Allmänt

En timme senare…

Hello alla och God fortsättning på julen, jag hoppas att ni alla hade det toppen, hur ni än valde att fira jul:)

Tusen tack för era god jul-häslningar ♥

Jag har med flit låtit bli att logga in och skriva om vår jul eftersom jag faktiskt inte kände för att sabba er julstämning 😉

En timme efter att jag postat förra inlägget började Jamie kräkas. Och kräktes sen först varje kvart sen varje halvtimme till framåt halv åtta på julaftonsmorgonen. Vändorna mellan sängen och toaletten med en hink var många, och varje gång såg jag vårt skinande hem och den vackra julgranen och funderade på hur i helvete det skulle lösa sig för övriga barn. Jamie var med död än levande till sist, men när det lugnade sig där på morgonen sov han oroligt några timmar, och jag med, med ett öga öppet och reflexerna påkopplade. Min renbäddade säng och det fräscha sovrummet var nu allt annat än mysigt, det stora dubbeltäcket ligger på vädring, maskinen snurrade och vi har ännu ett nerkräkt täcke på vädring, som jag inte ens fått av påslakanet på, hoppas bakterierna fryser bort!

Ungarna kom insmygande vid 11 och var glada och förväntansfulla, men insåg ju rätt fort att det inte var så jättebra.. De blev oroliga över hur vi skulle göra, men efter att ha ringt mina föräldrar och syster så var vi lika välkomna dit ändå, och även Janelle kände att fira jul tillsammans skulle vi göra ändå ♥

Själv hade jag med min fobi troligen ställt in hela julen 😉

Så det var ju bara att rappa sig in i duschen och sen försöka få till nån slags julfeeling:)

Jamie var seg, och hungrig, och törstig och ledsen, men ändå vid hyfsat mod, grejade runt lite hos mormor och morfar innan han slocknade på soffan. Han fick ju ändå inte äta något, stackars barn.

 

Vi åt god julmat, och sen var det ju såklart Kalle och hans vänner, alltid, det går inte att missa, och det är så kul när vi alla sjunger med  Askungens små möss när de syr klänningen 🙂

jul14

 

Medan övriga såg slutet på Life of Brian så röjde syrran och jag i köket, när vi fått iväg mamma som helst inte vill ha hjälp;) och så småningom packade vi in oss i bilen och for hemåt.

Jamie däckade i Patricia säng direkt och missade tomten när han kom:

jul14 tomte

 

 

Kanske lika bra, han hade nog bara blivit rädd, ännu mer än om han inte varit sjuk. Nu hade han hundra graders feber åxå. Övriga barn var som vanligt både rädda och förtjusta i tomten:)

jultomten

 

Sen utbröt som vanligt det stora julklappsöppnarkaoset, helt som det ska vara:)

Mina fina ungar var så nöjda och lyckliga över sina julklappar, och det var små pip och förtjusta utrop hela tiden ♥

Jamie vaknade och satt i köket med Patricia och fick hjälp att öppna sina paket, han var rätt pigg en stund, men fortfarande hög feber, och hinken var i ständig beredskap. Han fick bla en helikopter som var mycket uppskattad.

helikopter jul 14

Jag vet hur man köper sig lite lugn och ro:

surfplatta jul 14

 

Surfplattor till alla:) prisa skatteåterbäringen;) eller nåt, kanske mer tack CSN som strulat med mina utbetalningar hela året, och det blev lite trevliga pengar i början av december. Sen var det väldigt fina priser på plattorna, och jag vet ju att det är något som alla ungar uppskattar mest av allt, alltså var det ett enkelt val:)

Plus lite av varje, Lovelia fick bla en efterlängtat väska man själv färglägger, Novalie Starcoins på Starstable ( ett dataspel) och Trixie ska lära sig sticka med hjälp av en jättefin bok, ska skriva mer om den sen, det är en ny bokklubb som verkar superbra 🙂

Jordan och Jamie fick radiostyrda bilar, och Jamie en ny gitarr av mormor och morfar, hans gick halsen av på precis dagarna innan jul.

De stora barnen fick mycket kläder, Patricia och Corrinda hade själva fått beställa, och även om Patricias inte kommit än så var hon medveten om det. Robban dressade vi upp, Patricia och jag shoppade så snygga skjortor, tröjor och huvtröjor åt honom ( på rea, toppen)

Janelle drunknade i paket:) hon hade fullt sjå med att titta på sina småsyskon när de öppnade, hon strålade ikapp med dem när de blev lyckliga över innehållet.

Jag har beställt en hel del från Fyndiq i år, asbehändigt, och Janelle hade ägnat sig åt nätshopping hon med, från olika sidor, den här bla, tror den är från Fyndiq

klocka

En väggklocka, så söt, att den kan vara den finaste någonsin:) Kroppen och tuppkammen och träden är klistermärken. Så rackarns gullig:)

 

Mamma och pappa drog sig hemåt vid 21-tiden, och syrran skjutsade hem dem och kom sen tillbaka och så satt vi och snackade och drack te, innan hon skjutsade hem Janelle. Jamie avslutade med att säga hej då i hallen och sen kräkas..mysigt. Men det verkar ha varit det sista, ta i trä! Jäkligt mkt trä!!!

Han fick vara uppe en stund till när de åkt och vid midnatt körde jag alla barn i säng, för jag var så slut. Jag hade slumrat en stund till Kalle Anka, annars hade jag aldrig orkat med hela dagen:)

Novalie var orolig att bli sjuk, och kanske ( mkt troligt) orsakade jag det genom att beordra alla att ta med hinkar till sina sängar, just in case..men jag orkade inte behöva sanera ytterligare sängar på natten.. Better safe than sorry, kände jag, och sen gick jag in till mig, checkade Jamie, lade huvudet på kudden och tvärslocknade, och sov som en stock hela natten, för att vakna av en pigg Jamie vid tio eller så. Holy shit vad det var välbehövliga timmar!

 

I alla år, har vi haft juldagsmiddag hos min mormor, och när hon dog för snart 12 år sen, så övertog jag den. Hos mormor var det alltid fullt julbord först, sen oxfile och potatisgratäng med svampsås och vanlig sås, sen ostbricka, så glass,grädde och blåbär,hallon. jordgubbar. Och så kaffe, kakor och choklad. Och jag har säkert missat nåt:)

Vi åt i timmar, och det var galet mkt mat.

Hos mig har vi skalat ner det till oxfile och potatisgratäng, bär, grädde och glass. Lika gott att bara ta det väsentliga;)

oxfile

 

Oxfile är verkligen budgetmat;) (not) och det hör inte till vanligheten att det äts i det här hemmet, det är gott, men inte så gott. Nej, det var inte jag som betalade 🙂

Det var väldigt gott, och i år som förra året så köpte vi sån här färdig gratäng på påse, det är ju slött, men på julen får man vara slö:)

oxfile

 

Syrran försökte sig på en svampsås, och det blev sååå gott! Mamma får som alltid göra  den vanliga såsen, jag tycker inte min blir lika god.

Tre kilo oxfile, vi hade en liten bit till, gick åt nästan hela, och tre kilo gratäng tog sopslut. Mamma, pappa, Petra, Janelle och Simon var gästerna, och vi hade en väldigt trevlig eftermiddag/kväll.

julmiddag

 

Min fina familj ♥

Nu är min stora önskan bara att alla får hålla sig friska!

Jag känner att det är alldeles tillräckligt med skit nu, men antar att det kommer mera..

 

Idag hade någon umgänge, men eftersom barnen absolut inte vill träffa farmor och hans nya, så vägrade de åka med dit. Han fattade ju som vanligt inget, utan körde över barnens ” vi vill inte träffa farmor och Toy” med att de ju var jättesnälla…gahh, jo det är de såklart, bara inte gentemot barnen. I deras ögon har de blivit stora syndabockar. Toy tog deras pappa ifrån dem, så ser de det, och farmor…hon skiter ju högaktningsfullt i dem, det är ett år sen hon såg dem sist, och då gjorde hon barnen ledsna genom att ge honom och den nya en gemensam julklapp.Märk väl att han FORTFARANDE inte förklarat för barnen vem hon är och varför de ska träffa henne. Ett av barnen åkte med, men övriga ville hellre att han skulle komma till dem och fira jul med dem i helgen så de slapp de andra två. Det var en rätt tråkig sms konversation mellan mig och någon i morse, och jag har extremt svårt att fatta att han inte begriper ett skit. Att man inte fattar hur illa man gör sina barn. Morr. Nu måste jag dras med honom här på söndag åxå. Fan. Men det gör jag för barnens skull.

 

I stället åkte vi på fika hos en kär vän 🙂 Ungarna som önskade det, och visst. Jag måste beställa tid för att byta till de nya vinterdäcken för saaatan vad kassa de här är! Smörklick på en het potatis fick en ny innebörd… Inte hela tiden så klart, men bitvis. Jag upprepar Dustin Hoffmans replik från Rainman: Im a very good driver… tusen gånger för mig själv när det är sånt väglag, det och något nån sa: Sluta aldrig köra. Alltså, gör inte som många när det krisar till sig, släpp ratten, blunda och skrik;) utan styr ända tills bilen står still. Kloka råd:)

 

Hemma blev de sura som fan för att de var tvungna att äta oxfile idag med, de ville ha tacos, det är ju fredag!!  😉 Men eftersom det är en juldag snackade jag mig ur det, och köpte mer potatisgratäng på affären, och mutade med chips.

 

De fick massa filmer i julklapp, och nu har deras dvd lagt av, samtidigt som ps2 de haft och spelat filmer på, så jag tänkte se om jag hittar nån enkel variant i morgon, nån som har nåt tips? Den ska inte vara avancerad och bara funka till att se dvd på.

Jag vet att jag såg nån på net on net när jag letade till husvagnen förra året, men gillar inte riktigt den affären, känns mest bara skitstort:) men okey då, får leta.

 

Vad jag fick i julklapp??

Ja inte var det friska barn, eller sinnesfrid;) och inte heller ett par miljoner.. men jag fick massa kärlek, och väldigt fina julklappar, så jag måste ha varit snäll hela året:). Några av dem ska ni få sen sen, men nu ska jag fortsätta se på film med Patricia!

Jag fick förresten leopardtajts av mamma (!!) som jag inte alls känner mig bekväm i, men det är tydligen helt ok att ha…jag försökte få hänga med Patricia och hennes kompis ut igår, men fick onda ögat 😉

Haha, närrå, jag var välkommen sa de, men vem fan orkar partaja?? Leopardtajts eller inte 😉

 

Jag hoppas att ni andra fick vara friska, för det är mkt roligare då.

Vi hörs i morgon igen, sov så gott nu

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Anette

  Håller verkligen med Anna här uppe!!!!!! Att Carola föraktar och hatar P, T och svärmodern är mer än förståeligt för de har inte betett sig moraliskt och så som man ska göra!!! Ni som vill skylla på någon får skylla på dem! Inte på Carola som gjort det hon ska göra och som finns där för sina barn. Fy fan att ni täcks va så hemska att ni kommer med anklagelser om att C inte varit tillräckligt pedagogisk och att hon dragit in barnen i detta!!!!! Vem är det som vänstrat och som lämnat sina barn?

  och om farmor…. hade hon haft verklig omtanke om barnen hade hon väl försökt höra av sig oftare. Räcker inte med en julklapp e.d. för att allt ska va ok.

 2. Susanne

  Håller med föregående kommentar! Den där ynkryggen P borde bara skriva över huset till Carola nu direkt och vara tacksam att hon tar hand om deras barn då han inte vill. Se till barnens bästa och skit i pengarna!

 3. Anna

  Det är pappan som lämnade utan en förklaring till sina barn. Det är pappan som.VALDE att inte träffa sina barn på lång tid. Och det är pappan som nu VÄLJER att träffa sina barn mycket sällan och då alltid på ett lekland. Har man en familj och en partner sen 27 år så är man fan skyldig att prata förklara berätta att man lämnar. Inte bara sticka. Och Perra har inte tagit sitt ansvar inför sin fru eller sina barn. Och att sticka iväg på 6 veckors semester och bara lämna sin familj i ångest och sorg är vidrigt. Och detta försvarar du Annika? Empatilöst. Farmor hör ALDRIG av sig. Även farmor lämnade sina barnbarn och tog emot den nya med öppna armar. Det är vidrigt. Den nya kvinnan är vidrig och falsk. Hon låtsades vara schysst passade tom Jordan vidd något tillfälle. Hon var anställd
  och VALDE att bli ihop med en gift man och ljuga Carola rakt upp i ansiktet. Det är vidrigt och omoraliskt att knulla med en gift man och stå framför hans fru och låtsas om som man är renhårig. Perra och hans nya ljög och var falska och lät och låter barnen lida. DET ÄR DERAS FÖRBANNADE ANSVAR.Som far åker man inte iväg med en anatälld i sex veckor ligger med henne utan att först ordna upp det hemma.Det är fegt. Han lämnade Carola och sina barn i djupaste förtvivlan utan en enda förklaring. Efter 27 år ihop så valde han bort hela sin familj och tyckte och tycker att Carola ska vara glad…och barnen ska tycka det är ok att deras pappa fegade ut och knappt vill träffa dem. Nej detta är faderns ansvar och inte Carola som har varit tvungen att plicka upp bitarna som han borde ha städat upp efter sig och TRÖSTA GRÅTANDE BARN FÖR ATT HAN OCH DEN NYA KVINNAN TYCKTE ATT DERAS KÄNSLOR OCH LUST FÖR VARANDRA VAR OCH ÄR VIKTIGAST.Om en kvinna lämnat hela sin familj och flytt utomlands med en yngre anställd hade detta aldrig accepterats. Inte fan ska Carola ursäkta faderns vidrigheter när han krossat sina barna hjärtan!! Den nya kvinnan är hjärtlös. Det kallas moral att INTE INVOLVERA SIG MED NÅGON SOM ÄR GIFT OCH LJUGA FÖR DENNES FRU.OCH OM JAG VORE HON SKULLE JAG ALDRIG VILJA VARA MED EN MAN SOM SKITER I SINA BARN. JORDAN OCH JAMIE VAR JÄTTE SMÅ NÄR HAN ÖVERGAV DEM FY FAN.

 4. Helena

  Carola, du är bäst!!! Så klart bli barnen påverkade om en pappa reser sig upp och bara lämnar allt. Man kan tror att man kan vara pedagogisk uti fingerspetsarna med sina barn men tyvärr funkar det inte så, barn ser och förstår ändå. Men Jag tror inte att du ska se Perra som ett offer för varken Toy eller farmor, han har valt, aktivt eller passivt. Ett val han kommer att förlora på..stort!!

 5. Anita

  Men hur svårt är det egentligen att förstå det finns en gräns för hur mycket skit man kan ta, hur mycket svek man orkar med.
  Har följt din blogg ett tag och är grymt imponerad över hur bra du fixar allt med barn,hem, utbildning och det gör du som ensamstående dessutom.
  Önskar dig en riktigt god fortsättning och ett kanonbra 2015.
  Anita

 6. Annelie

  Va stark du är som orkar kämpa♡ förstår ju att du orkar för barnens skull men ändå. Jäkla skitkärring hon verkar vara den så kallade farmor. Kram till dig.

 7. My

  Om denna Toy är i förhållandet för att stanna (de har ju varit tillsammans länge nu) så hoppas jag att det med tiden ordnar sig med relationen till barnen. Relationen till farmodern är ju sekundär i denna trista situation. Med en sak är ju säker, det var Perra som valde att vara otrogen och sen vilja skiljas för att leva med sin älskarinna så ansvaret där ligger ju enbart på honom, tyvärr räcker det ju med att ena partnerns kärlek tar slut för att ett äktenskap ska ta slut.

  Hoppas att hela denna soppa med tiden kommer att enbart bli ett ruttet minne i en annars ljus framtid.

 8. Carina

  Men att det ska vara så svårt att fatt för vissa,jag tror nog att farmorn kan försvara sig,det är väl inget påhopp att berätta vad hon gjort,ändå så vet vi säkert inte hälften av vad hon gjort. Tur du är bra på att ge svar på tal,Carola,jag hejar på ditt lag:-)

  Carola: <3<3<3

 9. Annika

  Barn ska aldrig dras in i sådana här konflikter och tvingas ta ställning till sina föräldrar. De har varken kunskap eller förstånd till det.

  Carola: Nej det ska de inte. Vem säger att de gör det nu då? Men jag ska säga dig att det är i princip omöjligt att hålla dem ovetande om att deras pappa reste sig och gick hemifrån för att sen inte synas till på sex veckor, eller att han träffade dem hela 23 timmar på de första 18 månaderna efter att han dragit…DET är något du kunde stissa upp dig över, inte att jag irriterar mig lite på de där puckona som liksom inte gör ett skit förutom att göra allt värre…
  Jag har väldigt svårt att låtsas som att allt är ok, när jag ska ta hand om barnen ensam, för han vill inte längre, och dessutom vill han sätta sina barn på bar backe, för han vill ha loss pengar för huset. Jag tror att du inte läst riktigt, så jag ska kanske inte bli irriterad:)
  En sak är säker, och det är att jag sköter allt enligt konstens alla regler, men bara får skit tillbaka.

 10. Nettan

  Tycker absolut att du är en bra mamma som får allt att gå ihop. Jättetråkigt när ett förhållande tar slut. Dock förstår jag barnens reaktion gentemot sin pappa och farmor då du spär på ganska bra med negativa ord. Förstår att du blivit djupt sviken men om nu inte barnens pappa har vett nog att förklara för barnen så är ni faktiskt två som har ansvaret att förklara för barnen om att kärleken kan ta slut och att vuxna inte alltid beter sig vuxet. Tror att barnen i vuxen ålder kommer uppskatta om bara någon förklarat utan att döma. Barnen är förlorarna och att bli uthängda så här öppet på nätet är ngt som får rykten att gå. Det är aldrig en persons fel när förhållanden spricker och det är bara den ena sidan vi hör om.

  Carola: Hur ska jag kunna förklara något jag själv inte begriper? Ska jag hitta på nåt? Nåt som låter bra…kanske nåt som ställer honom i mindre dåligt ljus..eller vad? Min kärlek tog inte slut, jag tänker inte ta på mig ett skit i detta. Det var HAN som ledsnade, och han som valde att inte kämpa för sin familj,han som var otrogen och sen bara gick. Och i och med att han gick så lämnade han inte bara mig utan även barnen. Hur fan ska jag förklara det??? Jag kan inte se det.Det enda jag kan göra och det enda jag gör är att hålla mig till den sanning som jag lever i, och som alltså öven barnen lever i. Jag tror att det är det enda som i slutänden spelar roll. Sanningen kan såra, men det är mkt värre att såras av en lögn. Du får gärna sköta ditt som du vill, så fortsätter jag med sanningen.

 11. Annika

  Jag tycker det är fruktansvärt att ge sig på farmor utan att ha något annat att komma med än bitterhet över att sonen lämnat Carola

   1. Camilla hockeymamma

    Nu är det ju så att farmor satt ju liksom med möjligheten att om inte avstyra detta i vart fall hjälpa sin son som uppenbarligen inte förstår bättre hur man bäst sköter umgänget med sina barn,redan den gången han skulle till Thailand första gången borde ju farmor ha dragit i bromsen hade han inte kunnat vara ledig förut så borde han ju inte kunna det nu heller. Mitt sett att se på detta är att farmor har kletat sig fast som utspilld saft i sin sons liv och hon går inte att få bort hur man en gnuggar med svito,det blir bara värre.Vid normala separationer så brukar bägge föräldrarna lägga ner möda på att upprätthålla kontakten med sina barn för att de ska ta så lite skada som möjligt samt att det inte ska finnas utrymme för barnen att tappa kontakten.Om man fläskar i väg på semester i 6 veckor och därefter kommer hem och försvinner och aldrig kommer tillbaka mer så blir det enligt mitt förmenade väldigt knepigt att ha en normal fungerande föräldraroll och där man endast brevledes meddelar sig via sin advokat,svårt läge helt enkelt,syltfarmor har tydligen exremt svårt att förstå att ger man sig på barnens mamma så skadar man sina barn(barnbarn),nu tror jag mest att farmor sylt vill se om sin sons ev. ekonomiska förehavanden och därmed lägger ved på brasan om skyndsam bodelning trots att farmor sylt vet att mamman varit en hemmamamma under mycket lång tid och att skaffa sig en bostad som passar är näst intill en utopi.Man kan ju prova att gå i mammans skor ett par timmar så tror jag nog att de flesta skulle känna ett visst förakt för både pappan,farmodern och den nya kvinnan.En del undrar säkert varför mamman inte bara släpper detta och går vidare,detta är en chock och en sorg allt har sin tid att läka inte minst, men för att läka så måste läget vara stabilt,det går inte om det störtblöder detta går inte heller om någon rycker av en plåstren hela tiden kartan måste ritas om världen är inte där den var för någon i den familjen,låt det ta tid och låt mamman bo kvar i huset så länge som hon behöver det.

 12. Mormor

  Hej så mysigt ni haft det jag har själv en blogg stickochbaka allt över detta och lite till jag har en tjej som är gravtförståndshandikappad gå gärna in och läs om mitt underverk kram

 13. Anna

  Annika. Farmor skiter i sina barnbarn och den sk pappan träffar dem på ett leekland var 14e dag då han anser den nya kvinnan vara det absolut viktigaste. Tänk hur det blir nör k#ken styr.

 14. Annika

  Carola vad har du emot barnens farmor och hans nya. Vad har de gjort för hemska saker som gör att du spyr ut dig sådana kommentarer om dem ?

  Carola: Tja, var ska jag börja? Hans nya…jo hon smajlade och log, var med på Jamies dop, hjälpte till och var så himla gullig, samtidigt som hon sakta men säkert nystade in honom i sina egna problem och så småningom började otroheten, hon åkte med honom till Thailand, visade honom sin hembygd, samtidigt som hon var extremt väl medveten om att han var gift och pappa till nio. När hon väl fått honom så gör hon inget för att hjälpa honom med relationerna till sina egna barn. Bland annat. Förutom att jag hatar henne för att hon tog min man då;)
  Farmor…hahahaha. Hon har sagt de vidrigaste saker till mig, hon försöker inför mina tonåringar skylla allt på mig, jag borde läkt vid detta laget, medan han inte ska behöva ta tag i något. Hon träffar aldrig barnbarnen. Hör aldrig av sig.När de äldsta hört av sig på sms och skällt ut henne efter noter, kör hon över dem med Åhh så kul att du hör av dig, tänkt om bara mamma kunde skärpa sig så skulle allt vara så bra…
  Hon har låtit honom jobba i hennes företag alldeles för många timmar, utan att se till så han varit ledig. Någonsin alltså, förutom nu när han kunde åka till Thailand med den nya i sex veckor, så länge har han ALDRIG varit ledig med mig och barnen..Hon såg till så jag, mina föräldrar och min syster, som var bjudna på hennes mors 100 årskalas, ( om än en annan dag än övriga släkt och vänner) inte fick komma,för att hon blev sur på mig, hon fyllde 100 åringen med skit om mig, barnen fick då inte heller träffa gammelmormor, utan det skulle hon fixa ”sen”…det var i somras och nåt sen har det inte blivit än… Hon har inte träffat eller hört av sig till barnen på ett år, en del inte på två år. Hon tvingade sig på Janelles student, fast Janelle bett att hon och pappa inte skulle komma. Hon styr honom med järnhand, fast det fattar de inte.
  Hon har, trots att det varit totalt kaos i familjen och barnen mått dåligt, inte kontaktat dem. Tvärtom har hon puffat honom till att göra saker som inte behövts, i stället för att försöka få honom att ta tag i och reda ut hela den här soppan han åstadkommit.
  Hon är rakt igenom ond. Tyvärr.
  Det finns mer, massor av mer….om båda.. Men du kanske fattar att jag inte sprider dynga utan bara reagerar på och berättar rena fakta. Jag sprider inga lögner, utan tvärtom så har jag hållit inne med massor…detta är bara toppen av ett isberg.

  1. Carina

   Men kan du inte läsa,hon behöver väl inte förklara i detalj vad de gjort/gör,man fattar ju att det inte verkar stå rätt till med dem. Hur kan man som förälder bara lämna allt och gå,och att som farmor till barnen inte ens träffat dem på ett år. Hur kan man ens vilja ha med såna göra,nej all ”cred” till dig Carola,du gör ett så ”j-la” bra jobb,kramar i massor till dig och dina barn:-))

  2. Pernilla

   Tycker inte Carola spyr ur sig kommentarer, hon skriver ju fakta. Det är skillnad. Men en del fattar ju noll. En sådan farmor skulle jag hålla långt ifrån mina barn. Pappan blir det svårare med

  3. Annika

   Carola det gör mig ont att läsa det här. Jag förstår att du har ett helvete att reda upp allt och klara av vardagen. Du skriver att farmor är hemsk och aldrig hör av sig men samtidigt skriver du att hon inte är välkommen och att barnen ringer och skäller ut henne. Du behöver naturligtvis inte tycka om henne eller någon i ex-mannens familj. Det tragiska i detta är att barnen dras med i dina tankar när du spyr ut ditt hat. Som jag skrev innan så har barn varken kunskap eller förstånd att ta ställning i sådana här problem.

   Carola: Jag har inte sagt att hon inte är välkommen…Det är hon iofs inte 😉 För din informations skull så talar vi inte speciellt ofta om farmor, det är ingen som har lust att snacka om henne, för inget av barnen känner henne egentligen. Att vara så frånvarande som hon är gör att hon bara blir ett namn. Barnen som skäller ut henne agerar efter eget huvud på saker som jag inte skrivit om och inte tänker skriva om eftersom det är deras sak. Jag varken orkar eller har lust att förklara detta mer, jag har ägnat massor av tid åt att svara på samma fråga tusen gånger, så du får helt enkelt leta i kommentarerna och bloggen 🙂

  4. Ida

   Annika, känns det bra nu när du frågat ut Carola? Du har inte tänkt tanken att det kan vara väldigt jobbigt att behöva förklara detta gång på gång? Försök att visa lite respekt. Du låter så okänslig.

 15. Malena

  Här firade vi oxå jul med kräksjuka. Första började på julaftonskvällen och så två till som blev sjuka i natt. Nu är det bara jag och 1åringen kvar och hoppas verkligen vi inte får det samtidigt. Ingen höjdare att va ensam med 4 barn när det är sjukdommar

 16. Margaretha

  Hej o god fortsättning!
  Hoppas Jamie kryat på sig o att ni andra klarat er fr eländet!
  Så jättetack för tipset om maten,för nu vet jag vad jag ska bjuda på,
  när barn o barnbarn kommer hem till veckan! Har annars funderat mig
  ”blå”!
  Din mammas svampsås,hur fixar hon den?
  Eftersom den var godast! Eller var det någon annan sås?
  Så mysigt att få läsa om o följa m i er jul!
  Önskar dig all lycka i fortsättningen!
  Kram fr en mormor Margaretha i Bålsta

  Carola: Syrran gjorde såsen, men jag tror hon gick rakt efter recept i Vår kokbok:)
  Hoppas det blir fin bjudmat 🙂

 17. Sarah

  Åh blir så berörd av bilderna på din fina familj.Fan va du är rik.Du gör ett så himla bra,fint,otroligt ”jobb” för att barnen ska få en fin jul och du gör allt själv .Visst kanske du har hjälp av din familj men huvudansvaret har du och det är du som gör allt trots massor av skit i ”bagaget” alltså sorg efter skillsmässan och allt tjafs som tyvärr kommer med en sån.Jag vet att man bara gör det för man måste ju men jag tycker du är så duktig( fånigt ord)som gör allt så bra.Kredd till dig i massor./Sarah

  Carola:Tack <3

 18. Hanne

  Hoppas verkligen att ni får vara friska. Själv var vi friska fram tills igår då jag började känns mig hängig och illamående, vi får se vad det leder till…

 19. Annika

  God fortsättning. För två år sedan hade vi alla 6 vinterkräksjukan på julafton, så hädanefter tillägger ungarna ”en bra jul” (betyder att vi är friska) på julklappsönskelistan…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting