Allmänt

Disneyjul

Det gick ju utmärkt att starta om nätet, nu verkar det stabilt igen.

Så vi kör väl, jag hade mer att säga:)

Idag är det TjugondagKnut, men jag låtsas att jag glömt det, och låter julen vara kvar ett tag till.

Julgranen är fortfarande fantastisk.

disneyjul

Man kan göra så här kul med min nya kamera, Olympuspen heter den, nån frågade:)

Granen barrar lite, men inte så farligt, och nu när det är snö, om än jäkligt skabbig, så är ju ljusstakarna i fönstren så fina. Jag väntar lite till….:)

 

Idag var jag och tränade, cirkelfys, med Björn. Och det är bara att tacka för ett killer-pass:)

Syrran hämtade upp mig och sen Janelle, och så körde vi, det var ju första passet på Friskis på länge, och jag var nog inte ensam om att vara alldeles skakig i benen efteråt..

När jag kom hem så kom Jamie rusande, och kastade sig i min famn: – Jag älskar dig mamma! ♥ och så fortsatte han: – Jag älskar dig mamma, och Pippi och Älla 🙂

Älla är såklart Mirkas Älva, och det är så himla gulligt att jag smälter:)

Sen pratade han en lång stund om Älva och Mirka, och Jordan kom och pratade om Nellie, så vi får lov att ses snart helt enkelt. Gullungar.

Jamie:

Jamie

 

Jordan

Jordan

 

Eftersom 15 med Paolo startade igår, så väntade ju ett sånt pass åxå, men jag orkade ju inte direkt köra det på en gång, utan åt lunch först, sen röjde jag köket, dammsög, tvättade, skurade handfatet inne på toan, städade hallen och sen lagade jag middag. Medan pajarna stod i ugnen körde jag så passet, och var inte bara slut efteråt, utan helslut. Skakade i både armar och ben, och det tog lång tid innan det slutade:) Jäkligt najs.

Efter middag, och dusch, så kraschade jag i soffan med en kopp kaffe och fem ungar och så kikade vi på Bygglov.

Här sitter jag än:) och vet inte om jag kommer upp..

 

Ute är det riktigt tråkväder, all snö som kommit, alla gånger tre decimeter som minst, jag har skottat undan en dryg dm tre gånger, fick ju såklart inte stanna kvar, utan det har töat. Och frusit på. Vägarna är skit, uppfarten är en isbana.

Det här är en av anledningarna till att jag tycker vintern är trölig, det är sånt hattande. Jag föredrar antingen fem plus och gröna gräsmattor, eller fem minus med ett fint täcke snö. Inte en blandning av de två, med varannandagsväder;)

Inte hjälper det ju upp att mina däck är skräp, jag får ju inte tummen ur och ringer till verkstan för att byta. Vissa saker har ett större motstånd än andra och att ringa och fixa saker här dit. Varför vet jag inte. Kanske är jag lite folkskygg mellan varven helt enkelt;)

 

Novalie behöver nya vinterstövlar, och det måste vi fixa, hennes gummistövlar är för små och vinterstövlarna läcker..inte så kul, så det hör till veckans uppdrag. Nu har hon så stor storlek att det mest troligt är mer snygga än praktiska stövlar som finns, och det är inget vidare. De vill ju gärna vara fina, men jag vill ju inte att de fryser om tassarna, ska bli spännande att se om vi kan enas:)

 

Nä, nu ska jag hoppa i säng, eller stappla dit;)

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Jessica

  Så här säger jag:

  -Du är GRYYYYYYYYYYYYM!!
  Kan inte ens förstå vilket arbete du gör!!

  Som en liten januari-present (det är ju årets tråkigaste månad, så jajamensan, den behöver allt ”livas upp”!! Nedan lilla text läses även vertikalt (bildar då ditt namn med de första bokstäverna):

  C razy!! You do more than ANY mom! Helt fantastiskt!! <3
  A lltid en kämpe (följer din blogg, så jag vet och förstår 😉
  R ätt inställning!! Kämpa vidare!!
  O h la la; SNYGG är du också!!
  L ätt att tycka om <3
  A lltså, SHIT, vilken förebild.

  W OW!! En bra, ärlig, hjärtlig och klok blogg!!
  E n kvinna att alltid minnas.
  T änk, du är unik, hoppas du vet om det.
  T änk så om dig själv. <3
  E n dag kommer du nog skriva en bok (vill inte vara en i raden som tjatar om det, men… 😉
  R osiga kinder och friskt humör, Friskis och Svettis susen gör!! (Duktiga dig!!)
  H eja heja!!!
  O m alla var som dig hade nog världen sett lite bättre ut. 😉
  L OVE till dig!
  M mm, SÅ HÄR ÄR DET!! 😉

 2. Karin

  Det gör lite ont i hjärtat att läsa att du inte leker med dina barn, att din roll bara är att uppfostra. Mina barn uppskattar så enormt när man tar sig tid och leker ihop. Vi leker allt från tjuv och polis till kurragömma. Är det något jag prioriterar är det lekstunderna. Du kan givetvis inte ha den tiden till varje barn, men ibland kanske!

  Carola: Fast jag leker med dem….det skrev jag ju? Men inte sånt jag tycker är tråkigt,utan mer av utflykter, hoppa studsmatta, bada osv. Shit man måste ju inte sitta och leka med bilar för att de ska uppsakatta det. Och var snäll och insinuera inte att jag inte har tid för vart och ett av barnen, för det har jag. Jag kan nästan slå vad om att jag tillbringar mer kvalitativ tid med mina ungar är du, och både leker och uppfostrar, det ena behöver ju inte vara negativt och innebära att det är tråkigt. Att få vara med och greja i köket är väldigt uppskattat här, och det är lek för dem och plikt för mig:) Lek behöver inte vara kurragömma, det vet ju alla. Eller?

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Varsågod och lek vad du vill, whatever makes you happy liksom 🙂
    Mina ungar kanske blir mästerkockar och dina.. Eh.. Tjuvar ;). Sorry kunde inte låta bli :). Men orka bry sig om vad andra leker eller inte leker med sina ungar liksom.

 3. Caroline

  Jag vill tipsa om ”världens bästa stövlar” från Sulman. Gjorda i Neopren, håller tätt ochhåller värmen även fast det är många minusgrader och kan tvättas i maskin. Perfekta från höst, över vintern och under våren.

  Ha det gott!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing