Allmänt

Vardag igen:)

Tiden ramlar på, och igår bokade jag tågbiljetter till Hola igen. Tycker det var nyss vi var där, men det var ju över min födelsedag 10/12 så det är ju ett tag sen. Jag och mina två ”tågkompisar” hade snackat ihop oss om att boka samtidigt och snacka via Facebook så vi kunde få platser ihop. Hittills har vi bara bokat samma tåg och sen ”snott” lediga platser eller hängt i bistron. Det funkar, men det är en resa på drygt fyra timmar så det är ett tag.

Nu fick vi till det efter lite strul med byte av platser osv. Vi kliver ombord på lite olika ställen, men nu får vi sitta ostört på egna platser, det ska bli skönt:) En av tjejerna kan inte komma tyvärr, jättetråkigt, för oj så jag gillar henne. Jag gillar faktiskt ALLA, det är inte klokt:) Det brukar ju alltid finnas någon man inte riktigt gillar, men här känns alla bara najs. Måste innebära att vi kommer bli bra Hälsocoacher va? 😉

Den här gången ska vi till Österåsen, ett hälsohem som vi har hört så mycket om, det känns som det är Norrlands stora stolthet.(Nä vi är nog inte i Norrland, men ni vet….allt över Gävle är Norrland för en Uppsalabo) Vi ska få fin vegetarisk lunch, och lyssna på näringslära-föreläsning, och köra nåt träningspass med deras sjukgymnast.   Sen ska vi åka längdskidor och gå på spa. Jobbigt som fasen 😉

Några skidor tänker jag inte utsätta mig för, så är det bara. Jag kan inte åka längd. Eller jag kunde inte när jag var åtta år, och känner inte riktigt för att testa nu, när alla de andra är födda på längdskidor:) Jag tar en promenad, och sen kör jag spa. Eller om det kanske finns nåt gym där på spastället…hm…

Det ska bli roligt!

 

Igår var det en seg dag, jag satt med plugg mest hela tiden, och så drog jag iväg på ett gympapass på kvällen. Idag startade dagen med cirkelfys med Björn. Eller startade…11.00 börjar det, men det är ju nära nog tidig morgon för mig;)

Jag tog med Lovelia, Jordan och Jamie och så fick de kika på film i barnrummet. De är friska nu, men Lovelia ville inte gå till skolan igår, och fick väl stanna hemma då med då, men i morgon är det dags att gå tillbaka. Totalt blev det då 26 dagar med vattkoppor:) Jag har dessutom god marginal, och är tämligen säker på att Lovelia inte smittat och kunnat gå tillbaka till skolan redan i går, men vill gärna vara säker.

Det här med att det är ok att gå till skola och förskola med vattkoppor tycker ju jag är bullshit. Oavsett, så har ungen en virusinfektion i kroppen och borde få läka ut den i lugn och ro.

 

Som ungarna längtar efter att få åka till….Ikea:)

De har frågat och tjatat hela jullovet, men med alla virus vi dragits med har det ju inte varit möjligt. Nu vill Corrinda ha en sängstomme, och hon har såklart kollat ut en, så vi ska dit och kika lite, då lär jag åtföljas av en skock barn:) Jag ser fram emot att åka dit jag med, så det så. Nu dröjer det väl inte länge innan alla vårkollektioner kommer in dit, och det är ett härligt vårtecken om något. Jag är nämligen less på vinter nu. Ena dagen är den -10 och toksnöar för att nästa dag vara +-0 och regna.

Bara för att rappa på våren så byter jag däck på bilen i morgon, då kommer jag få nya fina vinterdäck, så då borde vädret stabilisera sig på varmt, enligt lagen om alltings jävlighet;) Han lovade att koppla upp bilen mot datorn och kolla om det gick att utröna varför batteriet laddat ur, men när han började snacka om att det kunde vara nåt kabelfel som gjorde det så kan man ju bara skrattande konstatera att bilen är full av kabelfel:) Till sidorutan, sidospeglarna..osv..

Jag funderar mer och mer på att försöka leta reda på en annan bil, men tills dess så känns det bra att åtminstone åka runt med säkra däck. Jag märker ju hur jag kanar lite hit och dit, och det är ju skitkul om det är när man själv provocerar fram det;) men mindre kul när man inte kommer iväg vid rödljusen…

 

Till helgen funderar jag på att ta med de små och gå och se Paddington, nån som sett den? Jag blev jätteförtjust i trailern och eftersom ungarna är ; Va? Vem e é Paddington?? så krävs det lite kulturutbildning här:) Men jag säger det inte högt för då kommer ett nytt virus och anfaller..

Sen var det lite kalas och övernattningar och sånt där, kanske nån basketmatch åxå, så sysslolös behöver man inte vara.

 

Även idag har jag ägnat åt plugg, det blir ju så när man drar på det, och tar jullov samt sen insjuknar och inte riktigt kryar på sig…men det är roliga grejor så det är inte jobbigt. Bara tidskrävande. Även morgondagen kommer vigas åt detta, deadline är fredag så tanken är att bli klar i morgon…Bra tanke, få se om den kan realiseras:)

Det värsta är att jag missat att få tag i boken till Anatomin, så den kommer nu i morgon eller övermorgon, och där var det massa spännande ord att lära sig, jag som tycker jag kan rätt mkt latin inser ju att det kommer bli rätt tufft.  Någon av er erbjöd sina böcker, men det verkar vara helt andra vi ska ha:( typiskt.

Det är dock sen väldigt roligt att svänga sig med de latinska termerna, så det är värt det;)

 

Nä, nu ska jag hoppa i säng, se om man får ligga själv eller om Smulan tänker barrikadera sig i mina knäveck ♥

Åter i morgon!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Viktoria Sjubarnsmamma

  Jag blev klar med mina avbetalningar till CSN för bara 1-2 år sedan så jag tänkte börja om nu.
  Jag valde ju fel från början och har precis nyligen kommit fram till vad jag vill bli när jag blir stor 🙂 Det är en härlig känsla att veta och att ha ett mål! Om det går som planerat så har jag en kandidatexamen 2020 ungefär (eftersom jag liksom du får ta det på distans) och det känns både förfärligt långt borta och helt överkomligt. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot diverse träffar på skolan men tänkte att om du klarar det så kanske jag också gör det 😉

  Carola: Klart du klarar det! Och jäklar så nyfiken jag blev nu ….måste pumpa dig lite:)

 2. J

  klart du ska plugga det du känner är rätt, jag tror på dig inom hälsoområdet :). Jag firar i år, sista året m räkningar från CSN härlig känsla! Carola jag hejar på dig, du är en otrolig kvinna m härlig energi Men kan ändå erkänna när det är motigt. Heja på Carola följ din plan, du kommer att lyckas 🙂

 3. Anna

  Önskar dig allt gott som hälsocoach! Skulle det vara svårt med jobb så kan det kanske funka att senare bygga på med en högskoleutbildning till arbetsterapeut eller sjukgymnast? Har flera bekanta som arbetar inom dessa yrken och det verkar vara bra arbetstider(dagtid) också. Som arbetsterapeut kan man till exempel arbeta med habilitering av barn. Kanske något för dig?

  Om jag får lov att ge ett råd så är det att vara försiktig med studiemedlen och se till att du får examen i yrken som ger jobb i slutändan. Hade studiekompisar på universitetet som läste allt som var kul och hade lite panik för att hinna få en examen i något innan studiemedlen tog slut. Nu menar jag inte att man endast ska läsa ”nyttiga” ämnen, förhoppningsvis går det att kombinera nytta med nöje. Tack för att du ger oss inblick i ditt och barnens liv!

  Carola: Jag har en mamma som jobbat hundra år på CSN, så studiemedelsbiten har jag full koll på:) Och jag har en plan:)

  1. Anna

   Oj, att din mamma jobbat på CSN hade jag missat! Jag tror också på dig som hälsocoach såklart! Dessutom har du säker en väldigt bra plan. Ska bli spännande att följa dig. Jag råkar bara vara född med både livrem och hängslen;)Kram

  1. Frida

   Notice!! Jag gjorde en massa smileys!! Är inte så bitter som det ser ut men de vill inte komma med!!

   Carola 🙂 🙂 🙂

 4. Johanna

  Hela familjen, 2 st 34 åringar, 1 st 9 åring och 1 st 5 åring fullkomligt älskade Paddington! Så den rekomenderas varmt 🙂

 5. Gullis

  Har du kollat hur framtidsutsikter ser ut för hälsocoach. Det vore ju beklagligt om du drog på dig stora studieskulder för du har ju tillräckligt med ekonomiska problem och är ju inte i en lätt åder då för att få anställning. Kanske vore det en fördel att utbilda sig till något som det är lätt att arbete inom.

  1. familjenannorlunda

   Tack för den 😉 haha, både gammal och fattig:)
   Jag har ingen aning om möjligheterna till jobb det är ett rätt nytt yrke. Men hälsa ligger i tiden och jag tror stenhårt på det. Som samhället ser ut idag så behövs friskvård mer än någonsin överallt så jag har gott hopp:). Hälsocoacher kan jobba nästan överallt- inom kommunen, med barn, äldre, mot företag, anställd, egen,på träningsanläggningar osv Säker kan man aldrig vara, såklart 🙂 det får framtiden utvisa:)

   1. Jen

    Jag skulle tro att det är ganska svårt att få en ”vanlig” anställning som hälsocoach men du verkar vara en driven entreprenör Carola, så jag tror på dig! 🙂

 6. anette

  Nu hade jag bara velat trycka på gilla knappen 😉 Gillar din syn på sjukdomar och din inställning att förskona oss andra, det tackar jag för 🙂 Möts dagligen av föräldrar som tror sig ha rätten att smitta ner halva dagis ( ja jag säger dagis) för att barnet bara har spytt ”lite” kvällen innan *MORR*. Din blogg är så härlig att läsa och du skriver om dagens små händelser med inlevelse och utan att försöka försköna vardagen, det tackar jag också för, du kommer bli en perfekt hälsocoach om det är det du bestämmer dig för att bli 🙂

 7. ML

  Filmen var bra, tyckte både jag och femåringarna, men särskilt lik Paddington i böckerna var han inte. Vissa delar i filmen överraskade jämfört med trailern, men rolig var den absolut. Lite Ensam hemma-stuk ibland på humorn.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing