Allmänt

Hälsocoach:)

Jag vet att många har ord som de konstant stavar fel på, allra helst på datorn:) Min lärare i 4-6 tyckte ordet ”kyckling” var svår, och hon fick alltid tänka till. Jag har alltid varit bra på att stava, inte för att jag är nån stjärna på grammatik, det ska villigt erkännas. Jag kan inget om pluskvamperfekt och konditionalis…för övrigt blir båda de två orden rödmarkerade i mitt rättstavningsprogram…haha, vad säger det om programmet :)?

Nåväl, jag ser hur ordet ska stavas. Ett felstavat ord undslipper mig sällan, men ibland kan jag inte sätta fingret på vad som är fel, och det märks att jag tappat lite med åren. I och med att jag idag skriver nästan allt på datorn är inte fingertoppskänslan med, skriver jag för hand är det lättare att känna hur ordet stavas.

Jag är väl medveten om att det med all säkerhet blir fel här med jämna mellanrum, men för det mesta beror det inte på att jag inte vet hur det stavas, utan på att man slinter med fingrarna, eller…väldigt ofta så autokorrektar datorn och mobilen saker till helt andra ord, mycket irriterande.

Men vissa ord blir ALLTID fel, bland annat STAN, det blir satn.   Och Häslocoach  …det är Hälsocoach det:) Lovande inför framtiden…hehe

Här på bloggen rödmarkeras felstavade ord, och oavsett hur jag stavar till Hälsocoach så blir det markerat som fel, det är väl inget vedertaget begrepp än, men pluskvamperfekt är konstigt 😉

Alla mina egenhittepå ord, blir åxå röda, så mina texter är väldigt färgglada, tur att det inte syns i publicerat skick.

 

Nu har jag skickat in alla uppgifter som skulle in, deadline idag. Jag vidhåller att man inte behöver vara i GOD tid bara man är I tid:) men jag gillar inte att vara ute i sista sekunden. Nu har jag en kost och träningsplan att skriva, den ska vara färdig till i kväll, så Janelle får den då. Träningen har vi koll på även om den inte hamnat på papper, men den är inga problem, det är mer att jag ska skriva ihop ett kostupplägg. Det tar ett tag, men är rätt kul.

Jag ska förutom det vänta in Patricia och köra 15 med Paolo, ligger efter där med, jag fattar inte riktigt att jag på allvar trodde att det skulle vara en bra idé att köra det nu. I januari/februari när jag är helt dränerad på energi:)

Jag hittade en flaska Chi-san i skåpet och kom på att ni rekommenderade det förra året och att det hjälpte så jag ska köpa ny, den var ju inte helt oöppnad eller förvarad i kylskåp direkt.

Men även om det inte blir lika bra resultat den här omgången så tränar jag ändå varje dag, dock inte två pass för det har jag inte orkat, rent fysiskt är kroppen trött åxå. Idag skiner solen, men jag sitter här…men jag blir gladare iaf:)

 

Jag har precis fått boken i anatomi, så det ska jag läsa hela helgen. Lära mig allt om rörelser och dess charmiga latinska ord. Blir nog bra, bara jag kommer igång, men måste få iväg den här till Janelle först.

 

Igår skulle vi träna cirkelfys, men syrran och Janelle blev sena, så de missade sina platser med en minut och blev utan. Jag struntade då i min och så gick vi in på gymmet i stället. Vi måste verkligen gå en ordentligt introduktion där, för det finns ju så mycket roligt att göra. I går kunde vi inte riktigt komma på vad vi skulle göra, vi var ju inställda på gruppträning, men började med 1000 m rodd, sen lite löpband i en halv kilometer eller så, sen gick vi ner för att ”lyfta tunga vikter” Ingen plan, det blir sällan jättebra då, och efter att ha gjort exakt 15 marklyft med 45 kg så var det skittråkigt. Ni hör ju;) bara gnäll.

Det blev ledigt i ett hörn och då blev det en del svingar, marklyft med kettlebell, och sen en övning jag totalt tappat namnet på…man ligger på en bänk och lyfter en skivstång? Bänkpress heter det ju! Janelle var grymt stark medan syrran och jag var betydligt klenare, helt klart en övning vi inte gjort. Lite svårt att veta hur mycket,men det stod 20 kg på själva stången, och så 10 kilos plattor, så det borde vara, och kändes som – 30 kg. Rätt mesigt. Dock en tre fyra varv med …eh några lyft;)

Lite armgång i taket, och det var riktigt kul. Första gången jag provade det så kom jag inte en enda pinne framåt, kunde knappt hålla mig kvar, och förra gången tog jag mig väl en eller två steg framåt, men igår kunde jag svinga mig sex,sju pinnar framåt, och sen gled jag ner för jag är svag i nyporna;)

Varken Janelle eller syrran kom nån vart så där fick jag glänsa, skönt eftersom man fick stryk i bänkpress…

Lite knäböj och kast med medicinboll, och lite annat, innan vi letade reda på chics-maskinen, pull upp eller vad det kan heta, och där man kan avlasta så man slipper lyfta hela sin vikt. Jag suger på det här, och blir sådär orationellt förbannad och skiter i det istället för att bita ihop och öva. Här kunde jag väl iaf göra några, men även fast jag avlastade med mer än halva min vikt var det TUNGT. Kan bero på att vi kört mest de musklerna hela kvällen,förstås:)

Avslutade med några fler armmaskiner.

Det blir ett annat tempo i gymmet, man väntar in varandra och hjälper varandra, och någon puls blev det inte så värst mycket av, men ju mera styrka, och det är ju bra det med. Vi var där i drygt två timmar, men effektiv träning blev ju inte direkt så länge, kanske en timme.

 

Så här har Jamie suttit med Zlatan väldigt ofta på sista tiden ♥

 

 

meandi

Ja det är samma tröja som på de senaste fotona, och nej han har inte bara en tröja, och ja den ligger i tvätten nu och ja det blev en favorit:) Från me&i, men inte nya kollektionen. Och det är orkidéer i bakgrunden, de ser ut sådär när de inte blommar vilket de gör väldigt ofta:) Det ser ut som en tvärdöd växt…

 

Förutom att det är segt av de orsakerna att det är vinter, och virusanfall, så ligger ju just nu åxå den där härliga vårdnadsutredningen och stör sinnesron. Ja det är på mitt initiativ den görs förvisso, men alltså.. Är det på riktigt något att lägga resurser på? Jag har utan att få välja eller säga mitt blivit lämnad med allt ansvar för barnen 24/7/365, och han har fått exakt det umgänge han vill, varannan söndag som mest. Jag tar hand om ungarna alldeles utmärkt och alla mår så bra de bara kan i den här soppan, orsakad av honom, men ändå verkar det vara värsta grejen att få ensam vårdnad.  Jag vill ju inte ta ifrån honom någonting, han får träffa sina barn så ofta han vill, men jag vill ha det lite enklare i vardagen.  Alla papper som ska skrivas på, alla beslut som ska tas. Han vill ju ändå inte prata med mig så att diskutera med honom är  uteslutet. Vi har absolut noll kommunikation, och noll samarbete, och även om det skär i mig så är det ren fakta. Jag vill inte ha det så, men jag kan heller inte tvinga honom till det. Under alla år tror jag inte att jag någonsin tagit ett beslut rörande barnen som han inte instämt i, så varför jag skulle göra det med ensam vårdnad går över mitt förstånd. Att han bestrider det är för mig en stor gåta, för jag ser inte någon nackdel i det hela för honom, och inte heller några övertag för min del, mer än att det underlättar vardagen. Det är inte av elakhet eller hämnd jag vill ha egen vårdnad. Men faktum är ju att det är bara jag som tar hand om barnen.

Där är vi, och det är inte riktigt klokt att vi ska tvätta våran smutsiga byk offentligt.Att inte efter alla dessa år kunna reda ut det tillsammans. Jag mår fysiskt illa av det, förutom psykiskt.

Varsågoda små spionläsare att vidarebefordra;) Glöm inte att trycka på den delen att jag inte vill ta ifrån honom något, för det är sanningen.

Men, jag går inte runt och är deppig dagarna i ända över det, jag tar tag i det när jag måste och då blir jag mest arg, trött och irriterad, och faktiskt ganska ofta beklämd och ledsen för hans skull. Det är inte alltid lätt att vara full av empati:)

Vi får se helt enkelt vart det barkar, men jag kommer ju knappast att ge mig;)

 

Nu ska jag sätta fart med kostupplägget, snart kommer Patricia så vi kan träna, och så måste jag åka och handla mat för i kväll blir det fullt runt tacosbordet ♥ Härligt!

Dock var det ännu härligare förr när Martin hade ett cirkelfyspass 16.30 så ungarna lagade maten och man kom hem till dukat bord, aldrig har det varit så gott med tacos som då, nu måste jag laga själv och det är inte lika kul:)

Kanske hinner jag in lite senare, ska visa er hur Corrinda fått fint på sitt rum, men hon är rätt sjuk idag, så kanske får jag inte komma in med en kamera;)

Vi hörs, ha en fin fredag!

 

 

Kommentarer

 1. Catharina

  Love bloggen <3
  Men vad tusan hände med Perra egentligen?? Sitter själv i en jobbig sits med mitt ex med dåååligt/inget samarbete och vette tusan hur jag ska komma ur den här sitsen 🙁 Styrka?

 2. mammsen

  Instämmer oxå, du ÄR en fantastisk mamma som löser ALLT kring alla dina barn SJÄLV. Du är tom hantverkare. Där andra inte orkar vidare, där kämpar du på. JAG kan inte förstå att någon som väljer att lyfta på ändan, inte komma tillbaka, skall få lov att göra livet för ALLA sina barn så extra svårt. Tänker på huset, boendekostnad, mat, sport/fritid, föräldramöten i skolan, vab av sjuka barn och mycket mera. Han skulle bli TVINGAD till delad vårdnad, varannan vecka ALLA barnen – undra hur det skulle gå??? Nä jag hoppas att rätten lyssnar på dig, för jag tror att om någon, så är det du som vet vad som är bäst för dina barn och som sagt vardagen måste flyta på för alla inblandade. Lycka till.

 3. Ingela

  Jag är djupt imponerad av att du tar hand om alla barnen själv.
  Dessutom så pluggar du och tar hand om din hälsa.
  Det klart att du ska ha ensam vårdnad om barnen.
  Tack för en fantastik blogg!
  Kram

 4. Anette

  I Finland vet jag att hälsocoacher kan anställas av kommuner. T.ex. ge kommuninvånarna råd i kost, hälsa och motion. Sen finns det ju numera massor av s.k. hälsoföretag, gym, t.ex. som garanterat kan erbjuda hälsocoachers tjänster. ETt framtidsyrke :).

 5. Cissi

  Du ska garanterat söka enskild vårdnad! Har varit med om detsamma liksom fler i min bekantskapskrets.
  Min önskan var gemensam. Noll samarbete , snarare motarbeta på alla fula sätt som fanns. Jag kunde dock sova gott om natten med vetskapen om att jag inte sänkte mig till hans patetiska nivå.
  Hör gärna av dig om du vill och orkar.

  Kran!

 6. Madde

  Hej! Undrara lite över de större barnen. Dom kan ju inte tycka att det är särskilt kul på Lekland? eller väljer dom själva att inte träffa han som inte är värd att nämnas vid namn? Lycka till med allt

  1. Ida

   Dem äldsta lär ju ha tröttnat på Lekland för länge sedan. Och hur mycket umgänge blir det på ett sådant ställe? Det låter väldigt märkligt allt detta.

 7. Linda ljung

  Jag lämnar alla papper utan faderns underskrift, jag bifogar en lapp att jag / barnen inte har kontakt med honom. Vill de ha hans underskrift för de ta tag idet det. Än har det fungerat. Blir säker klydd om jag behöver pass. Han har bara slutat höra av sig. Lycka till, hoppas verkligen då får ensam vårdnad det hade pnderlättat enormt.

  Carola: Ja så gör ju jag med, överlåter till dem att fixa hans underskrift, men det är ju så drygt att greja med, och pinsamt att behöva säga det gång på gång…Inte för min del, men för hans.
  Styrka till dig <3

 8. Camilla

  Hörs väl nästan på namnet
  Hälso coach hjälper och stödjer Folk till bättre hälsa och en bättre livstil tex
  Ligger nog väldigt bra i tiden just nu då sveriges sjukskrivningar ökar och utmattningssymtom blir vanligare och vanligare.

  1. Lotta Larsson

   Ja men jag undrar om det är ett jobb som finns på riktigt eller måste man öppna eget? Har aldrig hört talas om det. Det hörs ju inte på namnet var man söker jobb. Sen var det ju Carola jag frågade och inte någon annan. Jag frågar bara av ren nyfikenhet och inget annat

   1. Ulrika

    Jag jobbar inom vården och där har vi livsstilssamtal mm med de som håller i dem är sjuksköterskor i botten. Tror du kommer hitta dina jobb inom den privata sektorn, stora företag, gym mm. Starta eget??

 9. Lotta Larsson

  Lite nyfiken bara. Vad gör man som hälsocoach och var söker man jobb som det?

  Carola: Det är ju ett rätt nytt yrke, och tanken är väl att man ska kunna jobba i princip vart som helst, med inriktning på hälsa. Serviceboende med äldre ( inte aktuellt för mig) skolor, inom kommunen tex med hälsofrågor på kommunnivå, på gym, vårdcentraler, läkarmottagningar osv. I egen regi, eller anställd.

 10. 4 barns mamman

  Du är helt enastående! Hoppas verkligen att du förstår vilken fin förebild du är för dina ungar och för alla andra mammor! Jag har blivit så peppad av dina träningsanlägg så nu är även denna mamman igång igen. Stort tack för dina härliga, ärliga, humoristiska inlägg. Stor kram

  1. familjenannorlunda

   Jag vet ärligt inte. Allt är liksom sabbat och förstört, och fult. Helst skulle jag slippa se honom ever again, och frågan är om inte det i längden vore det mest skonsamma för alla. Jag vet att det inte funkar så dock;) men om jag fick välja tror jag helt ärligt att det vore det allra bästa. Istf svek och lögner och låtsas bry sig.
   Jag är öppen för förslag, men vägrar låta mig köras över 🙂

   1. Helena

    Fast du fick ju frågan om hur du skulle vilja att umgänget ska se ut och där ska ju dina känslor hållas tillbaka och du ska kunna tänka klart kring barnens behov. Jag förstår att det är svårt men det kommer myndigheten som handhar ert ärende att kräva av dig att du kan. Så jag tror du ska ta reda på det…eller ta bort kommentaren så att inte spionerna kan ta fasta på detta <3, att du har svårt att skilja ut barnens behov från dina känslor för sveken, både mot dig och barnen. Självklart ska du ha egen vårdnad, allt annat är idioti. Perra, skärp dig!!!!

    Carola: Jodå, jag har fullt klart för mig det, och jag vill ju inte heller att de aldrig ska träffa sin pappa igen, för DE vill ju,(vissa av dem) och det är det enda som är viktigt.Vad han vill skiter jag i, men det de vill skulle jag aldrig gå emot.Men om JAG fick bestämma helt efter eget huvud och bara tänka på mig själv, så skulle det se ut så, för jag vill helst aldrig behöva se honom igen. Nu vet jag att jag är tvungen till det, i resten av livet, så det är bara att tugga i sig. Det är ju inte vad jag vill som det tas någon som helst hänsyn till i detta, det är vad han vill, och så lite av barnens vilja eventuellt, men eftersom det inte finns någon som för deras talan mer än jag, och jag anses som en försmådd hustru som vill hämnas så är det ju en jäkla parodi.
    Jag skulle såklart vilja att vi kunde samarbeta runt barnen, jag skulle vilja att vi kunde kommunicera.

    1. Helena

     Men din vilja måste ju räknas lika mkt som han, kan han diktera villkor så måste också du kunna få göra det och det gäller ju det som har med barnen att göra förstås. Förstår att du inte vill se honom igen men ser att du inser vad du måste göra och det är bra. Hoppas rätten fattar att om man inte kan eller vill kommunicera så är man rökt <3 han alltså!!!

 11. Cleo

  Av precis samma anledning sökte jag enskild vårdnad på mitt äldsta barn, men skillnaden var att mitt barns pappa inte bestred det alls, tror han inser hur lite involverad han är i sitt barns liv. Träffar barnet i bästa fall 22 timmar en gång i månaden.

  I sämsta fall inte alls.. =(

  Carola: Vad skönt för dig! Jag fattar som sagt inte hur man kan ha mage att bestrida det, men det är bara en av alla saker jag inte fattar:) Kram och styrka!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing