Allmänt

Nu så, här kommer romanen..kanske:)

Klockan är väry sent men jag trivs ju på nätterna, så här kommer veckan:)

 

Onsdag först och främst, jag skulle ju på Mammaboosten, som är en hyllning till alla mammor där ute, och det är alltid lika roligt att se de här männen som följer med sina kvinnor:)

Jag har sett dem på  bla Ladies Night, på New Kids On The Block och nu på Mammaboosten, alltså grejor som liksom riktar sig mer eller mindre enbart till damer. Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker det är modigt av de här männen, eller om de helt enkelt är mesproppar som lyder sin kvinna? 🙂 Man eller mus, liksom?

Oavsett så var det ett alldeles fantastiskt trevlig tillställning.

Jag mötte Helen på stationen, och så hann vi med tåget som vi skulle och mötte upp Annelie i Stockholm, för att sen ta oss den lilla biten till Stockholm Waterfront, som ligger ett stenkast från tåget, perfekt.Vi gick in, gick på toa och sen hängde vi lite vid ett bord innan Mirka kom med sina vänner, Anna och Satu. 

Så blev det dags att inta salongen och så körde det hela igång, med Petra Mede som konferencier, Andreas Lundstedt och så Thomas Järvheden. Tre roliga människor helt enkelt. Det kan liksom inte bli fel:)

Det går ju inte att återberätta på ett rättvist sätt, men det var många skratt, några tårar i ögonvrån och så mera skratt.

En paus mitt i där det minglades med vin och choklad, och minicupcakes, och så in igen för andra akten som var lika rolig den.

Jag kan bara säga att vi hade en jättekul kväll!!  Tack Mammaboosten för just Mammaboosten, man kände sig allt lite boostad:)

När det var slut tog vi det långa benet före till stationen och så tåget hem.

 

Torsdag, jag körde killarna till kyrkis, blev lite förvånad när det stod en bil parkerad utanför min uppfart så jag inte hade en chans att komma ut, men fick syn på en kille som hojtade att han skulle flytta den, så jag stoppade in killarna och så väntade jag lite, men han hade ju inte världsbråttom på att flytta den, så jag backade lite sakta, och då fick han fart:)

Lämnade Jordan och Jamie på kyrkis för första gången sen Jamie började, annars har jag suttit kvar utanför och passat på att pluggat, men nu hade jag så mkt att göra att jag tänkte klara av handlingen ensam och spara in lite tid, vara lite effektiv helt enkelt:)

Susade till Citygross, handlade, och hem, funderade på om jag skulle låta varorna stå kvar i bilen eller åka hem och packa ur dem, men bestämde mig för att köra hem. Dåligt beslut. När jag svängde in min vanliga väg så kom jag inte fram, det stod en grävskopa i vägen, mitt i vägen…och det var uppgrävt och grejat, så det var bara till att backa. Stor buss liten gata= inte jättelätt. Men jag har ju gjort det förr:) Åkte upp till den andra infarten vi kan köra, och kom nästan fram till mitt hus när jag insåg att det var ju lika kört att komma fram här, en stor maskin, en ännu större maskin, massa gubbar och vänta lite….? Jomen visst, det var ju uppgrävt framför mig. Värsta största sandhögen låg där dessutom, så jag hade möjligen fått in mina varor om jag klättrat över staketet i ena hörnet av tomten och sen släpat fyra svintunga kassar över leråkern man kallar gräsmatta…så jag vände, och det är om möjligt ännu trängre på den sidan, men det gick det med.

Sur över att de väl i alla fall skulle kunna sätta upp skyltar att det inte går att komma fram, eller ännu hellre säga det till mig på morgonen, åkte jag till kyrkan och lät varorna stå i bilen, lite glad för en gångs skull att det var kallt ute:)

Snackade extralänge med de andra mammorna bara för att de skulle bli klara hemma..

Det var de ju inte, utan när jag kom hem, från sämsta väghållet visade det sig, så stod det två grävskopor jämsides med varandra och spärrade av hela vägen. Men vafan?

Hoppade ur och gick fram och frågade om det möjligen skulle kunna gå att få köra förbi här?  Och det var ju inga problem:)

Men lite grinig blir man ju. Ägnade en stund åt att packa in så kylen var full, bara för att sen komma på att den skulle jag ju skura ur var tanken…men det tar jag väl nästa gång innan jag handlar, ska låta det bli riktigt tomt först;)

 

Lagade mat, städade , grejade, åkte och tränade. Kommer inte ihåg, är man senil då? 🙂

 

Fredag, jag och Patricia städade, så kom småtjejerna från skolan och vi satte dem i arbete åxå, sen fram med adventsljusstakar och sånt.

Mitt i kom en fotograf från Unt som skulle fota till den där artikeln jag är med i, och det såg ju ut som fan i köket så vardagsrummet fick bli fotoplats. Jättebra, tills jag insåg att den gigantiska hög med loppissaker som står utanför fönstret skulle se rätt så crappig ut…Det löste jag med att flytta dit en gardin till, och det såg om möjligt ännu mer crappigt ut:)  Men så fick det bli, förhoppningsvis slår blixten i rutan så det bara blir vitt:)

Han tog massa bilder, och mina ungar är verkligen vana att fotas i grupp, de sätter sig, sitter still, tittar in i kameran och ler hyfsat på beställning 🙂 Bloggungar? Den som fick tillsägelsen om att titta in i kameran var…jag 😉

Laga mat, tacos middag och sen baka till Robbans klass försäljning på torget på lördagen. Sen höll jag på att feja och greja i köket långt efter midnatt, som vanligt.

 

Lördag var det upp halv sju, zznark, och så KM.

Det skrev jag ju om igår, så det tjatar jag inte om. Men jag hann inte med hela dagen, så vi fortsätter nånstans där på eftermiddagen.. Åkte och tränade cirkelfys, efter att ha gjort massa Paoloträning och utmaningar och sånt, och det var ju härligt tungt, men kul:)

Efter det så följde ju syrran med mig till Librobäck däck där jag bokat tid.

En sak som jag, och även syrran ALLTID gör fel på, det är var Librobäck ligger. Vi är båda helt övertygade om att det är det industriområde som ligger närmast mig, där Ikea osv ligger, och både hon och jag har haft bokade tider på besiktning i Librobäck men åkt hit, som då heter nåt helt annat, Boländerna. Att det aldrig går in i huvudet är ju märkligt?

Samma igår, jag bokade tiden, och var helt säker på att det låg mitt emot återvinningen här, och där är ju jag mest hela tiden så jag hade ju koll, men kikade på kartan för att övertyga mig själv, och det var ju fel. Det var i andra änden av stan..såklart. Syrran var säker på att det var lika, så innan det var klart fick vi väldigt bråttom, och sen hittade vi inte ens dörren in på stället, då är det illa:)

Men tur i oturen att det var inga andra kunder där, så jag kunde köra in med hjälp av lite vinkningar. Jag ogillar smala portar men de är ju alltid tillräckliga:)

Han plockade ur däcken som låg fint i plastpåsar, och så hissade han upp pärlan, och ångesten är liksom gigantisk varje gång, ska bilen hålla eller ramla isär? Så öppnade han påsen så första däcket blev synligt, det absolut sämsta förstås, och han liksom stannade upp i rörelsen, frös till och så kom det bara ett : Ehhhh? Oj.

Jaha, var mitt svar på det:) Jag var ju väldigt förberedd på det, jag blev tillsagd i våras av V som bytte dem då att det var dags för nya, och jag kände det själv i vintras. Min stora tunga buss brukar bara tugga sig fram, och är en dröm att köra i halka, för den är som en stridsvagn, lugn och fin man bara gasar och kör där andra spinner loss.

I vintras for jag som en snorloska och stod och spann vid många rödljus, samt slirade vid ett par tillfällen ganska rejält, och det var ju inte ens nån vinter…

Så det var liksom inget snack, han behövde inte övertyga mig, utan när kille nummer två säger att det är inte ok att köra på de däcken, så köper jag nya. Jag har så förbaskat värdefull last, och är det något jag helst inte chansar med är det säkerheten i trafiken.

Det kanske låter så ibland, men det är inte så, jag är alltid noga med att ungarna ska vara så säkra som möjligt i trafiken, det går så fort , stora tunga bilar i höga farter, och är så onödigt att chansa.

Min buss är gammal och skruttig, men det är vad jag har att tillgå just nu, alltså gör jag vad jag kan med det jag har, och nu kommer jag ha fina bromsar och nya vinterdäck, mångdubblar min bils värde;)

Killen var supertrevlig, och det gick väl inte direkt enkelt att slå på den gamla däcken som får sitta tillfälligt tills de nya kommer i veckan, men med lite jäklar anamma så fick han ju dit dem, lite krångel med om det var just bromsskivorna var det, och han fick slipa bort en del rost för att få dit dem, de tog i på nåt vis. Fråga mig inte jag är inte bilmeck:)

Mina sommardäck var i nyskick, och det var ju jäkligt skönt att höra, så det inte var läge att byta dem med till sommaren….

Nu blir det fina dubbfria, så jag kan köra på Kungsgatan där det är dubbförbud även i fortsättningen:)

Dyrt….ehh jo, tusenlapparna fladdrar, men det fanns avbetalning, och det löser det mesta 🙂

 

Med kassa men dock lagliga, om än knappt,vinterdäck åkte vi för att handla lite innan det var hem.

Greja vidare med julpyntningen, och vad jag nu höll på med, senilhjärnan ni vet.. det var en lång dag så jag somnade sen ovaggat, precis som jag trodde igår.

 

Idag sen då, Första advent!

Det är inte klokt. Jag satt nyss och våndades över att skolorna började, och nu är det snart jullov!

Jag är övertygad om att jorden snurrar snabbare nu än förr, och att det innebär att tiden går mycket snabbare! Nåt annat är inte möjligt.

 

Vi var bjudna till min syster på Adventsfika, och det är mysigt. Mamma, pappa, Janelle och Simon, och så jag och alla barn utom Corrinda som  hade match som vanligt och Patricia som helst är hemma.

Syrran hade bakat och fixat och städat och grejat, och det var så fint och gott och härligt. Hon är inte som mej, utan tycker om att laga mat och baka, och pyssla med små fina grejor, så det är alltid roligt. Jag får värsta prestationsångesten men sånt får man leva med 🙂

Hon hade bakat lussebullar, pepparkaksminicupcakes, nån slags pepparkaka, kokostoppar i juligt utförande, och det var mögelost var den nu heter, som alla är så lyriska över ihop med pepparkakor men jag är fortfarande tveksam, glögg, varm choklad och vispad grädde, kaffe, och massa mer jag inte kommer ihåg.

IMG_3869

HUr söta är inte de här?? Rudolf med röda mulen:) Jag sa ju att hon är pysslig, orka göra tusen renhorn i choklad liksom:)

IMG_3875

Lika goda varje år:)

IMG_3885

Finaste fatet kommer från Biltema av alla ställen! Förra årets och jag har ingen aning om de har nåt liknande i år, men jag ångrar mig såklart att jag inte köpte ett….

Han håller pepperkaksminicupcakes

IMG_3872

Kakstämpel, Made with love, fick syrran i födelsedagspresent av oss, och nu har hon invigt den:)

IMG_3871

 

Såna här:

IMG_3884

Ungarna gjorde sen resten av påsen, och de var ju riktigt duktiga…nu höll jag mig med flit kvar i vardagsrummet så jag slapp städa;)

När vi ätit och fikat länge så drog sig Simon iväg till jobbet, han jobbar natt, mamma och pappa åkte en stund senare och jag, Janelle och barnen var kvar. Röjde lite, diskade, torkade disk, Janelle åkte upp med barnen på vinden för att ställa upp stolar, och så pratade vi och ät lite mera, innan vi for hem.

Jamie somnade i bilen såklart, och gick att bära in och lägga direkt, medan övriga har städat sina rum, och satt upp sina adventskalendrar, paketkalendrarna. De får ni se i morgon!!

Jag körde ett paolopass, och så en sväng på löpbandet innan jag hamnade framför Maria Lang på tv. Förhörde Novalie inför ett prov, pratade lite och så blev det så äntligen tyst i huset:)

 

Nu måste jag sova, i morgon är det första julkalendern, och det innebär att jag, min vana trogen, väcker ungarna 7, de gör sig i ordning medan jag fixar varm choklad och smörgås till frukost, som de sen får äta framför tv:n och julkalendern. Enda gången på hela året man får äta där är under decembers 24 första dagar 🙂

De älskar det, och tycker att det är en fantastiskt mysig tradition ♥

 

Nu sova!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Oslofru

    Vilken fin blogg du har och så bra du skriver!
    Jag tänkte att jag skulle tipsa om en tävling på min blogg där man har chans att vinna en bilbarnstol till ett värde av 3000kr! Titta gärna in och var med och tävla! 😉

  2. Titti

    Kokostopparna ska jag ta efter, ursöta ju!
    Jag undrar också vad ”kyrkis” är?! Det är inget jag någonsin hört i mina krokar. Vi hade öppna förskolan. Är det samma lika?

    Carola: Kyrkis är svenska kyrkans barnverksamhet här där vi bor, där barn mellan 3-5 år kan få gå i små grupper, pyssla lite, sjunga lite, leka lite,lära sig lite. I 5-årsgruppen har de en bok: Jag är fem år, som de jobbar lite i. De har fruktstund och så pratar de lite om gud och hans polare:)
    De följer kyrkoåret i sin planering, ungefär som vanliga skolan gör, med påsk och advent osv.
    Man kan lämna dem, eller sitta kvar, men de är ensamma med ledarna där inne, om de vill annars får man vara med. Det är ca 2 timmar. Tidigare har den varit fantastisk, men nu har vi i Uppsala fått den galna rätten att ha barn med arbetslösa och föräldralediga päron på dagis 30 timmar i veckan, och nu vill ingen ha kyrkis längre:( så det dras ner. Det finns i dagsläget ingen femårsgrupp så Jordan får gå med treåringarna…värdelöst, men eftersom kyrkis är så viktigt för honom så får det vara så.Tidigare var femårsgruppen tre dagar/v, sen två, nu ingen. Nu går de en dag, två timmar i veckan.

  3. susann

    Håller med dej, tyckte oxå skolan började nyss efter sommaren…
    Det är min första höst här långt ner i skåne, en lång och varm höst har det varit. Kan plocka blommor ute i trädgårdslandet än. Vi har inte haft frost än!
    Så konstigt känns det. Men skönt, ryser när jag läser om att skrapa bilrutor!
    Kram

  4. Hanna

    Har längtat efter ett nytt lååååångt härligt inlägg från dig Carola, och nu kom det :). Tack för inblicken i din värld, får mig som vanligt att orka kämpa lite till! Kan du så kan jag. Hoppas du får en riktigt fin veckan, kramis.

  5. Anna

    Jag tycker männen som följer med sina fruar till galan är varken eller. Helt normalt att gå med sin partner bara.
    Vad duktig din syrra är. Vad mysigt med allt bakande såg fint ut.

  6. bea

    Ta det försiktigt med dubbfria däck hade det på våran volvo det slutade med vi körde en månad sen bytt till dubb de var super äckliga så fort det var is på vägbanan

    Carola: jag har aldrig haft dubbdäck utan är ju van vid dubbfria, och man får säkert köra lite annorlunda men jag tycker de funkar toppen överallt. Utom möjligen på ren is men det är ju sällan så illa. Tack 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting