Allmänt

995.000 i utropspris för….11kvm..

Lite där bostadspriserna ligger i Uppsala;)  Så ni kanske fattar grejen med att min halva miljon efter en försäljning inte räcker så långt.

Jag tackar er från djupet av mitt hjärta, ni som fattar. Ni som inte fattar, ni kommer aldrig göra det heller:)

IMG_3538

 

Jag kommer återkomma i detta, eftersom det liksom är där mitt liv kretsar just nu, och har så gjort under väldigt många månader. Efter 22 månader får jag höra att han inte ”orkar ta det här just nu” och man kan ju ängsligt undra vad som är så förbannat jobbigt för honom? Som gick, som bestämde, som dikterar villkor, som har alla rättigheter på sin sida…men ändå inte orkar ta det här just nu. Jag orkar, say no more:D

 

Skit samma, jag älskar er! I går var artikeln om mig och familjen i UNT, men jag hittar den inte på nätet, inte har jag nån papperstidning heller så jag hade ingen koll att den var ute. Lovelia kom hem och sa att en av granntjejerna sagt att vi var i tidningen och sen ringde mamma och skrattade och sa : Jaha, det är till att frottera sig på förstasidan på UNT minsann:)

Förstasidan plus ett helt uppslag, man tackar 🙂

unt

Det kanske var tur att jag inte hade några ärenden ute igår, mer än träna på Friskis, kanske att fler tittade lite fundersamt igår, kanske inte. Det är ju så med folk att de oftast är rätt diskreta, så jag märker sällan av om någon känner igen mig. Själv fattar jag inte att jag är igenkänd:) Ofta så hejar folk och jag ser att de ser fundersamma ut, som att de känner igen mig men inte kan placera, så där som man gör med ungarnas kompisars föräldrar osv. Jag å min sida gör exakt samma sak. Hejar nån på mig hejar jag tillbaka, övertygad om att det är nån jag känner men inte kan placera:)

Så gjorde jag med Frank Andersson för många år sen 😀
Det var nåt jippo i stan av nåt slag, så det var massor av folk överallt, och där kom Frank med nån tjej, och han var ju så fruktansvärt bekant, så jag hejade glatt helt övertygad om att det var en pappa från jobbet. Jag jobbade på sjukhuset då och det ramlade ju runt några föräldrar där;)

Frank hälsade glatt tillbaka, och jag fortsatte nöjd och glad när mitt sällskap frågade: Känner du honom????

Eh, alltså, ja… eller känner och känner, vi är väl mer bekanta ( tystnadsplikt, you know)

Mitt sällskap blev oerhört imponerad och jag var tvungen att fråga vad som var så speciellt, och fick då höra att det ju var Frank Andersson, brottaren. Jahaaaaa:) Okey. Det var under hans aktiva karriär, eller strax efter..shit han slutade ju för en miljon år sen..jaja, jag är gammal som gatan, men han är äldre 😉

Jag fick ju lov att erkänna att jag kanske inte var sådär jättebekant med honom .

 

Hur som helst, jag ska se om jag kan fota av artikeln om ni vill??

 

Dagarna som gått har verkligen rusat förbi! Jag har häcken full med det ena och det andra, men det rullar på. Intressant som tusan är det ju när det bara måste jäklas..

I fredags var jag less på ungarnas gnäll om att det var kallt inne. Vi har ett gammal hus där det alltid är kallt på golven och jag har accepterat det och har tofflor, och en kofta. Eller två;) men nu var det faktiskt dags för elementen att hoppa igång ordentligt,de brukar vara lite sega när vädret är så här halvruskigt.

Nåväl, eftersom de är gamla så tog jag en sväng med luftningsnyckeln häromdagen, men vissa skruvar var runddragna och det gick inte att lufta, så i fredags hade jag funderat ut att min lilla tång kanske kunna funka, och det gjorde den. Luftade de elementen, och det var väldigt vilken tid det tog innan det kom vatten? Gick ner till värmeväxlaren och se där! Inget tryck i systemet, inte så konstigt då att det var kallt..

Öppnade kranen och fyllde på, gick upp och luftade och nu kom det först sånt där svart äckelvatten och så fint vatten sen. Nöjd och glad gick jag ner igen, och jaha? Inget tryck igen…?  ” Det läcker nånstans” viskade det en liten röst, men jag hade ju gått runt och kollat alla element så jag visste att det inte läckte vid dem…alltså måste en sån läcka vara i väggen? Eller?  Ignorerade och fyllde på, och sen ytterligare en gång till efter en stund när det återigen var dåligt tryck. Jaha…måste felsöka, hur fan gör man det då?

Googlade:) men fick inga bra svar. Tänkte att jag ringer pappa sen, men nu hade jag inte tid, jag skulle plocka ihop loppisgrejor till Robbans klass.

De har stått i poolrummet så jag var där ute och grejade en stund och så gick jag in i garaget för att hämta det som står där…och det var rysligt vad blött det var på golvet?? Och droppade det inte lite?? Fast från var? En snabb titt på elementet som jag just precis då kom på att vi har där,  och jag såg inget konstigt, men en kastrull ( ja, på arbetsbänken i garaget?? Vad??*s*) var det massa vatten i? Jag fattade inte ett skit. Läckte det från taket? Det var ju mycket vatten. Vi har en vattenkran där, men där var det torrt. Men droppandet visade mig tillbaka till elementet och där var det ju två små hål. Högst upp på elementet sipprade det vatten, ner på golvet, på kartonger och under en sängstomme och fan i helvetesförbannadeskit.  Kliade mig i huvudet för sånt här är jag inte bra på, element är inte min grej, speciellt inte sådana med hål i 😉

Ringde pappa. Som kom efter några minuter ♥

Då hade jag klurat på om man kunde silikona igen hålen eller helt enkelt köra med silvertejp?

Han kan ju allt så han skruvade av vattenkranen på elementet och så var problemet löst tänkte vi, och jag skuttade ner till värmeväxlaren för att fylla på, och mamma ropade STOOOPPP!

Tillbaka in i garaget och där sprutade det två små vattenstrålar så tjusigt så över hela bänken, en bra bit ut på golvet och fyllde en vas, kastrullen..osv:) Aha.. Jag fattar 🙂

Givetvis var ju den där jäkla kranen trasig, varför inte liksom, så det går ju inte att stänga av. I stället kan man välja på att stå med två fingrar över varsitt hål resten av vintern eller ringa en rörmokare. Jag ringde en rörmokare. Motvilligt. Men man måste ju. Det blir skitråkigt att stå i garaget ju. Fast varmt om man står precis vid elementet 😉 Så nu kommer de på tisdag eller så.

Kan sånt här tänkas gå på hemförsäkringen tro?? Måste kolla det. Ett element lär sitta där eftersom vi har en vattenkran som annars fryser…och det är kul nästan alltid.

Extra roligt är det ju att ta hand om all skit som nu var blöt … Har man inte jobb så kan men ge sig på att man får, och har man mycket annat att göra så kan man ge sig fan på att man får massa mer;)

Jag älskar mitt hus, men sådana här gånger känns det väldigt lockande att bo i en hyresrätt där man ringer nån gubbe. Fast just det ja, det finns inga tillräckligt stora, så var det ju.

 

Jag packade klart loppisgrejorna, och sen packade jag in dem i bilen, sen fortsatte jag med att packa in all återvinning som blivit blöt, det var mest sådant, för att ta det till tippen dagen efter.

Sen var jag tvungen att åka och handla mat, och sen var det skönt att Patricia lagade mat ♥ medan jag röjde med diverse i garaget. Syrran kom som vanligt, och innan det var färdigt var klockan halv två på natten innan hon får hem. Vi hade hemliga diskussioner i köket som inget fick höra 🙂  ( tomteverkstadsdiskussioner)

 

På lördag så klev jag upp och åkte med grejorna till skolans parkering där de togs emot av några föräldrar, och sen vidare till sopstationen för att tippa av all skit. Fatta vad mkt återvinning det blir!

Sen hem för att göra klart min skoluppgift som skulle skickas in senast idag, och fick iväg den efter några timmar, skönt. Till träningen, och så hem igen och fortsätta med andra uppgifter till skolan, och göra Paolos utmaning, och tvätta samtidigt som jag rotade i klädkammaren efter nån julgrej. Blev förbannad på nån unge som bara ställt ut en kasse med diverse kläder där. De vill inte ha dem, men det är svårt för mig att veta vad det är när de bara dumpar ut dem….arghhhh.

Hittade albumen med ungarnas fotografbilder från när de var små:) Vilka kan det här vara då?

 
tvillingar twins

Hur galet är inte det här? Att de här småtvillingarna nu är längre än mig båda två…

Sex månader gamla är de på bilden, Robban och Corrinda ♥

Nästan alla barn är fotade hos fotograf vid 6 månader och 1 år…inte Jordan och Jamie, för det blev svårare och svårare att komma ihåg det, och motivera kostnaden….när jag har en bra kamera själv. Men nog är det speciellt ändå. De är fotade de med, bara inte vid just samma ålder.

Vissa av ungarna har jag skitsvårt att se vem det är… Lovelia och Novalie tex…funkar att lägga bilderna intill varandra då ser man, men jäklar vad lika de flesta av dem är som små. Skapta ur en och samma form helt klart 🙂

Så småningom så gick jag upp till soffan och fortsatte med att genomsöka internet efter julklappar 🙂

 

Idag har jag varit på vift hela dagen, jag åker till skolan på tisdag och det är massor som måste fixas innan, och sen blir det jul….galet.

Nu ska jag hoppa i säng, fast först måste jag duscha, efter mina 15 med Paolo som jag gjorde för ganska många timmar sen, men sen liksom har skjutit på;)

Smart va…eller inte.

 

Nåväl…

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Sandra

    Tror att Carola känner själv hur långt det går att vara envis och när inte ens det hjälper längre. Förhoppningsvis kommer det räcka ända tills hon blir bekymmersfri. När det inte går att diskutera med den andra parten längre, så får man gå på känsla. Heja dig Carola, du är så duktig och tack för en äkta och värdefull blogg.

  2. M

    Jag fattar inte att tingsrätten godkänner de ynka timmarna han begär att få träffa barnen? Eller att han då i stället får mer lägga mer pengar på ungarnas liv o leverna i alla fall? Som han vill ha det: varför ska då han få bestämma att du inte ska flytta långt. Blir så irriterad på att den som orsakar hela härvan ändå är den som kan diktera villkoren . GAAAHHH

    1. Kristina

      Om P inte vill träffa barnen mer än några timmar så är det ju hans förlust. Varför strida om det ? Inte mår barnen bättre av det i alla fall.

  3. Morgis

    Åååh du och jag delar samma tankar gällande hus vs hyres. Tänk så bekvämt det vore att bara hyra….meen jag älskar ju mitt Skrutthus. Och det är inte lätt att hitta något som är tillräckligt stort, ens när en som jag är själv med ”bara” fyra Ungar (fast jag hade gärna haft nio jag med hihi).

    Heja heja och kämpa på!!

  4. Cissi

    Du är grym!
    Förstår dock resonemanget.
    Det blir sällan som man tänkt sig i en skilsmässa.
    Juridik är en sak, känslor en annan.
    Ibland har man ju inte riktigt möjlighet att välja.
    Verkligheten bankar på dörren oavsett.
    Du gör ett fantastiskt jobb.
    Men vi är många som har varit tvungna att tänka om. Lämna nätverk och trygghet för ekonomins skull.
    Det P gör är förkastligt på alla plan.
    De flesta råd du får är nog av ren omtanke.
    Vad är tillräckligt stort? Tillräcklikt nära?

    Carola: skillnaden är väl kanske att jag är så in i helvete envis att jag vägrar ge mig. 🙂 Han ska se till så barnen har det bra, jag kommer aldrig ge mig där. Så länge han har en bra inkomst ska han inte tjäna en krona på att dumpa sin familj. Inte annars heller för den delen. Vi var två om att skaffa barn och vi ska vara två om att ta hand om dem. Juridiken borde fö skrivas om det är sjukt att man bara får lämna sina ungar.
    Jag vet att råden är av omtanke ❤️
    Och tillräckligt stort är svårt att säga, det beror så mkt på planlösning osv
    Tillräckligt nära är HÄR:)
    Ja idiotförklara mig, det är ok men jag tänker inte ge mig utan strid

  5. Anna

    Inte finns något som passar..? Det lär det väl göra någonstans om man är beredd att flytta på sig, det finns ju många storfamiljer och de bor ju också någonstans. Håller med om att ditt ex är en stor jävla skitstövel, minst sagt, men om du fortsätter att stoppa huvudet i sanden och tänker”varför ska jag ändra på något när han gör som han gör”, så kommer det ju sluta med att du ändå står utan bostad? Moral och lag är inte samma sak och han har ju lagen på sin sida här, tyvärr!
    Du är en grym kvinna och hur än det går så är du den som går stark ur detta tillsammans med alla fina barnen. Han går ur detta som en ynkrygg och något annat är han heller inte värd! Kram!

    Carola: jag har skrivit liknande svar nån annanstans 🙂 . Jag ger mig inte utan strid. Så är det bara. Lagen må vara som den är, men man kan inte bara lägga sig ner och dö. Jag kan bråka ett tag till. Kram!

  6. sofia

    Tror att folk förstår. Däremot går ju inte ekvationen ihop att inte vilja arbeta innan alla barnen går i skolan och ändå ha råd med underhåll och renovering av hus som ensamstående. Finns många som tar hjälp av sina föräldrar för att kunna sköta sitt jobb när barnen är sjuka. Kanske du måste ta hjälp av dina föräldrar. Sen tycker jag att det är bra att du studerar för att kunna konkurrera om jobben. Men jag tror att en högskoleutbildning vore bra. Kanske ett generationsboende med dina föräldrar kan bli aktuellt för att kunna studera, vad vet jag. Det är säkert en lång process innan du kommit fram till vad ni har råd med, men jag tror inte att barnen tar skada att flytta till en mindre ort för billigare boende.

    Carola: har du läst bloggen ? Om så, har du verkligen missat hur mkt mina föräldrar och syster hjälper mig?
    Generationsboende kräver ett ännu större hus och varken jag eller mina föräldrar vill bo ihop. Varför ska deras liv bli sämre för att min man drog? Högskoleutbildning.. Ja vi kommer kanske dit så småningom, men just nu klarar jag inte det. Jag skulle ha svårt att fixa all närvaro speciellt under de perioder när något barn är sjukt hela tiden.. Jag börjar här.
    Och så flytta… Jag säger inte att jag inte vill jag säger att jag inte har råd och att det inte finns tillräckligt stora bostäder . Ska jag byta ort tappar jag hela mitt kontaktnät som jag är helt beroende av för att klara mig. Dessutom får jag inte flytta långt utan hans tillåtelse..
    Och till sist.. Varför ska JAG slå knut på mig själv för att få allt att funka medan han bara gör som han vill? Vi är båda föräldrar.

    1. Maria

      Peter och Mirka har lämnat stan och dessutom inom loppet av några år flyttat två gånger med hela barnskocken och det verkar ha gått alldeles utmärkt.

      Carola: ja därför vet jag vilket jobb det är, jag är dessutom ensam, de är två. Jag säger inte att jag inte vill flytta, jag säger att jag inte har råd och att det inte finns något som passar oss.

    2. camilla

      Bara en sak om tillåtelse av exet att flytta långt!! Mitt x skrev inte på när jag flyttade så folkbokföringen el vilka det var konmer inte ihåg…godkände det utan hans underskrift!! Med motivering att barnen bodde och stog skriven hos mig!! Så där fick han ..bara pga tjurighet.

    3. Sofia

      Vi som följer din blogg hoppas såklart att exmaken ska ta sitt förnuft till fånga och jag vet att din familj hjälper dig. Det jag menade var att om din exmake inte vill vara pappa längre och om det inte går att tvinga honom så hoppas jag att någon annan hjälper dig den dagen du måste ta ett jobb för att kunna försörja er, t ex när barnen är sjuka.
      Sen finns det många högskoleutbildningar på distans, då blir inte all närvaro ett hinder, men det vet du säkert.

  7. Anki

    Hjälp, så lika Robban o Jamie var när de var ungefär i samma ålder eller det är bara jag som tycket det?
    Du är enorm Carola o önskar att jag hade haft en smula av din ork, energi o kunskap om det mesta 😉
    Önskar dig en bra vecka!
    Kramar från Skåneland

  8. Camilla 33 år och 10 barnsmamma

    Jag beundrar dig och hur du klarar allt,jag hade varit ett vrak..
    Man klarar kanske mer än man tror,men är grymt imponerad,jag hade inte köarat hälften av vad du gör men bilar och huslagningar o nu element 😀
    Hoppas han får sitt pay back snart.
    Kram Camilla

  9. Ulle

    Tycker oxå du drar ett jättelass i vardagen. Har varit där själv med snarlik upplevelse , lämnad med flera barn , dessutom gravid. Önskar ingen den smärtan…..men när man kommer till insikt att så här är det & kommer det att förbli då måste man flytta fokus. Om jag tolkar rätt vill P sälja alt bli utköpt från sin del av huset . Förmodligen för att kunna skaffa större boende så han kan träffa barnen hemma i sitt hem inte hos C. vilket jag tror förklarar varför umgänget tillbringas på ett Lekland. Alla som hejar på att C ska få behålla huset & P ska vara med & betala lån driftkostnader, underhåll (på huset) osv gnäller samtidigt över att han inte träffar barnen särskilt ofta ….. där tror jag mycket av förklaringen ligger. 8 underhåll a dryga 1200 kr + alla kostnader på hus bil mm. Nix jag tror inte han har det så fett att han kan skaffa ett större boende i dagsläget. Känner som Camilla ovan….ibland blir det inte som man tänkt , man får släppa & omprioritera. Om man har 1 , 4 lr 9 barn ihop…..VAD spelar det för roll när man pratar om hur barnen mår ? Många barn får tyvärr uppleva skilsmässor…..eller sjukdom lr annat som kastar om livet . Och faktiskt så klarar dom en flytt tro det eller ej. MEN även jag tycker det är bedrövligt att inte BRY sig om sina barn….det är nämligen gratis Perra !

    Carola: nä, han vill inte ha barnen mer än så här!!! Det är ju det som är grejen. Hade han velat ha barnen mer hade det inte varit nåt, då hade vi fått sälja och skaffat nytt på varsitt håll, och sen delat på allt. Nu vill han leva ensam, och träffa barnen citat ” nån gång ibland” och då är det en jäkla skillnad .ska jag ha allt ansvar för barnen ska han se till så det funkar. Han får köpa sig fri helt enkelt. Alternativt ta sitt ansvar!
    Umgänget för 2015 är redan inlämnat och det suger ungefär lika illa som 2014s, och det är helt enligt hans önskemål.

    1. Ulle

      Ja du Carola….var väl ett önsketänkande från min sida att han nånstans därlångtinne. ..ändå vill ha & vara en del av sina barns liv. Det är tragiskt & för mig helt obegripligt hur man som förälder kan stänga av så ??? Kram på dig & ha en fin dag ☺

  10. Lena

    DU är fantastisk!!! När jag läser allt vad du gör o hinner med blir jag trött av att bara läsa om alla saker du hinner med på en dag.Tycker du är Så duktig som klarar allt detta själv.Det finns inget som du inte klarar att styra upp.Hoppas verkligen att din fd man tänker till lite snart när det gäller hus o sina barn.Trots att du har den ena motgången efter den andra verkar du så stark .Jättebra att du tränar o tar hand om dig själv så gott du hinner.Din styrka är nog dina fina barn o syster o familj.
    Adventskramar från Småland

  11. Sandra

    Du är verkligen en superkvinna och mamma! Dock förstår jag inte, 500 000 är ju jättemycket pengar för kontantdelen för att köpa lägenhet/villa och du borde kunna köpa något hyfsat bra för detta med lönedelen. Det är ju inte så att man cashar sitt boende utan pengarna är ju som sagt för kontantinsatsen till ett lån. Lycka till!

  12. camilla

    Finns nog flera sidor att se på saken…jag var tvungen att flytta. Sälja djur byta skola till ungarna och flytta ifrån mina vänner…för hur jag än vred och vände så va jag tvungen att se ekonomiskt funkade det inte.lån och drift fixade jag m näppe….men om något skulle gått sönder underhåll på kåken …fanns inte möjlighet till det.Exet så klart ville ha sin del för att kunna köpa sig något nytt…mitt jobb som bara var kvällar och nätter fick jag byta! Sämre betalt och trivdes inte så vidare.Men idag så vet jag trots alla förändringar till det mycket sämre så börjar jag få distans och är så stolt att jah fixade allt.Och någon dag ska jag köpa en ny häst och en liten gård.

  13. Lavendel

    Så enig med deg Lisbeth!! 🙂

    I tillegg er dette barn som har mistet sin trygghet, fått livet snudd på hodet. Det å rykke de opp fra alt det trygge som er igjen er hjerteskjærende synes jeg. 🙁

    Klart man må tilpasse seg…men det går an å bruke hodet, legge tilrette for barna. Carola’s ex må ha mistet fornuften på veien et sted…..Det er jo utrolig at dette er samme mann som Carola en gang holdt av. 🙁

    Klem til deg Carola <3

  14. Lisbeth

    Kommenterar sällan, men ibland blir man aningens, aningens irriterad…
    Kanske man ska läsa Carolas lilla klipp och fundera lite till innan man kommer med råd om att flytta ut på landet. Tror ni på fullt allvar att C inte tänkt över alla möjliga och omöjliga utvägar?
    Om man tror att det är enkelt att flytta med 8 barn med allt vad det innebär av skolbyte, det sociala nätet som försvinner och alla kostnader som uppstår får man nog fundera en vända till.
    Och tror man dessutom att man kan flytta med omyndiga barn utan den andre vårdnadshavarens tillstånd, får man läsa på lite till.
    Det är så himla lätt att slänga ur sig en massa åsikter om saker man inte vet.
    Det är också väldigt lätt att såra och göra andra illa genom att försöka tala om för dem vad de bör göra eller inte göra. Och det är väldigt lätt att sitta bakom en skärm och häva ur sig sarkasm och elakheter. Om det tycker jag inte. Det är fult och fegt.
    Hur tänker ni, när ni tror att en ensamstående, studerande kvinna med 8 hemmavarande barn skulle få bolån för en villa i 3 miljonersklassen (eller mer)??

    Carola, jag var en gång i en liknande situation, fast jag har bara två ungar. Jag är hemma efter en svår trafikolycka, så ekonomin har ju inte varit något att skratta högt över. Det var ett kvalificerat helvete, för precis som P var det enbart egna pengar och egna välmåendet barnens pappa brydde sig om. Det var fritidsaktiviteter som inte klarades av pga ekonomin, dåligt med kläder och när ungarna var hos pappan blev det i bästa fall rester annars två-kronors nudlar till middag. Nu, 15 år senare, sitter han med en go, rund plånbok ensam på jul. Jag har inte mycket pengar, men jag har barnens kärlek istället.
    Jag hoppas det löser sig för dig och ungarna.
    Kram

    1. camilla

      Nä just det..!! Ensamstående m 2 3 6 8. barn eller vad du vill får inte ett lån och INTE om man är arbetslös!! det fattar väl alla.Om jag inte kan låna dom pengarna och banken säger stopp!!! så måste jag väl såklart hitta en annan lösning.Vad man vill är inte desamma som att det fungerar.Banken skulle nog skratta om någon arbetslös ansökte om ett lån på någon miljon. Skriver detta ur min situationer…är inte arbetslös m ensamstående m medel inkomst men jag får INTE låna dom pengarna.Och tyvärr bankerna tar INTE hänsyn till barnens situation och trygghet.

  15. Maria

    I mindre städer ute i landet hittar du fina hus för 500 000kr som ligger i närheten av centrum och skolor och du själv kan fortsätta plugga på distans. Kolla på Hemnet så får du se.

    1. Karin

      Finns billigare även här. Antar att det var ett skämt när hon lägger upp den lägenhet som var i tidningen idag som ett av de dyraste utropspriserna i Uppsala någonsin. Om man inte vill ha en 1:a på den bästa adressen i stan så kommer man långt under 90 000 kr per kvadratmeter. Skulle tro att där Carola bor idag är priserna på 25000-35 000 per kvadratmeter.

  16. M

    Precis som andra skrivit här: så länge även P står skriven på huset så ska han betala hälften av alla undehålls kostnader på huset. Och det ska alltså gå utanför underhållsbidraget! Utan pardon!
    (Märkligt om inte din advokat talat om detta för dig/ meddelat P vad som gäller. Och det från dag 1 som han drog!)

    1. Karin

      Jag har uppfattat att han gör det. C har väl skrivit att hon kanske skulle klara av att betala för huset skälv utan nya lån. Det har jag tolkat som att P fortfarande betalar eftersom hon inte vet om hon klarar det själv. Det är väl även en förklaring till att han nu vill bodela. Har även förstått att han betalat bilförsäkring och skatt. Jag tror han har betalat för mer än barnen.

      1. My

        ja hon har ju skrivit tidigare att det inte har varit dessa pengar som varit problemet utan att hon helt enkelt vill ha huset själv utan att behöva lösa ut detta eftersom att hon i dagsläget inte har råd.

  17. Ulrika

    Tråkig och negativ text eller, lät ju mest som att du slapp göra saker för att du har många barn eller att du köpte dig ur olika insatser. Den uppfattningen har inte jag fått på din blogg i alla fall.

    Jag hör ju till dem som älskar att göra saker för mina barn som innebär att de rör på sig. Och tycker faktiskt inte att det är så mycket som krävs av föräldrar via aktiviteter (om man inte valt hockey då….), i alla fall inte där vi bor. Tråkigt att det negativa med aktiviteter ska komma i fokus, det ger ju så mycket mer tillbaka i form av motion, både för kroppen och hjärnan. Så hemskt mycket är det ju inte som krävs av föräldrarna eller? Det måste ju ändå va bättre än att barnen sitter och degar ihop framför Ipad och tv-spel….

  18. Lina

    Grattis till framsidan! Det borde vara svårt för din ex man att blunda från det ansvar han har smitit ifrån när hans familj är synliga både här och där. Som någon skrev här bland kommentarerna; borde inte din ex-man bidra till allt fortlöpande underhåll av huset om han nu äger halva? Hoppas att han vaknar upp och tar sitt ansvar snart! All heder till dig som kämpar på Carola!

  19. Ylva

    Du skriver att folk inte fattar. Men jag tror att alla fattar alldeles utmärkt att:
    Du inte kan/vill lösa ut ditt ex ur huset.
    Du inte är kreditvärdig eftersom du inte har arbete.
    Du inte vill flytta från området där du bor.
    Du inte vill lämna barnen på barnomsorg.
    Du tycker att dit ex ska bidra med mer än 1273/barn i månaden
    Du inte gillar de tider han kan umgås med sina barn.
    Det fattar folk men sedan går åsikterna isär

  20. cappicio

    I den perfekta av världar så skulle P självklart vara med och dela kostnaderna. Men han verkar inte så intresserad av att bidra med några pengar mest bara tjäna pengar. Juridiskt och moraliskt stämmer inte alltid överens med andra människors syn på saken

      1. camilla

        Tillägg…annars ska det stå att hon förvaltar egendomen tills en ev försäljning.Reparationer och underhåll tillfaller båda ägarna så länge inte något annat är inskrivet.

  21. camilla

    Så länge han står som halva ägaren ska han betala/ dela på alla kostnaderna.Om Carola fixar och gör förbättringar gynnar det ju en ev.försäljning sedan ..och den delen vill han ju säkerligen ta del av.Han ska betala undethåll/ reparationer på huset så länge han är delägare punkt slut!!

  22. DeMarkey

    Vilken grej att komma ut i tidningen också, du är stark och du kommer att klara det här. Det hoppas jag i alla fall. på nått sätt finns det alltid en väg ut, kanske inte alltid som man vill men det är viktigt att minnas att det alltid finns en väg ut i alla fall. Med rätt inställning i livet, kommer man långt, du verkar ha rätt inställning.

    Heja dig!

  23. Birgitta

    Hej Carola!

    Vet precis hur du har det med ditt ex. Har varit i samma situation för hundra år sedan.
    Behöver inte säga så mycket mer. En del karlar blir aldrig bättre och kommer aldrig att ändra sig.

    Jag själv blev bara starkare och starkare ju längre tiden gick. Började plugga och fick ett kanonjobb och tjänade mer än mitt ex. Det gick inte att trycka ner mig i skorna.

    Tycker att du är helt otrolig som klarar allt själv. Barnen skall vara glada att de har dig som mamma.

    Kramar

  24. Jenny

    Carola!,du är verkligen en stark och fantastisk kvinna. Är verkligen så imponerad av dig , hoppas verkligen att du får slut på dina beskymmer med exmannen om husfrågan osv .
    Du har en fin familj och du är värd att få njuta och slippa beskymmer , vet hur allt sådant skit du går igenom tär psykiskt på en, styrkekramar till dig!!!/Jenny

  25. Lavendel

    Jeg vil også se om du får til å legge det opp. 🙂

    Varme tanker, jeg heier på deg tøffe, sterke kvinne.
    Jeg klarer virkelig ikke begripe den situasjonen du ble forlatt i. 🙁

  26. Eva

    Lägg gärna upp en bild på artikeln om du hinner med det, satt länge å letade på unt´s hemsida utan att hitta den. 😉
    Många kramar till dig och din härliga familj.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting