Allmänt

Frostvakt

Vaknade i morse ( förmiddags;) ) och hela världen snurrade. Dizzyyyy feeling liksom;)

Fast jag låg platt i sängen så snurrade det, men gav sig efter en stund, tills jag satte mig upp på sängkanten, då snurrade det igen. What?? Jag var så kissnödig att det var bara tvunget att kliva upp, och det blev bättre när jag var uppe, men hela dagen har det blivit riktigt yrsligt när jag böjt mig lite framåt. Fattar ingenting, men vet att jag haft så förr nångång. Jag har ju varit förkyld och det ger sig inte riktigt så det kanske är det, vad vet jag.

 

Frågade syrran om hon skulle ut och åka, och det kunde hon tänka sig, jag ville inte köra själv, så pass var det.

Sen ägnade vi några timmar åt att först åka till Bauhaus och köpa en frostvakt, sen vidare för att köpa isolering, den var slut där, och sen en dvd till ungarna. Jag ska leka McGyver igen, och göra en isolerad liten hörna runt vattenkranen i garaget och ställa in frostvakten där:) Pappas ide, men jag köper den, och det borde funka.

Jag hann inte idag, och hoppas det snurrar mindre i morgon, så jag får roa mig med det då. Glasfiber/gullfiber, det där gula joxet, ska jag pyssla med, hur gör man det enklast? Måste man köra hela grejen med skyddsglasögon och handskar och munskydd;) Kommer bli snyggare än vanligt isf:)

Det värsta är väl att jag för att få rum att skära till de där grejorna måste röja plats i garaget…och då kanske jag lika gärna kan packa in alla sopor efter julen i bilen och åka iväg med..så det ena ger det andra och summan av det hela är att jag har att göra:) 🙂

Det är ju inte nådigt kallt heller, -14 som mest här idag, och vi har liksom haft plusgrader tills nu, så det är väldigt kallt, och jag var nere och hämtade min canada goose jacka, äkta fejk men lika varm för det:) Förra året tog jag inte ens fram den, det var en kort kall period men inte mer än så. Jag vill helst slippa superkyla, och massa snö, för det blir så mkt extrajobb då. Skotta snö må vara bra träning men inte speciellt kul.

 

Nu börjar folk överallt snacka om att det äntligen är dags att städa bort julen, och jag fattar inte? Jag tar undan julen i slutet av januari, men siktar alltid på tjugondagKnut då det enligt tradition ska städas julen ut:)

Alla får givetvis göra som de vill, men vafan, hur orkar man? Först lägga ner tid och effort och massa pengar för att sen kasta ut det några dagar efter jul, vissa redan på typ juldagen.Och ”Äntligen”?? När börjar folk ta fram sin jul?  Eller har folk kanske två tomtar och en ljusstake framme från slutet av november?

Här tar det tid både att ställa fram men framför allt att städa undan, och det är något av det tråkigaste som finns så jag skjuter på det tills alla grannar funderar på om jag ska ha adventsljusstakarna till midsommar:)

Sen älskar jag magin runt julen, jag avskyr mörker och kyla men julen är ändå magisk och något jag tycker om, och jag har gärna mina fina julsaker framme några veckor.

 

Ungarna grejar på här hemma, de slåss om datorn som vanligt, och kör runt med de radiostyrda bilarna, som lustigt nog funkar att köra med vilken kontroll som helst så ibland blir det väldigt många bilar som reagerar..de som ligger i lådan med. Spännande att se vilken som kör bäst:)

Novalie hänger med kompisar, Corrinda med, och Patricia är ute nånstans. Robban spelar onlinespel med USA-folk, i natt pratade och skrattade han länge och det är ju väldigt märkligt att den ungen, med de skillsen i engelska, han snackar alltså med amerikaner och det flyter på hur bra som helst, även en hel del ”styrkeord” , hehe, hur den ungen kan tycka att det är tråkigt med skolengelska…

Småtjejerna och killarna ägnar sina dagar åt, förutom att slåss om datorn, att spela Skylanders, eller på plattorna.

Jag hade gärna legat platt på rygg och läst en bok eller två, men i stället ska jag alltså isolera vattenkranar.. ( fast jag har ingen bok att läsa heller, så det hade ändå inte hänt, möjligen en skolbok då)

 

Nu ska jag vattna granen, och sen släcka alla ljusen och hoppa i säng.

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Annelie

  Det låter som lägesyrsel / kristallsjukan. Det finns övningar man kan göra för att få kristallerna på plats men dom är så obehagliga. Har djälv haft det här flera gånger. Jag får i samband med förkylning el stress. Har lärt mig nu att det är vila som gäller. Då går det över fortare då. Kram ♡

 2. Jag

  Jag kände mig sjukt stressad av julen i år trots att jag inte lagar någon julmat köper bara sill och potatis och familjen som kommer tar hand om resten. Men jag blir stressad av all julhets runt mig och hade egentligen velat sticka till Kanarieöarna och bara ge barnen julklappar och skippa julmaten. Skulle hellre ha ätit kebabpizza.

 3. Marianne

  Hej. Tidigare hade jag ofta den typen av yrsel. Jag lade mig på höger sida när jag reste mig ur sängen på morgonen. Då brukade det sluta snurra. Vid ett tillfälle släppte det när jag med båda armarna gjorde en stor cirkel framför huvudet (så där som man gör i gympa). Hörde då hur det knäppte till inacken/skuldran. På mig var det oftast att någon nerv kommit ikläm. Hoppas att du blir av med yrseln.

 4. Ingela Berg Jonsson

  – 22 grader kl 0630 då det var dags att be ge sig med sparken till jobbet i morse, dessutom har vi lite snö här i Piteå. Men din blogg värmer upp tillvaron.

 5. maria

  Många ställer fram julgran och alla tomtar till den första advent så för deras del är det kanske tid 😉 Själv sätter jag in julgran en eller två dagar innan julafton och den får vara kvar till tjugondag knut.
  Din yrsel kan bero på förkylningen, samlas massa skit i bihålorna och det påverkar ofta öronen där balansnerven sitter. Hoppa du mår bättre snart, God Fortsättning
  Maria i Skåne

 6. Silverpiraten

  Yrseln låter precis som Mia säger som Kristallsjukan. Jag har haft det fyra gånger, varav de tre senaste gångerna inom loppet av ett år. För mig har det blivit värre varje gång och efter att jag hade det sista gången i våras så har det inte riktigt släppt taget så jag känner av det varje gång jag lägger mig ner, mycket obehagligt 🙁
  Till mig har de sagt att det kan utlösas av stress men jag har också läst att det är lättare att få kristallsjukan när man ofta drabbas av migrän (vilket jag har då och då och du har väl också ofta det?)
  En sak som jag har i samband med yrseln är problem med nacken. Läkarna vet inte om det hör ihop men jag är övertygad om att det är en utlösande faktor.
  Det går över av sig själv men det kan ta rätt lång tid, det finns dock övningar man kan göra för att få kristallerna tillbaka på sin rätta plats men då måste man veta vilken sida det gäller.
  Hoppas att du kryar på dig snabbt.

 7. Cleo

  Mac Gyver Carola =) Japp du är en härlig fixare. Hoppas yrseln är bättre idag, inge kul att vara yr..

  Jag tänker ha kvar ”julen” till 20:e dag knut, trots att min valp går och plockar ner julkulor och försöker äta upp dom =P

  Hoppas ditt nyår blir fint med familjen och att ditt nya år blir tusen gången roligare än det förra =)

 8. Helenas

  Hej! Jag älskar julen och tar fram alla prylarna till första advent, även granen (plastgran såklart;)). efter jul blir jag bara less på julpyntet så då åker det ner igen 🙂
  Älskar din blogg btw.
  Gott nytt år!

 9. Hanne

  Jag är mitt i de slitiga åren Karin 🙁 och med barn på 3 och 5 år som älskar hela julgrejen lär jag vara det ett antal år framåt… Men det är skönt att läsa att det är fler som känner som jag! Kram!

 10. Karin

  Å vad jag håller med föregående där, Hanne. Jag har väl egentligen lagt ner julen, åtminstone skalat ner den till en nästintill obefintlig händelse. I många år slet jag i veckor innan, det slutade flera gånger med att jag låg sjuk på självaste julafon. I samförstånd med barnen gör vi nu så lite som möjligt. Prioterar tid med varandra istället. Visst, de får några klappar var, ofta något sällskapsspel eftersom vi gillar att spela sådana i vår familj. Vi äter gott, men julmaten har vi skippat, ingen unge som uppskattar den, och köttbullar kan man äta året runt. Apropå julpyntet hemma hos oss består det av två adventsstjärnor i fönstren, tallris på bordet med några garntomtar i och en lingonkrans jag gjorde själv och hängde i fönstret. Absolut inget mer. Många levande ljus och värmeljus, men det har vi hela vintern. Porslinstomtar ger mig ångest, de har jag för länge sedan lämnat till second hand. Gran har vi inte haft på flera år, de är vackrast i skogen tycker jag.

 11. Hanne

  Vad det gäller att städa undan julen fort så tänker jag att det för vissa, som mig till exempel, handlar om att man inte tycker så mycket om julen med all stress och alla krav den medför och att allt pynt mest framkallar ångest. Julen handlar så mycket om att uppfylla och hitta en bra balans mellan så många olika människors önskemål att jag blir helt matt! Nu kommer jag att ha allt pyntet framme åtminstone någon vecka till för barnen tycker förstås att det är mysigt. Jag tycker dock att det är en befrielse att städa undan det och köpa hem ett knippe tulpaner med föraning om vår istället 🙂

 12. Mia söderström

  Hej, läser din blogg, men har aldrig kommenterat förr. Jag har haft yrsel av och till, så kolla upp kristallsjukan. Det är kristaller i örat som hamnar fel. Finns enkel behandling för det. Krya på dig!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing