Allmänt

Tack kompisar ♥♥♥

Jag var tveksam till om jag skulle publicera förra inlägget, ibland, när jag liksom blir deppig själv av att läsa det jag skriver;) så tänker jag att ni ska slippa det. Men vafan, det är ju så jag känner, så jag tryckte Publiceraknappen och sen gjorde jag nåt annat. När jag sen kikade via WordPressappen, där det inte funkar att svara på era kommentarer, så blev jag alldeles mållös över alla  era vänliga, stöttande ord. Jag skrattade gott ( och rått) åt några av dem, anar att ni vet vilka;) och fick tårar i ögonen över att jag har så fina läsare.

Tack ♥♥♥

Jag kan inte avslöja mina ”planer,” men att jag har sådana, och att de är mäktiga behöver man inte tvivla på, bara det att jag helst inte vill vara elak. Å andra sidan….svinhugg går igen;)

Vi lämnar det där. Har jag inte sagt nåt så…;)

 

Jag gick ut i garaget, och jag har nu isolerat min vattenkran 🙂 Jag har ställt dit tjocka fina, sticksiga gula glasfiberbitar, och placerat min frostvakt i det lilla gula ”huset”, och om jag hade hittat en termometer hade jag ställt dit den för jag är väldigt nyfiken på hur temperaturen är där inne:) Måste skaffa en.

Frostvakten hade århundradets sämsta beskrivning:

Skruva upp på väggen, sätt i kontakten, ställ in termostaten. Klart.

Eh..? Jaha men hur funkar den då liksom? Vad jag har fattat så ska den gå igång när det blir kallt, och slå av när det blir varmt, och tanken är ju då att den inte ska stå där och brumma mer än absolut nödvändigt.

När jag ändå var arbetsklädd, fick precis plats med mina mysbyxor under mina lila brallor

Carola Wetterholmsom jag köpte i våras och älskar, de är superbra när man ska krypa, kräla och ligga på knä och greja. Jula 🙂 så passade jag på att ta en vända runt huset, flytta på en stege, som nån(??) flyttat på, ingen aning om vem och varför, men det finns väl nån förklaring på det med antar jag. Tvivlar på att nån tjuv velat använda den för att komma in då vi har fönster i bekvämt sparkainrutangenomenklackning höjd;) Kan ha varit Corrinda som var utelåst en dag för ett tag sen, och skulle ge sig på att klättra in genom badrumsfönstret som hon trodde var öppet.. haha, stackars liten, men numera har hon nyckeln med sig 😉 Vidare kollade jag så luckan upp till krypvinden var stängd, där de ställde musgift, och det var den, pust, jag klättra helst inte upp där. Stegen når precis till underkanten av luckan, som öppnas genom att fälla ner den inåt, och för att få upp den måste man luta sig bakåt, utan att ha något annat att hålla i än just luckan…högt upp är det åxå..brr

Kikade till vedförrådet, ställde undan de förbannade sparkcyklarna som jag typ ställer undan varje gång jag går ut…gahh, och så knöt jag upp alla pulkor som de knutit ihop av nån anledning.

Röjde carporten, och så lyfte jag ut mina sommardäck ur bilen, ja, de har stått där i bak i en månad…men jag hade funderingar på att boka däckhotell åt dem, men ångrade mig. Funderar på att sälja bilen, den är ju min nu, 😉 och skaffa en mindre och billigare, framför allt en som inte låter som en raggarbil och ryker som ett ångtåg;) och då kan däcken bo hemma tills jag bestämt mig.

Konstaterade att en av ljusslingorna behöver bytas, det är två av fem stjärnor som slocknat…skräp, och lite sånt där. Till sist var jag kall om tårna, men varm för övrigt. Frisk luft – check:)

Jamie var med mig ute nästan hela tiden, och han grejade på med sitt, sötnosen.

 

Gick in och lagade mat, medan Jamie fortsatte sin hinderträning:)

IMG_4199Han radar noga upp pantflaskorna och så rusar han varv på varv runt köksön och hoppar över dem. Det är inget fel på den ungens fantasi och påhittighet:)

Jag lagade en supergod köttfärssås, ibland blir den liksom outstanding medan den andra gånger bara bli okey. Vi får ofta en del köttfärs kvar sen tacosen på fredagar och den är perfekt som bas, nästan alltid räcker den till en middag till, men ibland skarvar jag med köttfärssås på burk ( jag älskar den, barnen är inte lika impade)

Sen var det kaffe och smälta maten för att sen jäklar i min låda : Dra på träningskläderna, ställa klockan på en kvart och sen köra järnet:)

Körde en egen hittepå variant av en cirkel med kettlebell, jag ville ha träningsvärk:) och det fick jag….aouch:)

Blev vanliga svingar, enarmssvingar, fulla svingar hela vägen upp över huvudet, sumolyft (breda knäböj med vikt) och enarmsdrag. Varvat med situps och armhävningar när det blev för flåsigt att lyfta en vikt. Hoppade hopprep som uppvärmning:)

Efter en dryg kvart med intensivt arbete så körde jag 20 minuter  stretch, och lite plankor plus några andra magövningar när jag ändå låg ner och inte orkade resa på mig:)

Sen var jag slut som artist, och ramlade in i duschen, otroligt nöjd med mig själv.

Corrinda och jag såg sen Snow withe and the huntsman, och hon tyckte att jag väl kunde gifta mig med Chris Hemsworth:)Chris-Hemsworth-8-1024x640Som förövrigt spelar Thor åxå:

Thor-The-Dark-World-chris-hemsworth-34502146-500-400Och det skulle jag väl kunna offra mig på, om han inte vore gift redan…attans alltid är det nåt;) men liksom…Australiensare, 190 cm lång..surfar och är liksom bara skitsnygg 🙂

Fast, jag tror att Corrinda bara ville komma åt hans yngre brorsa, Liam:

liam-hemsworthSom väl är Gale i Hungerspelen? Jag vet att jag frågat er förr om det, men tror det var så. Nu googlade Corrinda reda på att det fanns ytterligare en brorsa…Luke:

Screen-Shot-2013-10-22-at-14.49.16-e1382478665851Som minsann spelat i den allra första såpan jag följde och fortfarande är sur över att trean slutade sända, för massor av år sen, kanske….17-18?  Grannar, eller Neighbours. 🙂

En av de där bröderna är ju INTE 190 lång iaf…;) men lika blåögda allihopa. Wow.

Nåväl, jag fick plötsligt hänga med på massa info om massa skådisar, nu vet jag hur gamla och långa alla är och innan det var färdigt så var nog slutbudet att jag skulle gifta mig med Leonardo di Caprio…hm. Corrinda har planer för morsan:) Undras hur lång han var? Det missade hon att berätta.;) Man kan konstatera att dottern har bra smak gällande snubbar iaf, och nu tänkte jag mer på de två långa här ovan än Leo;) även om jag tycker Leonardo är en fantastisk skådis.

Snövitfilmen var helt okey, jag är ju lite svag för riddare och rustningar och svärd och grejor så den funkade, även om den var rätt tråkig. Samtidigt gick Rock of ages, som jag spelade in och såg sen, funderade på att stänga av den efter tio minuter för den var så dålig, men musiken var ju bra, massa 80-talsklassiker, så jag såg klart den. Jättemuppig men rätt småkul, speciellt om man upplevt den tiden…shit jag låter som jag är hundra år;)

 

Idag sen då. Inga stordåd, bara lalla på. Ungarna går runt i pyjamas eller onepice, Jordan är prickig men det är enda felet med honom åxå, pigg som en mört. Hur jag än funderar så kan jag inte komma ihåg om Lovelia haft vattkoppor? Jag borde ha skrivit det i hennes BVCkort om hon haft det, men hittar inte på det. Jag tror att hon inte haft det. Eller?

Funderar på om kanske inte heller Trixie haft det, och måste leta reda på de där korten:)

Min syrra ville ha hjälp med en sak, så hon hämtade upp mig, och vi for iväg.

Patricia lagade middagen, och det blev en jättegod kycklinggryta, och det bästa av allt är att det blev så mkt att det finns middag till i morgon med:) Novalie ville ha pannkakor, så jag kanske får greja ihop det till brunch då.

 

Jag blev alldeles trött här igår, när jag insåg att skolan börjar på TORSDAG! Jag var helt och fullt tvärsäker på att det var på måndag, den 12/1…hade kunnat bli spännande;) Robban går i en annan skola och de börjar på fredag:)

Träningsvärk har jag, massor.. härligt!

Körde ett pass ikväll med, kettlebells igen, men lite andra övningar. Hopprep som uppvärmning och fan vad det är jobbigt! Igår övade jag mig i att stå på händer åxå:) Jag kan stå en stund, men det är läskigt att ta stöd av väggen för då måste man ju falla över lite bakåt.

Det är rätt kul, och eftersom man måste ha mål så ska jag väl gå ett varv i köket snart 😉

Jag fick en sån där rulle i julklapp av Janelle timthumb.php

Så den har jag rullat runt på åxå, och hej som fasen vad ont det gör:) På ett skönt sätt, men AJ!

 

Nu har Novalie somnat på soffan, det var för varmt nere hos henne och Smulan låg och trängdes med henne;) Lovelia har klämt ner sig i Jamies säng, som är en utdragssäng ihopdragen på det kortaste, Jamie ligger och tronar på min sida i dubbelsängen och tja, det är som vanligt, ingen ligger där de borde:)

Jag ska se vart jag får plats nånstans, och sen blunda några timmar.

I morgon ny dag. Röd dag igen, Trettondagen väl? och vi får se vad vi gör av den:)

 

Återigen, tusen tack för att ni finns, och för att ni bryr er ♥♥♥

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Carina H

  Du ska veta att en kvinna reder sig själv, klart som korvspad att du klarar alla dina uppgifter, håller på dig, vi är många som tycker likadant, men lycka till ändå.

 2. Nettan

  Har erfarenhet av när livet kollapsar även om det gällde helt andra omständigheter men upptäckte för sent att det är bättre att ibland ”bryta ihop” för just i det läget kan det bara vända uppåt. Att bita ihop en lång tid kan innebära ett hårdare slag. Kan till och med funka att nästan bestämma att ”nu har jag en ledig stund från barnen, bryt ihop en stund och ta sen nya tag” håll inte allt inom dig för då drabbar det dig hårdare sen. Livet är som en EKG kurva. Utan ups and downs är man död.
  Kanske ingen tröst men bara en av mina erfarenheter! Har läst mer av din blogg än vad jag tidigare gjort och kan inte säga annat än fy fan för både pappa o svärmor! Såg henne vid vaksalatorg (syltburken) och hon kan inte undgått min blick när jag gick förbi. Naturligtvis köpte jag ICAs hallonsylt

 3. Mia

  Bara ett tips, det finns 13 olika fonder för ensamma föräldrar att söka ekonomisk stöd från. Sök allt vad du orkar, kanske du kan få något från någon fond. Har haft ungdomar som sökt och fått det vi aldrig trodde var möjligt, kanske något för dina äldre barn att kolla fonder för skolungdomar.

 4. Lene

  Va? Börjar inte skolan på onsdag?
  Tycker alltid det är så struligt efter ett jullov. Jag vet aldrig när skolan börjar.
  Kanske dags att kolla upp det idag. Vill ju inte dra upp barna om dom är lediga.
  Och visst vet du att du är ju bara så duktig! Du fixar och donar med allt.
  Duktiga du!

  1. Annette

   Är nog lite olika vilken dag skolan börjar.
   Många skolor har lagt in en planeringsdag just imorg onsdag. Så man får nog kolla vad som gäller för sina egna barn

 5. Sommarkurs

  Det här är så fantastiskt tycker jag, du är mest övermänsklig och så bryter du ihop ibland.. Lite som Fantomen-ibland går han runt på gatorna som en vanlig man.
  Alla har vi våra bördor att bära, en del tyngre än andra men dock. Hur tuff och stark du än är så tänker jag mest på dina barn, vilka sår och ärr han orsakat i deras hjärtan. Och tänker på hur många barn som har ärr i sina hjärtan på grund av att en eller flera vuxna lämnat dem för att de själva väljer att lämna dem. Jag pratade med en kollega om detta och hon har två barn varav det yngsta föddes svårt sjuk. Då valde mannen att gå och lämna henne med veckovisa sjukhusvistelser med den lilla samtidigt som hon ju skulle se ull (själv) att den äldsta kunde gå i skolan. Hur hon än gjorde så var hon tvungen att lämna en i en fullkomligt vidrig livssituation.
  Nu mår flickan ganska bra men pappan har bara kontakt med den äldsta, friska.
  Det jag undrar är hur fan lagen kan tillåta att man lämnar sina barn? Att man tillåts att välja att umgås några timmar när man själv bestämmer, om ens alls? Helt obegripligt.
  Hur har det gått med relationen med den äldsta damen som farmorn satte stopp för firandet av?

 6. Nina

  Jag är vegetarian sedan 26 år men minns fortfarande smaken på den där köttfärssåsen på burk (findus va?) och den var så himmelsk god..snyft vad jag saknar den 🙂

  Fan vad du gör det bra Carola, jag är så impad av dig!! Jag hoppas att det ordnar till sig för dig (er) och att esset i din rockärm är riktigt fett och omskakande för den där du vet.
  Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing