Testar

Ossoami:)

För några dagar sen skrev jag att killarna skulle få testa Ossoami jeans, vara lite testpiloter:) och det var roligt att få både kommentarer och mail från fler av er som redan testat och var supernöjda:)

Här har de ju då haft vattkoppor så att dra på sig ens kläder har inte varit något de velat, men de har gått och tittat på jeansen och tröjorna som låg fint hopvikta på en hylla i deras ”nya” garderober, och Jordan bestämde att han skulle ha dem på kyrkis.

Nu lyckades han slarva bort byxorna? Helt galet hur man kan göra det, men jag har inte letat på riktigt än utan bara lyft lite här och var på saker;) De ligger mest troligt i badrummet där han är van att lägga sina kläder.

ossoami

 

Men tröjan kommer därifrån också, och färgen…to die for. Killarna fick välja själva och båda ville ha just denna:)

Jordans byxor ser ut så här, jag snor från deras sida, modellen heter Amigo jeans:

Amigo-back_144 ossoami och de sitter som en smäck. Skitsnygga. Han tycker att de är väldigt coola på baksidan:)

Det som är speciellt med just det här märket, Ossoami, är att deras jeansknän är förstärkta med  ett speciellt material som heter Cordura denim, och gör de väldigt slitstarka. Det är lika mjukt, men ca tio gångar starkare:) Cordura har använts i många år i tex uniformer och arbetskläder, plagg som måste tåla massor. Precis som barnkläder:)

Jag gillar storyn bakom: En tjej som heter Linda, och som har en bakgrund inom textil, bla funktionsplagg för barn, blev en aning förskräckt när hennes killar blev lite större och ideligen kom hem med trasiga byxknän. Jag antar att Linda inte älskar att laga och lappa, precis som de flesta av oss, speciellt inte rätt nya brallor. De flesta av oss suckar och lagar/köper nya, men hon funderade vidare och utvecklade alltså de här byxorna.

Ossoami tänker att barnens jeans ska hålla, åtminstone tills det är dags att byta storlek, och sen är det ett miljötänk över det hela åxå, inget slit och släng.  På basmodellerna så ger Ossoami, håll i er – ett års garanti mot trasiga knän. DET är rätt kaxigt, men säger en hel del om kvalitén:)

Läs mer på deras hemsida Ossoami

 

Jordan fick ett par jeans med raka ben, medan Jamie fick med muddar nertill. Jag får lov att säga att det är förbannat svårt att fota inomhus just nu, det är mörkt… med blixt blir det konstiga färger och utan oskarpt och inga färger alls, typ. Jag lånar bild även på hans byxor, de heter Chingu jeans:

Chingu-back_146 ossoami

Jamie är ju en rätt stadig kille, så jag var lite orolig över storlekarna, det går sällan att ta den som han ”ska” ha enligt hans ålder, han är både lång och kraftig, men det finns en bra storleksguide på sidan, och hans i 116 sitter superbra.

ossoami

 

ossoami

 

ossoami

 

ossoami

Jag ska fota dem i bättre ljus, jag lovar:)

Nu ska vi testa de här, killarna är ju som ungar är mest, och eftersom vi bor i en skog, eller med skogen bakom knuten iaf, så blir det en hel del klättra i träd, och på stenar, samt massa cykling och spring på gatan, lite slagsmål killar emellan osv.  Tuffa tag 🙂

Än så länge är det ju överdragsbrallorna som får ta smällarna, men det går ju mot ljusare tider.

Framifrån ser byxorna ut så här, det syns dåligt på mina bilder, så jag…tadaaaa, snor lite:)

Chingu-front_147 ossoami

 

Jag trodde att det kanske skulle vara lite stelt, den här förstärkningen, men det är den inte alls, den är lika mjuk som det andra tyget. Men alltså väldigt mkt starkare.

 

Jag återkommer om detta när vi testat lite:)

 

Nu slåss killarna om en macka…bäst att ingripa..

Bye bye!

Kommentarer

 1. Elin A

  Vad fina kläder till killarna. En fråga ang jeansen, går det att spänna in dom i midjan? Alltså med sådana knappar på insidan och olika hål att sätta dom i? Har nämligen problem att hitta jeans till min stora son som är lång och smal.

  Carola: Ja jeansen har reglerbar resår i midjan:) Och de som Jamie har, utan gylf är rätt tajt att dra på, så borde kunna sitta bra på en tunnis:) Jamie har ju inte direkt det problemet;)

 2. Linn

  Ossoami är helt outstanding bästa jeansen! Tips till Jenny: det finns lite olika modeller. Kolla in deras hemsida ossoami.com . Har också en liten 6-årig spinkis. Han har flera byxor från Ossoami. Tycker att modellerna Cara och Tomo funkar bäst. Har även testat de gröna Chingu som Carolas Jamie har på bilderna. De funkar också jättebra.

 3. Jenny

  Hej hur är jeansen i modellen, smala eller lite mer vida? Har en väldigt smal son med adhd som har börjat slita på sina byxor så blev intresserad att dessa dessa

  Carola: Jag tycker de är mer smala än vida iaf de som jag har fått prova. Jamies med mudd i midjan är lite tajta att dra på, men sen sitter de som en smäck, så de borde kunna funka. Kolla storlekstabellen, jag mätte killarna och fick perfekta storlekar:)

 4. Karin

  Hej =)
  Jeansen verkar helt perfekta, tror det kan vara samma märke som Mirka också har tipsat om.
  Ska nog absolut tänka över och köpa dom till mina små 🙂
  Kram från mig

 5. Sandra

  Så söt han är, Jordan. Lik sina systrar i ”tjej-trion” tycker jag. Du skrev att han börjar fsk-klass nästa år i ett tidigare inlägg. Tänk att det är så galet länge sedan han ”föddes i Familjen Annorlunda” (missförstå mig rätt 😉 Hade varit kul att få återse er där!

 6. TItti

  Har också Ossoami jeans till vår 4,5-åriga kille. Perfekta lek/förskole byxor. Tvättas flera gånger i veckan och mycket ”knä” lek. Inte ens vita på knäna. 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting