Allmänt

Första skoldagen – check, Twinsy, böcker

Nej, jag kunde inte somna. Och när jag precis var sådär på gränsen till att glida in i drömmarnas land så började jag hosta. Två gånger. Taskig rethosta, sådär så man lagom blir tvärpigg. Sen var det ju kört, då var jag kissnödig, och hungrig och förbannad på att det regnade, och…tja..

Trött som fasen vaknade jag och väckte barnen, Lovelia var så trött att hon grät och såg ut som att hon skulle svimma, och hon hade sovit gott hela natten, så jag höll henne hemma. Något är det med henne, svårt att sätta fingret på bara. Hon är lite seg, har lite ont i magen ibland, en kväll fick hon magknip efter att ha druckit upp sin välling ( inga kommentarer på den, för ja hon dricker välling och ja, jag tycker det är bra) och trodde att hon skulle kräkas.  Eller så kan hon inte somna, som nu, hon ligger här intill mig, klarvaken och ledsen för att hon inte somnar.

Hon får vara hemma i morgon med. Lite dumt med tanke på att hon säkert får vattkoppor snart, men det får vi ta då. Hon är ju inte pigg, och jag skickar inte iväg barn som mår dåligt.

 

När ungarna gått iväg, var det jag som klev tillbaka in i sovrummet och gosade ner mig med en varm Jamie.

En stund till bara 🙂

 

Sen har dagen segat på, det var dåligt väder, regn och blåst och lockade inte att gå ut. Jag har skurat toaletten med både ajax, klorin och desinfektion. Tvättat, vikt lite tvätt och sådär. Fixat lite här och lite där.

Läst ut nästan hela Martin Melins bok, Status 12, har nåt kapitel kvar som jag ska läsa klart i kväll. Den är bra, så det är ju fint att hans uppföljare kommer snart.

Jag läser i perioder. Ibland går det lång tid utan att jag läser annat än bloggar och nån veckotidning, men så rätt var det är så hittar jag nåt och fastnar. De senaste har varit ungdomsböcker, haha, men så är jag ju bara 23 åxå;)

Twilight serien, om Bella och Edward, vampyrer och  varulvar, jag älskar den, och har ni inte läst den utan bara sett filmerna så se till att läsa dem, böckerna är så otroligt mkt bättre. Jag har sett alla filmer och de är sådär.

Sen Hungerspelen. Holy smoke så bra!  Jag vill gärna ha sällskap att se den film som är ute nu på bio, ungarna gick utan mig, taskmörtar.. Kommer inte ihåg om det är tredje eller fjärde? Borde väl vara fyran va? Som är uppdelad i två, snark.. De filmerna är faktiskt helt ok. Kan bero på att jag såg filmen innan jag läste böckerna, kanske.

 

Sen har jag roat mig med att läsa Magnus Hedmans självbiografi, och skulle sen ta mig an Zlatans, men han har fan rymt från bokhyllan? Helt borta. Fattar ingenting.

Jag har läst mycket mer förr, då låg det alltid en, eller två, böcker på nattduksbordet eller soffbordet, och då vet jag att jag läste mkt som utspelade sig på 1800-talet, gärna bondromantik som Driver dagg faller regn serien av Margit Söderholm:)

Nu måste jag ha nåt mer efter den här, eller så nöjer jag mig med läxböckerna, Coachingboken har många sidor.

 

Till småtjejerna har jag hittat en ny boklubb, som heter Twinsy, Loppi har ett erbjudande nu, så man får första paketet gratis, så det måste ju testas. Hittills har jag fått två bokpaket, och jag gillart! Tjejerna med, såklart .

TwinsyDe här fick de i julklapp.  Smart va? 😉 Den ena med stickor och garn så man kan lära sig sticka, den skulle ju jag behöva lusläsa, så kass som jag är på handarbete., och den andra mer en läsebok, med sådär mellanstor text, passar Trixie som går i trean perfekt. Bokklubben vänder sig till lågstadiebarn.

Det paket som kom i går, hade samma upplägg, en mer pysselbok/aktivitetsbok och en läsebok. Varje paket kostar 159kr och de kommer var tredje vecka.

Vill ni prova? Så klicka här: Twinsy  🙂

 

Jamie fick en flygel i julklapp.

Jamie flygel

 

Han har haft en synth/piano, som han fick förra julen? men den gick sönder lagom till jul, och hur jag än letade hittade jag inget kvitto, misstänker att de knappast hade ett års garanti heller, men jag blev väldigt glad när jag hittade den här. Jag är extremt allergisk mot leksaker som låter illa. På allvar har jag kastat/gett iväg saker som ungarna fått om de haft ett fult ljud. Vissa saker behöver inte låta alls, som ett strykjärn tex, varför ska det spela melodier? Andra som speldosor är ju bra om de har ljud men kan man då inte sätta in bra grejor så det låter vackert? Spelodosor som svajar eller har falska toner…brrrr!  Bilar…kan låta alldeles för högt, eller bara illa.

Varför?? Ingen gillar väl skräniga oljud?

Nåväl den här flygeln har ett fint ljud:) Jag testade i butiken, och eftersom batterierna i demoexet var slut fick de vackert sätta dit nya, och det sålde de en flygel på.

Det är som en synth, lite olika inställningar och instrument och sådär, man kan nog spela in sina egenkomponerade alster åxå, men det har Jamie inte klurat ut än. Inte jag heller för den delen, det är överkurs.

Han gillar den, han tycker ju väldigt mycket om musik och sin lilla ukulele han fick förra julen har han spelat massor på, nu släppte den i limningen mellan hals och låda, så han fick en gitarr av mormor och morfar, och den är ofta med. Ibland kör han både trumma och gitarr, precis som musiklek-Annika:)

Jag kan inte ta ett enda ackord, och tänker att det är lite synd, att kunna spela gitarr är ju något man kan ha kul med hela livet, och det hade varit roligt att kunna lära honom. Samma med piano, kan spela inledande takterna på Fûr Elise, och typ Kalle Johansson:)

Jag spelade flöjt. Altflöjt. det har jag inget kul av alls idag, även om jag spelade många år och var rätt ok. Jag ville spela fiol och mamma tyckte inte vi hade råd att ljudisolera mitt rum ( hehe) så då ville jag spela gitarr, men ångrade mig när jag insåg att det var stort att släpa på. På den tiden fick alla börja med att spela blockflöjt i ett år, vare sig man ville eller inte, och därefter välja instrument, och jag rekommenderades av läraren att fortsätta med altflöjt. Spelade genom hela grundskolan, och slutade nog på gymnasiet. Mycket Bach, Mozart och Händel har det blivit, skittråkigt, jag ville kunna spela Forever Young och Girls just wanna have fun. Det går på flöjt med, men det är inte direkt lika coolt som på gitarr 😉 Fast jag hade ju vägrat sjunga, och då är det ju inte så ballt. Hm.. jaja.

 

I morgon är det fredag.

Även Robban ska till skolan, de börjar en dag senare. Lovelia får vara hemma.

Corrinda ska till tandläkaren 7.55 eller så, för att spänna sin tandställning och på eftermiddagen ska Jamie dit för att kanske eventuellt, men inte så troligt, gapa. Jordan chockade mig genom att glatt hoppa upp i stolen och gapa på vid gavel och sen sitta kvar så tills de började undersöka, och en lång stund efter;) men han har varit den enda av ungarna som gapat vid tre års ålder. Annars har man fått gått dit, för att sen komma tillbaka. det gör inte så mkt, men det är jobbigt att hitta parkering och då är det roligare att få valuta för letandet.*s*

Han gillar ju inte direkt att gå på stan, men kanske att vi kan smita dit en liten stund efteråt. Inte för att jag har nåt ärende men det är kul att bara komma dit och frottera sig med cityfolket;)

Jag måste hur som helst handla, så det får han hänga med på. Hoppas nu bara att Patricia blir hemma, så Jordan kan stanna med henne. Som det ser ut nu blir det så, men man vet aldrig om hon blir inringd på jobb.

 

Nix, Lovelia somnar inte. Jag är ju inte heller trött, men ska koppla ner och så får vi väl försöka somna tillsammans:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Jenny

  Kan varmt rekommendera Diana Gabaldons böcker första heter Främlingen. Dessa har även filmatiserats och de har visat de första avsnitten på ViaPlay nu i höst. Helt underbara!!!

 2. Helahea

  Efter min gastric bypass har jag börjat dricka välling till mitt sena kvällsmål.
  Jag förstår ungar som gillart
  Man blir behagligt mätt o varm o goo❤️
  Mer välling at folket !! Nyttigt är det med

 3. Louise

  Nu fick du många tips på vad det kunde vara för fel med henne men jag ger ett till ändå 😉 Jag kommer nämligen ihåg när jag fick vattkoppor, jag kunde inte somna på kvällarna och mådde lite konstigt sådär. Inga vattkoppor först men efter några dagar fick jag i hårbotten och fattade ju inte vad det var för pluppar.. Till sist blev jag prickig och förstod varför jag mått så konstigt:) hoppas hon blir bra snart!

  Kram

  Carola: Jo, det borde ju kunna vara just vattkoppor:) Jag tror på det!

  1. Maria

   Här instämmer jag! Var nästan tolv år när jag fick och jag var rätt dålig. Ju äldre man är, desto sämre blir man sa min mamma. Oavsett minns jag tydligt en vecka innan hur jag låg på sängen en hel söndag, helt utmattad, utan anledning. Släpade mig till skolan och sen kom prickarna efter nästan en vecka. Så begrep jag också varför jag var så trött och allmänt dålig innan.

   Carola: Jag var 12 när jag fick vattkoppor. Vi var på semester i husvagnen och det var sjukt mkt mygg, vi var 7-8 ungar och alla var svårt bitna, så ingen reagerade på mina koppor först, men jag minns att jag däckade i hög feber och låg och sov ensam i vagnen:) Jag var riktigt dålig i nån dag, men så fick jag ofta väldigt hög feber som liten:)

 4. Sanna

  För att göra en lång historia kort: min äldsta hade svårt att somna och klagade på att de kändes som han skulle kräkas när han la sig ner. Kunde vakna och vara ledsen och säga samma sak (han åt också välling innan sönggående då). Han var också håglös och nedstämd (då 3 år) dagtid. Vi funderade och kom på att han kanske hade reflux (problem med magmunnen) precis som sin far. Vi kontaktade barnkliniken, fick komma på besök och läkaren tyckte att det verkade som problem med just det, så han skrev ut typ losec som Liam fick äta i 6v. Det blev sommar, problemen försvann och vi trodde det var orsaken (reflux).
  På hösten uppdagades dock det egentliga problemet, han hade fått magkatarr pga stress då han varit rädd för äldre bråkiga barn på FSK. Flera incidenter hade hänt under våren utan att det iom till vår vetskap. Nu har vi flyttat, han trivs på ny FSK och problemen är borta. Likaså magkatarren.
  Slutsats: hon kan ha fått magkatarr av den stress/oro pga allt som händer för er nu. Halsbrännan kommer ju när man lägger sig och har man då nyss druckit välling så mår man illa. Trötthet och håglöshet kan ickså bero på samma sak.
  Mitt råd: kolla upp hos läkare, testa med medicin en period och gå till en bra terapeut/psykolog.
  Kram!

  Carola: Jag tror inte att det är nån allergi eller reflux, utan mer på nåt virus, möjligen vattkopporna, och sen stress…självklart. Fy fan, vad man kan utsätta sina barn för:(

 5. ankie

  Förra veckan hade vi någon bacill hos oss som gav magont så fort man åt något. Ingen spydde men vi gjorde nr 2 typ 30 ggr var på en dag. Det kan ju vara något liknande dom hittat till er.
  Igår när jag inte kunde sova låg jag och läste gamla blogg inlägg. Gillar ditt sätt att skriva, och om jag vinner drömvinsten på lotto så ska jag köpa dig ett stort hus till dig och dina fina barn. ♡

  Carola: Tack, då håller jag tummarna för att du vinner;) Tack för att du gillar hur jag skriver åxå:)

 6. Lea

  Kalle Johansson!! Haha jag har i alla år trott att den trudelutten hette ”Kalle johan-svamp”! Har lärt mina barn den o sjungit ”kallejohan-svamp, Kalle johan-svamp!”

 7. Elin

  Hej!

  Jag brukar inte kommentera, men läser din blogg ofta! Jag arbetar med barn och när du beskriver hur din dotter mår så påminner det om laktosintoleras. Är det något som kanske ligger bakom? Då får man magont men det påverkar också överlag. Hursomhelst, jag gillar verkligen din blogg och hoppas allt löser sig!

  Carola: Nä, jag tror inte på allergi eller intolerans, det är nog mer nåt skitvirus, vi har ju haft olika varianter här;( Men tack för din omtanke:)

 8. Sandra

  Vad sägs om att skriva ett inlägg framöver med en kort presentation av varje barn. Hur gamla de är nu,och lite om varje personlighet. Det skulle vara kul! <3 Kram!

 9. Johanna

  Rekommenderar serien Divergent om du gillar twilight och hungergames! En serie på 3 delar, ungdomsbok, som man fastnar i!

  1. Erika

   Håller helt och hållet med! Tycker tom divergent serien är liiite bättre än de andra två 🙂

   Carola: Den första boken har jag faktiskt liggande nånstans…ska leta reda på den!

 10. Ki

  Ett av mina barn drack välling till frukost tills han var 10-11 år. Resten av familjen åt havregrynsgröt, och välling är ju i princip gröt i soppversion. Ser inget konstigt med det. (För oss var välling aldrig kopplat till nappflaska, det dracks ur mugg oavsett ålder.) Värt att kolla allergier/överkänslighet på lilltröttisen. Kan ju också vara något psykosomatiskt, med tanke på vad ni går igenom. Ett av mina barn reagerade med yrsel och domningar i benen när hon hade en obehaglig period i skolan.

 11. trebarnsmamma

  Har du funderat på om Lovelia kan vara allergisk mot något?Har ett barn som fick diagnos glutenintolerat vid 3 års ålder och barnet kräkes efter vällingdrickandet och var hård i magen.Hoppas Lovelia mår bättre.

 12. Emma

  Älskar att läsa din blogg! Dessutom brukar det alltid ha kommit ut ett nytt frächt inlägg efter första matning av bebis. Då kan jag lägga mig till rätta i sängen, läsa din blogg och sen glatt somna vidare 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing