som kan påverka juridiskt utan mer i form av utpressning mot den andra parten? Ett råd är att tänk a om. Ett ärligt menat råd är att det finns en del hus att hyra på Blocket och även i grupper på facebook. Fanns bl a att radhus i Sävja för inte så länge sedan.

  Carola: att JAG skulle slösa skattebetalarnas pengar är rätt skrattretande, vi kan ju börja räkna på hur mkt pengar jag sparat gällande barnomsorg, sen vab( typ 25 dagar Max på nio barn!, och de flesta på de två äldsta) sen kan vi räkna vidare på hur mkt skatt de här nio ungarna så småningom kommer inbringa 🙂
  Jag skulle kunna processa väldigt länge innan jag hamnar på minus.. ;)Jag förstår att det är svårt för folk som inte sitter i min sits att fatta. Men när man bara har skyldigheter och inte en enda rättighet enligt lagen och så tvärtom rent moraliskt så är det väldigt jobbigt. Jag kan inte hyra ett hus i Sävja, de är för små, för få rum och rent lagligt eftersom du gillar sånt 😉 finns regler för hur många barn man får stoppa i ett rum. Dessutom hamnar kostnaden ungefär lika som nu så det hjälper inte. Jag vill inte slita upp barnen från deras trygghet och flytta ut på landet, de behöver sitt nätverk. Jag behöver mitt nätverk . Dina råd är snälla men de gör mer ont än hjälper. Jag försöker fixa det bästa för våra barn, det är jag ensam om, han vill ha pengar. Och jag får skit.
  Och just ja, mina äss är just mina äss och inget jag tänker avslöja 🙂
  Precis som vilken advokat som helst…;)

  1. Nina

   Stå på dig YCAROLA…låt inte ditt fega ex vinna…han borde skämmas…pengar behövs, då han förmodligen måste betala nu även för nya fästmön familj i Thailand:-) Perra, blir en dag förloraren….hur, kan deras farmor svika barnen, det kan jag inte begripa…

 11. carola

  Jag börjar med att säga(Skriva) någon har skitit i syltkrukan! Och om det kan väl vi läsare vara sams? Sen tycker jag att krukan och hans bladlöss lämnas utanför. Som Carola skrev så har dom minsta snart tillgång till egen dator och allt kan väl få vara lugnt och sansat mellan oss bloggläsare!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing