Allmänt

Paketkalendrarna!

Jag har ju lovat er bilder på ungarnas paketkalendrar, och nu ska ni få se dem:)

Här kommer först Patricias. Janelles är hemma hos henne, och jag kanske kan fråga henne snällt om att lägga upp en bild på sin blogg för jag glömde att fota den när vi for iväg igår och jag skulle hämta den så hon kunde få den. Det hade nämligen varit muskalas i potatislåren där kalendrarna bor… Jaja…suck.

Patricias alltså:

paketkalender

 

Sorry för kassa bilder, det var mörkt, och sen har jag inte haft tid att redigera dem…

Robbans:

paketkalender

 

Corrindas:

paketkalender

 

Novalies:

paketkalender

 

Trixies:

paketkalender

 

Lovelias:

paketkalender

 

Jordans:

paketkalender

 

Och så Jamies:

paketkalender

 

Alla kommer från Panduro, utom Jamies, den har mamma pysslat ihop på frihand, med hjälp av mallar och inspiration från övrigas:)

Det fanns liksom ingen fin att köpa. Lovelias kalender fick jag låna mönster av en fin bloggläsare av. Nu hänger det ju en massa paket på en del av dem så de syns inte…tänkte inte på det.. Men de är superfina! Jag vet inte alls hur jag ska klara mig utan dem när alla kidsen flyttat hemifrån? Men då får väl jag göra egna kanske 😉

Jamie har såklart varit och plundrat sina syskons kalendrar lite, och fick sig en rejäl utskällning, få se om han kommer ihåg det i morgon ..Jordan däremot har fattat att man har EN kalander och det är sin egen.

 

Vet ni, jag har åxå fått paketkalender:)

I fredags så knackade det på dörren och jag fick inte mindre än TVÅ olika bud. Någon måste ha varit väldigt snäll:)

Det första var en adventskorg från Milda och Becel med ingredienser till både Janssons frestelse och saffranssnittar.

Becel Milda

Jag har väldigt svårt för ansjovis, gillar ju inte sill och liknande, men om man utesluter själva fiskbitarna och bara häller på spadet så blir det kalasgott:) Jag har faktiskt aldrig gjort Janssons frestelse så det är väl på tiden…:)

Tusen tack:)

 

Nästa bud var från Tassimo, och där höll jag på att trilla baklänges när han gav mig en stor säck och ett stort paket.

Tassimo

Holy smoke! 🙂

tassimo

Vad säger man? Ett stort stort tack Tassimo:)

Kikade in i säcken:

tassimo

Och förstod att det var en STOR paketkalender, 24 fina klappar låg i säcken, och idag har jag öppnat det första:

tassimo

Jag älskar ju att fika, och jag älskar ett riktigt gott kaffe så detta kommer att förgylla många dagar ♥

 

Idag hade sen McDonalds skickat en liten adventskalender med sex små kuvert:

McDonalds

I det första låg en värdekupong på en ny meny:)

Jag känner mig väldigt bortskämd, men tänker inte sticka under stol med att det är superkul!

 

Förutom att öppna alla kalendrar så har jag ägnat dagen åt plugg några timmar, det är dags att åka till Hola nästa tisdag och hög tid att få arslet ur vagnen och göra klart läxorna. Det mesta är nästan färdigt, så det borde inte vara några problem. Ta i trä;)

Lite städande fick jag gjort åxå, jag stod på huvudet en lång stund nere i pannrummet för att leta efter överdragsbyxor till tjejerna i lådorna, men hittade inte de jag sökte, tills jag kom på att de nog låg i klädkammaren. Jobbigt att sprida ut sakerna.. Men det tar ju sån plats med vinterkläder!

Sen meckade jag med lyset i badrummet, det är en lysrörsarmatur och det sitter ett sånt där plexiglas framför lysrören och det är ta mig fan omöjligt att få loss! På den andra lampan lyckades jag ha sönder det, så den är nu fasttejpad, syns inte ( så mkt, hihi)   Efter skjutsen svordomar och ont i fingrarna fick jag äntligen loss den, och hur det någonsin ska kunna hamna på plats igen är en gåta, men ett senare problem 😉

Nu måste jag bara köpa lysrör, och helst de rätta…

Gick ner för att kolla värmeväxlaren, det är fan skitkallt inne, och jag har skyllt lite på att vädret inte är så kallt än, och att det är så här vid omslag, men nu har jag ledsnat. Plockade bort dörren och stod där och kikade lite. Pappa har visat mig var man fyller på vatten i systemet, det är gammalt och kasst tryck i det så man får lov att fylla på mellan varven. Trycket var ju nära noll, och då blir det ju ingen vidare fart på värmen ut i elementen så jag fyllde på så det är som det ska. Återstår att se om det hjälper.

Det är inte jag som haft ansvar för sånt här i vårt hushåll. Jag är förvisso inte direkt tappad bakom en vagn, men vissa saker är mindre kul än andra och de kan man ju överlåta med varm hand 😉

Rensa avlopp kom jag inte undan, dessutom är jag ju asbra på det;) men värmeväxlaren och ventilationen, samt vattnet har jag dålig koll på eftersom någon annan haft det på sin lott.

Någon annan bor ju inte här längre, så då är det bara att lära sig det med. Man kan ju ängsligt undra om Någon annan lärt sig att tex fläta hår, laga trasiga kläder, vems tröja som är vems osv…men troligheten på det är väl ungefär noll;)

Men jag har outstanding hjälp av min pappa i sånt här, han kan ju allt. Och kan han inte så är det inte värt att veta;) Han ska guida mig så jag kan byta lampa nere utanför tvättstugan tex, jag vägrar betala 350kr för ett lysrör som sen ramlar ur hållaren eftersom Bravida satte den i taket, fast den är menad att sitta på en vägg…När ett likadant lysrör kostar 119kr i standardutföranade 😉

Jag kan nog själv egentligen, men det är skönt att ha honom där, som kan dubbelkolla, och som kan se till så elen verkligen är avstängd ..

 

Jaja, nu ska jag hoppa i säng. Jag är trött och har träningsvärk och fryser om fötterna, så det är väldigt lockande med sängen, men måste förbi badrummet och borsta tänderna först…

Och släppa in Smulan…

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Anna

    Jätte fina kalendrar!!
    Snart fyller min äldsta år och jag tänker kopiera er tradition och sjunga för honom på morgonen tillsammans med syskon och tårta och några presenter.

  2. Ulrika

    Hejsan!
    Vad säger lagen om umgängesrätt?
    Måste inte ”någon” träffa sina barn? Jag menar mer än dom där fjösiga Leklandetstunderna?
    När jag läser din blogg blir jag så galet upprörd på din ex-man så jag får ont i huvudet av ilska! Hur fasiken får det gå till så här?
    När han hämtar barnen, pratar ni något då eller väntar han i bilen?
    All världens heder till Dig, jag är djupt imponerad hur du klarar livet med barn, studier, träning och allt praktiskt samtidigt som ”någon” beter sig så grönjävligt illa! Tvi honom!
    Varm kram!

    Carola: Jo men den där jäkla lagen är ju inget att ha, den tar liksom ingen hänsyn till omständigheter och ren fakta, utan går bara efter sina paragrafer, och där är det ju jäääätttefiiiint att han vill träffa sina barn, ibland, när han orkar ids och har tid..Det sägs att det är barnen som har rätt till sin pappa, men de måste ställa in sina aktiviteter för att umgås, eftersom han begär så lite umgänge så ska barnen prioritera det? Ja, man får fan migrän.
    Jo, så sa domaren i egen hög person..
    Han kommer in, oftast inte längre än till hallen, hälsar om han absolut måste ( nej jag är kanske inget solsken jag heller) och säger åt ungarna att klä på sig, i bästa fall får han med sig en blöja och våtservetter, och sen åker de.

    Tack <3

  3. Lola (Carola)

    Heja Carola!

    Såå himla duktig är Du!

    Jag är djupt imponerad av Dig, i ALLT!!

    Kramizz o ha en superbra dag tjejen <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting